Skocz do zawartości

Czerwiec 2010 | Forum dla mam

Maria_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
hej u nas podudka o 8 ale coś maruda od samego rana

zuziek Idze pierwszy raz gumiaki założyłam bo rano rosa była a takie miny robiła i tak patrzyła na nich że z teściową boki zrywałyśmy wcale nie umiała w nich chodzić he he a z 5 minut w nich wytrzymała i był krzyk ale pere fotek złapałam he he a ta jedna z fajniejszych na nk też wrzuciłam jedno

• Mamusie
o właśnie, wiedziałam, że o czymś zapomniałam...

Anulka, bardzo się cieszę, że koronarografia dobrze wyszła i że jest coraz lepiej 🙂 🙂
Ann, pytałaś o to, ale my jechaliśmy najdłużej 2 h i Aga przespała całą podróż, więc nic nie doradzę...

Ajj, znów mnie brzuch boli 🤢 🤢 🤢 a miałam z Agą na spacer iść, teraz wszystko stoi pod znakiem zapytania 😠 😠

• Mamusie
hej 🙂

Dziekuje Wam bardzo dziewczeta za zyczenia:*Jestescie kochane:*

Alicja zalegle zyczenia imieninowe:duzo zdrowka, szczescia i ogolnej pogody ducha 🙂

Anulkasuper, ze u meza lepiej, juz chyba lada dzien wyjdzie 🙂

Ann tez Ci nic nie doradze, bo Julka ostanio dostawala cholery jak jezdzila z nami po miescie, a bylo to raptem kilka godzin.

A z praca do dupy.Bo mam wrazenie, ze robi mi wielka laske przyjmujac mnie spowrotem.Sprawa wyglada tak:przelozona powiedziala, ze moge robic 50% poradni "K" oraz oddzial Polozniczo-ginekologiczno-porodowy.Pytam sie czy nie mam szans wrocic na noworodki, a ona mi mowi, ze dala slowo dziewczynie, ktora wlasnie zatrudnila i juz nie bedzie mieszac, bo ta laska ma pierwszenstwo.A ja sie nie okreslilam kiedy wroce, wiec nie ma oczym gadac.ja jej na to, ze nie bylo zadnego telefonu z jej strony, z takim zapytaniem,ona mi na to, ze dzwonily do mnie dziewczyny z oddzialu, ja bardziej odebralam to jako towarzyska rozmowe i luzno poiwedzialam im, ze pewnie we wrzesniu.Juz nie mowiac o tym, ze dzwonily na samym poczatku macierzynskiego.Uwazam, ze takie sprawy powinny byc zalatwiane przez osobe, dla ktorej te informacje sa istotne, bo ona zatrudnia nowy personel, a nie przez dziewczyny z oddzialu, ktore po prostu chca wiedziec kiedy ktos wraca, bo wtedy bedzie miej roboty.Tak, ale to jeszcze nic, wykupil szpital prywaciarz i placi 7 zll/h,I odechcialo mi sie wracac, trudno trzeba bedzie zacisnac pasa i czekac, na inne propozycje.
mam lekkiego dola, ale trudno jakos sie zbiore do kupy i dam rade.

Jeszcze chyba mialam cos napisac komus, ale nie pamietam 😮

• Mamusie
A moja córcia znowu śpi 🙂 ja się dzisiaj zabrałam za okna więc trochę roboty z tymm jest, ale zostały mi tylko do wyprasowania firanki 🙂

Dzisiaj zaliczona pierwsza kąpiel w basenie 🙂 więc sezon kąpielowy uważamy z otwarty 😎 Marysia pluskała się przesłodko. A najlepsze było kiedy roiła plusk rączkami i chciała drugą ręką złapać kapiącą wodę (zdziwiona ż przelatywała między palcami) 🤪 😁 😁

Waja, masz 100% rację. Dziewczyny mogły zadzwonić, ale i tak przełożona powinna od Ciebie usłyszeć jaką podjęłaś decyzję a propo powrotu. A ze stawką godzinową to już w ogóle klapa. Nic tylko szukać czegoś innego, POWODZENIA!!! 🙂

Anulka, super że z mężem już dobrze i najważniejsze że możecie być już razem w domu 🙂

Ann, na dłuższą podróż to zostają książki i opowiadanie o zwierzątkach, dużo picia 🙂, smok a najlepiej się sprawdza coś nowego przyklejonego do szyby co można ciągnąć, puszczać a to ddalej jest (u nas roletka) i 30 min z głowy. Jest szansa że Wam też prześpi 🙂 a najlepiej jechać w nocy u nas sprawdziło się podczas podróży nad morze (ok.9 godzin).

