Skocz do zawartości

Czerwiec 2010 | Forum dla mam

Maria_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Sylwia, też tak miałam. Okazało się, że to Orange się dobijał 🙃
Pogadam jutro z tym szefem... albo z oddziałową, zobaczymy kto mnie będzie szkolił. Powiem, że mam rodzinę na utrzymaniu i kredyt do spłacenia i jeżeli warunki finansowe nie będą dla mnie wystarczające, to będę w międzyczasie szukać innej pracy...
Ważne, żebym jutro nie dała jakiejś plamy ☺️ ☺️ mąż ma wziąć urlop, żeby z Agą być, a od przyszłego tygodnia będzie się kombinowało Klub Malucha.

• Odpowiedzi 6,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Ja jutro idę do pracy od 8.45 do 10.45, w piątek pewnie tak samo, a w przyszłym tygodniu zobaczymy.

Kwasiek, super, że dostałaś tę pracę (co prawda do spóły, ale szna, okres próbny musi być, no jakieś perspektywy tam są. Zrobisz jak uważasz, ale może warto spróbować, nawet za kiepskie pieniądze, żebyś nie straciła prawa do wykonywania zawodu i zdobyła doświadczenie, żebyś mogła wpisać do cv. Jak powiedzie się to może uda się zdobyć etat albo zawsze możesz szukać innej pracy w swoim zawodzie.Teraz tylko kwestia znalezienia miejsca dla Agniesi w Klubie Malucha czy uda się tak z dnia na dzień.

Ja pracowałam za marne pieniążki, teraz nie będzie lepiej, ale będę mogła w cv wpisać, że jestem specjalistą (w biurze) niż zwykłym pracownikiem kina.Cieszę się, że wogle jest jakaś robota. Daję sobie max. 1 rok na znalezienie innej pracy - satysfakcjonącej zarówno ze wykonywanej pracy jak i finansowej, oby udało się.

Ann, no to szybkie terminy udało sie załatwić - bardzo dobrze.

Oooo, Sylwia, trzymam kciuki 🙂

• Mamusie
hej ja już po okazało się że główną szefową już co nieco znam (z poprzedniej pracy bo pracowałam w księgarni a ona była dyrektorką domu dziecka a teraz będzie dyrektorką ośrodka)
rozmowa jakoś poszła ogólnie kwalifikacje spełniam ale jeszcze mają osoby do przesłuchania więc jeżeli dostanę tą pracę to jutro będą dzwonić na razie na 3 miesięczny okres próbny za 1700 zł

• Mamusie
No Kawsiek super,ze jest praca, aile mają Ci płacicć? Sylwia u Ciebie z kasą nie byłoby tak zle, wazne,że jakis grosz wpadnie do portfela, aj z checią też bym poszła do pracy, ale musze prawko zdac i nie wiem co zKubusiem, bo tu nie mam blisko żłobka;/

• Mamusie
Olcia padła - pośpi pewnie z 1-1,5 h.

Angela, a Kluby Maluchy lub osoby, które prowadzą działalność na zasadzie, że oprócz swojego dziecka zajmują się też kilkoma innymi dziećmi u siebie w domu?

Żal mi rozstawać się z małą, ale jak nie ma innego wyjścia to nie ma.

Sylwia, u Ciebie też trzymamy kciuki, żeby udało się pracę dostać 🙂 1700 zł to już całkiem całkiem, chciałabym mieć tyle, pomarzyć dobra rzecz.

• Mamusie
Hej!
Ja miałam tak zabiegane ostatnie dwa dni, że ledwie zipie a tu już od jutra do pracy... w domu rozgardiasz na całego (jak ja tego nie lubie), ale najważniejsze sprawy pozałatwiane. Od jutra mam już swoje autko więc możemy z Marysią śmigać 😉 Mała już spakowana do żłobka, ja spakowana do pracy, ech.

Trzymajcie kciuki żeby wszystko dobrze się poukładało (nie wiem jak Marysia zareaguje na całe 9 godzin w żłobku).

Podczytam Was jeśli będę miała znowu chwilkę bo zaczyna się spirala na maxa napiętego czasu.

Trzymajcie się 🙂

• Mamusie
hej kaska też mi się podoba bo w życiu jeszcze tyle nie zarabiałam ale z drugiej strony trzeba będzie się podzielić z niańką to może połowa mi zostanie bo praca zmianowa i w weekendy (40 godz tygodniowo) to nieraz by zostawała z dziadkami lub tatusiem

chciałaby żeby chociaż na próbę na te 3 miesiące mnie przyjeli żeby zobaczyć jak to jest bo w swoim zawodzie jeszcze nie pracowałam a i potem w cv też można coś wpisać chociaż prawde mówiąc nie wierze że zadzwonią myśle że oni już dawno kadre mają wybraną a rozmowy prowadzą bo muszą mieć podkładkę

• Mamusie
Hej 😉 noz z prca teraz cięzko, a ja bym chetnie poszła...troszke musze poczekać. Prad nam zabrali i laptop długo nie pochodzi, dlatego zaraz go wyłacze ale to i tak chyba nic nie da, bo sam sie rozładuje;/ do 17 niby nie ma byc, zobaczymy...pochmurnie i pada, powodzenia w pierwszym dniu pracy mamusiom;D

• Mamusie
Hej 🙂

My już po krótkim dniu żłobkowo-pracowniczym, ale po kolei...

