Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2014 | Forum dla mam

Donna30

Rekomendowane odpowiedzi

Hej !
Jeszcze raz gratulacje dla Renaty. Ekspresowo poszło 😆
Ja się nic nie odzywam,bo mnie w nocy czyściło,bolały plecy i co chwilę puszczał ból by znowu złapać. Mam nadzieję,że to przepowiadające. dzisiaj ledwo chodzę.
W nocy jeszcze tak się męczyłam,nie mogłam znaleźć sobie miejsca.Masakra jednym słowem... 😮
Alek jeszcze przyszedł do nas do łóżka, płakał,nie mógł spać w ten upał aż wygoniłam Tomka do drugiego ;pokoju i wreszcie się wszyscy wyspaliśmy.
Jutro jedziemy do lekarki do Warszawy z Alkiem,muszę spakować torbę dla siebie w razie wu... 😮 Dla nas to 3,5 godziny drogi

• Odpowiedzi 5,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ja moja wczoraj non stop stawialam do kąta 😮 krzyczec na nia nigdy nie krzycze bo raz to zrobilam z bezsilnosci i ona tez zaczela krzyczec i mnie bic( nikt nigdy ja nie uderzyl-skad to sie wzielo nie wiem) 😮 naraz takiej agresji dostala jak nigdy 😲 takze teraz chocby nie wiem co by sie dzialo nie krzycze bo widze ze moje emocje bardzo zle na nia dzialaja, kąt zawsze skutkuje na szczescie 🙂

• Mamusia
RENATA GRATULACJE ;*** !! odpoczywaj,odpoczywaj i się odzywaj.
Czarna Bidulka..wypoczywaj kochana..

Ja nie mogę jakoś uwierzyć że to już... że teraz każda po kolei będzie wybuchała.. 😮 😜
Boję się ... masakra.. coraz bardziej się boję. ; o
Ja w nocy też dostałam skurczy i myślałam że to już ale przeszło..pewnie to te przepowiadające .. ale niech mały jeszcze siedzi ze 2 tyg w brzuchu..jutro wizyta więc lekarz mi powie co i jak..

O matkoo mam setki myśli na sekunde...czy dam rade,czy nie będe się bała dotknąć takiego maleństwa.. coraz gorsze mam mysli... 😮 😞

• Mamusia
mikusss__ napisał(a):
RENATA GRATULACJE ;*** !! odpoczywaj,odpoczywaj i się odzywaj.
Czarna Bidulka..wypoczywaj kochana..

Ja nie mogę jakoś uwierzyć że to już... że teraz każda po kolei będzie wybuchała.. 😮 😜
Boję się ... masakra.. coraz bardziej się boję. ; o
Ja w nocy też dostałam skurczy i myślałam że to już ale przeszło..pewnie to te przepowiadające .. ale niech mały jeszcze siedzi ze 2 tyg w brzuchu..jutro wizyta więc lekarz mi powie co i jak..

O matkoo mam setki myśli na sekunde...czy dam rade,czy nie będe się bała dotknąć takiego maleństwa.. coraz gorsze mam mysli... 😮 😞

Bedzie dobrze 🙂 nie martw sie dasz rade.
Ja zaczynam sie tej CC...

• Mamusia
danusia1985 napisał(a):
ja tez sie boje bo wiem co mnie czeka 😮 w pierwszej ciazy bylam bardzo pozytywnie nastawiona bo myslalam ze dzieci to rozkoszne, slodkie, bobaski- tylko nakarmic, zmienic pieluszke i spia 😁

Teraz tak bedzie 🙂 jakas rownowaga musi byc 😁

• Mamusia
haha na szczęscie ja nie osładzam sobie myśli o dzieciach. Bo to małe potworki są. ;D kochane ale potworki 😜

Ja sie po prostu boję że sobie nie poradzę. 😞 że nie będe wiedziała jak się zajać.. że będe sie bała dotknać bo krzywde zrobie.. 😮
o mamuuusiu zbyt dużo tych myśli..

