Skocz do zawartości

Mamy lutowe 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Joanna1984_m

1092

• sobolinek_m

2610

• julik_m

922

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Joanna1984 napisał(a):
Sobolinku mnie codziennie boli głowa ostatnio :/ :/ masakra jakaś! na weekend jest bez[łatne badanie na zatoki u nas w galerii wiec jak nie bedzie kolejki to skorzystam!
Dobranoc :*

Asiu ta pogoda jest wredna i teraz się te fronty zmieniają i wszystko się odczuwa. Fajnie, że można za darmo zbadać zatoki. Skorzystaj 🙂

• Mamusie
hej dziewczynki
Joasiu i Sobolinku dziekuje za slowa wsparcia. Jakos to wszystko musze przetrwac dla Alusi- bedzie dobrze 😉
Kurcze wiecie co moja Ala z dnia na dzien robi sie coraz bardziej rozumna. Dzis nauczyla sie robic halo halo i przyklada do uszka telefon heheh do tego jak widzi gdzies samochody w ksiazkach itp to robi brum brum. Wszystko pokazuje paluszkiem jak w ksiazce pytam sie gdzie jest pies, albo kot to ladnie pokazuje 😁 Biega po domu jak szalona 🙂 ale wiecie co zebow dalej brak 🤔 🤔 🤔 tylko ten jeden i ani widu ani slychu hmmmm
okej kochane uciekam bo mam pare rzeczy do zrobienia na jutro. Wgralam dwa filmiki jeden juz wczesniej a ten dluzszy dzis jak macie ochote to zapraszam do ogladania 😉 🙂
http://www.youtube.com/watch?v=M3nYFF9gB6M
http://www.youtube.com/watch?v=mWyeVAT9TYw

doberek mamusie 🙂
Nie było mnie wczoraj ,ale o 21 padłam ze zmęczenia,nie wiem czy to efekt pogody czy tego ze urządzałam Zuzi pokoik,bo my już na długi czas pozbyliśmy się sypialni i wyladowaliśmy w salonie ,może kiedyś wygramw totka to dobuduję jeszcze jeden pokój.
Sobolinku fajny pomysł z tymi ramkami ,ale nasza babcia juz ma ,wiec troche zainspirowałam się Waszymi pomysłami i dam poprostu mojej mamie kilka fotek Zuzi,
A lodówkę kupiliśmy z Aristona ,może i ma trochę negatywnych opini,ale my przez 11 lat mieliśmy właśnie Aristona i nic jej nie było,zapobiegawczo przedłużyłam gwarancję do 5 lat,Bosch jest niby nienaganny,tylko że jak juz mi sie podobał to cena powalała,poprostu nie było mnie stać,a jak była mniejsza cena to lodówka mi sie nie podobała,weź tu dogodź kobiecie 🙃
Nanusia masz rację nasze maluchy coraz bardziej rozumne ,ale to wkońcu roczek zbliża się wielkimi krokami.Zuza na wszystkie zwierzątka pokazuje palcem i mowi hau hau,nawet na gołębie 😁,a telefon jak już dorwie w swoje rączki to gada do niego jak ajęta,tylko zamiast do ucha to przykłada go z tyłu głowy 😆

• Mamusie
Czesc Mamusie, ja juz po drugim ciezkim dniu pracy! Teraz odpoczywam bo ciezki bedzie weekend!
Nanusia Alunia jest cudowna! Filmiki oglądałam z moim Arturem i stwierdziliśmy, ze bardzo nam przypomina Blankę 🙂 dużo rzeczy robi takich jak Blanka, m.in. kładzie się na poduszkę 🙂 Super tańczy! A jaką ma superancką huśtawkę 🙂 No i u Was mysi być gorąco w domu, jak Ala chodzi w samych krótkich bodziakach 🙂 ile macie stopni? 🙂 W ogóle to przytulnie u Was 🙂
Halo robi nawet do myszki od kompa 🙂 Co prawda jeszcze tak odważnie nie chodzi ale jak do niej się ręce wyciągnie to idzie, a jaka przy tym jest radocha 🙂 A o ząbki się nie martw, wyjdą lada chwila! Im pozniej tym lepiej 🙂

