Skocz do zawartości

Mamy lutowe 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Zuzka trzymaj się i nei dołuj się, nie bierz tego do siebie co mówi mama, pamiętaj, ze jeśli chodzi o Zuzię to Ty masz zawsze rację! My znamy nasze dzieci najlepiej i nikt inny nie wie i nei ma prawa nam mówić co jest dla nich lepsze! Uściski dla Ciebie:*

Mamalyszko to u Nas jest ten skok, dzieje się dokładnie tak samo z Blanką!

• Odpowiedzi 11,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Joanna1984_m

1092

• sobolinek_m

2610

• julik_m

922

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Hej 🙂

Nie dzwonilam do lekarza,dzis mial nieczynne.
Jesli chodzi o jego uprawnienia,ma chyba z 20 dyplamow na scianie byl dwa lata w Californi gdzie podobno zdobyl duza wiedze i doswiadczenie.Jak widac dyplomy nie swiadcza o niczym.
To tak jak z magistrem-teraz prawie kazdy studiuje-bo taka jest moda-mgr jest od gromo tylko ile z nich to Ci prawdziwi ?? Coz,czlowiek uczy sie na bledach,szkoda tylko ze w moim przypadku,byl to bardzo drogi blad.Moze cos wsokram,zobaczymy w poniedzialek.

Zuzka
Nie daj sie i zawsze ale to zawsze stawiaj na swoim.Przykro mi z powodu waszych relacji,kiedys ktos mi powiedzial ze wiele wynosi sie z domu,owszem zgadzam sie z tym ale warto tez powiedziec ze wiele sie zmienia to co obserwowalismy i czego bylismy swiadkami.Ty jak najbardziej pokazujesz Zuzi czulosc,czego jak wspomnialas, nie do konca doswiadczylas.

Wiecie co ??
Mialam wam pisac,ze cos dziwnego dzieje sie z Szymonkiem.Ma w sobie tyle zlosci,nie chce sie sam bawic jak widzi"kojec" wpada w szal,tak samo jest kiedy chce go posadzic w krzeselku-prezy sie z calych sil a wtedy nie ma szans zebym sobie poradzila-taki jest sztywny.Wszystko szybko go nudzi,jak mam go na rekach pokazuje paluszkiem np na obraz i koniecznie chce go dotknac-ja niepozwalam wtedy on piszczy i krzyczy.Staram sie nie dac zwariowac,tak jak juz wspomnialam-zostawiam placzacego ale ile tak mozna ??
Mam nadzieje ze to ten skok. Nie chce mu na wszystko pozwalac bo nie tedy droga,nie bede tez chowac wszystkiego dookola bo Szymon,chce go nauczyc tego ze jesli NIE to znaczy nie.Mam nadzieje ze mi sie uda

Jestem w szoku !!! Szymonek ma 7 zabka 😮 dolna dwujke.

Ide sie polozyc glowa mnie rozbolala
Sobolinku udanych lowow-zdaj relacje 🙂

Cześć,
Dziewczyny dzięki za ciepłe słowa,aż mi sie lepiej na duszy zrobiło 🙂
Evek.to rzeczywiście kawał skurczybyka z tgo lekarza,taki szkolony a idzie na łatwizne widac ze tylko na kasie mu zalezy
Sobolinku,daj znac jak tam łowy zabawek,i czy rzeczywiscie sie opłaca,bo to przecena do 50%,szkoda ze u nas nie ma tak jak w US dzisiaj ,tzn takiej wielkiej wyprzedazy,Ja dzisiaj bylam na zakupach z siostra,bo chciała pokupowac sobie kilka ciuszkow i stwierdzila ze do czego to doszlo ze ona zawsze miala rozm.34,a ja 38 a teraz jest odwrotnie 😁
Małamyszko ciekawy artykul ,dałam do poczytanie mojemu A i po przeczytaniu zapytał czy ktoś opisał naszą Zuzę? 😜Mała wypisz wymaluj idealnie pasuje do tego opisu,od kilku dni uczy sie nowych rzeczy np.pokazuje na zegary paluszkiem i mowi tak tak,na lampe i mowi-mapa,na kominek -siii(tylko akurat w tym przypadku chciałam ja nauczyc ze sii to gorace a nie nazwa kominka:cheer 🙂no i zrobiła sie złosnica okropna -jak jej czegos zabraniam to przeży sie ,napina cała,robi sie sztywna i kladzie na podlodze z wielkim krzykiem ,staram sie wtedy nie reagowac,tak byla dzisiaj gdy zabronilam jej chodzc do lazienki ,albo trzaskac po szybie z witryny ,a jak ja wezme na rece bo chce np.przebrac to zaczyna mnie szczypac po szyi,do dzisiaj miałam wrazenie ze naprawde mam rozpieszczoną ksieżniczkę ,ale po artykule wiem ze to kolejny etap

