Skocz do zawartości

Mamy lutowe 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Joanna1984_m

1092

• sobolinek_m

2610

• julik_m

922

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Karolla ja to chciałabym drugą córeczkę 🙂 chociaż jak zobaczyłam na filmiku słodkiego Szymcia Evek jak tak płacze z podkówką to aż serducho się cieszy 🙂 No i Piotrusia jak zajada kaszkę z miseczki 🙂 Takie fajne mamy chłopaczki na forum!
Nanka na pewno znajdziesz fajną sukienusię, jest tego pełno, a Ala to we wszystkim będzie wyglądała jak gwiazda 😁
Właśnie chyba Blanka woli miękko jak twardo do snu mieć, chociaż to mniej zdrowo :/ w domu śpi na materacu z gorczycą, a tu spała w łóżeczku turystycznym na kołderce złożonej na 2 razy, mięciutkiej milusiej cieplutkiej i nawet prędzej zasypia...ale niezdrowo :/

• Mamusie
Joanna1984 napisał(a):
Gabb a Ty dawałaś ten filmik z Boryskiem mówiącym nie nie nie??? Bo nie wiem czy nie przeoczyłam??

Joasiu, jeszcze nie, wybrałam sie dzisiaj do rodziców z małym na kilka dni i nie mialam kiedy wrzucić. A musze jeszcze głos usunąć 😁 Ale nie umiem ☺️
Jak wrócimy do domu to jakoś wrzucę ;-)

A wogóle to dzisiaj jak mój B zadzwonił do mnie z pracy dałam mu Boryska do telefonu 😁 I mały jak uslyszal go w sluchawce, to rozglądał się po pokoju i szukał go wzrokiem 😁 I B zaczął mówić przez telefon "nienienienie" 😁 A Borys z megapoważną miną machał głowką na boki pokazując jak sie robi "nienienie" Normalnie komicznie to wyglądało, ubaw po pachy 😁 Poplakałam sie ze smiechu 😁

Ja tylko na sekundkę ,przeczytałam Wasze posty i idę spac ,Zuza wymęczyła mnie dzisiaj strasznie.
Nanusiu ,moja mała ma po bananie mega zatwardzenie straszne zawsze nawet jak jest pomieszany w słoiczku z innymi owocami,więc może to to na Alusię tak działa,pisałaś ze dałaś jej skosztować.
Dobranoc 🙂

• Mamusie
Karolla80 napisał(a):
Julik -jaką masz piękną córeczkę i ta oprawa oczu, ciemniejsze, wyraziste brwi - cudnie. Zdjęcie z pierwszego miesiąca, gdzie leży z tatusiem jest niezwykłe, magiczne - brawo.

dziękujemy...
w tatusiu to jest zakochana od pierwszej chwili a on w niej 🙂

• Mamusie
Gabb-super ze Borysek tak ladnie reaguje na glos w sluchawce.Ja kilka razy probowalam,byla chwila zainteresowania skad dobiega glos ale zadnej reakcji 🙂 Za to sluch ma bardzo wyczulony, np przy karmieniu, nie ma mowy o osobie trzeciej,do tego stopnia iz nawet szept potrafi odwrocic uwage od butli 🙂

Nanusia-moze Alusia zyska nowa kolezanke z placu zabaw -super. Ech...tylko ta jej kupcia nieszczesna 😞 oby Twoje wyrzeczenie poskutkowalo.Trzymam kciuki

Jesli chodzi o drugie dzieciatko,marzy mi sie corunia 🙂, fakt ze z biegiem czasu bedzie brakowac takich noworodkow,niemowlaczkow.Ojjj Szymcio juz klocuszek heh wazy 8 200
Mam rowniez pare filmikow,wiec cos niedlugo wrzuce.Ale wiecie co,jak tylko zauwaze cos nowego u Szymcia to nie mam pod reka kamerki 😞 i przegapilismy te czynnosci ktorych jak do tej pory niepowtorzyl 🤨
Ale dzisiaj bylo smiechu,co nie miara
Szymcio przerpowadzil dzisiaj pierwsza w swoim zyciu"konwersacje"(i tu mowa o braku kamerki w danym momencie) A sytuaucja miala miejsce na balkonie u tesciow.Ich sasiedzi maja chlopczyka 7 miesiecznego,ktory w danym momencie rowniez przebywal na balkonie.I tak jak jeden cos sobie zagugal tak drugi a jakim donosnym glosem, trwalo to z dobre piec minut.Ja prawie sikalam ze smiechu no tak komicznie to brzmialo.Szymico ghhhhgghhhuuuu a ten drugi eeeeeyyy ggrrhhh hahah no nie da sie opisac.Szkoda ze niezostalo uwiecznione 😞

• Mamusie
Evek ja nosze maly aparat kieszonkowy ten canona co mam wiesz ktory ciagle przy tylku, ze tak powiem. Nigdzie sie bez niego nie ruszam, za to kamera jest w malym uzytku. Nie chce jej sie ciagle nosic w tym futerale. NAszczescie moj maly aparat nagrywa filmiki wiec mam 2 w jednym 🙂 ogolnie filmikowm mam juz ojej chyba z 500 !!! Moglas kupic sobie tego Flipa ja chyba sie skusze.
Zuzka co do banana to dalam jej raz kilka lyzek sloiczka juz bardzo dawno i jej nie smakowal i wiecej nie dawalam nigdy. Dzis tak dalam jej possac swierzego zeby sprawdzic. Mam nadzieje, ze nie zatwardzi jej bardziej. Wlasnie tak myslalam, ze ktoras pisala, ze po bananie ciezko z kupka tak jak z marchewka ehhhh Ale ja jak narazie stawiam na czekolade- wlasnie zawsze o tej poze jak polozylam Ale kierowalam sie po loda do zamrazalnika a dzis skreca mnie nie milosiernie, ale wiem ze nie moge !!!! 🤢
Karolla swietne zdjecie w avatarku jak Blanusia uroczo kreci wloskami heheh 😁
O i nie uwierzycie chcialam dzis Ali zrobic zdjecie na ukonczenie pol roczku i zrobilam chyba z 50 i zadne nie wyszlo tak sie ruszala, ze kazde bylo zamazane 🤪 jeszcze nigdy sie to nam nie zdazylo leee 🤔

