Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2014 | Forum dla mam

Donna30

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
tak pytałam z ciekawości o fb 😜 jak chcecie znajdziecie mnie Monika Milewska Zabrze 🙂

Cobi ja skupiłabym się bardziej na gondoli spacerówki w 3w1 przeważnie są strasznie ciężkie i niewygodne (przynajmniej dla mnie były) i jak najszybciej chciałam zmienić ją... i kupić jakąś porządną spacerówke na dłużej...
a i faktycznie na zdjęciach widać brzuszek ale bez ubrania 🙂

• Odpowiedzi 5,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
zuziek napisał(a):
Basienka84 napisał(a):
zuziek napisał(a):
tak pytałam z ciekawości o fb 😜 jak chcecie znajdziecie mnie Monika Milewska Zabrze 🙂

done 🙂

oczywiście fotki przejrzałam ☺️ ale z was podróżnicy 😉 🤪 super 😉

Bardzo lubimy podrozowac 🙂
W tym roku w sumie to co mamy zalatwione to 4 dni w czechach na zjezdzie milosnikow skitourow i potem w Marcu na tydzien w Austrii na nartach. Reszta jest w fazie planow 🙂

• Mamusia
Co do wozka , ubranek , przewijaka , łóżeczka wszystko mam jedyne co musze dokupić to butelka , pieluchy, kremy, oliwkę potrzebne przedmioty dla maleństwa ....
Nic nie oddawałam jedynie pożyczałam bratowej a ona mi wszystko oddawała ....wiec teraz tylko wielkie pranie , prasowanie , układanie w szafce mnie czeka ...
Cobi co do ciuszków to musisz troszkę mieć w rozmiarze 56 ale więcej w 62....kaftaniki , body , śpiochy , czapeczki troszkę musisz tego kupic ....nie wiem jak u was było ale u mnie Jula strasznie ulewała do tego te kupy ....codziennie przebranie to szło z 3-4 komplety ....

• Mamusia
katiaa85 napisał(a):
Czarna ale twoja Juleczka jest slicznotka a jakie ma wloski super podobaja mi sie male rudzielce uwielbiam ten kolor 🙂

dzięki Kasi ...ona się urodziła z takimi rudymi długimi ...to bardziej kasztanowe ...mam nadzieje ze jak będzie 2 dziewczynka to może tez będzie miała kasztanowe włosy ....bo chłopak i rudy to tak nie za bardzo ....

• Mamusia
ja sie urodzilam ruda a stalam sie blondynka 😁 ale moje naturalne to taki rudo-blond i krecone ale jak zaczelam farbowac to z kreconych lokow juz nic nie zostalo i musze je prostowac bo mam szope na glowie. Corka odziedziczyla krecone po mnie.

Co do ulewania moja ulewala do 6 msc tez nonstop duzo prania i ciuszkow bylo.

• Mamusia
czarna79 napisał(a):
Dziewczyny z jakich m-cy Wy macie dzieci ????tez na początku mimo ciepłych dni bo to u nas będzie lipiec-sierpień musimy nakładac body , kaftanik, śpiochy , czapke czy będzie można troszkę lżej ubierać maleństwo ????

Moja jest z poczatku sierpnia i jak byly latem upaly ubieralam jej cieniutka czapeczke i np rampersa lub same body plus skarpeteczki oraz przykrywalam pielucha flanelowa. Zawsze lepiej niemowle ubrac na cebulke i jesli karczek bedzie zgrzany sciagnac np kaftanik bo oznaka ze za cieplo malcowi. Trzeba pamietac by nie przegrzewac.

• Mamusia
Moja Zuzia jest z czerwca i w największe upały bywała w samym pampersie... A tak to body i pieluszka tetrowa... Mojej mało się ulewalo i też szybko nie rosła także ciuszki też stopniowo szły (nawet teraz 3,5roku a ona 98 ciuchy nosi...) 😮 i 12kg waży... Ale sądzę że dziubek w brzuszku będzie większy i więcej przebierał... Inne geny 😎

Czarna- śliczna ta twoja córka.Też uwielbiam takie rudawe włoski u dziewczynek 🙂 Moje dziecko jest z lutego :/ Więc też kompletnie nie wiem w co ubierać w takie upały. Alek na naszczęscie nie ulewał,ale te kupy... 😮 🥴
Nie wiem czy znacie tą stronę,ja dzięki niej zweryfikowałam i zminimalizowałam kosmetyki dla dziecka i dla siebie. Dziewczyna jest chemikiem kosmetycznym i ocenia składami. Cobi, Renatka coś dla Was (my już obecnie Mamy,tak pewnie mamy swoje bardziej ulubione marki i ciężko będzie nam się przestawić
😉 ) Ja przerzuciłam się na kosmetyki z Rossmana (seria Babydream) są bardzo db oceniane,moje dziecko db reaguje no i cena... bajka 🙂 http://www.srokao.pl/2013/08/analiza-balsamy-dla-dzieci.html Klikacie zakładkę Analizy i tam szukacie kategorii,która was interesuje. Sroka (ta która prowadzi blog,tak sie zwie:P ) pisała też o kosmetykach,których sama uzywa,trzeba przekopać bloga. Naprawdę polecam. Tu jeszcze fajny link http://www.srokao.pl/2013/02/kosmetyczna-wyprawka.html
Co do spotkań z forum. W wakacje 2013 spotkałysmy się z jedną Mamusiek Lutowych 2012 u mnie w mieście,oczywiscie z pociechą byla,mężem - ot wakacyjny wypad 🙂 Fajnie sie tak spotkać,bo \"znamy\" sie juz ponad dwa lata. Rozmawiałysmy jakbysmy się znalyz 5 lat 🙂 Myślę,że jeśli mieszkacie blisko siebie to fajnie takie spotkanie zainicjować,u nas nasze forum przeniosło się już w grupę zamknietą na facebooku. No,ale na takie coś wg mnie potrzeba czasu,trzeba sie poznać 🙂

• Mamusia
Dziewczyny ja mam wozek graco evo ,ale tylko spacerowke musze dokupic gondole bo najpierw mielismy taki typowo 3 w 1 i wazyl 16 kg, przemeczylismy sie zime a potem kupilismy sama spacerowke. Tez nie polecam tych typowych 3 w 1 bo straszliwie ciezkie, plus taki maja ze sa dmuchane kola. Z graco jstem megazadowolona, caly zestaw kosztuje w granicach 1200-1500 takze cena przyzwoita. Moja cora urodzila sie w listopadzie wiec tez nie mam doswiadczenia. Co do ciuchow to polecam kupic tez na 50 bo moja mimo iz miala 4 kg przy porodzie to byla krotka i w 56 plywala, mozna kupic takie malenkie na ciuchach w superstanie niz potem zalowac ze dziecko sie topi, na dlugo te 50 nie starcza wiec nie warto inwestowac w nowe. Co do pieluch to u nas tylko albo zielone pampersy albo z lidla toujours czy jakos tak sie pisze- tansze od dady a jakosciowo moim zdaniem duzo lepsze 🙂 moje namiary na fb to Danusia Krawczyk Czechowice- Dziedzice