Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum dla mam

kkkkoralik_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Lusiu czyli rozejm 😉 Życzę ci, aby trwał już zawsze, ale jakby coś znów zmieniło się na gorsze to znasz nasze zdanie i mam nadzieję, że podejmiesz słuszną decyzję...
Oczywiście nie mówię tu o jakichś zwykłych domowych kłótniach, które przechodzi każdy z nas (wkońcu nie ma idealnych związków 😜) ale chodzi mi o bardziej ekstremalne sytuacje...
Mimo wszystko życzę wam szczęścia, bo to ono jest najważniejsze 😘 😘 😘 😘 😘 😘

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Wczoraj nie miałam kiedy do kompa usiąść bo to spacerek przedpołudniem,obiadek i później na imieniny na działeczkę do cioci a jak wróciliśmy wieczorkiem to było kąpanie i spanie dziecka i już miałam wolny czas to była jebitna burza to i kompa już nie włączałam.
Dzisiaj wcześnie mnie dziecko obudziło to nadrobiła zaległości.
Ellie my do żłobka na Lwowską bo najbliżej domu wybierałam lokalizację.
Do żłobka jakbym nie musiała to bym Lenki nie oddawała ale niestety pomoc państwa jest tak cudowna że zmusza do podjęcia tak drastycznych kroków. Chociaż dostaję rodzinne i wychowawcze od państwa to i tak jest to kropla w morzu naszych potrzeb. Niestety taka jest rzeczywistość i muszę oddać Lenkę do żłobka.

• Mamusie
Co do tortu na roczek to będę piekła sama jak wyjdzie taki będzie i nie będę się bawić w jakieś tak cudowne torty będzie symboliczna świeczka i postaram się jakiś napis zrobić jak się uda, będzie jeszcze jedno ciasto tylko jeszcze się nie zdecydowałam się jakie będzie.

• Mamusie
Monia ja bym wybrała zielony 😉

My stwierdziliśy, że w tym roku nie będziemy kupować małej rowerka, bo niezbyt długo będzie z niego korzystać, a w przyszłym roku będzie już na niego za duża i trzeba będzie kupić nowy. A tak na wiosnę zakupimy jej rowerek dla większych dzieci 😉

My na roczek zaproponowaliśmy rodzicom, żeby jedni kupili małej porządne adidaski a drudzy organki 😉 My zakupimy jej sandałki. Nie wiem jeszcze co dostanie od mojej cioci, kuzyna, swojej chrzestnej i chrzestnego...

Przed chwilą w DDTVN dzieciaczki wypowiadały się o tatusiach. I pytają jednego chłopca:
- Czy tata jest bohaterem?
- NIE
hahahahahaahah 😁 😁 😁 Szczerość do bólu 😜

• Mamusie
Hej mamusie 🙂

Edytka - widziałam na DDTVN, o tatusiach 🙂 Ten chłopczyk tak szybko i bez namysłu to powiedział, jakby było to coś złego 😁 😁

Moja mama zawsze piekła torty na urodziny, mnie one bardzo smakuja, R nie za bardzo.....poza tym nie będe fatygowac mamy, tym bardziej że bez samochodu ciężko będzie przewieźć, a jednak autobusem w byc może bardzo gorący dzień to odpada, więc zdecydowałam się na skromny, ale smaczny i niedrogo torcik 🙂

Monia - ja tez wybrałabym zielony 😜 Córka koleżanki ma takiego typu rowerek, ale jest drobną dziewczynką, więc jest ok. Wsadziłam do niego Franka, to ledwo co siedział 😁 Dla niego musiałby być taki bez tej barierki ochronnej 🙂

W nocy tak u mnie lało i burza była, ale teraz jest ładnie, tylko trochę wieje. Póki co mały zasnął. ale później wyskoczymy na spacerek 🙂

• Mamusie
no ja wlasnie mam dylemat miedzy różowym a zielonym, .....ten rowerek Edytko jest do 3 lat koleżanki córka ma 2 lata i 4 mies i dalej w nim smiga.tam jest podnóżek dla młodszych dzieci a jak naucza sie jeździć to pedally.
Ja tez bym chętnie sama zrobila tort ale raczej nie starczy mi czasu, do tego moja mama nie wiadomo kiedy wyjdzie ze szpitala wiec zakupy tez na mnie spadną.
kurde a ja od rana w kuchni siedziałam ehhh na szczęście: koniec, i niech sobie nie mysla ze bede zmywac po obiedzie! 😁 😁 😁 😁 😁 😁

• Mamusie
Monia - a co jest mamie, że w szpitalu??

JA kuźwa ostatnio zrobiłam grochówkę, zjedlismy po jednym talerzu, a hrabia już jej nie chcę, tylko codziennie robi sobie rosołek z kostki 😠 Musze zamrozić ją, bo cąły duży gar jest....i weź tu gotuj 😠 Niech Franio podrośnie, to będzie jadł mamowe zupki 😉 😜

• Mamusie
lusiu poszla na badania ale wszystkie złe powychodziły, okazało sie ze przeszła mikro udary a juz jest po 2 do tego zyły sie zapychaja i pękają a zyła jakas na szyji..czy tarczycy jest wygięta a powinna byc prosta no i zapchana. dostaje kroplówki na rozszerzenie naczyn mózgowych no i jeszcze kręgosłup aj reszty nawet nie pamiętam... 🥴