Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum dla mam

kkkkoralik_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
wIECIE JESTEM PODŁAMANA, PISAŁAM WAM O TYCH BÓLACH W BRZUCHU.... OSTATNIO TEZ BOLAŁA MNIE PRZY STOSUNKU LEWA STRONA POCHWY, POTEM NIC A OD 2 DNI NA NOWO BOLI A DZISIAJ TO JUZ ZACZĘŁO BOLEC PRZY SIADANIU... PRZY KĄPIELI WYMACAŁAM JAJKO WŁAŚNIE PO LEWEJ STRONIE 😞 KURCZE BOJE SIE CO TO MOŻE BYC, MOŻE TORBIEL? TEŚCIOWA MIAŁA TAKIE PO CIAZY I JEJ WYCINALI W SZPITALU. WE WTOREK MAM WIZYTĘ U GIINKA, JAK MI POWIE ZE TRZEBA SIE POŁOŻYĆ DO SZPITALA NA WYCIECIE TO SIE CHYBA ZAŁAMIE BO NIE BEDE MIAŁA CO Z MAŁA ZROBIĆ 😞 M NIE MOŻE ISC NA ZWOLNIENIE W PRACY BO LUDZI BRAKUJE A MOJA MAM NIE DA SOBIE Z NIA RADY JEST SCHOROWANA I BOJE SIE NA DŁUŻNEJ JA Z NIA ZOSTAWIĆ

• Mamusie
Cześć mamusie!!!
mi się w końcu udało tu zarejestrować. Kini nareszcie wyszły dwie pierwsze jedynki u dołu czekamy na następne. Ząbkowanie następuje wraz z gorączką i biegunką także lekko nie jest ale dajemy radę. Mnie tak długo nie było bo mamy truskawki a że był sezon to spędziłam go w polu a Kuba będąc na urlopie siedział z małą. Kinia zaliczyła już upadek ze schodów na szczęście skończyło to się tylko guzem na czole i jednym małym siniaczkiem na lewej nóżce.
Monika aż nie wiem co Ci napisać... tu się dopiero co cieszyłaś pierwszym roczkiem Gabi a teraz pewnie masz całą głowę zakłopotaną tą sytuacją. Musisz dzielnie wytrwać teraz do wtorku i wtedy pomyśleć c o dalej może wcale nie będzie tak źle jak myślisz. Na pewno wszystko się ułoży. Ściskam Cie!i staraj się odpędzać póki co złe myśli!!

• Mamusie
dobrze ze Kindze nic poważniejszego sie nie stało, biedna myszeczka.Eva wklej jakieś zdjęcia Kini bo juz jej dawno nie widzieliśmy.

dziewczyny robiłyście lub jadłyście kiedyś sałatkę gyros? dla tych które nie miały okazji, serdecznie polecam!!!...hit każdej imprezy...a i jeszcze placuszki z piersi kurczaka!!! moj m pozera je nie tylko buzia ale i oczami, naprawdę pycha no i zawsze to odmiana od tradycyjnych schabowych hehe

• Mamusie
Monia jedź jak najszybciej do lekarza, może cię przyjmie 😲 Kurcze mam nadzieję, że to jednak nie jest torbiel 🤢 Moja mama miała w tym roku w styczniu wycinaną torbiel to ta operacja wyglądała jak cesarka...jeszcze moja mama nie może mieć znieczulenia ogólnego więc wszystko robili jej na znieczuleniu miejscowym 🤢
Trzymam mocno kciuki za ciebie kochana, aby ostatecznie było to jakieś głupstwo i abyś nie miała operacji 😘 😘 😘 Swoją drogą słowa wróżki się sprawdzają....aż mnie ciarki przeszły....

Co do gyrosa i placuszków z piersi kurczaka to już jadłam oba 😉 Sałatkę gyros robi często moja teściowa i faktycznie jest przepyszna 🙂 A placuszki z piersi sama wczoraj robiłam na obiad 😉 Ja robię ciasto jak na naleśniki, tyle, że doprawione solą i piepszzem, no i troszkę gęstsze. Do tego wrzucam pokrojoną drobniutko i podsmażoną pierś z kurczaka i świeży szczypiorek 🙂 Można też dorzucić jakieś pieczarki, cebulkę, paprykę i co tam dusza zapragnie 😜 Wszystko smażę na oleju i podaję z ryżem 😉 PYCHOTAAAAA 🙂

Evcia cieszę się, że i tobie udało się do nas dołączyć 🙂 Dobrze, że Kini nic poważnego się nie stało na tych schodach 😲
I nareszcie wyszły jej upragnione zębole, gratulacje 😘
A Kinia już chodzi?

