Skocz do zawartości

Mamy lutowe 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
zuzka napisał(a):
w pokoiku Zuzi został nasza szafa ,łóżeczko ,komoda ,dokupiłam tylko 2 regały na zabawki,i teraz myślę jak zrobić resztę ,zeby było przytulnie,jak juz bedzie skończone to wrzuce fotki,uwielbiam kombinowac jeśli chodzi o urządzanie domu,tylko kaski brak nie za bardzo na to pozwala,załuje ze nie zostalam dekoratorem wnętrz,mogłabym to robic za czyjeś ijeszcze przyjemnosc by z tego była 🙂

koniecznie wrzuć zdjęcia, bo nas też czeka przerobienie pokoju Ani do dziecięcych standardów hehe

• Odpowiedzi 11,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Joanna1984_m

1092

• sobolinek_m

2610

• julik_m

922

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Sobolinku Ania w porównaniu z moją Zuzą to mały żarłoczek 😉3 słoiki zupki?szok,moja ledwo jeden zje i to tylko jak Adrian jej daje,tak było tez dzisiaj,ja pojechałam z Michałem na zakupy a tatus został z córeczką,iw tym czsie zjadła mu danonka,słoik zupki a na kolacje kaszke i poszła spac

mnie ta fryzurka tez sie podoba ,jak ma sie takie włosy to idealnie pasuje do tej sukienki ,włoski ukladaja sie jak materiał sukni(tak mi sie skojazylo)
Sobolinku a te zdjecia to od razu "wychodzą" ?
chyba ni epopisze ,bo popisz bo piatek wieczor i moj bezprzewodowy net ledwo zipie

sobolinek napisał(a):
zuzka byłam dziś w H&M i kupiłam sobie super jeansy w przecenie ze 149 na 40 zł 🙂 i 2 pary spodni dresowych za 10 zł szt. 🙂 Normalnie zaszalałam 🙂

łał,naprawde szalenstwo 😁jeansy dostałam od kuzynki A ,ale dresy by mi sie przydały
Ja robie zuzi kaszka z bobowity na dobranoc o smaku brzoskwin jest juz z mm bardzo jej smakuje,a rano robie jej na swoim zwykla manne,powoli przyzwyczajam ja do mm,

• Mamusie
zuzka napisał(a):
mnie ta fryzurka tez sie podoba ,jak ma sie takie włosy to idealnie pasuje do tej sukienki ,włoski ukladaja sie jak materiał sukni(tak mi sie skojazylo)
chyba ni epopisze ,bo popisz bo piatek wieczor i moj bezprzewodowy net ledwo zipie

Mamy podobny gust 🙂
Zdjęcia wychodzą od razu, no super po prostu. I jak szukałam ramek to fotojoker jest znacznie tańszy niż saturn na przeciwko.
Szkoda, że Ci net ledwo zipie, pewnie robi sobie fajrant na weekend. Oby nie!

ja byłam rano w Rybniku i spodobały mis ie buty dla Michała w tesco przecenione z 80 na 35 zł,takie conwersy ocieplane ale sama nie miałam odwagi ich kupic wiec po poludniu zabrałam go ze soba ,ale najpierw pojechalismy obejzec kozaki z quazi dla mnie ,jak juz wyszlismy ze sklepu(z kozakami)to poszlismy na parking do auta a młody pyta sie mnie co z tymi butami dla niego ,bo nigdzie nie weszlismy ,to mu wowie ze jedziemy do Tesco po te buty,trzeba było widziec jego mine 😲"mamo z Tesco ,a nie z Croppa?"ale na szczescie mu ise spodobaly,a teraz w nich chodzi i stwierdzil ze jutro jedziemy po spodnie rurki ,bo inne mu teraz do butow nie pasuje,on mnie normalie psci z torbami ,dzisiaj o mierzylam i urósł w ciągu miesiąca o 2 cm szok

sobolinek napisał(a):
zuzka napisał(a):

Mamy podobny gust 🙂
Zdjęcia wychodzą od razu, no super po prostu. I jak szukałam ramek to fotojoker jest znacznie tańszy niż saturn na przeciwko.

ja w fotojokerza kupowałam album na zdjęcia dla Lenki,wszystko obeszłam a tam były najtańsze i najładniejsze

• Mamusie
Kupowanie spodni na Ciebie to sama przyjemność, a na mnie to stres. Muszę zacząć coś z tym robić...
Ja też dziś zaczęłam właśnie powoli przyzwyczajać Anię do smaku mm, bo karmię ją już tylko 3 razy w dzień (po kaszce o 8,30, po obiadku o 12 i po kaszce na kolację o 18,30.) No i w nocy doi na żądanie.
Fajnie że Zuzi smakują te kupne kaszki, u nas nie ma takiej opcji. Tak manna na kolację zrobiła mi się za rzadka i przypominała konsystencją kupną kaszkę i Anka znowu udawała, że się krztusi i miała odruch wymiotny. Ona musi mieć gęstą kaszkę.

