Skocz do zawartości

wrześnióweczki 2014 | Forum dla mam

kami0603

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witam mamusie 🙂
Ja po nieprzespanej nocy wsuwam naleśniki z nutellą, patrze że śniadania na słodko bardzo mi odpowiadają. Hehe gorzej będzie z moją wagą.
Pojawił się kolejne problem mój młodszy brat załapał jakieś krosty wiec albo to jest alergia na antybiotyk (bo ma anginę) albo jest to ospa bo u niego w pracy parę osób obecnie przeszło ospę. I problem pojawia się taki że ani ja ani nasza rodzicielka nie pamiętamy żebyśmy przeszli ospę. Tylko że ja jakieś 8 lat temu przeszłam półpasiec. Wyczytałam że wywołuje go ten sam wirus co ospę. Młody wybiera się do lekarza aby sprawdzić te krosty i ewentualnie wypytać co i jak z tym dalej jeżeli to ospa- czy jest możliwość żebym się zaraziła jak chorowałam półpasiec.
Mieliśmy z mężem przeprowadzić do naszego domku po świętach ale strach przebywać w tych bakteriach. hehe
Pozdrawiam nowe mamy 🙂

• Mamusia
o dzizas...ale Cie Aska zalatwil ten szefu...
ZUSY to zmora, w ostatnim czasie wiem ze coraz wiecej jest kontroli wsrod ciezarnych.
Pracownica mojego meza tez zus zalatwic chciala...moj maz nie wiedzial ze jest w ciazy bo sie nie pochwalila i zatrudnil ja, okazalo sie pozniej ze to byl juz 3 miesiac a cwaniara byla bez pracy i szukala na szybko zatrudnienia..odrazu napierala na umowe o prace, ale maz jej dal na pol etatu..ta po miesiacu poinformowala ze jest w ciazy no i bach zwolnienie oczywiscie.
Pozniej ZUS przyszedl na kontrole i wygladalo na to ze jej odbiora macierzynski, ale jakims cudem jej sie udalo ze mimo kontroli kase dostaje. Chyba panie z ZUSU sie nad nia zlitowaly bo to biedna dziewczyna z daleka zjechala a na duza kase zatrudniona nie byla 🙂
Najbardziej lubia scigac takie tematy gdzie na duze kwoty sie Pani zatrudniaja w okresie zajscia w ciaze ale skoro Ty wczesniej tam pracowalas to moga Ci g.... zrobic 😉 tyle ze sie najezdzisz niepotrzebnie. A szefa z rodziny miec to masakra..widac kolejne potwierdzenie reguly.

• Mamusia
ja dzis juz ciut lepiej sie czuje porownujac do wieczora gdzie nawet tempa prawie 38 mnie zlapala ale teraz ok tylko to gardlo...
maz mi w aptece jakas plukanke robiona specjalnie dla ciezarnych zamowil ktora lagodzi chrypke.

Na 18.30 mam wizyte u chirurga i wkoncu poznam szczegoly co mi dolega z ta piersia i jakie leczenie..troche mam stresa mimo ze wiem ze wynik najgorszy z mozliwych i tak nie jest.
Trzymajcie kciuki oby leczenie bylo krotkie i skuteczne 😉

milego dzionka wszystkim.

P.S. z tym apetytem na slodkie ja pare dni temu tez mialam faze i zajadalam chyba stresa slodkim.
A teraz tylko slone mi sie chce i pikantne 🙂

• Mamusia
A i tak sobie pomyslalam ostatnio ze fajnie by bylo gdyby nam sie udalo zorganizowac gdzies posrodku polski jakies spotkanie wakacyjne zanim na swiat przyjda nasze malenstwa.
Co Wy na to? 🙂

zdaje sobie sprawe ze pewnie ciezko bedzie zgrac sie wszystkim w jednym terminie i w jednej lokalizacji ale mozna sprobowac zadzialac w tej kwestii...

• Mamusia
hej dziewczyny w koncu moge napisac cos z tel mi sie stalo i nie chcialo mnie zalogowac na strone 😞wczoraj bylam na inflanckiej i bylism po 17h i nieetey zeby uzyskac jakas informacje to w godz 8-15.30 wiec juto idziemy z rana 🙂 dzis sporo ogarnelam pranie, odkurzanie obiad i troche sie zmeczylam, ogolnie szybko sie mecze..pogoda paskudna.
Karlolista 3mam kciuki za wizyte i napisz co i jak.
Co do spotkania sie fajny pomysl ale czy nam sie uda ....hmmmm ....
Milego dnia 🙂

• Mamusia
Ja we wtorek m wizyte i zaczne 19tc a oststnia wizyta u mojej lekarki byla w 14tc zatem chyba we wtorek bedzie usg polowkowe i dowiemy sie o plci...juz nie moge sie doczekac ostatnio widzielusmy maluszka w 3d...taki szkrabik a jak sie ruszal....
Poli a to twoja 1ciaza?Czujesz ruchy dzidzi?

• Mamusia
meg27 pierwsza 🙂 czuję, czuję, już jakoś od 17 tygodnia nawet. ostatnio położna ze szkoły rodzenia do której będę chodzić mi mówiła, że skoro już czuję to musi być jakiś tydzień do przodu bo u mnie to tak się nie da powiedzieć dokładnie bo miałam okres nieregularny bardzo. ale się dowiem w środę wszystkiego 🙂

katiaa85 mnie też ostatnio coś zgaga męczy i KOLKI JELITOWE .................

• Mamusia
No, umówiłam się na połówkowe na 6.05. Wcześniej mam wizytę 22.04 z krótkim usg. Jeszcze na połówkowe 3D się umówię przed urlopem, tj ok 15.05 i będę w krótkim czasie przebadana równo 😉 Ten 6.05 to tak 20tc wg miesiączki czyli na styk, powinno się robić 22/23 więc trochę później sama się umówię.

• Mamusia
dudasia napisał(a):
No, umówiłam się na połówkowe na 6.05. Wcześniej mam wizytę 22.04 z krótkim usg. Jeszcze na połówkowe 3D się umówię przed urlopem, tj ok 15.05 i będę w krótkim czasie przebadana równo 😉 Ten 6.05 to tak 20tc wg miesiączki czyli na styk, powinno się robić 22/23 więc trochę później sama się umówię.

mi kiedyś mówiła moja prowadząca, że połówkowe można robić śmiało od 19 do 22 tygodnia 🙂

• Mamusia
Wg usg to 6.05 będę miała 21tc i 5d więc jak tydzień później pójdę na 3D to prawie by było 23 😉 Ech, w tej ciąży to nie mam jasności z terminami 😉 I zawsze jak mnie ktos pyta, który to tydzień ciąży to zawiechę robię i dumam i dojść nie mogę 😉 Ale tak to jest w kolejnych ciażach. No i w szoku jestem, że już prawie pół tej ciąży minęło a przecież dopiero się zaczęła!!!