Skocz do zawartości

Styczniowe mamusie :D | Forum dla mam

szysza

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
mnie mąż nawet w 9 miesiącu przed samym porodem nie chciał mnie ogolić bo dla niego to jakies dziwne, nie rozumiem bo jak chodzi o małe co nieco to mu nic dziwnego nie jest tam patrzeć i zagladać. ach ci faceci.
Pami fajnie że bedzie dziewczynka, chocicaż ja wychodze z założenia że bez różnicy co oby zdrowe.
MOja mała wciąż śwpi w dzień i nawet po 2-3 godziny, zawsze była śpiochem i mam nadzieję, że jeszcze długo bedzie tak spała bo ten czas jest dla mnie jak zbawienie.
Mój maż dzis albo jutro sprzedaje nasz samochód i zostaniemy bez auta, szukamy nowego wiekszego ale jak na złość w całym trójmieście jest aż 1 spełniający nasze wymagania. dzis jedziemy go obejrzec póki jeszcze auto mamy, ale cos czuje , żę trochę bez samochodu zostaniemy i nie wiem jak damy radę. Do dobrego człowiek szybko sie przyzwyczaja.
a Pami domek kupiłam w sklepie toysrus za 320 zł bo był w promo. Niestety w ich sklepie internetowym go nie ma Mniej wiecej coś takiego :
http://allegro.pl/i5699363903.html?bi_s=ads&bi_m=p2,1&bi_c=65438
Chrzesniaczka jeszcze ostatnio mówiła,że to najlepszy prezent jaki dostała.

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
No Pami jestem w szoku za tego posta. Ja chyba bym musiała zapisać kto o czym pisał hehe zawsze myślałam że Kinia to tak ładnie po kolei każdemu odpisuje ale wygrałas- jesteś mistrzem!!!!!!!! 🙂
Ja nawet podłogi umyłam a okna czekają.może ktoś mi po malowaniu umyje. Mam nadzieje bo mam jedno duże tarasowe jak 4 drzwi balkonowe :/
Pami super ze dziewczynka będzie 🙂
Ja idę dalej zamawiać resztę rzeczy do pokoju i to wyliczyc wogóle co m zawału nie dostanie.
Ja się ogole dopiero przed 12tym przed wizytą. Nie wiem jak.chyba siade nad lustrem. A szczerze to m nie wiem czy by mnie ogolil he he chyba tak musze go zapytać. 😜

• Mamusia
Aldona ja się w cale nie dziwię że prezent taki udany!! Sama pobawiłabym się takim domkiem a raczej willą! 😁
O jakim aucie myślicie? Kurcze mój Mąż też ciągle mówi o większym aucie ale ja nie chcę bo to ja musiałabym tym olbrzymem jeździć 😁 Mąż do pracy ma swoje a ja jeżdżę takim "domowym" więc jak będziemy zmieniać to sprzedamy moje.. A ja nie czuję się na siłach żeby jeździć jakimś minibusem 😁 😁

• Mamusia
Dora jak najbardziej oddaję pierwszeństwo Pami, moja pamięć już nie taka jak kiedyś 😉 😁 Kiedyś to po kilka stron zaległości i odpisywanie ale teraz z jednej strony ciężko mi zapamiętać, serio! 😁

A z okanami Dziewczyny poważnie dajcie sobie spokój 🙂 U mnie brudne ale mam to gdzieś 😁 Za to u góry trzeba będzie umyć po remoncie bo mają 4 lata i jeszcze nie wiedzą co to woda i szmata 😁 😁 Ale już zapowiedziałam Mamie i Teściowej, będą miały 4 okna i i 4 okna dachowe do umycia... Już nie mogę się doczekać jak to zobaczę 😁

• Mamusia
teraz mielismy zwykła astrę i chcemy kupić jakiegoś kombiaka, myslimy na hyundaiem i30, focusem albo czymś w tym stylu. Miniwana zakupimy jak 4 dziecko przyjdzie na swiat.
No Pami rzeczywiscie niezła pamieć, aż musiałam sobie przypominać kiey było o tym pisane.
I ja chudziną nie jestem ale rzeczywiście jakoś zdjęcia mnie wyszczypliły. Teraz mam 72 kg i coraz to wiecej. Dobrze ze w tej ciązy tak powoli tyje bo narazie mam 3kg + wiec to naprawdę nie wiele. Z Igusią już chyba z 9 miałam.

