Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2014 | Forum dla mam

Donna30

Rekomendowane odpowiedzi

Hmmm.. nie chcę panikować,ale od rana czuję ból z lewej strony pleców- nie jest to ciągle,ale zauważalny ból. Boję się czy to znowu nie kamica nerkowa,tak samo już raz mialam 🤢

• Odpowiedzi 5,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Już pisze co i jak szyjka trochę skrócona ale skurcze miałam jon stop od 12 w południe do teraz w sumie. Lekarz dał skierowanie do szpitala i jestem... Młody ma ok. 1,4kg z nim wszystko wporzadku na ktg też ok teraz leze mam tv hehe full wypas... :P zaniedlugo obchod... Chyba na kolację się nie zalapalam... A i usg w CH Przepadnie i nie wiem co z wizytą u diabetologa teraz... :/

zuziek napisał(a):
Już pisze co i jak szyjka trochę skrócona ale skurcze miałam jon stop od 12 w południe do teraz w sumie. Lekarz dał skierowanie do szpitala i jestem... Młody ma ok. 1,4kg z nim wszystko wporzadku na ktg też ok teraz leze mam tv hehe full wypas... :P zaniedlugo obchod... Chyba na kolację się nie zalapalam... A i usg w CH Przepadnie i nie wiem co z wizytą u diabetologa teraz... :/

Monia poproś o konsultację w szpitalu. Tam powinien być diabetolog.

• Mamusia
zuziek napisał(a):

usg Ci na pewno przepadnie a do Diabetologa dzwoń i zmieniaj wizytę , powiedz w szpitalu ze masz cukrzyce ciążową( to na pewno już wyczytali z karty ciąży) to Ci będą mierzyli cukier przed śniadaniem i godz po każdym posiłku ....ja tak miałam jak trafiłam pierwszy raz....myślę ze już zrobili wywiad i wiedza ze masz wprowadzoną dietę

• Mamusia
Essence napisał(a):
zuziek napisał(a):

Monia poproś o konsultację w szpitalu. Tam powinien być diabetolog.

Możesz prosić tylko nie wiem czy będzie u mnie akurat nie było w szpitalu diabetologa

• Mamusia
Hej. W końcu się dorwałam do komputera.

Monia trzymaj się. Jak już jesteś w szpitalu wszystko będzie ok. Usg się nie przejmuj bo z tego co widziałam oni robią akcję co parę tygodni w różnych miastach na Śląsku więc jeszcze będziesz miała okazję zobaczyć małego w 3d.

Ja dziś od rana w nerwach. Kolację podają o 17.30 a śniadanie o 9 (Essence - strasznie jałowe, dobrze że mam swoje dodatki), więc wiadomo że przez tyle czasu się zgłodnieje. Dziś rano wypiłam szklankę soku czekając na śniadanie, a tu przychodzi pani z laboratorium i mówi że idziemy robić krzywą cukrową 😮 jak się domyślacie nic z tego bo nikt mnie nie poinformował że zrobią mi to przy okazji pobytu w szpitalu.

Później przyszła jakaś pani z biura i poinformowała mnie że figuruję jako osoba nieubezpieczona i że ona nie może tego wyjaśnić, chciała moje zaświadczenia z zusu i umowę o pracę a przecież nie mam takich rzeczy przy sobie.

A na koniec kazali mi iść znowu na usg nerek, a kiedy przyszłam do gabinetu pani się zdziwiła bo przecież miałam robione wczoraj. Wróciłam do dyżurki pielęgniarek i przypomniałam o tym, a one na to "Ahaaa... faktycznie". No mówię Wam cyrk na kółkach. Poza tym wszystko w porządku, koniec użalania 😜

Co do imienia to już dość dawno wybrałam Laurę. Najbardziej chciałam Magda ale jakoś źle mi się to imię kojarzy.