• Mamusie
Hej
Jestem. Boże ile tam dziś było ludzi!!! Co rok chodzę na te noce zabawek, ale w tym roku to była jakaś masakra. Ciasno, duszno a czy drogo to różnie to bywa. Ja kupiłam kilka rzeczy i akurat prawie wszystkie z Fisher Price bo mam do nich zaufanie i nie są aż tak niebezpieczne jak inne tandetne zabawki. Ale najbardziej się cieszę z pudeł na skarby na kółkach i z przykrywkami, były przecenione z ok 40 na 22 zł a babka przy kasie jeszcze zamiast 2 to nabiła mi tylko 1 😁 😁 😁 I tak się zarzekałam, że Ani nie kupię zabawek a jej teżkupiłam takie fajne klocuszki interaktywne z fisher price. Chciałam Garnuszek na klocuszek, ale były tylko te ślimaczki, a ich jakoś nie chcę.

o widze ze juz wrocilas Sobolinku z lowów 😁Ty to masz szczescie w tym TESCO jak nie garnki to pudelka ,chyba czarujesz te kobiety na kasie 😜fajnie ze zakupy sie udaly ,ja chce kupic jutro zwykle drewniane klocki,i w zwiazku z tym ruszam jutro na lowy 😁 a terax do lozka ,bo Zuza sie cos kreci,chyba wiatr jej przeszkadza bo strasznie wieje,spokojnej nocki,dobranoc 😉

• Mamusie
Hej
My po super nocce. Ania obudziła się o 4,30 na cycusia, odłożyłam ją do łóżeczka i później spała do 6,30. Teraz się bawi 🙂
A ja jeszcze chciałam Wam pokazać super zabawkę, którą wczoraj zobaczyłam w Tesco (jeszcze nie dla naszych pociech, ale później na pewno ją Ani kupię).
http://allegro.pl/vtech-trefl-jablko-z-literkowym-zoo-i1944616515.html
Na allegro za 149 zł a w Tesco 222 zł ... tak więc trzeba uważać,żeby się nie nadziać.

• Mamusie
Cześć Dziewczyny 😘

Tak to jest z tymi naszymi dziećmi, że coś nas niepokoi w ich zachowaniu, a okazuje się, że to po prostu kolejny etap rozwoju i tak "musi" być. Ula też teraz potrzebuje, żebym przy niej była. Nawet nie przechodzi sytuacja, że ja jestem w kuchni i coś tam robię, a ona na kocyku w pokoju, gdzie mnie widzi doskonale i ma mnie blisko. Ale wystarczy, że usiądę obok niej i już jej dobrze 🤔 No i mamy wstęp do raczkowania 🤪 Powoli staje na kolanka podparta na rączkach. Tylko ma słabe te nóżki i jej zaraz odjeżdżają, a ćwiczyć niebardzo chce, bo jej ciężko 😜 Ale coś tam się dzieje i staram się ją mobilizować jak najczęściej do ćwiczeń.

Moja "śpiąca" Ula dwa dni z rzędu miała kłopot z popołudniową drzemką. Jednego dnia to w ogóle nie udało jej się zasnąć (na szczęście zniosła popołudnie lepiej niż można było się spodziewać), a wczoraj była histeria, gdy odkładałam ją do łóżeczka. Na rękach się uspokajała, a odkładana znów ryk... 🤔 A śpiąca była okrutnie, bo już-już zasypiała, ale nie, zaraz znów płacz 😞 Moja cierpliwość była na wykończeniu. Nie wiedziałam o co chodzi i jak mogę jej pomóc. Nawet cycuś nie poskutkował... W końcu usnęła, ale tylko na godzinkę. Jak wstała to takie serie bąków puszczała, że byłam w szoku 😜 Chyba po prostu brzuszek ją bolał, taka wzdęta była i dlatego nie dała rady zasnąć.

Evek, siedem zębów? WOW!
Też próbuję nie reagować na marudzenie Uli, ale gdy przechodzi ono w lament to przecież nie da rady wytrzymać.
A z tym lekarzem nie odpuszczaj, tym bardziej po tych rewelacjach, których się dowiedziałaś.

Nanusiu, skorzystałaś z "czarnego piątku"? Z tego co u nas w serwisach informacyjnych mówili potrafią się dziać dantejskie sceny w tych sklepach... No i jak po obiedzie "świętodziękczynieniowym" u teściowej?

