Skocz do zawartości

Styczniowe mamusie :D | Forum dla mam

szysza

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Pamela ja mam Jasia 3letniego który również do przedszkola rusza we wrześniu 🙂 I Nikosia 5letniego 🙂 Jasiu z podobnych powodów co u Ciebiw, idzie do przedszkola :P Tzn. ja bardziej bałam się o czas ciąży z nimi dwoma w domu :P A tak to damy radę, co to za rónica dwójka czy trójka 😁 😁 😁 Oby w styczniu takie zdanie mi zostało 😁

Dora nie musisz pytać, adotpowałyśmy Cię od pierwszego posta 😜 Gratuluję Synusia drugiego! 😘 Kevin (błagam powiedz że dobrze pamiętam imię 😜) pewnie szczęśliwy że będzie miał braciszka 🙂

Kurcze chyba czasy się zmieniają.. Z pierwszym Nikusiem było nas na forum przynajmniej z 15-20 i tylko 3 dziewczyny miały już dziecko, z Jasiem też ponad 10 i też chyba tylko 3 miały dziecko (jedna była w trzeciej ciąży), a teraz nas mniej ale nie ma żadnej pierwiastki 🙂

My dzisiaj mega zakupowo, większość na wakacje już kupiona 🙂 Chłopcy już nie mogą się doczekać 🙂 🙂

A jutro o 11 idziemy na urodziny kolegi Nikusia z przedszkola, popołudniu przychodzą na grilla kuzyn z żoną i dziećmi. Niedziela odpoczynek 😁 Taki plan na weekend 😁

• Mamusia
Hej nowe mamusie 🙂
Ja wczoraj byłam na wizycie 🙂 Dzidzia rośnie i wszystko jest dobrze 🙂

Ja z zakupami wstrzymam się do 6 miesiaca conajmniej 🙂 Bo zanim bym urodziła Kubuś wszystko by wyczochrał :P

Mój Kubuś tez z lipca :P

• Mamusia
cześć 🙂 jak u was minął/mija weekend? 🙂 my dziś pojechaliśmy nad wodę i zrobiliśmy grilla 🙂... było miło, Laurka pomoczyła nogi a pies się wylatał 🙂...
Ola1208, dobrze że wizyta wyszła ok 🙂 ja też mam nadzieję, że 22 lekarz mi powie, że wszystko w porządku, na ostatniej widział jakiegoś krwiaka przykosmówkowego czy jakoś tak... ale stwierdził , że on powinien zaniknąć... więc mam nadzieję że to już się stało 🙂.
Sloneczko1992 szybkiego powrotu do zdrówka 😉
kinia_nh ty już masz chociaż obadaną ,,pracę\" z dwojgiem maluchów... ja to nie mam pojęcia jak to jest i to mnie trochę przeraża... ta zazdrość starszego głównie... no ale wiem, że się temu zapobiega tylko martwię się jak nam to wyjdzie 🙂
dora2 gratuluję chłopca, starszy brat będzie miał z kim dzielić swoje pasje i zabawy. 🙂

Ja z zakupami to pewnie na raty będę robić 🙂 trochę niedługo trochę później... najgorsze, że wózka nie mam i muszę go kupić 🙂 a to już większy koszt 🙂... no i w zależności od płci maleństwa lista zakupów może się zmienić 🙂... czy któraś z was jeszcze wie któż to w brzuszku rośnie (bo czytałam, że już 1 chłopiec ponoć będzie) ... pytam o płeć 🙂. Ja liczę na szybką odpowiedź lekarza bo przy Laurze dopiero w 8 miesiącu się dowiedziałam.

• Mamusia
Cześć Dziewczyny 🙂

U nas weekend minął jak zwykle za szybko 😜 Wczoraj do południu byliśmy na urodzinach kolegi Nikusia z przedszkola a później przyszli na grilla kuzyn męża z żoną i dziećmi, szaleństwo do samego wieczora 😁 Niedziela c.d zakupów wakacyjny i relaks w naszym ścisłym gronie 😉

Pamii do 8mca musiałaś czekać na płeć?! To Ci się schowała Córusia 🙂 Mam nadzieję że nie będę musiała tyle czekać 😁 Nikusia poznaliśmy w 18tc a Jasia w 16tc 🙂

Ola super że Dzidzia zdrowo rośnie 😘

• Mamusia
Nie wiem od czego to zależy. Pewnie od tego ze z telefonu piszę .

Co do płci to ja mam w piątek wizytę i być może wtedy dowiemy się o kogo powiększy się nam rodzinką. Zdrowie jest jednak najważniejsze i chciałabym usłyszeć od lekarza ze wszystko jest w porządku.

• Mamusia
Dziewczyny jeszcze chciałam pobiadolic.
Moja koleżanka jest też w ciazy. Ma już dwie córeczki. Jedna 8 lat druga 14mcy. Obie ciąże były bezproblemowe. Teraz poszła na wizytę. Lekarz nie kazał się jej cieszyć... usg pokazało ze to5 tydz. Nie widać było jeszcze serduszka. I tu oczywiście nic strasznego bo na serduszko było i tak jeszcze wcześnie. Problem wotum że lekarz zauważył jakąś przestrzeń i krwiak. Nic więcej nie powiedział. Nawet jej badań nie zlecił....

• Mamusia
Namówiła tą koleżankę zeby poszła jeszcze do innego lekarza.W pt tak jak ja ma też wizytę u mojego lekarza. Mam wielką nadzieję ze ten przekaże jej dobre wiadomości.

Slyszalyscie coś o takich krwiakach?

Proszę o jedną zdrowaske ze jej ciąże.

Dziękuję

• Mamusia
Cześć Dziewczyny 🙂

Projusta współczuję koleżance i trzymam kciuki żeby wszystko dobrze się skończyło! Niestety nic o krwiakach nie słyszałam..

Sloneczko kombinezonik cudo!!! 🙂

Dziewczyny boli Was brzuch? Od kilku dni mnie boli, ale tak bardziej po lewej strnie, promieniuje na pachwinę, dolną część pleców a nawet na nogę. Czasami zakłuje cały brzuch w okolicy jajników. Macie tak albo miałyście?? Niestety przy Chłopcach wszystko było inaczej i teraz stresuję się jakby to była pierwsza ciąża 😮
Dla świętego spokoju umówiłam sję jutro prywatnie na USG a w piątek mam badania rano więc podejdę do ginki może zobaczy co i jak..