• Mamusie
zuzka napisał(a):
ja byłam rano w Rybniku i spodobały mis ie buty dla Michała w tesco przecenione z 80 na 35 zł,takie conwersy ocieplane ale sama nie miałam odwagi ich kupic wiec po poludniu zabrałam go ze soba ,ale najpierw pojechalismy obejzec kozaki z quazi dla mnie ,jak juz wyszlismy ze sklepu(z kozakami)to poszlismy na parking do auta a młody pyta sie mnie co z tymi butami dla niego ,bo nigdzie nie weszlismy ,to mu wowie ze jedziemy do Tesco po te buty,trzeba było widziec jego mine 😲"mamo z Tesco ,a nie z Croppa?"ale na szczescie mu ise spodobaly,a teraz w nich chodzi i stwierdzil ze jutro jedziemy po spodnie rurki ,bo inne mu teraz do butow nie pasuje,on mnie normalie psci z torbami ,dzisiaj o mierzylam i urósł w ciągu miesiąca o 2 cm szok

Wow to Michał idzie jak burza z tym wzrostem.
Super, że kupiłaś sobie te kozaczki !!!!!!!!!!!! Tobie też się coś należy mamuśka 🙂

Co do wzrostu to z głupoty zmierzyłam dziś Anię i też urosła o 2 cm. Szok 🙂

sobolinek napisał(a):
Kupowanie spodni na Ciebie to sama przyjemność, a na mnie to stres. Muszę zacząć coś z tym robić...
Ja też dziś zaczęłam właśnie powoli przyzwyczajać Anię do smaku mm, bo karmię ją już tylko 3 razy w dzień (po kaszce o 8,30, po obiadku o 12 i po kaszce na kolację o 18,30.) No i w nocy doi na żądanie.
Fajnie że Zuzi smakują te kupne kaszki, u nas nie ma takiej opcji. Tak manna na kolację zrobiła mi się za rzadka i przypominała konsystencją kupną kaszkę i Anka znowu udawała, że się krztusi i miała odruch wymiotny. Ona musi mieć gęstą kaszkę.

Zuzia tez woli gęste ,takie co sie nie leją tylko mozna w nich łyzeczke postawić,jak jest za rzadka to dosypuje troszke,ta na dobranoc jest wogóle gęściejsza,
Co to piszesz za głupoty z tymi spodniami,jaki stres ,ja to mam stres jak mi wszystkie spodnie wiszą ,a jednak jeansy muszą być obcisłe

• Mamusie
zuzka napisał(a):
sobolinek napisał(a):
zuzka napisał(a):

Mamy podobny gust 🙂

ja w fotojokerza kupowałam album na zdjęcia dla Lenki,wszystko obeszłam a tam były najtańsze i najładniejsze

Ja albumy na Ani zdjęcia kupiłam kulka dni temu w tesco na kilogramy. Sztuka mnie wyszła 9 zł. Gdzie bez promocji kosztuje ok 25 zł, bo tak pani początkowo wchodził na kasę.

Adzisiaj jak kupowałam te buty ,to przymierzyłam chyba z 10 par i niestety pani w końcu powiedziala ze szczupłe nogi to nie zawsze atut ,bo moje sa tak chude ze wszystkie kozaki na końcu cholewki mi strasznie odstaja od nogi ,sa poprostu luzne ,a wolałabym zeby przylegały

• Mamusie
zuzka napisał(a):
Adzisiaj jak kupowałam te buty ,to przymierzyłam chyba z 10 par i niestety pani w końcu powiedziala ze szczupłe nogi to nie zawsze atut ,bo moje sa tak chude ze wszystkie kozaki na końcu cholewki mi strasznie odstaja od nogi ,sa poprostu luzne ,a wolałabym zeby przylegały

heh to ja mam odwrotny problem hehe I jak tu nam dogodzić? 😁

ja kupowałam Lence na chrzciny ,ale czytałam jak pisałas ostatnio o tych na kilogramy i chciałam kupic i niestety u nas w Tesco nie było ,a szkoda bo ja mam juz 200 zdjec a chce wywołac kolejne i poluje na jakies tanie ,czasami sa fajne w biedronce ,ale tez ostatnio nie było