• Mamusia
mikusss__ napisał(a):
haha na szczęscie ja nie osładzam sobie myśli o dzieciach. Bo to małe potworki są. ;D kochane ale potworki 😜

Ja sie po prostu boję że sobie nie poradzę. 😞 że nie będe wiedziała jak się zajać.. że będe sie bała dotknać bo krzywde zrobie.. 😮
o mamuuusiu zbyt dużo tych myśli..

Ja pamietam ze balam sie dotknac cudzych takich maly dzieci, bo sie balam ze cos zrobi im. A jak sie urodzil Floro to zupelnie inaczej. Wiedzialam ze nic mu nie zrobie bo to moje dziecko 🙂
Dasz rade na 100% 🙂

• Mamusia
zuziek napisał(a):
a ja się nie boje bałam się całą ciąże a teraz chce tylko urodzić... 🤢 najlepiej już natychmiast :/ 🥴 🤨

Moze to Ci pomoze:
"Z punktu widzenia naszej wiedzy o człowieku jedynym faktycznie sensownym medycznie działaniem jest zaimprowizowanie hormonalnego sygnału do porodu. I tak jak w szpitalu niemogącej urodzić mamie podaje się oksytocynę w kroplówce, tak w warunkach domowych można tę oksytocynę trochę „wycisnąć” samemu. Są na to dwa sposoby, które zaradne panie na pewno będą w stanie upiec na jednym ogniu. Seks, a konkretnie orgazm kobiecy, a także stymulacja sutków, wstrzykują do naszego krwioobiegu pokaźne dawki oksytocyny i mogą skutecznie wysłać nas na porodówkę. Współżycie dodatkowo oddziałuje na szyjkę macicy zmiękczając ją prostaglandynami zawartymi w spermie – trik, który lekarze za pomocą specjalnego żelu również kopiują w celu wywołania porodu.
Jeśli partner ma opory przed seksem pomiędzy kilkunastokilowym brzuchem a spakowaną do szpitala torbą, musicie panie polegać same na sobie. Codzienne pięciominutowe masowanie brodawek imitujące ssące ruchy dziecka, to naprawdę świetna gra wstępna dla skurczy. Co ciekawe, już po porodzie, natura wykorzysta ten sam fenomen stymulacji sutków przy karmieniu piersią, aby macica skurczyła się do swojego pierwotnego rozmiaru. Stąd pierwsze karmienia często wywołują bóle brzucha i zwiększone krwawienie."

Ja się martwię jak poradzę sobie z ogarnięciem Alka i drugiego bobasa. Czeka nas prawdziwa rewolucja- częste jeżdżenie po lekarzach (wtedy trzeba szukać opieki do małego) , wprowadzenie diety i ogólna zmiana naszego stylu życia. ehh...
Ze wszystkim innym muszę dać radę,nie mam wyjścia.Na szczęście dzieci rosną,mam nadzieję że Alka wyprowadzimy do równowagi i poradzimy sobie ze wszystkim,byleby nam zdrowie dopisało to będzie ok.
Teraz nie mam nawet czasu pomyśleć o porodzie,bólach itd. Mało to istotne,ostatnio za dużo się dzieje na raz,ale dzięki temu szybciej upływają te tygodnie do porodu.

• Mamusia
zuziek napisał(a):
kto namieszał w tabelce?? moje dane z Kachą??? 😁

😁 😁 🤪

Ja też się martwię jak poradzę sobie z dwójką dzieciaczkow. Chyba nie ma takiej osoby która by o tym nie myślała? Ostatnio Natalka jest bardziej za mną, tak jakby przeczuwała że coś się zmieni. Mówimy jej często o dzidziusiu że płacze, trzeba przytulić tak jak ją.
Zaczęła budzić się w nocy i przychodzić do nas. Dawno już tak nie robiła.

Jakie macie biustonosze do karmienia? Takie pierwsze bawełniane? Kupowane w sklepie czy allegro? Pytanie do dziewczyn które mają większy biust oczywiście 🙃 bo te z mniejszym to myślę że problemu nie mają.
Nie mam jak wyskoczyć do sklepu i zastanawiam się nad kupnem przez neta, oczywiście po dokładnym zmierzeniu się.