A ja miałam dzisiaj dziwny sen. Śniło mi się, że w brzuchu pulsuje mi tak mocno wielka kulka 😮 I to bolało. Uczucie jak dziecko się rozciąga w zaawansowanej ciąży, tyle, że jeszcze silniejsze...Powiem wam, że ten ból był strasznie realistyczny i nawet jak się obudziłam, to jak sobie przypomnę, to mnie ciarki przechodzą 🤢

Lecę szykować małej śniadanko. Do później kochane

• Mamusie
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/34/vbfg.gif/][IMG]http://img34.imageshack.us/img34/91/vbfg.gif[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

WSzystkiego najlepszego dla Gabrysi i Sewcia zyczymy Wam
do zabawy mnóstwa siły,
Żeby każdy dzień był miły,
Pełen śmiechu i radości,
Stu urodzinowych gości,
Aut, klocków i pluszaków,
Stu prezentów, stu buziaków,
Zdrowia szczęścia i słodyczy życzy Wojtuś z mamą 🙂 😆 😆 😆 😆 😆

• Mamusie
Monika ehh oby twoje podejrzenia nie byly prawdziwe
w kazdym razie mam nadzieje.,ze jak najszybciej cie przebada lekarz
Trzymam kciuki by bylo wszystko ok

ehh to mi narobilas smaka takimi pysznosciami z samego rana, a ja pracy kanapeczki za bardzo nie mam pola do popisu by cos pysznego sobei zjesc buuuuu

Eva
gratulacje dla Kini 2 zebolki juz ma 🙂
szkoa tylko,ze tak musi sie biedna wycierpiec przy nich ehh
najpierw zeby bola jak wychodza, a pozniej bola bo choruja :| do kitu to wszytsko

Edytko ehhh to mialas sen 😮 😮 😮 😮
smacznego sniadanka dla Emi 🙂

• Mamusie
Pojechałam do przychodni a tam poradnia dla kobiet Zamknięta....podobno czynne od 12.00 wiec pojadę kolejny raz Kurcze to się robi coraz większe i coraz bardziej mi to przeszkadza, przy siadaniu, wstawaniu itp.

dziękuje za życzenia w imieniu Gabulka 😁

Sewciu i dla ciebie słoneczko wszystkiego najlepszego, dużo zabaweczek, zabawy i miłości życzy Gabrysia z mamą

• Mamusie
HMM MONIKA kurcze
brzmi to nie ciekawie 😞
a moze pojedziesz do szpitala
nie wiem u mnie w przychodni by cie nie przyjeli 😞 neistety nasza sluzba zdrowia
Ja poszlabym do swojego ginka (tlyko,ze moj jest troszke inny ludzki w kazdym przypadku przyjmie jak nie on to zadzwoni po swojego kolege i ktos by mnei przyjol w szpitalu )
a ze Ja panikara jestem to nie czekalabym do 12 😞
Trzymaj sie kochana
i moze pomysl zeby zadzwonic do ginka ktory prowadzil cie przez okres ciazy z Gabi

• Mamusie
GABRYSIU i SEWCIU
W dniu, takim jak dziś,
życzę Wam:

Aby wszystkie fajne dni w żółwim tempie upływały,
by co dzień uśmiechał się do Ciebie świat cały.
By nigdy nie było porannej pobudki
i wiał wiatr specjalny co rozwiewa smutki.

tego wszystkiego życzy Lenka z mamusią

• Mamusie
[URL=http://smajliki.ru/smilie-663983559.html][IMG]http://s8.rimg.info/c3eefc0beb7a9561fb08a462ea7e37f4.gif[/IMG][/URL]

Najlepsze życzonka dla Gabi i Sewcia!!! 😘

Monia - mam nadzieję, że to nic poważnego!!! Jak będziesz coś wiedziała, to daj nam jak najszybciej znać, bo martwimy się!!! A może spróbuj na Przyrodniczej - ja tam prowadziłąm ciążę, i bez problemu przyjmie cię lekarz, tylko czasami trzeba poczekać, bo zapisują na godzinę, a obok jest izba przyjęć, więc napewno ktoś zejdzie do ciebie!!!

