Skocz do zawartości

Styczniowe mamusie :D | Forum dla mam

szysza

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
hej dziewczyny 🙂 Strasznie cicho się tu zrobiło..
Ja dziś razem z Ksawerym i moją 8 letnią siostrą spędziłam 76 godzin na zakupach i paaadam. Zamówiłam Ksaweremu mebelki do pokoju,sam sobie wybierał,potem byłam z nim u lekarza bo dostał jakiejś wysypki no i dostał maść,krem i płyn do kąpieli dla dzieci z atopowy zapaleniem skóry 🤢 ehh nie mam ja już siły.. Pozdrawiam 😘

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Pozdrawiam styczniowe mamusie!. Ja mam termin na 02.01.2016r planowana cesarka z przyczyn zdrowotnych,Mam nadzieję że zachaczę o styczeń a nie na koniec Grudnia też macie takie obawy.??Pomijam fakt że 31,12 Sylwester mam się położyć na oddział ;-)

• Mamusia
Dziewcznki żyjemy, jest super choć pogoda mocno w kratkę 😜 Ciągle jakieś wycieczki, plaża itd także czasu brak ale już w przyszłym tygodniu wracam do Was 😘

Pami, Dobrusia wszystkiego dobrego z okazji urodzin!! 😘

Projusta gratuluję drugiej Córeczki!!!! 🙂

Pozdrawiam Was!

• Mamusia
Jezu dziewczyny czy to możliwe że czuję ruchy maluszka?? ostatnie dwa wieczory mi się wydawało,że czułam pojedyńcze smyrnięcie ale stwierdziłam,że to nie to a teraz siedzę i znowu takie smyrnięcie raz potem drugi i tak trzy razy. teraz jestem pewna,że lekarz na USG miał rację to musi być starsza ciąża

• Mamusia
Ola1208 dziękuję za życzenia, dobrze ze badania w porządku 🙂 z tymi humorami i silami to u mnie też różnie 😉

Sloneczko1992 ale zakupy chociaż masz już z głowy 😉… mi remont pokoiku tez się szykuje wiec i wymiana mebelków hmm… już się tego boje 😉

Ankkkaaa witamy w grupie 😉… ja mam na 16.01 wiec zakładam ze wcześniej niż po sylwestrze mnie nie weźmie… a przynajmniej mam taka nadzieje 😁

Kinia_nh dobrze ze w ogóle cokolwiek z pogody macie, bo mój ostatni wyjazd nad morze okazał się totalna klapą  padało non stop… przez 9 dni (mieliśmy być 14 ale było to ponad nasze siły) 😁 no i dziękuje serdecznie za życzenia 

Sloneczko to wydaje mi się ze jednak masz tak jak usg pokazuje ze ciaza jest starsza,…

AAA no i trzymajcie kciuki za mnie i maleństwo jutro bo wizytę mamy i mam nadzieje ze krwiak cały sie wchłoną no i że dowiem się jakiego lokatora noszę w brzuszku 🙂... dziś byłam oglądać wózki i hmm już mam 2 na oku :P

• Mamusia
Część dziewczyny.

Słoneczko mnie też wydawało się ze czułam ruchy już tak ze 2 tym temu. W ciągu ostatnich paru dni już nic takiego nie czułam. Wczoraj miałam wizytę na NFZ i powiedziałam ze zaczynam się niepokoić bo coś czułam A teraz nic.... To gin się rozesmial i powiedział ze chyba sobie te ruchy wymyśliłam i ze dopiero teraz w przeciągu kilku dni powinnam coś zacząć czuć... także tak.....

• Mamusia
Projusta mój gin zaś powiedział, że już powoli powinnam zacząć wyczówać delikatne ruchy ale żeby się nie przejmować jak ich nie będzie bo dziecko jest małe i zależy jak ułożone.

aldona757 witamy na forum 

annkkkaaa super, gratuluje synka  u nas nadal nie wiadomo…

Sloneczko1992 z tymi remontami i umeblowaniami to fajna zabawa do póki nic nie jest rozgrzebane hehhe 

U nas na wizycie wszystko ok., krwiak wchłonął się więc jest okej 😉 serduszko w porządku, maleństwo rośnie… co do płci to następna wizyta może to wyjawi 😉

• Mamusia
Hej dziewczyny 🙂 Chciałabym dołączyć do Waszej grupy 🙂 Także jestem styczniowa (termin 14.01.) Mam już synka który w listopadzie skończy 3 latka. Prawdopodobnie oczekujemy Natalki, lekarz już w 12 tyg, stwierdził, że raczej dziewczynka niż chłopiec, więc może będzie parka 🙂 Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy 😉

• Mamusia
Aglo witamy 🙂
kurczę dziewczyny tak mnie naszło,że jak to będzie jak pojawi się maluszek..Ksawery to jest taki mami synek a wiem,że na pewno będzie zazdrosny..
I ogólnie jak już trzeba będzie jechać do szpitala on nigdy nie zostawał sam na więcej jak kilka godzin,na noc nigdy go nie zostawiałam a co dopiero na kilka dni..ehh 🥴

• Mamusia
Słoneczko też się tak ostatnio zastanawiałam nad rozmiarem.próbowałam sobie odtworzyc ale jednak 4 lata zrobiło swoje i pamięć już się zatarla.

