Skocz do zawartości

Czerwiec 2010 | Forum dla mam

Maria_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Kubus spi juz 2 godzinki jak nigdy 😉 sobie posprzatałam troche, moja kolezanka tez urodizł i za tydzień myslę ja odwiedzić 😉 a do siostry to w środe czwartek pojedzimey myslę 😉 Niech Piotrus i Olinka zdrowieją szybko 😉 Mi sie moja kuchnia bardzo podoba ale chciałam mniejsza, w sumie z czasem szafki sie zapełnią 😉 a ja właśnie nie chciałam takich szafek otwieranych od dołu w górę, bo jakoś zle mi sie je otwieta, tesciowa ma takie a ja chciałam inna, taką tradycyjną, chciałam w sumie więcej szklanych szafek ale teraz to juz za pozno...za duzo nie miałam do gadania, bo nie było mnie przy wyborze innych rzeczy tylko przy kolorze, resztę mąz uzgadniał.

• Mamusie
Madalena_ napisał(a):
Fotelik fajny i nawet nie drogi 😉
my mamy do 18 kg i wydaje sie mi mały, pasy ma juz na 3 wysokosci i na wiosne bedzie trzeba pomyslec nad takim do 25 kg.

Sylwia no faktycznie w jednym kolorze była by nie zła. Jak cenowo taka szyba wychodzi
?

a tego to jeszcze się nie dowiadywałam pytałam u nas czy robią coś takiego powiedzieli że na zamówienie robią ale o cene nie zapytałam bo jeszcze dachu nie ma więc gdzie co do czego a pozatym nie chcę męża drażnić na razie he he a za rok i tak pewnie stanieją bo to teraz naszła taka moda na te szyby
a na allegro znalazłam coś takiego
http://allegro.pl/szklo-szyba-do-kuchni-panel-szklany-ze-zdjeciem-i1781935498.html

czy to nie pięknie wygląda

a co do pękania to czytałm gdzieś na forach że trzeba brać szybę hartowaną bo zwykła pęka

• Mamusie
550 zł za 1 metr kwadratowy... sporo... moja kuchnia też ma 3x3 metry, ale jest dużo kominów, okno ni w kij, ni w dupę 🤢 i nie bardzo jest jak dorobić szafki. Myślimy o przedłużeniu blatu i zrobieniu takiego małego rozkładanego stoliko-blatu (żebym mogła w kuchni na spokojnie kawę wypić), ale przez to okno mamy ograniczone możliwości 😠
Madalena sprawdzałam opinie na cokupic.pl i wszyscy chwalą sobie ten fotelik, podobno dziecko ma w nim dużo miejsca. A że Aga waży od 9 miesiąca życia 9-10 kg, to się nie boję, że szybko z niego wyrośnie 😉 a te mebelki do salonu również i mi się bardzo podobają 🙂 właśnie o takich myślimy 🙂

• Mamusie
no sporo ciekawe ile u nas będą wołać ja mam kuchnie malutką 6,9 m2 i jest okno drzwi na korytarz i przejście do jadalni wieć jest mało ustawna ale myśle że się pomieszczę i ściany żeby pokryć ta szybą to góra 3-3,53 m2 tak mi się wydaje he he no i mam nadzieję że u nas na zadupiu są tańsze niż w gdyni he he i że za rok cena jeszcze spadnie bo baaardzo mi się to podoba

a kuchnie mam taką
http://projekty.nportal.pl/1009-beryl/rzuty-domu-odbicie-lustrzane/

• Mamusie
a dziewczyny czy któraś z was ma w domu kominek? jak tak to jak często go używacie?

bo my się właśnie nad nim zastanawiamy bo to ładnie wygląda ale czy się go tak naprawdę używa bo dać ok 5 tys za kominek który użejemy być może 3-4 razy w roku daje do myślenia i coraz bardziej jestem skłonna go nie robić ale pod warunkiem że za te zaoszczędzone pieniądze wynajmiemy dekoratora wnętrz żebym mogła mu pokazać co mi się podoba a on żeby to tak połączył żeby miało ręce i nogi

• Mamusie
Madalena a u nas akurat wszyscy chwalą na ekogroszek w lipsku ma go 4 osoby i zrzucają się razem i kupują całego tira i rozdzielają miedzy sobą do tego przy zasypaniu całego podajnika do pieca przy ostrym mrozie zachodzą raz na 3 dni przy słabym nawet raz na tydzień może jest trochę drożej no ale wiadomo za komfort się płaci
my chcemy piec właśnie żeby był na ekogroszek, pelet i z rusztem że można wrzucić bezpo,średnio do pieca drzewo czy śmieci

• Mamusie
Ann super zdjęcie. Jacy jesteście uśmiechnięci az miło patrzeć. 😉 To ta wasza działka w tle.

Sylwia moze u Was tam sa inne ceny ale tam gdzie ja mieszakam taki ekogroszek jest drogi. Zeszy rok na palniu tym groszkiem kosztował nas bardzo duzo w porownaniu z innymi latami dlatego takie mam zdanie. U nas jest duzo lasów wiec i drzewo nie jest takie drogie.
Faktycznie wygoda jest wielka bo jest czysto i nie trzeba tak czesto chodzi dokładac a mozna sobie temperature ustawic na piecu wiec sa pluy i minusy.