• Mamusia
apropo odzywki mi pantene jakos nie pochodzi. Na codzień uzywam nivea juz chyba z 15 lat na zmianę z maska loreal taka w pudełku jak krem. Uważam że loreal jest rewelacyjny. A tez wam się mniej włosy przetłuszczaja w ciązy? ja bym mogła tydzień nie myć i smalcu nie bedzie

• Mamusia
Ja używałam elseve Ale mnie wkurzala i teraz zaszalałam i kupiłam dove w złotej tubie złoty szampon i odżywkę i olejek do włosów. Razem wyszło mi chyba 100zł ale jestem zadowolona. Ja mogę włosów i ze 2 tyg nie myć i jakoś jeszcze wyglądają a myje średnio co tydzień. Ale ja nigdy nie miałam problemu z przetluszczaniem chyba że po prostowaniu kęratynowym ale wtedy miło było mi myć bo były proste jak druty a teraz nie lubię bo wiem ze czeka mnie 40 minut prostowania bo włosy mam do pasa.

• Mamusia
Ja auto dopiero co zmieniłam i tez pół lipca i sierpnia byłam bez auta to myślałam że oszaleje a mam do miasta 6km bo na wsi mieszkam.
No i nie mam minivana chociaż chciałam ale juz te szukanie auta mnie dobijalo. Kombi tez nie mam ale bagażnik mam w sam raz chyba na wózek kłamoty Kevina i inne. Chociaż bagażnik nigdy nie za duży.

• Mamusia
cześć dziewczynki 🙂

piękna pogoda co?
u nas mimo tej aury, albo raczej przez nią mamy kontynuację choróbsk;/. Tym razem u Dobrusi w sobotę zdiagnozowano początek zapalenia oskrzeli... ja też kiepsko się czuje;/. Od wczoraj kaszlę nieładnie i jestem osłabiona. Zajrzałam więc też dziś sobie do opieki medycznej i na szczęście oskrzela mam w porządku. Mam się oszczędzać.... i leczyć naturalnie. Tylko, kurde, właśnie się od kilku dni leczę i nic z tego nie wychodzi 😞 ech. no to się pożaliłam 😉

• Mamusia
a tak poza tym przechodzimy z DObrusią małe zawirowania przedszkolne. Na przedszkole reaguje płaczem, szuka pretekstów żeby nie chodzić tam już w ogóle, dużo płacze, mężowi powiedziała: "tatuś bo ja sie w tobie zakochałam i dlatego nie chcę chodzic do przedszkola"....
Przez tą chorobę znów będzie wyłączona z życia przedszkolnego przez kilka dni. Oczywiście zapanowała wielka radość, chociaż kilka razy dziennie upewnia się czy oby na pewno nie pójdzie do przedszkola....
a ja już myślałam, że początki są najgorsze, a tu takie zwroty akcji;/.

a jeszcze co do tych moich koleżanek o których ostatnio wspominałam: jedna z nich jednak nie będzie mieć dzidziusia, tzn. tak na 99,99% bo niby poziom hcg rósł, ale pęcherzyk pusty, bez zarodka. jutro ma mieć kolejne badanie;/. Druga koleżanka, ta w 30tc, miała w nocy z czw na pt krwawienie i skurcze.. podali jej kroplówkę z fenoterolem i na szczęście wszystko się wyciszyło.ufff

a ja mam we wtorek kolejne badanie i martwić się zaczynam bo czuje jakoś dziwnie w kroczu, jakbym miała jakiś ucisk, do tego często czuje jakby mój brzuch ważył tonę 😞

• Mamusia
a tak poza tym przechodzimy z DObrusią małe zawirowania przedszkolne. Na przedszkole reaguje płaczem, szuka pretekstów żeby nie chodzić tam już w ogóle, dużo płacze, mężowi powiedziała: "tatuś bo ja sie w tobie zakochałam i dlatego nie chcę chodzic do przedszkola"....
Przez tą chorobę znów będzie wyłączona z życia przedszkolnego przez kilka dni. Oczywiście zapanowała wielka radość, chociaż kilka razy dziennie upewnia się czy oby na pewno nie pójdzie do przedszkola....
a ja już myślałam, że początki są najgorsze, a tu takie zwroty akcji;/.

