Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2014 | Forum dla mam

Donna30

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Aga i Renata trzymajcie się ciepło. Jeszcze trochę i po wszystkim 😘

Xandi mnie boli w krzyżu już od dłuższego czasu 😞 najgorsze jest to że jak chodzę to jest ok, a jak się położę to bym mogła jajko znieść, a miałam leżeć do kolejnej wizyty... Ratuję się poduszką-bananem, bez niej nie wyleżę, a co dopiero mówić o spaniu

Niech te tygodnie mijają szybciej... dziś już prawie się wybierałam na izbę przyjęć bo czułam tylko kilka słabych ruchów koło 7 rano a potem do 14 nic, na szczęście po obiedzie miałam koncert przez prawie godzinę więc się uspokoiłam, ale nie zamartwiałabym się tak gdyby to był chociaż 36 tydzień, a ja mam wg usg skończone dopiero 33

• Mamusia
Ech...już wszystkie mamy dość, końcówka jest koszmarna...
Chociaż z drugiej strony coś się zaczyna dziać; Czarna już czeka konkretnie na cc, nikt jej nie będzie odsyłał, Renata ma coraz większe rozwarcie, a za chwilkę pewnie u kolejnej będą jakieś wyraźne sygnały 🙂 Przyznam, że naprawdę jestem w wielkim szoku, że udało mi się dotrwać już do tego momentu - naprawdę myślałam, że zgodnie z rokowaniami będę jednak pierwsza 😉

Mph - pewnie masz rację, w sumie moje mięśnie nie miały jak się stopniowo przyzwyczajać do dźwigania...

Czarna - trzymaj się !!!! 😁

• Mamusia
W takie dni jak dzis mam ochote isc do lekarz wziac L4 i nie przychodzic juz do pracy.
Zamiast zrobic co sobie zaplanowalam to wyszlo inaczej i prawie nic nie zrobilam tylko monitoring i monitoring i monitoring. Klient sie uparl ze cos chce a ja musze wymyslic jak mu mam to powiedziec ze tego nie dostanie gbajac przy tym zeby byl usatysfakcjonowany. MASAKRA !!!
Dam rade do 6 sierpnia musze wytrzymac a potem moge isc na L4 😉 6 Sierpnia mam wystapienie przed szefem, szefowa mojego szefa i innymi dyrektorami i kierownikami zespolow. Moze nie polegne 😉

• Mamusia
danusia1985 napisał(a):
Mnie niestety nic nie boli, ani plecy ani nic i pewnie znowu zwiastuje to porod w 42 tygodniu 😮

Moze nie bedzie tak zle 🙂 Masz jeszcze czas 🙂

Nie pamietam ktora z Was Ola czy Danusia mialyscie jakies zle badania moczu. Jak po wizycie cos Wam przepisal?

• Mamusia
Hejka 🙂
Danusia ale ci dobrze ze nic cię nie boli,mnie to kręgosłup nap...rza ze hej,i znów leżenie kolejny dzień i czekanie,aż się rozryczalam jak mój wpadł dzis do mnie z rana,bo nie było go 4 dni u mnie:-(
Basia ty jeszcze pracujesz????podziwiam
Znów upały się zaczęły i rozplywamy się tu,mam nowa współlokatorów,mlodziutka 21lat i drugie dziecko,koleżanka wczesniejsza rodziła 16godz i w końcu wczoraj wieczorem zrobili cesarke bo nie miała sił juz, wiec jestem przerażona i coraz większy strach jest
A co u Agi wiecie?

Hej.
U mnie gorąco tak jak u Was. Noce są straszne,jeszcze śnią mi się takie kretyńskie sny,że głowa mała :| Njgorsze są koszmary, które są bardzo realistyczne 🤢 Aż się poryczałam w nocy...

Zaraz jadę kupić Alkowi basen i zamierzam w nim leżeć cały dzień 😁

Idziemy w tą sobotę na wesele. Tomek mnie pyta jakie szpilki zakładam. A ja w śmiech 😮 😁 Kupiłam sobie ładne płaskie klapeczki. Zaoszczędziłam wydatek na sukienkę (koleżanka pożyczyła mi taką malinową ciążową) i w ramach tego idę do kosmetyczki na pedicure,do fryzjera i na makijaż - a co ! 😆 Normalnie byłoby mi szkoda kasy,ale w mojej sytuacji mimo wielorybiej figury chcę ładnie wyglądać.
Dziewczyny ręce mi opadają z tym Alka odpampersowywaniem... 🤢 Tamten tydzien założyłam mu spowrotem bo nie miałam siły ścierać podłogi, od wczoraj chodzi,leje po kątach. żeby on jeszcze powiedział chociaż "siii" 🤢 Jestem załamana. 2,5 roczniak w pampersie 🥴 Teściowa na urlopie,motywuje mnie i sama chodzi ze ścierą,ale to jak u niej się zleje a u siebie muszę na czworaka za Alkiem...dywany pochowane,folia malarska pod narzutami na sofie i ściera w pogotowiu. Nocnik moje dziecko parzy, to samo nakładka na sedes 🤔