• Mamusia
Kacha_84 napisał(a):
zuziek napisał(a):
kto namieszał w tabelce?? moje dane z Kachą??? 😁

😁 😁 🤪

Ja też się martwię jak poradzę sobie z dwójką dzieciaczkow. Chyba nie ma takiej osoby która by o tym nie myślała? Ostatnio Natalka jest bardziej za mną, tak jakby przeczuwała że coś się zmieni. Mówimy jej często o dzidziusiu że płacze, trzeba przytulić tak jak ją.
Zaczęła budzić się w nocy i przychodzić do nas. Dawno już tak nie robiła.

Jakie macie biustonosze do karmienia? Takie pierwsze bawełniane? Kupowane w sklepie czy allegro? Pytanie do dziewczyn które mają większy biust oczywiście 🙃 bo te z mniejszym to myślę że problemu nie mają.
Nie mam jak wyskoczyć do sklepu i zastanawiam się nad kupnem przez neta, oczywiście po dokładnym zmierzeniu się.

Ja na szczescie jeszcze mam z poprzedniej ciazy. Biust mi nie zmalal wogole, a wiesz przy rozmiarze H jest ciezko z dostaniem czegokolwiek fajnego w niskiej cenie.
Mnie ostatnio przerazila cena stanika jak uslyszalam ze za moj rozmiar mam dac 350 zl. a nic takiego extra w nim nie bylo....

• Mamusia
Cena faktycznie odstrasza!!! Fajnie że masz z poprzedniej ciąży. Mnie w tej biust urósł. Miseczka E lub F. Zależy od kroju. Mam dużo biustonoszy ale takich bawełnianych brak. Potrzebuję na sam początek czegoś bez fiszbin ale żeby utrzymało cyce... Eh

• Mamusia
mikusss__ napisał(a):
Ale Wy macie te cyce kochane 😜 ja to mam B ☺️

Ja juz nie pamietam kiedy mialam B 🙂 Pamietam tylko ze latwiej bylo mi kupic stanik niz teraz.
Ja skoncze karmic musze cos zrobic z moim biustem, bo mam dosc obwisly i mnie to denerwuje. Jak sie nie zmniejszy bedzie trzeba wiecej cwiczyc zeby wzmocnic miesnie podtrzymujace biust....

• Mamusia
ja kupiłam na allegro do karmienia 2 za 19,90 czarny i biały chodze w nich juz teraz bo sa mega wygodne a cycki nie wyglądają dziwnie... z Zuzią miałam F a teraz jakoś mniejsze DD

kimłam się na chwilę na fotelu nawet nie wiem kiedy 🤪 🤪 🤪 🤪 dom stoi cały straży pożarnej nikt nie wezwał więc Zuzia się spisała... chyba nawet się nie zorientowała bo oglądała bajki 😎

• Mamusia
Renata serdeczne gratulacje!!! nieco spóźnione 😉 zazdroszczę szybkiego porodu, tak się bałaś a poszło raz-dwa 🙂

Biedna Agnieszka, ciekawe jak długo będzie musiała zostać w szpitalu...

Ja nie mam takiego dużego biustu jak Wy więc kupiłam staniki bez problemu w h&m 🙂 a na allegro dwa zwykłe bawełniane do szpitala, ewentualnie później "po domu", niecałe 10 zł za jeden

Danusia wiesz co tak sobie pomyślałam... że skoro Ty całą ciążę biegasz i coś robisz, teraz wieszasz firanki, myjesz okna, a do tego pijesz herbate z liści malin i łykasz wiesiołka i nic z tego, to może powinnaś się na kilka dni położyć - organizm dostanie takiego szoku że od razu skurcze przyjdą 😁

Marta a Ty jednak poszłaś już na zwolnienie czy jeszcze pracujesz? Podziwiam Ciebie i Basię że tak długo dajecie radę!!! 🙂

• Mamusia
mikusss__ napisał(a):
Dziewczyny ile płaciłyście za badania na paciorkowce? i miałyście pobierane tylko z pochwy czy też z okolic odbytu ? 🙂

ja nie mialam robionych. Jutro musze o to zapytac. W poprzedniej coiazy tez nie mialam robione, wiec nie wiele pomoge 😞
Mam to darmowe w pakiecie Medicover w razie W 😉