Zuzka, przykre to spotkanie z mamą... 😞 Ale tak jak dziewczyny pisały, postępujesz z Zuzą tak jak Ci serce podpowiada, bo kochasz ją i chcesz dla niej jak najlepiej. A co do tego, że dzieci, w każdym wieku, potrzebują od rodziców czułości, miłości i troski zgadzam się w stu procentach.

Sobolinku, no to miałaś bardzo zakupowy dzień. Okazuje się, że wiele osób wpada na pomysł, żeby świąteczne zakupy wcześniej zacząć robić.

• Mamusie
Cześć Kochane
U nas dziś było INACZEJ 🙂 Rano zostawiłam Anię z tatusiem i wyskoczyłam do tesco odebrać te bony za wczorajsze zakupy. Nie było mnie 20 min a jak przyszłam to humorki im dopisywały. Wykorzystałam sytuację i zostawiłam dziś Anię po cycusiu o 10,30 (nie zasnęła) i wróciłam po 15 🙂 Jakoś to przeżyliśmy, Ania nie chciała tacie zasnąć i w końcu zasnęła ze zmęczenia z płaczu. Bidulka. Ja w tym czasie pojechałam tramwajem do Chorzowa na maraton po ciucholandach. Kupiłam 3 wielkie reklamówki ciuszków dla Ani i siebie 🙂 Jeszcze wpadłam do mamy na kawusię i obiadek. Dziwnie mi było, ale musimy Anię przyzwyczajać do zostawania z tatusiem lub babciami.
Wieczorkiem poszliśmy razem na spacerek i jak wróciliśmy to Ania ładnie zasnęła po kąpieli. Ale jak się z nią bawiłam na dywanie to przytulała się do mnie i do cycusiów. Chyba za mną tęskniła 🙂 🙂 🙂 🙂

Evek faktycznie zabawka jest super, ja co prawda tylko wypróbowałam ją na półce w tesco, ale zrobiła na mnie super wrażenie no i fajnie, że ją dłużej przebadałaś 🙂 🙂
Cieszę się, że jesteś zadowolona z nowego doktora i efektów jego pracy, a staremu nie popuść. Myślał, że jak w Tarnowie nie ma konkurencji to ludzie się nie połapią i będą płacili krocie, co w rzeczywistości nie jest tego warte. Ale nie z Tobą te numery 🙂 🙂
Asiula to nasze królewny i królewicze przechodzą przez ten sam jeden skok rozwojowy. U mnie też z zawsze grzecznej Ani zaczął się robić diabełek 🙂
Dobrze, że siebie mamy nawzajem bo byśmy się zamartwiały i wariowały 🙂

Dobry wieczor,
my po urodzinkach u dziadka,Zuza padła ze zmęczenia,a rano pojechałam do Lenki ok.11 i wrociłam o 14,bo jej mamusia musiała juz do fryzjera isc bo odrosty miały 10 cm.a tatus boi sie sam zostawac z corka,ja mysle ze on najbardziej sie boi ze ona zrobi kupe a on nie potrafi jej przebrac bo mu sie cyt."dźwiga",ostatnoi jak zostali sami to dzwonil po swoja mame,Lenka super grzeczna dziewczynka ja takiej nie mialam,jak przyszłam to spała,obudzila sie o 11.45 tatus dal butle ,pogadała ze mna ubrałam ja i poszlysmy na spacerek,i o 12.30 znowu spała,tylko ze musialam z nia chodzic po chodniku kolo ulicy gdzie jezdzily samochody bo to ja usypialo jak tylko poszlam w ustronne miejsce to zaraz sie budzila 🙂no i moja Zuza byla w tym czasie z tatusiem a jak przyszłamto tak sie do mnie tuliła ,słodkie to jest i takie kochane.
Sobolinku nie wierzę,zostawiłaś Anię z tatusiem na tyle godzin,łał dzielna z Ciebie dziewczyna w końcu sie odwazylas i super ciesze sie no i zakupysie udaly,a Ania z czasem sie przyzwyczai zobaczysz i nie bedzie plakac ,ja stosuje to juz od 3 tyg.i dziala,a na poczatku bylo naprawde ciezko,a jak nie mam gdzie isc to zabieram psa i tez wychodze,
Mamusie czy stosujecie jakies hmm,dziwne metody upieszania,dbania,czy tez uzdrawiania swoich dzieci,bo dzisiaj uslyszalam co tesciowa mojej siostry robi swojej wnuczce i nie moglam sie powstrzymac i ryklam smiechem tej kobiecie prosto w twarz,wiemzeto niegrzeczne ale naprawde nie moglam,ona slini swoj palec i przeciera nim brwi malej zeby te roslyszybko i byly czarne i geste 😁