Kurcze, już zapomniałąm, co chciałąm napisać 🤔

• Mamusie
Spóźnione życzonka z okazji 11 miesięcy dla Viki i Wojtusia!!

Dużo zdrówka, samych radości i miłości oraz spełnienia marzeń z okazji 1szego roczku dla Gabi i Sewcia!!!

Monia, 3mam kciuki żeby to nie było nic poważnego!!

My się szykujemy do jutrzejszej imprezki. Miał być grill ale pogoda nie dopisała i robimy obiadek w domku. Szkoda bo będzie trochę dzieci i fajnie by się bawiły na dworze. No ale cóż, siła wyższa.
Pozdrawiamy

• Mamusie
buu chciałam wam przesłaćobrazek z życzeniami dla Gabi i Sewcia ale że jestem nowym użytkownikiem to nie mogę 😞 więc fotek tym bardziej nie uda mi się przesłać...

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA NASZYCH WSPANIAŁYCH LIPCOWYCH DZIECIACZKÓW GABRYSI I SEWERYNKA!!! ŻYCZYMY SAMYCH PIĘKNYCH CHWIL W ŻYCIU!!! BUZIAKI SŁODZIAKI!!!

Monika
my również cały czas 3mamy za Ciebie kciuki!

Edytka co do chodzenia to Kinga jest mało odważna i za nic nie chce się samodzielnie puścić jak widzi że już nie ma czego się złapać od razu "klapen dupen" i na czworaka ☺️

• Mamusie
Parę dni temu doznałam szoku, bo moje dziecię nie wiem, gdzie podpatrzyło (wątpię że podczas meczu w tv, ale lubi patrzec jak chłopaki grają w piłę na dworze)....ale zaczął kopac piłkę 🙂 Stał w pokoju, niedaleko obok niego piłka, Franek do niej podchodzi i zaczyna kopać 🤪 Mówię wam, jak to super wyglądało 😁 I tak chodzi za tą piłką i ją kopie 😁

• Mamusie
dziekuje jeszcze raz za zycienia, jestescie kochane:*

Przepraszam ze dopiero teraz pisze, ale miałam taki dzien ze az mi sie nie chce wspominac
pojechałam na reszte zaupów, wpakowałam wszystko do auta i pojeechałam do przychodni bo dochodziła godz 12.00/ lekarz przyjął mnie bez problemu, jednak musiałam troche poczekać az przyjmie inne pacjentki. Okazało sie ze mam ropnia w pochwie i silne zapalenie, przepisał mi masc termentiol, musze z niej robić okłady na to jako by ta ropa zeszła i globulki na to zapalenie. Powiedział ze jak sie nie poprawi i jajo nie zmaleje lub nie pęknie to da mi antybiotyk. Musze zakończyć karmienie piersią bo przy tych lekach nie wolno karmic. Wiec jutro odstawiam Gabisiae od cyca, tym razem musze byc konsekwentna. Dobrze ze poszłam teraz do lekarza bo jeszcze jest5 szansa to zwalczyć lekami.... potem pojechałam do apteki wykupic leki. jak podjechałam pod blok to miałam pełno siat wiec zabrałam torbe z jedzeniem dla małej i lekami na tył auta by pozbierac inne zakupy. Wyjełam siaty a napoje i innne ciężary zostawiłam w aucie dla meza. W domu okazało sie ze nie mam siatki ze słoiczkami dla małej i lekami. Zostawiłam ja przy klatce lub przy windzie i ktos ja zabrał. Maz zszedł szybko na dół ale juz jej nie było. Kurcze az sie poryczałam bo tam miałam leki. Nikt juz torby nie oddał. Musiałam znów do przychodni po receptę jechać, do apteki i po kolejne jedzenie dla małej...ajjj ten dzień jakos mnie przymulił i zapominam o wszystkim

• Mamusie
Kurde ale co za wredny człowiek ukradłby leki i jedzonko małej 😠ja nie mogę faktycznie Monia dzień pełen przebojów, dobrze ze tak szybko poszłaś do tego lekarza będzie dobrze wyleczysz lekami i będzie ok ale nerwów to się dzisiaj najadłaś nie ma co