• Mamusie
A w ogole to wiecie co, jak dzisiaj jechałam z Blanką do żłobka to strasznie sypało, takie wielkie płaty, że chyba nigdy takich wielkich nie widziałam! Blanka ze zdziwieniem patrzyła 🙂 Ale już prawie nie ma śladu po tym śniegu! Całe szczęście 🙂 Wiosno gdzie jesteś???????? 🙂

• Mamusie
hej mamusie 🙂
ja tak na chwilkę bo zmęczona jestem a jeszcze obiad na jutro robię bo mąż na wsi robi i jadę do niego na 2 dni i co by w garach nie stać bo i tak za bardzo nie ma jak to tutaj zrobię a tam tylko odgrzeję makaron ugotuje i gotowe 😉
nanuia Ala bombowa kurczę jak śmiga super no i zgadzam się z Joanną przytulnie u Was a huśtawka rewelacyjna 🤪 sama bym się z chęcią pobujała 🙃 i jeszcze jedno nie pozwól sobie wmówić ani sama nie wpadaj na tak idiotyczny pomysł że jesteś do niczego nie znam drugiej takiej osoby która by sobie tak świetnie radziła z przeciwnościami losu mama na medal i jako kobitka niczego sobie (zaraz któraś stwierdzi że orientację zmieniłam 😜)
Joanna dużo siły na weekend 🙂
co do tesco to też są deserki po 3 pakowane za 6 zł i chusteczka gaga ostatnio lupiłam te gaga fioletowe nie wiem czy robią inne w każdym razie nie są takie złe wiadomo to nie niwea ale za 4 paczki zapłaciłam 12 zł
oho i chyba po spaniu bo coś się wierci kurczę kiedy to się skończy ja juz padam 😞

• Mamusie
Hej dziewczyny :*

Na wstepie sto latek dla solenizantow :* no no roczek zbliza sie wielkimi krokami,Piotrus ?? fakt 3 dni i wielkie swieto 😉

U nas pogoda paskudna 😞 Joanna dolaczam sie do wolania 😉 "wiosno gdzie jestes"? hehe

Nanusia,Alunia idzie jak burza-zreszta jak zawsze-slodziak kochany a jakie tany tany odprawia :*:*:*:*
Joanna,ja uwielbialam sobie czilowac u Natalki,bardzo bardzo przytulne mieszkanko 😉

zuzka
Jak urzadzilas pokoik malej ??

Oj rozumne maluszki,ale jak widze wasze posty,to stwierdzam ze duzo, duzo wspolengo maja nasze dzieciaczki,Zuzia-Szymcio tez przyklada telefon do tylu glowki hehe 🙂
Wogole wie gdzie sniezek pada,jak pytam pokazuje na okno aaaa ostatnio pokazal na zdjeciu gdzie jest mama a gdzie tata.W sypilalni mam na komodzie dwie ramki w jednej jestem ja w w drugiej T,bylam w szoku i wiecie nigdy nikt mu tego wczesniej nie pokazal.

A wogole to bylam wczoraj w salonie sukien slubnych -mam-znalazlam idealna 🙂 bardzo skromna a zarazem elegancka do tego bedzie dlugi welon z obszyciem koronkowym i gdzie niegdzie kamyczki.Przy skronosci sukni-slicznie sie komponuje. Teraz tylko buty,fryzjer i make up -myslalam umalowac sie sama ale jednak potrzebuje dobrych podkladow na tym mi najbardziej zalezy.coz Fryzura ?? moze wy mi doradzicie ?? Do prostej sukni a "bogatego" welonu,a i nie chce takiej ulizanej bardzo.