Fakt jest taki ze moją Dobrusia urodziła się 57 cm długa więc drogą dedukcji kupowałam chyba na 62.. 😉

• Mamusia
Słoneczko co do rozłąki to ja mam trochę inne lęki. Boję się ze mnie chwyci jak mąż w pracy będzie A ja sama Bede wtedy z córeczką. Albo ze akurat skurcze zaczną się faktycznie w święta A my zawsze wtedy u moich rodziców na wsi... A jak zasypia śniegiem?
Albo, i to moja ostatnia zmora, pojadę do szpital A tam będą wszyscy świętować...będą tylko pojedyncze dyżury...II nie będzie mojego lekarza 😞

Echhh

• Mamusia
Aglo witamy w grupie, no to po cichu zaczynam gratulować córeczki 

Słoneczko to najwyższy czas testować samotne weekendy np. u dziadków 😉 to chyba najlepsze wyjście dla Ciebie i dla Ksawerego , Ja miałam z ubranek kilka śpiochów, bodów i bluzeczek na 56 (Laura urodziła się 56cm) więc chwilę w nich pochodziła a więcej miałam na 62 jednak 

Projusta ostatnim razem na brzuszku jak byłam to dziewczyny zaczęły rodzić 2 dni przed Wigilią, ale na Wigilię już byli razem w domu 😉… później dopiero Sylwester ,,rozpakował” następną o ile się nie mylę, ale też nie było tragedii z tego co pamiętam, wydaje mi się, że to zależy od szpitala…

Dobra a ja się pochwalę, kupiłam wczoraj śpiochy 56 i body z długim rękawem.... nie mogłam się oprzeć 😁

• Mamusia
Hej
u mnie podobnie Kevin zostaje gdziekolwiek z wielkim bólem i i tak jeczy za mna wiec za duzo go nie zostawiam ale nie ma wyjscia w grudniu, bo niestety na porodowke go nie zabiore 🙃 m jeszcze jest to bedzie musial siedziec w pogotowiu góra 50km od nas wyjazd hihi
Witam nowe mamusie 🙂
Ja jeszcze nic nie kupilamz ubranek czekam na płec potweirdzona w 100% no i tak jak ostatnio 2 miesiace przed porodem zaczne kupowac wszystko na raz 🙂

• Mamusia
kinia_nh no to witamy ponownie 🙂 dobrze żeście się wyszaleli 🙂 zawsze to jakaś odmiana 😁

dora2 ja mimo, że płci nie znam to kupiłam bo udało mi się trafić na takie ,,ogólne" kolory nie specjalnie dobrane dla jakiejś płci 😉

A dziś od rana zalatana, dopiero usiadłam 🙂 ... rano szybko śniadanie, trochę w domu ogarnęłam no i po mamę pojechałam bo na przepustkę ze szpitala mogłam ją wziąć, mówili że o 12 a jak zajechałam to się okazało, że jednak na 14 mam być 🙂 po drodze wstąpiłam do fryzjera ale niestety było zamknięte więc pocałowałam klamkę... i z córką pojechałam do ,,Baru mlecznego" na obiad (brak koncepcji co zrobić w domu) zamówiłam zuppę jarzynową i pierożki, zjadłyśmy i tak się rozpadało, że w drodze do auta przemokłyśmy do ,,suchej" nitki 🙂 więc szybko do domu przebrać się i po mamę.... odebrałam ją ze szpitala a że na 14:20 do dentysty z córką no to trzeba było się pospieszyć bo jest kawałek żeby tam dojechać... ale udało się córka dzielnie się spisała i ma pomarańczową plombę 🙂... jest dumna z siebie i wszystkim się chwali plombą.... później z mamą zajechałyśmy do niej do domu, trochę pomogłam jej poogarniać (dwaj chłopi sami w domu i oczywiście na pierwszy rzut oka był ,,inny" porządek) 🙂 no i na 16 po męża do pracy ale okazało się że wraca z kolegą więc w połowie drogi musiałam zawrócić... i tak oto pprzeleciał mi (no jeszcze nie koniec dnia... ) kolejny dzień w dwupaku z dostawką przy boku 😁

• Mamusia
hej dziewczyny ja po wizycie u lekarza i jestem taka szczęśliwa,że zmieniałam lekarza:-) jest strasznie miły,o wszystko mnie wypytał,mówił do mnie po imieniu i ogólnie taki fajny,że żal wychodzić z gabinetu hehe 😁 dostałam nr tel do niego i umówiłam się na USG na 19 sierpnia..
Tylko weszłam do gabinetu i mnie poznał po ostatnim USG,żartował że przyszłą mama tego maleństwa co tak się wierciło,że pomierzyć nie mógł haha 😆