Aaaa i jeszcze coś Wam powiem. Leżała ze mną dziewczyna w 37 tygodniu, była na obserwacji bo ruchy płodu były bardzo słabe. Jeszcze wczoraj po południu miała ktg i żadnych skurczy, rozwarcia, śluzu, dosłownie nic. Aż tu nagle o 3 w nocy zamieszanie, odeszły jej wody a o 9 miała już córcię 🤪 Chciałabym taki szybki poród 🙂

• Mamusia
dobry w taka niepogode jak dzis.
Uwierzycie ze moja mala jeszze spi 😮 😮 😮 co prawda przebudzila sie o 7.30 ale nie poszlam do niej i zasnela spowrotem i spi pewnie niedlugo wstanie.
A co u was? mnie zaczyna gardlo pobolewac.

Dziewczyny w szpitalu nie dajcie sie i wracajcie szybko do domu 🙂

Hej !
Tutaj u mnie,prawie na Ukrainie ( 😁 ) też leje któryś dzień. Jestem taka zmęczona, Alek w nocy gorączkował.Obudził się o 4 już wyspany i skakał po łóżku 🥴 🥴 gadał do siebie, śmial się, oczywiście przylazł do nas i na naszym się wydurniał 🤔 Maksior usłyszał starszego brata i tak się kotłował w brzuchu aż Alek zauważył,że brzuch się rusza i stwierdził \" O ! \" 😆
Bylismy u lekarza,niby to przeziębienie ale migdały czerwone,jak nie bedzie mógł połykać i temp dłuzej utrzymywać to mam wykupić antybiotyk- zastrzyki i od jutra/niedzieli jeździć do zabiegowego.
Jeszcze jakby atrakcji było mało to jadę po południu do Lublina na egzamin z podyplomówki, z Alkiem zostaje mój Teść - ciekawa jestem jak sobie poradzą ze sobą 😆

• Mamusia
aha no to faktycznie nie zalapiesz sie na wizyte... kurcze mam nadzieje ze kolejny termin nie bedzie zbyt odlegly bo umrzesz nam z glodu bo w sumie to 30 tydzien juz a Ty dalej nie wiesz co mozesz jesc a co nie bo niewiadomo co Ci ten cukier podnosi a co nie.
Kasia- moze przez ta pogode tak ja zmoglo, moja czy pogoda czy nie i tak wstaje codziennie o 5 z zegarkiem w pupie 😠

• Mamusia
Hejo 🙂
Współczuje Wam kobitki w tych szpitalach. Jedzenie macie na prawdę rewelacyjne,same rarytasy haha 😁 Ale co zrobić trzeba sobie radzić i wołać najbliższych o swoje zapasy 😉 😜

Pogoda dziś wkurzająca wieje strasznie,normalnie głowe urywa ;/ Coś czuję że będzie dziś strasznie leniwy dzień. grr

• Mamusia
Danusia ja tez mieszkam na pomorzu 😜 U mnie to akurat wieje strasznie 🤨 gdyby nie ten wiatr byłoby ładnie 🙂

Aha i z tego co widziałam w pogodzie to do niedzieli ma u Nas być chłodno i może popadać. A od poniedziałku niby ma zrobić sie ładnie. 🙂

• Mamusia
danusia1985 napisał(a):
xandi- to mowisz ze na pomorzu ladnie? my za pare dni jedziemy nad morze i jak sobie pomylse ze bedzie vtam 2 tyg taka pogodas jak u nas przez ostatnie dni to pakuje sie i wracamy te 650 km 🤨

Na razie jest super, choć i u nas zapowiadają załamanie pogody, na szczęście tylko przez kilka dni, a potem ma być słonecznie i cieplutko - nawet 25 stopni, więc wydaje mi się, że traficie idealnie 🙂

• Mamusia
danusia1985 napisał(a):
xandi- to mowisz ze na pomorzu ladnie? my za pare dni jedziemy nad morze i jak sobie pomylse ze bedzie vtam 2 tyg taka pogodas jak u nas przez ostatnie dni to pakuje sie i wracamy te 650 km 🤨

Na razie jest super, choć i u nas zapowiadają załamanie pogody, na szczęście tylko przez kilka dni, a potem ma być słonecznie i cieplutko - nawet 25 stopni, więc wydaje mi się, że traficie idealnie 🙂