Skocz do zawartości

Mamy lutowe 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Joanna1984_m

1092

• sobolinek_m

2610

• julik_m

922

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Natalka1991 napisał(a):
No przesypia choć jak mu się coś przyśni to potrafi się biedny z płaczem takim przeraźliwym przebudzić że masakra. Ale wtedy przytulanko i zasypia na nowo 😉 On mi szybko całe noce przesypiał. Miał chyba z 4 msc to dostał 240 ml w butli i spał do rana 🙂) na to dzięki Bogu nie możemy narzekać 🙂

Mój mały jeszcze nigdy tyle nie zjadł mleczka na raz najwięcej ile udało mi się mu wcisnąć to 180ml chciało by się powiedzieć że zazdroszczę takich nocek ale i my "nieśpiące mamusie" się doczekamy takich nocy kiedyś 😁 😁 choć ja już coraz bardziej się wysypiam 🙂 🙂

• Mamusie
Natalka1991 napisał(a):
No nic dziewczynki ja uciekam spać bo z rana zostawiamy Fifcia u dziadków i mąż zabiera mnie na zakupy do Poznania 😁 😁 mikołajkowe 😁 he he muszę być zwarta i gotowa 😁 Dobranoc 🙂

udanych zakupów i miłej nocy 🙂 🙂

• Mamusie
hejka mamusie :*
Edzia witaj super, ze sie odezwalas. Gratulacje dla Piotrusia chodzenia 😁
Joasiu jak bedziesz kupowac fotelik to patrz zeby byly te poduszeczki obok glowki to bardzo wazne. No i najlepiej zeby fotelik spelnial twoje dwa oczekiwania- bezpieczenstwo i wygoda. My mamy evenflo i bardzo sie dobrze sprawuje.
Zuza ja ostatnio tez samotne wieczorki mialam z Ala, ale czasem tak dobrze odpoczac od zgielku 😉
Natalka ja wlasnie dzis patrzylam tego slonika z playskool na swieta dla Ali 🙂
A dzis ranek mi sie pieknie zaczal, Ala wogle dzis od 2 w nocy zawowala mnie do siebie na cyca i tak do 6 obudzila sie kilka razy potem wstala i juz nie chciala spac. Wiec ja ja na sile chcialam, zeby zasnela i udawalam, ze spie i ona tak sobie po mnie skakala i ja w koncu zasnela ona zrobila sie cicha i nagle sie obudzilam a na lurzku zostawilam cale pudelko mokrych chusteczek nowiutkich tylko co otworzylam i budze sie a ona siedzi z chusteczka w buzi i ja ssa 😲 😲 a do okola niej wszystkie wyciagniete az przescieradlo cale mokre bylo i sie wystraszylam, ze moze kazda ssala i jak ro sprobowalam to sie przerazilam, ze sie zatruje czy co. Z buzki pachnialo ostro zapachem chusteczek wiec zadzwonilam na pioson control i naszczescie babka powiedziala, ze nic nie ma w tych chusteczkach co by moglo jej zaszkodzic, ze moze ja bolec brzuszek, ale nie koniecznie uffff ale mialam cykora !!!
A dzis w sklepie pierwszy raz posadzilam Alicje do wozka sklepowego i wiecie co byla taka szczesliwa, ale zaraz wstawala, albo lerzala na brzuchu hahaha takie wygibasy tam robila, ze musialam ja trzymac !!! 😉 ehhh artystka
okej ja lece sie polozyc cos mnie dzis przewialo i cala prawa strona mnie boli wlacznie z szyja i policzkiem 😞 musie sie wykurowac
do jutra 😘

• Mamusie
Hej, kurcze, tak wciągnęłysmy się z kumpelą w operę, że już planujemy kolejne wyjście. W lutym będzie Madame Butterfly więc się znów wybieramy.

Mam problem, czy Wasze dzieci też zgrzytają zębami? U nas to masakra. Mały tak zgrzyta, że jak siedze w drugim pokoju, to go słyszę.

• Mamusie
malamyszka napisał(a):

Mam problem, czy Wasze dzieci też zgrzytają zębami? U nas to masakra. Mały tak zgrzyta, że jak siedze w drugim pokoju, to go słyszę.

Właśnie też miałam o to pytać bo Piotrusiowi odkąd wyszły górne jedynki to też strasznie nimi zgrzyta więc chyba to normalne "zapoznają" się chyba z ząbkami 😜 😜 ale też troszkę mnie to martwi żeby sobie ich nie popsuł...