• Mamusie
zuzka napisał(a):
Sobolinku za odwage masz oklaska odemnie

Dziękuję Kochana 🙂
Kiedyś trzeba było to zrobić 😉

Jeśli chodzi o upiększanie Ani, hmm... to ja nie muszę 😁 😁 Dla nas jest śliczna 😁 😁 😁
Dziwię się trochę Twojej siostrze, że pozwala na takie praktyki wobec własnego dziecka. Ja bym takiej babci rączki ukręciła.

• Mamusie
Hej kochane!
Evek 7 zębów wow!!! Nie mogę uwierzyć!!! U Nas dalej dwa i chyba idą kolejne ale ich nie widać! Blanka jest nie do wytrzymania, cały dzień płacze i marudzi! Do tego ma stan podgorączkowy i zwymiotowała w łóżeczku po mleczku 😞 ciągle się budziła w nocy z płaczem! Nie wiem co nas dzisiaj czeka, na szczęście jutro mam wolne, więc będę cały czas przy niej!

• Mamusie
hej mamusie...
poczytalam was polebkach jak to sie mowi, ale mniej wiecej wiem co sie dzialo.
Zuza bardzo mi przykro z powodu mamy ehhhh tak to juz bywa i wiesz mimo wszystko, ze mama nie dawala ci tyle ciepla ty je w sobie masz i potrafisz je dac Zuzi co jest naprawde piekne !!! Badz tym kim jestes i tak jak czujesz, a nie tak jak mowia ci inni.
Evek ja cie krece ten lekarz i ten zabieg nie moge uwierzyc !!!! 😲 😲 normalnie ja chyba tez zebralabym sily i postraszyla go sadem. 3mam kciuki bo za te meczarnie co przezylas na tych zbaiegach powinien slono zaplacic. No i gratuluje 7go zabka 🙂
Sobolinku ta zabawka jabluszko juz tak dawno moj M ja upatrzyl dla Ali- powiedzial, ze napewno kupimy heheh ale tak jak piszesz to jeszcze nie na teraz...
Asiula wiesz nie skorzystalam z zadnego z tych promocyjnych dni- raz, ze nie mialam pieniazkow na to, a dwa ze ogolnie moje swieto dziekczynienia to byl jakis horror!!!
Od czwartku sie tak z M klocilam, ze juz sie mielismy rozwodzic 😞 naszczescie dzis doszlismy do porozumienia, a obiad tesciowa przyrzadzila, ale my nie poszlismy bo klotnia i jej bylo przykro 😞 i nam terz, ale co zrobic.... ehhhhh szkoda gadac i nie chcecie wiedziec o co sie poklocilismy bo nie uwierzycie !!
Joasiu jejku co z ta Blanusia przeciez juz zdrowiala itp biedulka 3mam kciuki zeby w koncu wyzdrowiala raz a dobrze !!! 3majcie sie dziewczyny!!! 😘 😘
Nic musze leciec mleko sciagac odezwe sie jutro buziaki 😘 😘 😘

• Mamusie
Hej!
Nanusiu przykro mi z powodu kłótni 😞 dobrze, że udało Wam się dojść do porozumienia! Pewnie o jakąś małą rzecz się pokłóciliście - tak wnioskuję 😉 powiesz jak będziesz chciała, my Cię zawsze wysłuchamy kochana :*
A jeśli chodzi o Blankę to widać, że to ząbki idą, na górze ma tak bardzo spuchnięte i zaczerwienione dziąsła, że aż się przeraziłam jak zobaczyłam!!! Widać też białą kreseczkę dość wysoko nie pod spodem ale na przodzie bardziej, tak jakby krzywo ząbek wychodził :/ ale wydaje mi się, że to dlatego tak się wydaje bo są strasznie spuchnięte te dziąsełka! Od wczoraj ma ciągle stan podgorączkowy, ciągle się budzi z płaczem i nie chce za bardzo jeść :/ także wszystko wskazuje na to, że to ząbki! Oby wyszły jak najszybciej, bo przeciez jutro musi iść do żłobka 😞 poza tym nie mogę patrzeć jak ona się biedna męczy 😞 podaję jej 4 razy na dobę ibum ale o smarowaniu czy masowaniu dziąseł nei ma mowy, zamyka usta i nie daje nic sobie pomóc,bo pewnie bardzo ją boli 😞