a jeszcze co do tych moich koleżanek o których ostatnio wspominałam: jedna z nich jednak nie będzie mieć dzidziusia, tzn. tak na 99,99% bo niby poziom hcg rósł, ale pęcherzyk pusty, bez zarodka. jutro ma mieć kolejne badanie;/. Druga koleżanka, ta w 30tc, miała w nocy z czw na pt krwawienie i skurcze.. podali jej kroplówkę z fenoterolem i na szczęście wszystko się wyciszyło.ufff

a ja mam we wtorek kolejne badanie i martwić się zaczynam bo czuje jakoś dziwnie w kroczu, jakbym miała jakiś ucisk, do tego często czuje jakby mój brzuch ważył tonę 😞

• Mamusia
Cześć Dziewczynki 🙂

Projusta zdrówka Ciebie i Dobrusi 😘 Mnie wczoraj mocno męczył kaszel, dzisiaj już o wiele lepiej 🙂 Leczę się syropem i tabletkami do ssania Prenalen, syropem z cebuli, herbatą z miodem i cytryną.
Co do przedszkola to niestety nigdy nie przewidzisz kiedy nadejdzie kryzys. A może to Twoja ciąża ma jakiś wpływ na Dobrusię? Nikuś chodzi drugi rok i nigdy nie było większych problemów (czasem dłużej trwało ale bez płaczu itp), a teraz otwarcie mówi że nie chce iść do przedszkola. Później jest ok ale jednak rano ciężko Mu się rozstać. Poza tym mniej chętnie pracuje. Na przyjście Lilki cieszy się i czeka z niecierpliwością ale to nie zmienia faktu że jakieś swoje obawy też ma.

My dzisiaj cudownie spędziliśmy niedzielę z dwoma kolegami i koleżanką Nikusia z przedszkola z ich Rodzicami 🙂 Byliśmy w cyrku i na pizzy, Dzieciaki takie szczęśliwe ze sobą że aż miło patrzeć 🙂 cyrk rewelacja choć żal tych wszystkich zwierząt..

• Mamusia
Kinia, dzięki 🙂
u nas dziś nadal kaszle;/ ja spałam może łącznie 4godz.tak mnie to cholerstwo męczyło 😞. Dobrusia radosna, bo nie poszła do przedszkola...

muszę się pochwalić, że zamówiłam w końcu zmywarkę 😉, przejrzeliśmy sporo modeli i opinii na ich temat i wszystko sprowadzało się jednak do boscha. zobaczymy jak będzie działała w praktyce.

poza tym kurier punkt 8 przywiózł mi zasłonki 😉 już zawiesiłam w sypialni, białe z laserowo ciętymi kołami. Nawet ładnie to wygląda 🙂

i tak sobie pofolgowałam z tymi zakupami, że.... do końca miesiąca będziemy jeść chleb z masłem, no może od czasu do czasu z dżemem 😉

• Mamusia
Ja pow wizycie u gin (na NFZ), wszystko ok 🙂 Nawet mam zmienioną dawkę luteiny z 3x50mg na 1x100mg 🙂

Projusta no faktycznie zaszalałaś z zakupami 😉 Niech Ci służy zmywarka, zawsze to coś mniej do zrobiania w domu 🙂 Mi też się marzy zmywarka, nie mam pojęcia czemu od razu nie kupiliśmy jak się wprowadzaliśmy :/ Teraz zawsze jest coś pilniejszego i tak czekam i czekam.. 😜

• Mamusia
Projusta zdrówka dla Dobruśki, fajne zakupy 🙂
JA od rana latam za farbami ale juz mmam, w sklepie kupilam 2 komody do Kevina biale na ubrania i do kuchni stół okrągły szklany 🙂 Krzesełka i stolik mammut zamówiłam z allegro. Bardziej mysle o tym co jeszcze brak mi do domu niz o tym ze nic nie mam dla dzieka 🙃
Ja mam diabetologa i wizyte u gin równo za tydz ale bez usg jeszcze. Ciekawe jak ta szyjka :/