Jako ze byłam przyzwyczajona do wczesnego wstawania to dzisiaj nie miałam z tym najmniejszego problemu. Myślałam, że będę musiała Olę budzić, bo zaczęła mi wstawać później, ale po 6 niespodzianka Olcia już nie spała. Rano wypiła herbatkę i na 7.30 byłyśmy już żłobku. Tam w boxiku Oli zostawiłam jej rzeczy. Pani wzięła Olę na ręce, powiedziała, że mam dać buzi i pomachać i zabrała małą do dzieci. Ola zrobiła zdziwioną minkę, ale poszła z chęcią do dzieci. Za to mi mało brakowało, żebym rozryczała się, łzy cisnęły mi się do oczu, gdybym nie szła do pracy, tylko do domu to na 100% usiadłabym i ryczała, a tak musiałam wziąźć się w garść.
W pracy byłam 2h i 15 min. dokładnie, zapoznawałam się z moim stanowiskiem, ale jeszcze sporo mam do ogarnięcia, poza tym podpisałam aneks do mojej umowy i zkares obowiązków.
Na 11.30 byłam z powrotem w żłobku, akurat pani kończyła karmić Olcię i jak przyprowadziła małą to na mój widok pokazywała i wołała uśmiechnięta MAMA, MAMA.
Ogólnie nie było źle, śniadanka i obiadek zjadła ładnie, bawiła się, zdarzył się mały kryzysik, ale pewnie przez to, że była senna, zdrzemnęła się też na trochę.
Jutro pewnie też będzie krócej, a po weekendzie zobaczymy.

Zmykam nacieszyć się moim szkrabkiem 🙂

• Mamusie
No to Anulka nie było to zle, wyszło dobrze, oby mała sie zaklimatyzowała. to bedzie dobrze 😉 u nas prad juz dali, maz wpracy, za 2 godz chyba juz bedzie, pozniej ide Kubusiowi jabłuszko utarkowac na deserek... W ogrodzie troche roboty miałam, ale jestem zadowolona, chociaz troche sie ruszyłam 😉

• Mamusie
hej :*
Anulka, to dobrze, że udało się uniknąć większych problemów żłobkowych 🙂 🙂 oby tak dalej 🙂
Madalena, ból głowy może być z przemęczenia. Jak masz możliwość, to spróbuj poleżeć trochę do góry brzuchem 🙂
Sylwia, dobrze mówisz z tym jabłuszkiem 🙂 jak pierwszy dzień w pracy??

U nas... praca ok, ale bardzo mało płatna (w tym miesiącu zarobiłabym 200 zł, w przyszłym 600, a za 4 miesiące być może udałoby się dostać umowę na pełny etat...) no i nie wiem... niania brałaby ok 400 zł miesięcznie. Niewiele by zostawało, chociaż zawsze by coś zostało... póki co skłaniam się jednak ku decyzji o rezygnacji z tej pracy... 😞 😞 😞
Aga Tatusiowi dała chyba dziś popalić, bo mąż padnięty 😁 😁 😁

Ciekawe jak tam Waja i Agulka po pierwszych dniach w pracy i żłobku 🙂

• Mamusie
Magda, ojej, mam też nadzieję że będzie wszystko dobrze!

A u mnie trochę lepsze wieści bo wróciła koncepcja endometriozy, podobno wynik biopsji jest niejednoznaczny i endometrioza jest najbardziej prawdopodobna. Byłam dziś w Luxmedzie (w ramach abonamentu z firmy) u lekarza który mnie będzie operować w Centrum Onkologii (okazało się to przypadkiem, myślałam że idę po prostu do chirurga pracującego w CO). Powiedział że nie będzie wycinać mięśnia i podał mi nawet prawdopodobny termin zabiegu (27.09)!

Kwasiek, wydaje mi się że jeśli grozi Ci utrata uprawnień do wykonywania zawodu to warto tę pracę pociągnąć nawet jeśli prawie nic by nie zostawało. Przypomnisz sobie na spokojnie co i jak a równolegle możesz szukać lepszej pracy, bez stresu że masz nóż na gardle.