• Mamusie
Hej Kochane. Dziś był masakryczny dzień. W nocy Michaś budził się z krzykiem co 2 godziny. Dostawał smoka i spał dalej. Do południa było ok, ale popołudniu u moich rodziców była masakra. Cały czas płacz i wycie. Tylko na rączki chce. Nic nie je, teraz zasnął ze zmęczenia jak wróciliśmy do domu. Widać, że idą mu dwie górne dwójki. Mam nadzieję, że to te ząbki a nie coś poważniejszego. Dajecie maluchom ibum jako przeciwbólowy? Bo lekarka powiedziała Pawłowi, że ibum tylko jak jest gorączka a nie tak "profilaktycznie".

• Mamusie
Hej
malamyszko trzymam kciuki żeby to były ząbki. Żal mi Michasia i Was bo wiem co przechodzicie, u nas tydzień temu tak było.
Joanna widzę, że Blanusia goni Michałka z tymi ząbkami, oby jej ta gorączka ładnie zeszła przez noc i jutro była już gotowa na żłobek.
nanusiu przykro mi, że nie możecie się dogadać z M. Mam tylko nadzieję, że chodziło o bzdurę a nie o coś fundamentalnego, bo wtedy trudniej jest o kompromis. Oby takich kłótni było jak najmniej!!!

U nas dziś całkiem spokojnie, Ania grzeczna, teraz sama zasypia i jest cicho 🙂 Chyba jutro przebije jej się ząbek (lewa górna 1), bo dziś już chyba widziałam kreseczkę 🙂
Wiecie co, chyba nie zamówię tych kalendarzy w Rossmannie. Są piękne to fakt, już nawet wczoraj zrobiłam cały projekt, ale jak policzyłam to musiałabym wydać ponad 300 zł za 4 sztuki 😞 Dla mnie to za dużo. Teraz szukam na allegro fajnej oferty, bo są znacznie tańsze, fakt, że już nie takie wypasione ...

• Mamusie
Sobolinku super, że Ania tak ładnie zasypia 🙂 buziaki dla Was!

Dziewczyny orientujecie się jak to jest z tymi fotelikami? WIem, ze powinnam to wiedzieć ale czy jak Blanka już będzie miała fotelik który jest przodem do kierunku jazdy to czy będzie mogła jechać na przednim siedzeniu obok kierowcy???

• Mamusie
Sobolinku super, że Ania tak ładnie zasypia 🙂 buziaki dla Was!

Dziewczyny orientujecie się jak to jest z tymi fotelikami? WIem, ze powinnam to wiedzieć ale czy jak Blanka już będzie miała fotelik który jest przodem do kierunku jazdy to czy będzie mogła jechać na przednim siedzeniu obok kierowcy???

dobry wieczór mamuśki
U nas dzisiaj bardzo spokojny dzionek,może to dlatego ze Zuza duzo spała ,bo rano obudziła sie o 8 jak zwykle ,pozniej od 9-11 znowu spała i od 15.30-17 znou tak dobrze to jeszcze nie było,a wieczorem niespodzianka tatus zaniósł ją do sypialni poprzytulali się nad łóżeczkiem ,coś jej poszeptał do uszka,odłożył do łóżeczka i Zuzia zasnęła bez krzyków i lamentów,tak jescze to nigdy nie było,pewnie to jednorazowe ale mnie cieszy i to bardzo.
Joanna dziecko zawsze może jezdzić w foteliku na przednim siedzeniu ,ale musi być wylączona poduszka powietrzna,ja jezdziłam tak z Zuzą jak była malutka a sama musiałam jechać autem,bo wtedy ona mnie widziała,
Nanusia szkoda ze znowu u was klótnia ,ale jak ma cię to pocieszyć to my z A tez bezprzerwy się kłócimy,ale na szczęście zaraz się godzimy,ja myślę ze to taki okres małe dziecko i obowiązki to poprostu ogień zapalny do kłótni bo z igły mozna zrobić widły ,to minie zobaczysz ,
Małamyszko ,to pewnie ząbki,u nas cały tydzień było to samo,brak apetytu ,marudzenie i płacz.Ja nie podaje żadnych syropków,nie wiem czy ten który podaje Joanna jest homeapatyczny ,ale ja uważam ze czym mniej leków tym lepiej,i smaruje Zuzi tylko dziąsla bobotikiem,co jest trudne ,bo zamyka buzie,więc biorę ja sposobem i niby chce dac jej cos do jedzenia i jak otwiea buzie to szybciutko smaruje dziąsełka