• Mamusia
Witam kobietki 😉
U mnie raz dobrze z samopoczuciem innym razem wszystko boli. 🤔
Ale coraz bardziej zaczyna mi sie stawiać brzuch i kłuje mnie w pochwie. Boli czasem brzuch jak na okres i plecy na dole.. grr
W piatek wizyta więc zobaczymy co lekarz powie. 😉
Oj tak za 2 tyg mogłabym już rodzić 😆 😜 Ale niestety nic na życzenie nie ma...mam nadzieje tylko że nie przenosze. 😉

Ja czekam do soboty i potem hulaj dusza... herbatka z liści malin, seks codziennie. Mój mąż oszaleje z zachwytu 😁 chociaż ostatnio próbowaliśmy to robić 😁 dał sobie spokój bo się tak zmęczyłam,że nie mogłam oddechu złapać 😮 😁

Ja czekam do soboty i potem hulaj dusza... herbatka z liści malin, seks codziennie. Mój mąż oszaleje z zachwytu 😁 chociaż ostatnio próbowaliśmy to robić 😁 dał sobie spokój bo się tak zmęczyłam,że nie mogłam oddechu złapać 😮 😁

• Mamusia
Basia- mi wyszly te zle wyniki a raczej tragiczne, dala mi jakis antybiotyk w saszetce taki granulat co sie rozpuszcza, kazala wypic przed snem raz bo tego byla jedna sasztetka do tego urosept i mam powtorzyc mocz, nazwy nie pamietam ale chyba pisalam tu.
Justyna- faktycznie ciezka sprawa, moja jak byla zainteresowana nocnikiem i wolala to teraz za boga nie usiadzie- drze sie wiec na sile jej sadzac nie bede, nie wiem co sie jej stalo, na nakladke tez nie chce, widocznie jeszcze nie jej czas, sprobuje za jakis czas o ile bede miec na to sile przy malym...
Ja juz pije maliny i łykam wiesiolka, do sexu jakos niespecjalnie jestewm chetna 😮 ale jak trzeba bedzie....

• Mamusia
haha essence rozbroiłaś mnie tym tekstem "dał sobie spokój bo się tak zmęczyłam,że nie mogłam oddechu złapać" 😁
Niech Twój mąż się namacha a Ty bądź "kłodą " haha 😜

ja już kupiłam te liście malin i nie wiem kiedy zacząć pić.. A co do sexu wydaje mi się że w moim przypadku nic to nie da bo ja cała ciąże jestem aktywna sexualnie 😜

• Mamusia
Basienka84 napisał(a):
danusia1985 napisał(a):
o matko...
http://www.fakt.pl/wydarzenia/kobieta-zmarla-podczas-porodu-w-kedzierzynie-kozlu,artykuly,474560.html

Masakra... oby sie wyjasnilo to szybko...

Ja nie wierzę że takie rzeczy jeszcze się dzieją... To jest chyba najgorsze jeśli całą ciążę jest wszystko ok a potem taka tragedia 😞

Liście malin muszę kupić ale będę pić dopiero po 10.08 bo nie wiadomo do końca w którym jestem tygodniu więc lepiej nie ryzykować 😉 a co do seksu nie jestem przekonana bo mnie w ciąży wszystko boli już po minucie 😜

U mnie dziś upał i zero wiatru, na obiad był tylko rosół bo nawet jeść się nie chce przy takiej pogodzie. W ogóle to muszę się zmotywować żeby zacząć prasować ubranka, z praniem poszło bez problemu ale prasowanie to dla mnie największa kara 🤢 🤢

• Mamusia
cobi napisał(a):
Basienka84 napisał(a):
danusia1985 napisał(a):
o matko...
http://www.fakt.pl/wydarzenia/kobieta-zmarla-podczas-porodu-w-kedzierzynie-kozlu,artykuly,474560.html

Masakra... oby sie wyjasnilo to szybko...

Ja nie wierzę że takie rzeczy jeszcze się dzieją... To jest chyba najgorsze jeśli całą ciążę jest wszystko ok a potem taka tragedia 😞

Liście malin muszę kupić ale będę pić dopiero po 10.08 bo nie wiadomo do końca w którym jestem tygodniu więc lepiej nie ryzykować 😉 a co do seksu nie jestem przekonana bo mnie w ciąży wszystko boli już po minucie 😜

U mnie dziś upał i zero wiatru, na obiad był tylko rosół bo nawet jeść się nie chce przy takiej pogodzie. W ogóle to muszę się zmotywować żeby zacząć prasować ubranka, z praniem poszło bez problemu ale prasowanie to dla mnie największa kara 🤢 🤢

Ja nie lubie prasowac... moja mama barzdo szybko mnie przekonala zeby nie prasowac. Jak to powiedziala mi tez nie prasowala i nigdy nic nie bylo. Ja tylko wypralam ciuszki, poskladalam i teraz leza w szafce i czekaja.