• Mamusie
hej dziewczyny
Tak Omegamed jest bez recepty 🙂

Edzia,ja juz mam to wszytsko naszczescie za soba :Pkosciol,fotograf,mam juz sale ,cale szczescie dekoracja jest w ich rekach,sama restauracja jest bardzo elegancka ja rowniez nie chce balonow-nie podobaja mi sie poprostu.Suknie kupuje po nowym roku 🙂
Gratuluje zareczyn 🙂 mimo ze sie spodziewalas-bardzo romantycznie 😉

Nanusia to sie znowu strachu najadlas bidulko :* cale szczescie ze "smakolyk" nie zaszkodzil heheh :P Ja tez dzis kochana ostatnie prezenty robie na swieta.

malamyszko
Szymcio straszliwe zgrzyta zebami :/ ja to nie moge tego zniesc odrazu mam ciarki i gesia skore.

milego popoludnia a Tobie Nanusiu -milego dnia :*:*:*

• Mamusie
malamyszka napisał(a):
Hej, kurcze, tak wciągnęłysmy się z kumpelą w operę, że już planujemy kolejne wyjście. W lutym będzie Madame Butterfly więc się znów wybieramy.

u nas jest tak samo!!! Masakra poprostu he he :P aż nas ciarki przechodzą 🙂 U mnie zakupki udane 😁 naciągnęłam mojego K na troszkę hehe a co mi też się należy :P Filipkowi też przywiozłam kulka ciuszków 😁 😁 (nie mam ich już gdzie upychać :P ale jak widzę to normalnie muszę kupić)

• Mamusie
Evek napisał(a):

Edzia,ja juz mam to wszytsko naszczescie za soba :Pkosciol,fotograf,mam juz sale ,cale szczescie dekoracja jest w ich rekach,sama restauracja jest bardzo elegancka ja rowniez nie chce balonow-nie podobaja mi sie poprostu.Suknie kupuje po nowym roku 🙂
Gratuluje zareczyn 🙂 mimo ze sie spodziewalas-bardzo romantycznie 😉

mi został w zasadzie kościół i fotograf (znalazłam jednego ale miał zajęty nasz termin i teraz żaden mu nie dorównuje 😜, może ty masz kogoś do polecenia??), co do dekoracji też nie chcę balonów (myślę jedynie nad tym strzelającym gigantem) bardziej myślę o żywych kwiatach w wysokich wazonach i ładnych świecznikach. Ja też z suknią czekam do stycznia 🙂
Dziękuje 🙂 fakt było romantycznie ale gdyby nie moja ciekawość mogło by być bardziej hehe 😜

• Mamusie
Natalka1991 napisał(a):
malamyszka napisał(a):

u nas jest tak samo!!! Masakra poprostu he he :P aż nas ciarki przechodzą 🙂 U mnie zakupki udane 😁 naciągnęłam mojego K na troszkę hehe a co mi też się należy :P Filipkowi też przywiozłam kulka ciuszków 😁 😁 (nie mam ich już gdzie upychać :P ale jak widzę to normalnie muszę kupić)

super że zakupki się udały i dobrze że naciągałaś a co należy się! 🙂

• Mamusie
a co ;p;d pewnie że się należy 😁 Ale i tak jak to on powiedział "myślałem, że bardziej mnie ogołocisz" he he także jeszcze taka rozrzutna nie jestem za jaką mnie uważał. A tak z innej bajki. Kobietki co kupiłyście na święta swoim ukochanym hmmm? Bo tak myślę i myślę i wymyślić nie mogę 😁

• Mamusie
hejka
widze temat prezentow ja swojemu kupuje kubek z Ali zdjeciem i taki piankowy jakby to nazwac futeral na zimne piwo i tyle my sobie nigdy duzych prezentow nie robilismy, a to z przyczyn takich, ze ja nie mam transportu i jak spokojnie mu cos kupic wiec zawsze po drobiazgu 😉

• Mamusie
zajzalam tak na chwile a teraz uciekam skladac pranie puki Luska spi. Dzis rece mi juz opadaja co prawda bo nagotowalam Ali na tydzien obiadkow i pozamrazalam bo w tyg jak pracuje to poprostu nie wyrabiam. Dla nas tez tak musze zrobic z obiadami bo jedzenie tych fast foodow to normalnie juz mnie oslabia 🤔 🤔 I jeszcze dzis bedziemy przestawiac nasze ogromne akwarium z rybami i nie wiemy jak sie do tego zabrac 😮 duzo roboty ale trzeba je skryc od Luski bo ostatnio rzuca zabawkami....
Dobrze, ze dzis na obiad to tesciowej chociaz tyle z tego.. 😉
A co do zgrzytania zebami to u nas dopiero jeden jest wiec nie ma czym zgrzytac hehe

• Mamusie
Nanus
super pomysl z tymi obiadkami,ja tez tak robie tzn jak gotuje dla Szymka-gotuje wiecej,bo takie male porcje to mi ciezko zrobic,wiec zamrazam 🙂 Dla was to tez dobre rozwiazanie,fas food-y sie szybko nudza :P
A propo zakupow,ech szkoda ze nie mozemy sobie razem ruszyc na lowy 😞 ech..