Tatuś usypia Staśka i jest ryyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyk! Cyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyca! Jazdę będziemy mieć dopiero w nocy z soboty na niedzielę bo w sobotę mam tomografię komputerową z kontrastem (wszystko w ramach tego abonamentu) i potem przez dobę nie będę mogła karmić.

• Mamusie
Hej!

Anulka ten Wasz pierwszy dzień był całkiem dobry i krótka rozłąka. Ja Marysie zawiozłam na 7:20, jeszcze nie zdążyłam pochować jej rzeczy do szafki jak zaczęła biegać za innymi dziećmi 🙃 Też wyszła pani, wzięła małą na ręce i powędrowały na sale. Marysia nawet nie zorientowała się, że mnie nie ma. Chyba, że płakała kiedy mnie już nie było, ale tego się nie dowiem.
Zabrałam ją ze żłobka o 16:15 i jakaś taka umęczona była. Bardzo się jej pić chciało i senna była bo mało spała (na sali gdzie się dzieci bawią są niestety łóżeczka). Jednak jeśli tylko podjechałyśmy pod dom wszystko było ok i znowu szalała cała szczęśliwa 🙂 Jutro jedziemy później bo ja mam na 8 a do 7:50 są przyjęcia więc akurat zdążę.

A u mnie w pracy kicha- prawie wszystko się zmieniło, łącznie ze sposobem wykręcania numeru telefonu. Nic mi nie działało i tylko odliczałam godziny do końca. Organizacja pracy rewelacyjna ale interpersonalna jakoś dziwna. W starym oddziale było tak, że przychodziłyśmy do pracy robiłyśmy sobie kawe i wtedy zabierałyśmy się za prace. A tutaj każda ma swoje kawy, herbaty itp. i każdy w innym kącie je pije. Może jakoś to się jeszcze pozmienia ale ogólnie to nie narzekam. Od poniedziałku pewnie zaczne już normalnie pracować. A przyznaje bez bicia już mam dość 😉
Jedno jest przytłaczające- po powrocie do domu i zrobieniu zakupów nie miałąm na nic siły 😞 obiad nastawiłam, Marysia goniła po kuchni a ja nie miałam siły bawić się z nią... tyle, że teściowa zrobiła mi niespodziankę i poprasowała ubranka Marysi...

Dobra idę spać więc spokojnego wieczorku 🙂

• Mamusie
Aa, widzisz Sylwia, źle Cię wczoraj zrozumiałam 🙂
Ann, uwielbiam lekarzy - każdy co innego gada i na swój sposób interpretuje badania...
Agulka a ile ogólnie dzieciaczków jest w tym żłobku?

Przegadałam sprawę z mężem i będziemy szukać niani. Jakby się znalazła jakaś fajna, to być może zostanę w tej pracy. Tylko muszę jutro zadzwonić do Izby Pielęgniarek i Położnych, żeby się dowiedzieć, czy pracując w niepełnym wymiarze godzin w prywatnej placówce na umowę-zlecenie przedłużą mi prawo wykonywania zawodu, bo tego pewna na 100% nie jestem...
Czas mam do wtorku - jakbym się zdecydowała, to we wtorek mamy podpisywać umowę...

• Mamusie
puściutko tu... 😉 jest prawie 10:00, a ja jestem pierwsza na forum, jak nigdy! 😁 😁

Ma któraś z Was kontakt z Wają? Nie wiem dlaczego, ale trochę się o nie niepokoję... 🥴

Trzymam kciuki za wszystkie żłobkowe dzieciaczki, coby drugi dzień był jeszcze lepszy od pierwszego 🙂 i buziak dla dzielnych maluchów w czółka 🙂

• Mamusie
czesc babolki 🙂

Ann no wlasnie jak to jest ze nie moga sprecyzowac co Ci tak naprawde jest...
Madalena ciag dalszy badan...i tez nie iwadomo co to sie przyplatalo...
trzymam kciuki za Wasze zdrowko 😘 😘 😘 😘

Kwasku wydaje mi sie ze powinnas ta prace przyjac, prawo wykonywania zawodu to jedno a wyrwanie sie z domu to drugie, zawsze jak pisza dziewczyny mozesz szukac innej pracy a grosik jakis bedzie 🙂

Sylwia nie tam to gdzie indziej, bedzie dobrze 🙂

Agulka, Anulka ciesze sie ze Wasze dziewczyny sobie radza dzielnie w zlobkach 🙂

Alicja a maz juz ma firme? bo rozumiem ze chcesz Ty zalozyc dla dotacji?

• Mamusie
Ok, dostałam cynk od przyjaciółki odnośnie niani. Dziewczyna w moim wieku, mieszkająca niedaleko nas (20 minut drogi), opiekująca się wcześniej bratankiem tej przyjaciółki. Wstępnie jest zainteresowana pracą 🙂 muszę do niej po południu zadzwonić, powiedzieć o co chodzi i spróbować się jakoś z nią dogadać 🙂