Dziewczyny, któe już wymieniły foteliki- w jaki sposób dopasowywaliście je do samochodu? on się w ogóle nie powinien ruszać? Niby dostaliśmy od znajomego taki 7 letni ale jakośnie mam do niego przekonania i nie wiem w jaki sposób sprawdzić czy "pasuje" do naszego auta. 🤔

• Mamusie
hej, moja tez spi od 12 a ja spiłam kaweczke , rosołek ugotowany.
Waja to współczuje z praca.. ja tez mmam kiepsko i zrezygnowalam z pracy jak narazie wole posiedziec z mala a pozniej ja wyslac do przedszkola bo u mnie nie ma kto zostac z corcia , jedna babcia nad morzem a druga zapracowana...
Agula ja mam fotelik juz gdzies od 3 miesiecy nowy maxi cosi Tobi, troche kosztowal ale warto bylo bo mala czuje sie w nim rewelacyjnie i cala droge 6-8h nad morze spokojnie wytrzymuje, my przewanie jezdzimy w nocy bo wtedy cala noc przesypia i jest spokój . 🙃

• Mamusie
Magdalena strasznie mi przykro... straszne.
Kwasku starsza siostra 😉
Wrocilysmy z miasta, lalo jak z cebra, a teraz slonce swieci, Aga gotuje kapusniak, a mieszam tatar...
A zabawki na dluga podroz, po kolei trzeba wyciagac, ksiaeczki, naciagane grajace, gazety zwykle i opakowania szeleszczace, a jak sie sciemnia cos swiecacego i grajacego. U nas zdaje to egzamin. i najlepiej jechac tak zeby na dzemke sie zalapac.

• Mamusie
Alicja no oki, tylko jak go dobieraliście?? weszliście do sklepu i "ten poproszę" czy przymierzaliście go do samochodu? jeśli tak to jaka była różnica między tym maxi cosi a pozostałymi?

Madalena, masakryczna wiadomość.. Brrr nie lubię takich 🥴

Moje dziecie postanowiło dzisiaj wziąć mnie na wytrzymałość- od 12:30 nie spała aż do teraz. Padła 10min temu- nie ukrywam, że BARDZO się cieszę bo już miałam dość (tylko raczki wyciągała żeby wziąć ją i ponosić).

Sylwia na jakim etapie jesteście z budową? My właśnie zaczęliśmy załatwiać jakieś mapki pod projekt, geologa (bo teren niby zagrożony osuwiskami- 2000 zaś pójdzie w świat), projekt i różne inne pierdoły 🙃 ale już nie mogę się docekać kiedy choć na fundamentach będę mogła usiąść

• Mamusie
hejka 🙂

Madalena masakryczna wiadomość!!! jak to się stało?? czy to zaniedbanie lekarza podczas ciąży czy podczas porodu...bo jakos trudno uwierzyc w to ze dziecko ot tak zmarlo...moze za dlugo ja przetrzymali? jej straszne sa takie wiadomosci...

Agulka...nie bardzo rozumiem co to znaczy dopasowanie fotelika do auta??? 😮, przeciez kazdy pasuje tyle zeby mial atesty...

Ann zdecydowanie polecam podroz w nocy, jak raz wybralam sie z wrocka do wawy to mialam doslownie przechlapane z nim, wszystko go nudzilo (wtedy mial z pol roku) a teraz wyobraz sobie zeby mobilne dziecko jechalo spokojnie uwiazane w foteliku...nie ma szans, tak wycyrklujcie czas jazdy zeby Stasiek spal...to rada z mojej strony bo juz pozniej tylko w nocy z nim jechalam 🙂

Anulka, super wiesci, ogromnie sie ciesze ze z menzastym wszystko w porzadku i powiem Ci ze nie ma tego zlego co by na dobre nie wuyszlo. owszem spedzil kupe czasu w szpitalu ale wlsnie tam (nie gdzie indziej) przebadaja Cie "od ryja do ogona" - uwielbiam to powiedzenie 😜 teraz jasna sprawa i niech czlowiek wraca na lono rodziny, cmoki dla niego (sorki:blush 🙂 a dla Ciebie za to ze tak dzielnie to znioslas 😘 😘 😘 😘

Ala, super filmik zmontowalas i fajen komentarze 🙂 Twoja corcia to sliczna dziewczynka, szkoda ze wczesniej tylko nas podczytywalas a nie dolaczylas bo bysmy Mariczke znaly od poczatku 🙂 ale najwazniejsze ze teraz jestes znami 🙂

Sylwia, Igusia w tych gumiach wyglada poprostu cudnie 🤪ja pitole nie ogarniam normalnie 🙂 a wogole to jest skora z Ciebie zciagnieta!!!