Ja zmykam
Dobrej nocki dla wszystkich

Edzia ja mam fotografa z okolic Tarnowa,studiuje w Rzeszowie podaje ci jego stronke http://www.sluby.wojnamichal.com/

• Mamusie
Hej
Dlugo mnie nie było i sporo do nadrobienia bylo
Gratulacje dla maluszkow za nowe umiejetnosci i kolejne zabki 😉
Ja musialam sie pozbierac po utracie parcy przez mojego M..... 😞 Mielismy sie od kwietnia budowac, kredyt zalatwialismy pod wszystko i moj mial tylko zawiez umowe nowa na stale 😞 😞 i kapa bo jego kierownik klamal i nie dali mu wogole. Cale plany poszly w las........
Szukanie pracy pod koniec roku to rzecz smieszna bo wszedzie moj M slyszy odezwiemy sie po nowym roku 🤢 jakos ogarnelam sie w tej sytulacji ale jednak gdzies dociera do mnie ze jak moj nie znajdzie jej szybko to kredyty itd poprostu dadza nam popalic bo mojej kasy nie starczy na nie i na zycie 😞 I do tego mysl ze zamiast spedzic pierwsze swieta w pelni szczescia z Michasiem to bedzie trzeba mega oszczednie zeby jakos przeciagnac 🤨
Moge sie jednym pochwalic Michasiowi dzis sie przebily dwie pierwsze jedynki na dole i wkoncu ma jakies zabki 🤪
Trzymajcie sie cieplutko 😘
Bede teraz zadko bo duzo mamy na glowie ale bede zagladac w wolnym czasie
Milego wieczorku 😘

• Mamusie
Hej laseczki 🙂
co do zamrażania jedzenia to ile takie zamrożone może stać w zamrażarce, sama chętnie bym to wypróbowała bo już męczą mnie te małe porcje 😜
Co do prezentów my też będziemy sobie jakieś drobiazgi kupować, ale jeszcze troszkę czasu jest 🙂
Joanna Piotruś jak tylko zobaczy aparat odrazu leci do niego z wielkim uśmiechem na buzi 🙂 🙂
Mania przykro mi że tak wszystko się potoczyło, ale pamiętaj już kiedyś dziewczyny to pisały po burzy zawsze nadchodzi słońce 🙂 🙂 a co do pracy to fakt na koniec roku ciężko coś znaleźć a jeszcze ten kryzys którym wszyscy straszą...

• Mamusie
Mania, wiem, że to niezbyt pocieszające, ale dobrze, że teraz Wam to powiedzieli a nie jak już mielibyście mega duży kredyt na budowe. Ja też zaczęłam szukać pracy, ale niezbyt poważnie. Chce trochę posiedzieć z małym w domu.
A co do prezentów, to przez mój brak pracy (dziś idę ostatni raz) też kupujemy drobiazgi. Paweł mi perfumy z firmy FM a ja jemu skarpetki z Nike Jordan - takie do kosza, bo gra 3 razy w tygodniu i uwielbia Jordana.

doberek
Małamyszko jak Michaś? pewnie cieszysz sie juz ze od jutra z nim bedziesz cały czas?
Nanusia ,czytalam historie Ali jak ssala husteczki i kazalam przeczytac to A i jak przeczytal to zapytal czy ktos opisuje nasza Zuze(nie pierwszy raz zreszta) otoz Zuzia namietnie ssie husteczki od kilku wakacji, i nie moge jej czasami ich zabrac ,a jak ja przewijam to pierwsza zawsze mi zabiera ,tez na poczatku bylam przerazona bo to sama chemia,ale pytalam pediatre i powiedziala ze jesli nie robi tego caly czas to nicj ej nie bedzie ,na razie rzeczywiscie nic sie nie stalo,a i jak mala juz dorwie husteczke to potem wklada mi ja do buzi ale one sa naprawde ochydne blee

Mania to rzeczywiscie nieciekawa sytuacja z ta praca,ale pewnie maz znajdzie lepsza ,no i facetom duzo latwiej znalezc prace viz kobietom
Nanusia a co mrozisz? jakie jedzenie gotujesz Ali?Ja gotuje zupki ale takie normalne i jak sie zagotuje to wkladam gorace do sloiczkow (tych po deserkach i zupkach)i zakrecam wtedy trzymam to w lodowce caly tydzien