• Mamusie
doberek mamusie - potem nadrobie bo teraz tak na szybko. odpowiedz admina w naszej sprawie:
Cześć,
dzięki za zgłoszenie. Niestety byłem na urlopie i dopiero dzisiaj mogłem zareagować.
Apokalipsa dostała bana. Jej ban wygaśnie chyba najwcześniej, jak wszystkich nas dotknie apokalipsa ;-)

jupi 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 🙃 🙃 🙃 🙃 🙃 🙃 🙃

• Mamusie
Monic już nam pisał Admin tu na forum, że dał jej bana 😁 Bardzo Nas to cieszy i dziękujemy Tobie, bo to Ty do niego pisałaś! :***

Ja jak nie mam aparatu pod ręką to telefonem robię fotkę lub filmik nagrywam 🙂 Ale telefon jest o tyle gorszy, że jak ona sie rusza to za chiny ludowe nie zrobię zdjęcia :/

My bananki jemy często i kupki są 🙂 na szczęście bo tych bananków to wszędzie pełno!
Nanka dasz radę! Bądź dzielna i znajdz sobie jakiś zamiennik do przegryzienia, to na pewno pomoże!
Gabb czekam w takim razie na filmik 🙂

• Mamusie
mamusie mam pytanie myślicie już o zimie jaki kombinezon jedno czy dwu częściowy z otworkami na stópki czy jeszcze zabudowany na jaki rozmiar ??? kurczę bo przeglądałam w sklepie i sama nie wiem no i chyba jeden na jasień i na zimę taki ciepły drugi 🤨

• Mamusie
doberek 🙂

Alwo a może Gabryś ząbkuje i dlatego taki maruderek. Kombinezon dostałam od kuzynki po jej synku na rozmiar 80. Jak będzie dobry to nie będę kupować. Ten jest jednoczęściowy i ma dopinane butki z tego samego materiału. Mi się wydaje, że taki jednoczęściowy jest lepszy bo nigdzie małemu nie podwieje a jak weźmiesz dziecko na ręce to nie trzeba się martwic, żeby plecków np. nie odkryć. I jak ten okaże się niedobry rozmiarem to kupię podobny. A na jesień to może coś z ciepłego polara kupię. W ogóle to muszę Pawełkowi teraz bodziaków i może rajtuzek to żłobka pokupować. W Lidlu ma być w czwartek pełno ubranek dla dzieci. Nigdy tam ciuszków nie kupowałam ale pojadę i zobaczę, jak gatunkowo będą ok to kupię. A bodziaki mają być 16 zł za dwa.

• Mamusie
Doberek mamusie! 🙂

Ja właśnie też się zastanawiałam co ty na zimę kupić ale też postawiłam na jednoczęściowy, muszę się niebawem za nim rozejrzeć a na jesień to mamy kurteczkę taką wiatrówkę pod to grubsza bluza i będzie jak znalazł 🙂

A co do bodziaków to u nas jest bunt, mały odkąd zaczął nosić koszulki to nie chce ich nosić sam sobie je rozpina żeby mieć koszulkę hehe

I dzisiaj mały pokazał mi że idzie w ślady mamy i będzie uparciuchem 😜 jak rano ja go karmiłam łyżeczką w pewnym momencie przestał otwierać buzie myślałam że już nie chce ale trzymałam jeszcze łyżeczkę przed jego buźką a on złapał za łyżeczkę i sam sobie ją włożył do buźki więc pomyślałam że będzie jadł a on znowu zacisnął usta i znowu złapał za łyżeczkę i on sam chce jeść hehehe 😜 😜

• Mamusie
Pawełek też zaczął czasami tak robić. Zabiera mi z ręki łyżeczkę i sam chce a jak mu nie dam to zagryza na niej ząbki i nie puści a tak się przy tym chichra, ze brak słów 😁 A zabierają się już wam maluszki do raczkowania? U nas na razie wciąż tylko pełzanie 😞

• Mamusie
Edzia90 napisał(a):
kasiaw napisał(a):
W Lidlu ma być w czwartek pełno ubranek dla dzieci. Nigdy tam ciuszków nie kupowałam ale pojadę i zobaczę, jak gatunkowo będą ok to kupię. A bodziaki mają być 16 zł za dwa.

ostatnio była promocja w C&A 5 bodziaków za 20zł

Szkoda, że nie wiedziałam 😞 bo mam w Sosnowcu w Plazie więc nawet niedaleko.

• Mamusie
Fajnie, jakbyście słyszały coś o promocjach w innych sklepach, to dawajcie znać. Ja często kupuję w Realu, ceny niskie (kupuję te promocyjne robione dla reala bodziaki) a jakościowo nie są złe ubranka.
Co do zimy, to mamy kombinezon od mojej cioci, ale bez stópek. Zobaczę co kuopię, bo na buciki to chyba za wcześnie.
A ubranka do żłobka? Dziś właśnie Paweł ma jechać tam i się dokładnie wszystkiego dowiedzieć, bo w sobotę jedziemy na 2 tygodnie na urlop i po powrocie zaczynamy żłobek.