Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum dla mam

kkkkoralik_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
No tak, wtedy łatwo pomylić chłopca z dziewczynką, jeszcze jak ma delikatną buzię to już wogóle 😉
Ja w lato też spotkałam 3-4 letniego chłopca, który miał bieluśkie włoski, kręcone i też powiedziałam, że to dziewczynka ☺️ 😁 Cóż jak widać każdemu może się zdarzyć heheheh 😁

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Wczoraj przyszedł nam ten autobus dla małej
http://allegro.pl/szkolny-autobus-edukacyjny-swietna-zabawa-i1922716168.html

I powiem wam, że mała jest nim zachwycona, jak tylko go zobaczyła (nawet bez baterii) to ciągnęła go sobie na sznureczku przez pół dnia. A jak juz włożyłam baterie, to już wogóle był szał 🤪
A i teściowie dali jeszcze wczoraj Emilce taki bujak
http://allegro.pl/little-tikes-bujak-czerwony-piesek-i1942593696.html

I też jest superowy 🙂

• Mamusie
Tak na wstępie to sie przywitam,: WITAJCIE MAMUSIE :

Edytko, ale Emilka ma cudne włoski..jeju jak ja bym chciała by Gabi juz takie miała 😁 my juz 2 razy obcinaliśmy włosy i grzywkę, bo jakoś ta rośnie szybko a reszta włosów rożnie.zabawki bardzo fajne, to ma malutka radoche 😁 Dzieki Edytko za fotki, i nie krepuj sie następnym razem i spamu hehe zdjęcia maluchów zawsze mile widziane 🙃 Wiesz byłam dzisiaj w przychodni zapisać sie do ginka a babka mi mówi ze mam przyjsc w styczniu sie zapisac bo juz na grudzien nie ma miejsc a na styczen mnie teraz nie zapisze bo nie ma jeszcze nowego kalendarz na 2012 ehhhh i idz tu człowieku z problemem i czekaj sobie..szkoda gadac. A try Lusiu bylas zapisac sie ponownie?

Lusiu, no tez bys mogła wkleić zdjęcie Frania bo strzyżeniu 😜

• Mamusie
Wiecie byłam dzisiaj w żłobku, kolo nas i trochę sie podłamałam tym co powiedziała mi Pani dr. mianowicie szanse dostania sie malej do żłobka są nikłe na marzec a na wrzesień zapisy sa w kwietniu, tyle ze jest mało miejsc bo dzieci z młodszej grupy awansują do tej starszej wiec z zewnątrz nowych dzieci będzie garstka.Prywatne żłobki z tego co słyszałam sa drogie wiec tez odpada. No nic wypełnię formularz zgłoszenia i będę czekać na cud 😞

• Mamusie
Edytko - fajne zabaweczki 🙂

Monia - szok z tym żłobkiem, a już nie wspomnę o zapisach do gina 😲 😠 Porąbało ich chyba!!! Jak może tak długo czekac kobieta, która ma dolegliwości?? Wtedy już jej samo przejdzie i obejdzie sie bez lekarza. Co za kraj 😠 A może spróbuj na przyrodniczej, tam nie było takich terminów nigdy - chyba ze i teraz coś się zmieniło...
A ja niestety nie zapisałam się ponownie, i nie wiem kiedy to zrobię, ale pewnie pójdę na przyrodniczą.

• Mamusie
Monia o ile rozumiem terminy w żłobku, bo to już od dawna tak się dzieje, o tyle zapisy do gina dopiero na nowy rok to jakiś obłęd 😮 😲 😠

Kurcze naprawdę cieszę się, że mieszkam w mniejszym mieście, bo to co się dzieje w wiekszych to jakaś masakra!!!! Choć u gina na kasę chorych też już dawno nie byłam więc w sumie nie wiem jakie u nas są teraz terminy... 🤔

Dziewczyny no właśnie wklejajcie zdjęcia waszych pociech, dawno nie było zdjęć do oglądania. Ostatnio wrzucała tylko Eva no i ja ☺️ 😜
Ja też uwielbiam oglądać takie spamy, a tu niestety coraz ich mniej...

• Mamusie
Jeśli masz słaby aparat w telefonie to musisz zrobić mu zdjęcie przy dziennym świetle, wtedy wyjdzie wyraźne 🙂 Najlepiej jak najbliżej okna balkonowego 🙂 Ja też teraz długo miałam stary telefon bo ten nowy miał jakiegoś wirusa i zabierał mi z konta kasę i też jak np. ostatnio nagrałam nim filmik jak Emi się śmieje to jakośc pozostawia wiele do życzenia 😉 Ale przynajmniej jest dźwięk 😉

• Mamusie
Acha hehhehhe 😁 To w tym tkwi problem 😜 Ja jak chcę zrobić Emilce zdjęcie to albo mówię jej żeby pokazała ząbki to pokazuje, albo mówię jej, żeby się uśmiechnęła, to wtedy albo się usmiecha albo stoi w bezruchu i zamacha raz powiekami heheh 😁 Taka mała modelka mi się trafiła 😜

• Mamusie
Ja jeszcze mam taki myk, że naciskam tylko lekko przycisk aparatu w telefonie (tak żeby nie zrobić zdjęcia), wtedy aparat jest w gotowości, ustawiam na małą i jak widzę jakąś fają pozę czy minę to naciskam przycisk i wtedy zdjęcie robi się w ułamek sekundy 🙂 Może ty też możesz tak zrobić w swoim telefonie...

• Mamusie
Franek też bardzo lubi pozować do zdjęć 🙂 Zawsze ustawia się, robi uśmiech i heja 🙂 Ale nieraz jest tak, że ustawi się do zdjęcia, ja je robię a on zaraz zaczyna się interesować czym ja mu to zdjęcie robię 🙂
Nie wiem, czy mam taką możliwosc w aparacie

Edytko - kiedys zmówiłyśmy się, że mamy takie same telewizory LG 🙂 Czy nie odkryliście może jak można wyłączyć dzwięk podczas włączania tv, bo mnie cholera bierze, a niestety nie znalazłam takiej informacji 😞

• Mamusie
Edytko, trzymam kciuki za wynik!
A ja byłam z kolei u diabetologa (innego niż dotychczas, bo ta pierwsza pani doktor jakoś mi się nie wydawała wiarygodna) no i dowiedziałam się, że jednak powinnam być cały czas na diecie cukrzycowej 😮 Mam znowu zrobić badanie pod obciążeniem glukozą oraz jeszcze jedno badanie cukrzycowe i wtedy będziemy decydować co dalej. Dobrze że teraz mam czas biegać po lekarzach to nadrobię przynajmniej wszystkie zaległości dopóki Stasiem zajmuje się opiekunka.

• Mamusie
Lusiu, no co do lekarza to sadze ze dlatego bo grudzien i pewnie przychodnia bedzie nieczynna przez okres świąt i sylwestra wiec malo dni i pewnie pacjentek przybyło a lekarz tylko jeden.Wcześniej jak chodziłam to szybko byl termin a teraz prosze....

Młoda spi a ja jeszcze trochę przed kompem siedzę, potem ogladam TOP MODEL i lulu 😁

trzymam kciuki za wyniki, no i obiecuje wkleić jakieś zdjatka małej.