Skocz do zawartości

Angella

Rekomendowane odpowiedzi

6 minut temu, dorcia6579 napisał(a):

Dobrze 

Poszło dość ekspresowo, bo w sumie skurcze zaczęły boleć po 17, 17: 30 tylko 4,5cm rozwarcia,  już prosiłam o gaz rozweselający, zanim przyszła z gazem to siedziałam na podłodze oparta o łóżko jak do modlitwy, Słabo mi było, gorąco, i mówię, że chętnie bym już parła...szybkie badanie w tu 18:07 a ja 10cm...szybko położna zwołała wsparcie, po pierwszym parciu odejchalam , w sumie omdlenie, potem już dwa parcia i już była mikro dziewczynka.Jest maciupka.

Obyło się bez nacięcia krocza , ja czuję się super.

Też bym chciała, żeby moje bóle parte trwały tak krótko. Pamiętam, że przy drugim porodzie parłam przez godzinę... 😅 Super! Teraz życzę rzeki mleka i dużo miłości 😉♥️

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Przesłane zdjęcia

• Mamusie
9 minut temu, banasiatko napisał(a):

Gratulacje 😉 Jak oni to mierzyli, że prawie czterokołowe bobo widzieli, a tu ledwie ponad 3 kg? 😉

Mówiłam, że to robiła pomiary jakaś młoda dr, wyszło jej 3900-400, drugiej na tym samym sprzęcie 3680, a trzeciemu lekarzowi koło 3200... 

• Mamusie
38 minut temu, dorcia6579 napisał(a):

Urodziłam małego skrzacika 💪💪😁😁😁😁

3050kg 52 cm 18:32 Kalina

Gratulacje ☺️super ze poszło tak szybko aż dodałaś mi otuchy może u mnie tez nie będzie tak źle🙈🙈

• Mamusie
Napisano (edytowane)
45 minut temu, Ewela1985 napisał(a):

Gratulacje ☺️super ze poszło tak szybko aż dodałaś mi otuchy może u mnie tez nie będzie tak źle🙈🙈

No poszło 🙂

Udało mi się zdobyć pojedynczą sale na położnictwie, bo pierw mnie dali do dziewczyny z wcześniakiem, dziwna laska od razu zaczęła do mnie dziwne rzeczy opowiadać , Kaloryfery na full miała w sali poodkrecanw i od razu położnej powiedzialam, że przecież ja mam kaszel i katar i nie chce nikogo zarazić , więc jestem sama

Cukry u mnie i u niej ok 💪💪😁😁

Edytowane przez dorcia6579

• Mamusie
Napisano (edytowane)
3 minuty temu, AnnaT napisał(a):

@dorcia6579 gratulacje. Dużo zdrówka dla Ciebie i Kaliny.

Czyli położna miała rację że urodzisz przed 19ta 😉 

Super ze cukry dobre, bo ja dziś trochę walczyłam, bo mi spadały. U małego na szczęście od początku dobre. 

Hehe, położna jak przyszła do mnie o 17:30 to mi powiedziała, widzisz, napewno dziś urodzisz, ale pewnie już nie ze mną ale troszkę dzięki mnie..Przy czym zaraz jak się zaczęło, to powiedziałam że się spielam, bo chce z nią rodzić 🙂 Babeczka na koniec powiedziała, że od jutra idzie na urlop i aż milo, że takim sprawnym porodem zakończyła dzień 🙂

Edytowane przez dorcia6579

Dorcia gratuluję, jest przesłodka, a

włoski ma mega, no i ta mina🤗 

Super, że tak szybko poszło. Dla takich szkrabów warto trochę pocierpieć. Teraz żeby ładnie jadła i przybierała na wadze to szybciutko wrócicie do reszty rodzinki.

Wszystkie te Wasze maleństwa takie słodkie i takie grzeczne. Jak to fajnie jak się wszystkim tak te porody bez zbytnich komplikacji układają i te dzieciaczki zdrowe. 

• Mamusie
5 godzin temu, mami napisał(a):

Grrr nie rozumiem czemu tak robią... nauka nauka a oni wiedza lepiej🤦‍♀️ A to naświetlanie masz w pokoju swoim czy w innym pomieszczeniu?

Raz jest w moim pokoju raz do siebie zabierają przy okazji badań. Dzisiaj Gabi ma zły wieczór bo płaczę i nie chce pod lampami leżeć więc Panie wzięły ją teraz do siebie, niestety🙄Boże chciała bym do domu już z nią iść 

• Mamusie
3 godziny temu, Emi_ja napisał(a):

@dorcia6579daj znać się sprawuje swoją dziewuszka, no i jak tam twoje cukry, jak zresztą wyglądała na kwestia w czasie porodu, dostawałas jakaś glukozę?

Cukry i u mnie i u Kaliny ok, akurat wróciłam z kolejnego pomiaru z nią.

W czasie porodu musiałam co 2 h jedynie sprawdzać glukometrem cukier i tyle.

3 godziny temu, Rio napisał(a):

Dorcia gratulacje, 3kg to nie taka malutka 🙂

My dzisiaj wychodzimy do domu 😁

Skrzacik taki mały jak lalki mojej córki..u w dodatku jedynie 52cm.Calineczka

🥴😁

My też jutro wychodzimy 🙂

powiem Wam, że bez nacięcia krocza to wogole jest git.Dwa poprzednie porody miałam nacinane i ciężko było usiąść, przy siusianiu ciągle szczypała psiocha...a tutaj luzik 🙂 Ufff cieszę się, że położna spisala się na medal.

a odnośnie cukrzycy..hmm.. diabetolog mówiła, że po porodzie mam jedynie przez kilka dni pomierzyć cukry, ale wrócić do normalnego jedzenia, żeby za 6tyg robiąc test ogtt - wynik był najbardziej miarodajny...

a dziś tutaj na obchodzie ginekolog mi powiedziała, że badał dieta przez 6tyg i cukry mierzyć co najmniej 10 dni...

• Admin changed the title to Majóweczki🤰 | Forum o ciąży