• Mamusie
zuzka napisał(a):
ja kupowałam Lence na chrzciny ,ale czytałam jak pisałas ostatnio o tych na kilogramy i chciałam kupic i niestety u nas w Tesco nie było ,a szkoda bo ja mam juz 200 zdjec a chce wywołac kolejne i poluje na jakies tanie ,czasami sa fajne w biedronce ,ale tez ostatnio nie było

Jak jeszcze będą to Ci kupię jakiś ładny, chociaż mnie się udało drapnąć jedyny ze stópkami dziecięcymi i podobny z różowym deseniem.

Sobolinku ja zmiatam do wyrka,bo jutro Michał chce mnie wyciągnąć do Katowic,musze wypocząć ,bo on mnie znowu zamęczy (nonstop gada,a juz wogóle w samochodzie)
Dobranoc,spokojnej nocki,a oglądałas moze męskie tez były przecenione ,bo bez rurek sie nie obejdzie 🙂

• Mamusie
hej dziewczynki.
dziekujemy za mile slowa co do filmiku 🙂
Joasiu u nas w domu na ogol jest bardzo zimno bo okna sa nie szczelne, sciany slabo ocieplone, a ogrzewanie wieje nam z wentow na gorze. Ale wlasnie w ten dzien akurat grzalam mocniej bo zimno bylo na zewnatrz, a Ala jak zmienialam jej pieluche to mi uciekla i zaczela tak ladnie na bosaka chodzic. ( w skarpetkach czy kapciuszkach mimo, ze sa skorzane) tak ladnie jej to nie wychodzi. Wiec chcialam ja nagrac i temu tylko w bodziakach hehehe po nagrywaniu odrazu ja ubralam 🙂
Co do przytulnosci mieszkania tak ja bardzo lubie jak jest przytulnie, zawsze lubilam cieple kolory, ale ostatnio jak malowalismy sypialnie to cos mi sie odmienilo i zrobilam zimny kolor i tez sie niezle w tym odnalazlam. Nie jest tak przytulnie, ale bardziej swierzo 😉
Evek sukienka przepiekna . A mi wogle podobalo by sie tak, ze te zgory ozdobienie zdjac i tylko te na biodrze zostawic 🙂 no i ta fryzurka co Sobolinek dala linka naprawde bomba 🙂 pasowala by jak ulal !!
Zuza i Sobolinku co do kupna butow to ja mam tez zawsze problem bo ja mam szeroka stope i uwierzcie mi ciezko jest mi kupic cokolwiek. Takze dolaczam sie do was.
Zuza jak skonczysz pokoik Zuzi to koniecznie pokaz 🙂 no i mam pytanie jak ten rowerek sie sprawuje??? Bo ja zdecydowalam, ze Ali tez taki chce kupic na urodziny 🙂
Dziewczynki i jeszcze jedno pytanie czy jak karmicie wasze pocieszki w dzien to zawsze o tych samych porach?? Czy jest to co 4 godziny czy grafik jest ruchliwy ???
No i powiem wam, ze u nas tak zasypalo sniegiem ze 25 cm heheh dzis z pracy wracalismy 2 h !!! 😲 naszczescie jutro w domu 😁
ok uciekam pod prysznic i do wyrka
😘

• Mamusie
Evek napisał(a):
Hej dziewczyny :*

Na wstepie sto latek dla solenizantow :* no no roczek zbliza sie wielkimi krokami,Piotrus ?? fakt 3 dni i wielkie swieto 😉

U nas pogoda paskudna 😞 Joanna dolaczam sie do wolania 😉 "wiosno gdzie jestes"? hehe

Nanusia,Alunia idzie jak burza-zreszta jak zawsze-slodziak kochany a jakie tany tany odprawia :*:*:*:*
Joanna,ja uwielbialam sobie czilowac u Natalki,bardzo bardzo przytulne mieszkanko 😉

zuzka
Jak urzadzilas pokoik malej ??

Oj rozumne maluszki,ale jak widze wasze posty,to stwierdzam ze duzo, duzo wspolengo maja nasze dzieciaczki,Zuzia-Szymcio tez przyklada telefon do tylu glowki hehe 🙂
Wogole wie gdzie sniezek pada,jak pytam pokazuje na okno aaaa ostatnio pokazal na zdjeciu gdzie jest mama a gdzie tata.W sypilalni mam na komodzie dwie ramki w jednej jestem ja w w drugiej T,bylam w szoku i wiecie nigdy nikt mu tego wczesniej nie pokazal.

