Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2014 | Forum dla mam

Donna30

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
A ja jutro wychodzę 🤪 wyniki się poprawiły, zator ustąpił. Powiem Wam że to trochę stresujące leżeć z samymi kobietami które czekają na poród, ale z drugiej strony zbieram doświadczenia 😉

zuziek jak można dawać kobiecie w ciąży chleb z masłem, no nie rozumiem. U mnie to przynajmniej dorzucą trójkącik sera topionego albo jajko na twardo, w połączeniu z zapasami z domu da się zjeść.

• Mamusia
Hej dziewczyny!
Ja dziś od rana po.sklepach latałam i padam. Czuję się fatalnie. Modle się by Natala poszła spać to i ja zmruże oko...

Dziewczyny wychodzicie szybko z tych sanatoriów 🙃 😁

widziałam Zuziek że się przejadasz tam 😁 takie rarytasy 😉

Cobi a ty też się nieźle bawisz 😁

U mnie leje okrutnie, zimno i wiatr. Ale i tak nie zrezygnuję z grilla ze znajomymi. Posiedzimy w domu ale grilla i tak wystawię. Tylko nie mam pomysłu co.z dziećmi by się nie nudziły.

• Mamusia
Wychodzcie dziewczyny juz z tych wczasów...jak sobie pomysle o sniadaniu na wczasach 2 kromki chleba , masełko i mortadela bleeeee to az mnie skręca ...pozniej jako jedyna dostawałam polędwice sopocką bo po mortadeli cukier mi skakał, Obiady były w miarę , kolacja przeważnie sałatka jarzynowa na podwieczorek jabłko lub kisiel bez cukru ....
Zuziek mierzą Ci cukier???jak tak jaki masz????i jak z tymi skurczami po kroplówce przeszły ????
Kasia na majówkę robiliśmy grila w domu, patelnia grilowa i pajechali ale smakołyki były wtedy miód w gębie aż mi się zachciało i znajoma zrobiła taką dobrą sałatkę porową ....

• Mamusia
Xandi właśnie nie wiem. Niby dobrze bo w swoim mieście ale jakoś strach tutaj rodzić ha. 😲 😜 Myślałam nad gdańskiem, jeszcze wszystko jest do przemyślenia.

Dziewczyny nie objadajcie się tak w tych szpitalach 😜
Ola dobrze że wychodzisz,bo nie ma jak w domku. 😉
Monika biedulko,zagłodzą nam Ciebie 😞
Kacha narobiłas mi ochoty na grila 😲 niestety ja mieszkam w bloku.. 😞

• Mamusia
W ogóle zobaczcie jakie maja tu słodkie ciuszki ;D Właśnie zamówiłam stąd wyprawkę 7-częściową w walizce plus komplecik 3 częściowy za 46 zł + dostawa 🙂

https://www.facebook.com/pages/Little-Star-ubranaka-dla-dzieci-Sprzeda%C5%BC/1448265952074214?sk=photos_albums

• Mamusia
Nie chcę narzekać no ale... Fatalnie się czuję. Natala się w końcu nie położyła spać 🤢 ja tylko na chwilę się położyłam ale miejsca nie mogłam sobie znaleźć bo mi niewygodnie 🤢 zjadlabym coś ale w sumie mi się nie chce jeść 🤢 beznadziejnie. Jutro wpadają znajomi a ja w ciemnej d... ze sprzątaniem.

• Mamusia
mikusss__ napisał(a):
Xandi właśnie nie wiem. Niby dobrze bo w swoim mieście ale jakoś strach tutaj rodzić ha. 😲 😜 Myślałam nad gdańskiem, jeszcze wszystko jest do przemyślenia.

Jeśli mogę coś doradzić, to patrząc pod kątem malucha, najlepiej rodzić w szpitalu, w którym mają najlepszych neonatologów, a tych znajdziesz najbliżej w Gdańsku w dwóch szpitalach i w razie powikłań - choć na pewno takich nie będzie - maluch i tak będzie musiał tam trafić:

a) Kliniczna - niestety często odsyłają z powodu braku miejsc, ale jest możliwość otrzymania znieczulenia zewnątrzoponowego;

b) Zaspa - nie odsyłają - chyba że jest naprawdę wyjątkowa sytuacja, nie ma znieczulenia zewnątrzoponowego, ale w razie komplikacji nie dają tak długo się męczyć i są skłonni szybciej robić cc.

• Mamusia
KAsia i Monia nie ma co padać bo sobie jeszcze coś obijecie 🙃 🤪
Dopóki nie wykryli cukrzycy ciążowej to miałam 3 posiłki tak jak Zuziek tylko że zawsze było na sniadanie 2 kawałki chleba , parówka albo wedlina typu mortadela lub jaja ,kawa zbożowa z mlekiem i zupa mleczna czyli prawdziwy wypas ja uwlielbiam wszystko co mleczne na sniadania czekałam , pozniej był obiad i kolacja ...a jak wykryli cukrzyce to od razu odstawili zupy mleczne , kawę zbożową dodali 2 śniadanie typu kawałek brokuła z kromką chleba z masłem , obiad , pozniej jabłko lub kisiel bez cukru i kolacja ....jedzenie nie było takie złe jak u Moniki

• Mamusia
niestety dzisiaj nie oglądał Wojtek mieszkania bo tej kobiety siostra wylądowała w szpitalu z zawałem i kazała przeprosić nas że przełoży to na inny termin... do końca tygodnia w sumie może dobrze bo się załapie na oglądanie 😜 hehe oczywiście nie dobrze że jej siostra miała zawał...

• Mamusia
Cisza i spokój u nas aż strach 😉
Impreza urodzinowa się udała. Tylko ja fizycznie średnio daję radę. Brzuszek już spory i wszystko na kręgosłupie i biodrach się skupia.
Zuziek wychodź już 😉 😎

Od piątku mam doła giganta bez powodu jakieś specjalnego. Buczę po kątach 🤢

• Mamusia
Hej,

czemu te weekendy tak szybko mijaja?
Ja bym sobie dzis jeszcze pospala. Floro dzis do lekarza idzie bo cos zaczal brzydko kaszlec w weekend. Zobaczymy co powie lekarka.
Ja juz siedze w pracy i mam dzis kupe roboty. Mam przed koncem roku wiec musze pracownikow rozliczyc i dac im oceny. Bardzo tego nie lubie....

• Mamusia
Witam kobietki 😉

U mnie dziś fatalne samopoczucie. ;/ Wczoraj wieczorem i przez pół nocy tuliłam się do kibelka. 😞 nie wiem czy czymś się zatrułam czy jak.Ale czuję dosłownie sam kwas na żołądku. Jakaś nadkwasota mnie dopadła. Nie wiem co zjeść czy wypić by zneutralizować te kwasy 😞 Do tego kręci mi się w głowie i czuję sie osłabiona. A na dworze jeszcze taka parówka ;o
Masakra dosłownie.
Na dodatek wkurzyłam się bo gdy mój D rano szedł do pracy to okazało się że jakaś pała przebiła nam opone w aucie ;/ Pojebusy ;/

Zły dzień się zapowiada. A jak u Was dziewczyny.