Kwasku...Komsi jak i ja lubi takie ziemskie pokusy jak jakis drineczek, piffeczko itp.... tyle za ja teraz abstynentuje bo szlak wie co mi jest...dzisiaj znow mega wysypka tyle ze po czym??? 😮 😮

Wajeczko, calkowicie nie profesjonalne podejscie Twojej szefowej...to co powidzialas do kolezanek nie powinno miec zadnego przelozenia na Twoja prace....a ile mialas w czesniej na godzine? bo pamietam jak pislaas ze zarzad sie zmienia i mialas rozmowe z nowym i co wtedy mowili?

dziekujemy za komplementy 😘 😘 😘 😘 😘

• Mamusie
Agula_83 napisał(a):

Sylwia na jakim etapie jesteście z budową? My właśnie zaczęliśmy załatwiać jakieś mapki pod projekt, geologa (bo teren niby zagrożony osuwiskami- 2000 zaś pójdzie w świat), projekt i różne inne pierdoły 🙃 ale już nie mogę się docekać kiedy choć na fundamentach będę mogła usiąść

Agula mu postawiliśmy piwnice zalaliśmy strop i parter już jest tylko na strop nie mamy kasy i na razie budowa stoi ale w piątek podpisujemy umowę kredytową to wreszcie się coś ruszy
a wy jak dopiero papierki zaczynacie to wątpie żebyście w tym roku coś zaczeli robić chyba ze fudamenty my papierki zaczęliśmy załatwiać na zimę tak ok listopada i zeszło gdzieś do lutego nie wiem czy swoimi siłami czy będziecie brać kredyt bo jak z kredytem to jeszcze dłużej zejdzie
jak masz jakieś pytania to chętnie odpowiem

• Mamusie
laaaf, kwasiek zajebiście w nich wygląda ale dziadówa nie chce w nich chodzić 5 mi nut to maks i zaraz się drze i nogi podnosi do góry he he

Laaf jesteś jedną z nielicznych którzy twierdzą że Iga do mnie podobna ostatnio spotkałam swoją przdszkolanke i ona też stwierdziła że do mnie podobna ale cała reszta to że tatuś

Iga włąśnie próbuje zjeśźć bębenek ale do buźki się nie mieści he he a dziś ma faze taką że chodzi sobie i gada se poswojemu pod nosem i tak z pół dnia dziś

drut i cegła przywieziona i w drodze powrotnej mąż mnie "zmusił" do jazdy samochodem 🤪
powiem że po takiej przerwie ok 2,5 roku myślałam że będzie gorzej ale jakoś dałam rade z małymi niedociągnięciami ale dojechałam i nawet w bramę się zmieściłam he he 🤪

• Mamusie
Hej 😉 Byłam na wypalance i zero seksu przez około 5 tyg, no swietnie;/ a maz wraca dziś, w nocy będzie...;D
ale się cieszę;D Kubus spi, a ja wczesniej robiłam biszkopta z masą smietanowa z truskawkami i galaretka,mmm 😉 oraz Ołtarz koło domu na Boże Ciało z tesciowa i siora i ciocia przyszła pomóc, jutro czeka nas fajny dzień z rodzinka 😉
Madalena straszna wiadomość;( co ta Twoja kuzynka teraz przezywa, to wspólczuje;(

• Mamusie
Madalena bardzo mi przykro. 😞

W takich wypadkach zawsze robia sekcje.Bo cos musialo byc na rzeczy.

Pamietam taki przypadek jeszcze z praktyk, dziewczyna byla w ciazy 4 razy i kazde dziecko tuz po przecieciu pepowiny umieralo.W ciazy wszystkie badania ok, badania dziecka tez dobre, a przy porodzie taka tragedia.Wyobrazacie sobie byc 4 razy w ciazy donoszonej i nie miec zadnego dziecka?

Sylwia super avatarek.
Laaf jutro Ci opowiem jak nas zrobili na szaro kiedy kupili nasz szpital.
Alicja fajny filmik 🙂Niesamowite jak Marika sie zmieniala przez te osiem miesiecy. 🙂
Angela ale sie zlozylo...
Ciekawe gdzie sie dzisiaj zapodzialy Kwasiek i Anulka 🙂

• Mamusie
jestem, jestem 🙂 dziś dzień odwiedzin 🙂 była moja przyjaciółka, Aga się do niej przytulała cały czas, zrobiła popisowo siusiu do nocniczka 😜 teraz chyba wytworzyła kupsko w pampera, bo coś mi śmierdzieć zaczęło w pokoju 🤪

Alicja, super ten filmik i śliczna dziewczynka z Mariki 🙂
Madalena, straszna wiadomość 😞 😞 😞 niestety tak to czasami bywa... biedni ci rodzice... 😞 😞
Waja masakra z tą dziewczyną... 🤢 nie słyszałam nigdy o czymś takim... straszne!

My możliwe, że jutro pojedziemy na kilka dni do rodziców mojego męża, więc jakbym się nie odzywała, to się nie martwcie 🙂