Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum dla mam

kkkkoralik_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Amelko my też mamy teraz spore opóźnienie ze szczepieniami niestety 😞 Najpierw nie było kasy, a potem pasmo ciągłych przeziębień przeplatanych z trzydniówką i zapaleniem dróg moczowych...już bym chciała mieć z głowy to szczepienie...

Jutro znów próbuję złapać siuśki Emi do posiewu...mam nadzieję, że tym razem wyniki wyjdą dobre, bo ostatnio okazało się, że najprawdopodobniej bakterie były z zapalenia pochwy, teraz je wyleczyłyśmy, więc myślę, że będzie OK...

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Dzień doberek 🙂

No i udało mi się złapać siuśki do badania 😎 Miejmy nadzieję, że wyniki będą wkońcu OK...

Już posprzątałam, teraz wywieszę pranie i zabieram się za obiad (sznycle z indyka nadziewane serem 😉 ) a potem wybywam do rodziców bo M. będzie dziś późno.

• Mamusie
wczoraj moj kupil sobie nowy samochod....i tak jechalismy z malym i ja chcialam poprowadzic to nie chcial mi dac...jeszcze nie widzial jak jezdze a mowi ze nie umiem jezdzic....jakbym nie umiala to bym prawka nie zdala...udawalam ze focha na niego puscilam to mi dal wkoncu......i wkoncu zobaczyl ze umiem jezdzic hiihih a kuba sie smial 😁 😁 😁 😁 😁 😁dzisiaj tez wymusze zeby dal mi poprowadzic..uwielbiam jezdzic 🙂 🙂

• Mamusie
My już po szczepieniu. Masakra była 😲 Tak się darł jak nigdy, nawet zbadać się nie dał, nie mówiąc już o szczepieniu....nie mogłam go utrzymać, a pielęgniarka była zdziwiona, że taki mały a ma taką siłę.
Mierzy 89cm (a mnie wyszło 87cm), i waży 15,800g 🤪 Tak więc znowu jest przodownikiem 😁

Edytko - super, że w końcu złapałaś siuśki młodej, z chłopakiem chyba łatwiej by poszło 😉
Ale masz dzisiaj super obiadek 😜 Aż ślinka cieknie na samą myśl 😉 🙂 A jak je robisz? Może sama się któregoś dnia skuszę...

• Mamusie
Lusiu robię sznycle na różne sposoby, nieraz nadziewam je mozarellą i pomidorami z puszki, panieruję w mące i smażę. Dziś np. nadziałam serem żółtym i smażyłam bez panierki. Można też zrobić tradycyjną panierkę z jajka i bułki tartej. To zależy co kto lubi 🙂

No to z Frania kawał chłopa 🤪 Zresztą on zawsze przodował w tej kwestii 😉 Emilka "uparła" się na wagę 11kg i nic nie tyje...a nie wiem ile mierzy...jak tylko uda nam się wkońcu zapisać na szczepienie po tym katarze to będę wiedziała.

• Mamusie
Ja zawsze robię tradycyjne kotlety, ale głównie schabowe, bo takie bardziej mi smakują niż filet z kurczaka. Z indyka raczej nie jadam - ze względu na cenę. Ale chętnie zrobiłabym coś innego 🙂

Wogóle pielęgniarka ważyła go na takiej normalnej wadze dla dorosłych, bo na taką co zawsze za duży był. Po nas była dziewczynka, znacznie starsza od niego (2-4 lata), ale taka chudziuteńka, że ważyła ją na takiej wadze co małe dzieci - może nie chciała wejść na tą zwykłą 🙂

• Mamusie
Łódz podwodna heheh dobre...no u nas jeszcze nie byłoi/ Lusiu dzisiaj kupiłam sobie kwiatka w biedronce bonzai/figus i musze ci powiedziec ze jest swietny koszt 8.49. połowa kwiatka to korzen a druga liscie...mój korzen przypomina nogi faceta i siurek jest pomiedzy..jutro zrobie zdjecie to wam wkleje..moze cos takiego tez tej kolezance...

Edytko, nop musisz przemyslec dobrze te decyzje zwiazana z pilnowaniem kolejnego malucha. Jedno dziecko to jeszcze...jak emi spi mozesz obiad zrobic, possprzatac czy nawet sie polozyc jednak przy drugim nie masz pewnosci czy zasnie w tym samym czasie co Emi.No i jeszcze jak bedziesz musiala Emi zostrawic u rodziców bo np wypadna ci badania lub wizyta u lekarza to co z tym małym? .pomysl kochana dobrze.
Amelio,...jakos te obuwie z decatlona mnie nie kręci wizualnie...cena fajna.

Olusiu ta czapka Viki superasna, wyglada przeuroczo

Gabi została dzisiaj pierwszy raz na caly dzien w zlobku i nawet spała..jutro wszyscy idziemy do pracy wiec bedzie powtórka

• Mamusie
a ja dis kupilam malej sandalki za 15 euro przecenione z 35 z elefanta nie sa jakies najpiekniejsze ale za taka cene...

http://www.quoka.de/kinder-baby-spielzeug/babykleidung-schuhe/c1014a88030850p58336623/elefanten-sandalen-lederschuhe-skechers-19.html

Monia sto lat kochana!!!

• Mamusie
Łódź podwodna - też mi się podoba 😁 😁

Monia - rzeczywiście, niezła cena na takiego kwiatka 🙂 Kojarzę, jak on wygląda.

My mamy kilka par sandałków, więc póki co nie myślę o zakupie, chyba że okaże się nie taki rozmiar.
Teraz myślę nad trampkami dla Franka, bo mam tylko jedną parę.

Dzisiaj mieliśmy z młodym wcześniejsza pobudkę, bo jak przed 6 się przebudziłam to Franek był rozpalony, i niedługo później wiercił się, aż w końcu się obudził. Dałam mu przeciwbóla i jest lepiej. Już wczoraj przed spaniem miał lekką gorączkę, więc też dałam przeciwbóla, aby przespał noc.

• Mamusie
Lusia ale duży facet z tego Frania 🙂 🙂Mój niestety ani zważyc ani zmierzyc nie dał sie na ostatnich szczepieniach ale wagi 14 kg raczej nie przekroczył w szpitalu miał 13 500 a to było po sterydach i wtedy utył znacznie. My jestesmy w miare zdrowi można tak w końcu powiedzieć, a no i mały zaczał w końcu przesypiac nocki i wstaje o siódmej, no cóż lepiej późno niż wcale 😁

• Mamusie
Koraliku - siódma rano późno, to ci żart 😁 😁 My wstajemy 9-10, to dopiero jest późno 🙂 Ale późno chodzimy spać.

Dzisiaj siedzimy w domu, chociaż piękna pogoda, ale młody ma gorączkę, więc nie mam wyjścia 😞 Dobrze, że chociaż mam rzeczy na obiad i chleb w zamrażarce 🙂 A i tak musze porobic zapasy 😜