• Mamusie
Cześć dziewczynki
Ja też mam już dosyć takiej zimy. Mógłby już padać ten śnieg, ale przy mrozie, żeby coś z niego było a nie chlapa. Wczoraj złapałam gumę w wózku Bartatinie 🙂 A opony mam nówki, bo kupowałam przed drugim sezonem cały komplet. W dodatku w naszej Toyce też uchodziło powietrze i wczoraj byliśmy w serwisie wulkanizatorskim. Zobaczymy czy naprawa coś dała. Jakiś pech oponiarski 🙂
Dałam dziś Ania kaszkę mannę z mlekiem modyfikowanym na spróbowanie i początkowo jadła, ale dziś ogólnie miała dzień wybrzydzania. Nie chce nic słodkiego, za to obiadki i zupki to je całymi słoiczkami. Dziś zjadła 3 duże słoiczki obiadków, 1 deser no i w sumie miseczkę tej kaszki zjadła. Ogólnie rośnie mi mięsożerna dziewczyna co lubi konkret a nie słodycze. Apetyt jej wzrósł, ale też non stop się gdzieś wspina i stoi.

Byłam dziś w Fotojokerze wywołać Ani zdjęcie w 4 egzemplarzach i powiem Wam, że bardzo mnie zaskoczyła jakość. Nośnik pamięci się wkłada do maszyny a zdjęcie się drukuje w kilka sekund. Cud techniki a jakość wg mnie super. Tylko cena ciut wyższa bo 0,99 zł, ale awaryjnie to bardzo polecam usługi takich maszyn, bo kolory są pięknie nasycone 🙂 Wiem, ja się podniecam, a Wy to już pewnie znacie 🙂

• Mamusie
Joanna odpocznij sobie, naładuj akumulatory przed weekendowym szaleństwem tłumu w galerii. Co do promocji w tesco, to ja zawsze kupuję deserki z bobovity Pewniaki za 6 zł pakowane 3 szt.
nanusiu Ala jest super, naprawdę 🙂 Świetnie się rozwija i jest już taka samodzielna 🙂 A jak mówiłaś jej Brawo to moja Ania siedząca na kolanach biła jej brawo. Miałam niezły ubaw 🙂
Evek suuuper, że znalazłaś swoją wymarzoną suknię ślubną no i welon 😁 😁 😁 Teraz to już możesz sobie dobrać całą resztę. Jeśli chodzi o fryzurkę to Ci nie doradzę. Mnie by się podobała część włosków upięta w jakiś taki koczek falowany, trudno mi to opisać a reszta by sobie spokojnie zwisała z tyłu. To pasuje do ciemnych włosów.Wtedy u góry nie są ulizane a z tyłu skromnie leżące na plecach.

• Mamusie
Evek napisał(a):
http://www.alis.com.pl/ny/a27.jpg

To ta suknia,tylko bez zdobien przy biodrach 🙂 i w kolorze bialym

Piękna !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mnie się podobają te zdobienia, i przy biuście i w biodrach (pod warunkiem że jesteś szczupła, bo mogą pogrubić) Ale pewnie jesteś 😁 😁 Bez zdobień może już nie być tego efektu, ale to jest moje zdanie. Świetny wybór sukienki 🙂

• Mamusie
Sobolinku ja mysle ze przy biuscie zostawie ,ze wzgledu na obszycia welonu zrezygnuje z tych na boku.Ogolnie ten typ sukienki mimo kroju bardzo ladnie modeluje sylwetke.Nie jestem az tak szczupla jak modelka ale naprawde dobrze sie w niej czulam 😉 a do maja to jeszcze mozna cos zdzialac.

Evek sukienka naprawdę przepiękna,ja też myślę że bez tych obszyć nie będzie aż takiego efektu,
Ja chyba jeszcze raz chcę wyjść za mąż ,15 lat temu nie było takich sukienek 🙃

w pokoiku Zuzi został nasza szafa ,łóżeczko ,komoda ,dokupiłam tylko 2 regały na zabawki,i teraz myślę jak zrobić resztę ,zeby było przytulnie,jak juz bedzie skończone to wrzuce fotki,uwielbiam kombinowac jeśli chodzi o urządzanie domu,tylko kaski brak nie za bardzo na to pozwala,załuje ze nie zostalam dekoratorem wnętrz,mogłabym to robic za czyjeś ijeszcze przyjemnosc by z tego była 🙂