Skocz do zawartości

Majóweczki 2014:) | Forum dla mam

KarolinaMotyl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Aga, Marta super 🙂 🙂 Jak sobie to wszystko poukładacie tak jak chcecie i w ogóle obudzicie się a to wszystko będzie stało, czekało i będzie już częścią Waszego domu to Was dopiero sieknie że to już 😁 przynajmniej ja tak miałam 🙂

• Mamusia
Sliczny 😆 tez Malgorzata rodziłas Bo na wiosnę? Fajnie,ze będziecie mieli parkę-idealnie.tez bym chciała drugiego synka 😆 dlatego teraz kupuję duzo rzeczy w neutralnych kolorach,ale ze mną to i tak niewiadomo jak bedzie z 2gim dzieckiem...no zobaczymy,ważne,ze zaszłam w ciaze i czekam juz na Kajkę-zostało 6tyg 😁 😆
Gosia daj zdjęcie małego jakies teraźniejsze 😎

Gosia Twój synek jest prze uroczy !
A ja kiedyś kiedyś kupiłam 2 czapeczki truskawki w mothercare .. genialne więc nie mogłam się oprzeć, jedną dałam szwagierce druga miała być dla nas.. ale życie swoje i mój drugi chłopczyk raczej w truskawce nie wystąpi 😉 i tak leży.. może mojemu Mieszkowi się trafi córcia 🙂

Gosia, super maluszek! Już niedługo dziewczyny wszystkie będziemy wpatrywać sie w bobaski 🙂 Ach, nie mogę się już doczekać, choć nie ukrywam że trochę się boję jak to będzie...
Ja dziś ostatnie przygotowania "porobiłam" i w sumie jestem gotowa jakby co. Mam nadzieję że jeszcze mój Fifi troche posiedzi ale gdzyby co to jestem gotowa. Jeszcze tylko łóżeczko trzeba przywieźć, ale to już tatuś z siostrzyczką zajmą się jak mały się urodzi.
Oj dziewczyny, ale ten czas leci, a dopiero co robiłyśmy testy ciążowe.

• Mamusia
Żebyś wiedziała Kangoor,że leci. Ja wczoraj na swojej skrzynce znalazłam maila z 27.08 jak to pisałam do ginekologa kiedy moge przyjechać ,bo zrobiłam test ciazowy i jest pozytywny 🙂 A na ostatniej wizycie ginekolog pokazywał nam na komputerze naszą kropkę z początku ciazy 🙂
Moja kumpela od bliźniaków ma juz termin cesarki na 14.04 , Karolina druga kumpela tez pewnie urodzi wczesniej i zostanę ja,ale tez się doczekam,choć nie ukrywam,ze cudownie byłoby miec mała juz na swieta,ale najlepiej jej w brzuszku i niech siedzi do tego 40 tyg. jak da radę 🙃
Moja teściowa dzwoniła,ze ciocia z Kanady ma wysłać jakies ubranka. Mam nadzieje,ze troszkę większe i nie na teraz,bo większe od 9m chętnie przyjmę.

A z tymi ubrankami, to własnie tak jest ze wszyscy przynosza "na teraz" i potem nawet maluch nie załozy bo wyrośnie. ja miałam po Hani tyle tego że jak zrobiłam selekcje i odrzuciłam wszystkie różowe i jakies tam z kwiatuszkami to i tak zostało bardzo duzo i dla Filipka to w sumie dokupiłam poprostu żeby miał cos nowego i typowo chłopięcego. Ja się zawsze cieszyłam jak ktos poprostu pytał co chiałabym dla malucha lub czego mi brakuje.
Ale kicha z tą pogoda, o Matko, szaro, buro i nieprzyjemnie. Mam nadzieje że to się szybko zmieni!

Nie wiem jak Wy dziewczyny, ale ja się jakoś tak kiepsko czuję. Zgagę mam non stop, duszno mi, źle mi sie oddycha, a jak już się schylę albo coś szybciej zrobię to zaraz sapię jak jakiś potwór. W nocy też nie najlepiej, więcej sikam niż śpię...

• Mamusia
Ehh ja mam tak samo , zgaga straszna , oddychac nie moge ,caly czas mnie dusi , siusiu co godzine-dwie w nocy ,tragedia :P
W dodadtku jestem zla, bo ostatnie USG mialam w 22 tygodniu robione , lekarz powiedzial ,ze nastepne dopiero w 36 tygodniu , ehh mam nadzieje ,ze z malutką wszystko okej , nawet nie wiem ile wazy i jak czytam wasze wagi to az mi smutno ,ale musze czekać niestety ..

A ja mam stresa coraz większego. Przypuszczam że urodze w kwietniu.. Boje się bardzo i cieszę się że to już końcowka jestem już zmęczona kręgosłup ciągle teraz boli.. Chce mieć Małego już przy sobie

• Mamusia
My po, mała wazy 2650- mowi,ze normalnie,nie za duzo,nie za mało.Pozamykana jestem na wszystkie strony,ale czuję,ze urodzę normalnie,bardziej przenoszę niz urodzę wczesniej, przynajmniej u mnie w rodzinie mama,siostra wszystkie przenosiły 😆 no zobaczymy...powiedział,ze 12.04 bede juz miała ciaze donoszoną 🤢 więc juz z gorki 😆 paciorkowca nie mam, następna wizyta 10, jeszcze następna 24 i od 28 ktg. Zelazo i wyniki bardzo mi się poprawiły, białka w moczu juz nie mam 😉
Oprocz tego przyszły meble, jutro pranie tych przescieradel, myjek,ręczników itp.bo śmierdzą nowością strasznie 🙃
Ogólnie to był dobry dzien 🤢
Dobrej nocy brzuszki 🙂

Gosia ale masz przystojniaka w domu 🙂
Marta super że wszystko dobrze a malutka rośnie jak na drożdżach 🙂
Ja tak bym chciała urodzić przed świetami, mam nadzieję że się uda bo sama urodziłam się w 36 tygodniu.

Gosia, super ten Twoj Borys.
Marta- ciesze się że Twoja Kajka zdrowo rośnie, tak się bałaś że będzie wieelka, a widzisz jest w sam raz. Dobrze że wszystko pozamykane i ciąża ma się dobrze, niech mała siedzi conajmniej do 38 tyg 🙂
A mnie coś przeziębienie złapało, gardło mnie drapie i mam katar, mam tylko nadzieje że bardziej mnie nie rozłoży... A jutro znowu USG i pewnie wysle mnie juz do szpitala.

• Mamusia
Tez bym Aga chciała wczesniej,ale po cos matka natura wymyśliła te 40tyg.chociaz w naszych czasach coraz mniej dzieci rodzi się w 40 , a najcześciej wlasnie wczesniej 😎
Najlepiej w brzuszku mamy,wiec niech siedzi i rosnie 😮
Pogoda brzydka, idę przejść się na pocztę wysłać zwolnienie,daleko nie mam,ale czuję,że się zasapie 😆 😁

Ania31 napisał(a):
A ja mam stresa coraz większego. Przypuszczam że urodze w kwietniu.. Boje się bardzo i cieszę się że to już końcowka jestem już zmęczona kręgosłup ciągle teraz boli.. Chce mieć Małego już przy sobie

Ania, ja tez w sumie mam dosyć, jestem mega zmęczona i jeszcze te wszystkie dolegliwości daja się we znaki. Z jednej strony cieszę się że urodzę wcześniej bo juz nie daję rady a z drugiej mam nadzieje że nie bedzie to wczesniej niż 36 tyd- dla dobra maluszka. No ale to juz nie ode mnie zależy.