A wogole to bylam wczoraj w salonie sukien slubnych -mam-znalazlam idealna 🙂 bardzo skromna a zarazem elegancka do tego bedzie dlugi welon z obszyciem koronkowym i gdzie niegdzie kamyczki.Przy skronosci sukni-slicznie sie komponuje. Teraz tylko buty,fryzjer i make up -myslalam umalowac sie sama ale jednak potrzebuje dobrych podkladow na tym mi najbardziej zalezy.coz Fryzura ?? moze wy mi doradzicie ?? Do prostej sukni a "bogatego" welonu,a i nie chce takiej ulizanej bardzo.

Evek cieszę się, że znalazłaś wymarzoną suknię 🙂 ja miałam też skromną suknię a fryzurę miałam taką: [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/266/d8f247d44b.jpg/][IMG]http://img266.imageshack.us/img266/6070/d8f247d44b.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]
pasowała idealnie, loki spięte lekko do góry i do tego kwiat taki jaki w bukiecie, w moim [przypadku były to kalie. Mam nadzieję, że pomogłam. Jeśli chodzi o makijaż to radziłabym Ci także u kosmetyczki zrobić, ja nie żałuję, bo efekt był nieziemski, byłam w szoku jak zobaczyłam się w lustrze 🙂 a to jest taki ważny dzień, będą zdjęcia i kamera więc profesjonalny makijaż to podstawa 🙂

• Mamusie
Sobolinku ja też kupuję te pewniaki, gerbera, bobovity nei widziałam nigdy:/ i tam są tylko 3 smaki: banan, egoztyczny i marchew z winogronem, a nei chce jej ciągle tego samego dawać 🙂

Evek przepiękna ta suknia!!! Będziesz wyglądać zjawiskowo! 😁

Zuzka ja też uwielbiam kombinować coś w domu, tylko nie znam się na tym zbyt dobrze, ale próbuje coś zawsze podpatrzeć i salon zrobiliśmy sami i Nam się podoba 🙂 Jak będę miała dylemat keidyś to zgłoszę się do Ciebie po poradę 🙂 ok? 🙂

Sobolinku spodnie dresowe za 10 zł!!? 🙂 Wow to okazja naprawdę!!! 🙂 Aż pojde sprawdzic jak nie bedzie szału dzisiaj u nas w sklepie bo H&M mam obok 🙂 U Nas od wczoraj kolejna wyp[rzedaż, spodnie nawet po 49 zł są 🙂 Kurtki po 149 zł, jak na SOlar to taniocha!

Nanusiu ja się staram karmić Blankę i tych samych porach ale ona śpi ze 3 razy w ciągu dnia, więc czasem jej się przesuwa karmienie o godzinkę... w ogóle to od wczoraj nei chce rano mleczka jeść 😞 nie wiem czy to przez zapchany nos czy co, ale ona uwielbia mleczko i nie wiem w czym tkwi problem :/

I zapomniałam Wam napisać, ze Blanka w czwartek miała w żlobku bal sylwestrowy 🙂 a moze wam mówilam 🙂 nie pamietam 🙂 robili zdjęcia grupowe i indywidualne, ciekawa jestem jak wyjdą 🙂

• Mamusie
dzień dobry mamusie.
Ja dziś na moment, bo zaraz jedziemy do Myszkowa do dziadków Ani.
Joasiu masz rację z tymi pewniakami. To gerber i u nas też tak mało smaków do wyboru. Pomyliło mi się z bobovitą bo jeszcze są u na w tesco właśnie deserki z bobovity 2+1 gratis za 5,98 zł. i to też kupuję.
A fryzurkę miałaś świetną, właśnie o taką mi chodziło dla Evek 🙂
A co do spodni to trochę dresowe-trochę bieliźniane bo są na bieliźnie, ale do domu jako dresowe idealne (czarne) i mają na dole ściągacz jeśli Ci nie przeszkadza. Ja dowiedziałam się o nich od kasjerek przy kasie jak między sobą pytały ile każda z nich ich kupiła. Zapytałam które to i wróciłam po nie na sklep już bez przymierzania 🙂 A po drugie wysłałam przyjaciółkę bo znowu miała wczoraj lekarza i do nas zajechała.
Nanusiu ja też karmię o stałych porach. U nas się to sprawdza. Wcześniej była improwizacja i Ania miała mętlik w główce. Teraz ładnie je a wręcz pożera 🙂