Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Joma dla mnie też trochę daleko. Poza , gdybym w ogóle się zdecydowała to musiałbym zrobić 600 km z małym dzieckiem jednego dnia. Więc raczej odpada 😞 Mi pasuje prawie cala zachodnia Polska ponieważ ja mieszkam na Dolnym Śląsku ale jedni dziadkowie mieszkają pod Gorzowem Wlkp. i zawsze mogłabym potraktować to jako punkt wypadowy.

hey,

pytanie do mam karmiących mleczkiem zastępczym,czy któraś z was stosuje Isomil??
czy jesteście zadowolone?
😉

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/607/dsc01804y.jpg/][IMG]http://img607.imageshack.us/img607/8501/dsc01804y.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusie
Kolejny mały sukces - wyszłam z Hanulką w chuście na dwór 🙂 poszłyśmy do mojej mamy, do zakładu krawieckiego, tam posiedziałyśmy, Hania spała cały czas i teraz w łóżeczku sobie ładnie leży i się rozgląda 🙂
I wygląda jakby szła na bal, bo cała w brokacie jest od mojej bluzki 😁 🙂

Mi pierwsza połowa sierpnia jak najbardziej pasuje! 🙂 Nie moge się już doczekać 😉

• Mamusie
fajnie że chodzisz w chuście bo moja mama powiedziała że będę jedynym dziwactwem w bełchatowie bo nikt nie nosi 🙂))

a jedna ciotka też dziwnie patrzyła na naszą chustę a zadzwoniła dwa dni temu że są w Łebie i jestw szoku jakie te chusty popularne 🙂

a ja z Mają siedzimy w domu przez te nieszczęsne klucze. może i dobrze bo zamierzałam iść po owoce i robić dżemy a tak to mam wolne

• Mamusie
hehehe - to jak przyjadę to zrobimy spacer w chustach

sąsiadka w bełchatowie mówi że ją babki zaczepiały jak nosiła córkę w chuście i uświadamiały ją jakie to niezdrowe. więc ona się ugiela i nosi tylko po domu. ja tam się nie ugnę

ludzie raczej życzliwie patrzą. jedna tylko zapytała czy to zdrowie i czy nie za wczesnie. a ja powiedziałam, że ortopeda nie miał zastrzeżeń

• Mamusie
mądre sąsiadki 🙂 każda ma super rade! 🙂
a ostatnio wkurzyla mnie moja gin, która zaczeła prawic mi moraly jak sie powinno dziecko wychowywac, nie nosic, niech sobie poplacze itd a pozniej sama sie wkopala ze ona to swoja corke przyzwyczaiła i spała z nia do 12roku zycia!!!! 😮 😁 i ona mnie poucza 😁

• Mamusie
no własnie. zresztą każdy ma prawo do swoich błędów. ja olewam to co mówią. moja mama telefonicznie też się mądruje że za bardzo rozpieszczamy Maję, babcia po zobaczeniu zdjęć stwierdziła, że źle ją nosimy

ostatnio na spacerze jedna stara baba się madrowała, że Majka płacze bo ma kolkę a ja już znam moje dziecko i wiem, że płakała bo chciała na ręce

• Mamusie
Dokładnie, znamy nasze dzieci najlepiej 🙂
Dzisiaj Hania spała na brzuchu i co jakiś czas się przebudzała, kręciła, stęknęła i zasypiała dalej, a jak wyszłam do kuchni i Hania stęknęla to teściowa od razu do niej podleciała i "ciii,ciii,ciii" no i się Hania rozbudziła 🤔 a wystarczyło dac jej się pokręcić po swojemu 😉
Moja mama tez dzisiaj... Hania wypluła smoczka w chuście ale później już zaczęła się wiercić, więc żeby zapobiec temu, że zaraz zacznie marudzić i płakać włożyłam jej tego smoczka. Moja mama zabrała, bo mówi, że ona nie chce. I się zaczął płacz 😁 więc szybko oddała i Hania się wtuliła i zasnęła 🙂 także małe rzeczy a my wiemy najlepiej 🙂 bo codziennie obserwujemy te nasze smerfiki 🙂

• Mamusie
Aneczka1983 napisał(a):
MArinka wiesz co jak patrze na to zdjecie co Józek jest w gondoli, to tak jakbym Martyne widziała moja , przeciez te nasze dzieci juz ledwo sie mieszcza w tych gondolach.. brak mi słów, takie teraz wózki robia. u nas zostało 10 cm na długosci wolnego miejsca i co? a gdzie tu jeszcze do spacerówki,.. 😮

my planujemy "porzucic" gondole na koniec sierpnia.. 🤪

• Mamusie
Jamargaretka napisał(a):
słuchajcie

w pierwszej połowie sierpnia spotkanie majowych mamusiek i majowych dzieci w BEŁCHATOWIE

chętna jestem ja, Martyna, Aneta i z tego co zrozumiałam na forum Hussi

przemyślcie sobie - u nas jest miło, spokojnie, są ośrodki rekreacyjne więc od razu można połączyć z urlopikiem 🙂

ale po tym czasie proponuję ewentualnie drugie spotkanie dla tych co są z Warszawy lub ewentualnie bliżej do Warszawy. Marinka, Moniczka, Gusia...... i reszta Majowych Mamuś co Wy na to??

byłby to nowy etap naszej znajomości 🙂

no my do Belchatowas powinnysmy dac rade 😉

• Mamusie
dokładnie. my np. jesteśmy bezsmoczkowi. i ja i mój brat wychowalismy się bez smoczka

Majce dwa razy próbowaliśmy dać i nie chciała więc po co ją zmuszać. gdyby chciała to by dostała

była u nas ostatnio ciotka. i nagle słysze jak ona mówi niby do majki " i patrz nie chcą ci kupić smoczka. ale nie martw się - ciocia ci kupi ładny smoczek"
wrrr - ale niech sobie gadają.

• Mamusie
Martyna, dziękuję 😘 Gdybyś mogła jeszcze podesłać przepisy do tych swoich specjałów, z bułeczkami jakimiś na czele, to już w ogóle byłabym wdzięczna 🙂

My używamy smoczka, choć Tomek często go wypluwa i nie jest mu potrzeby non stop. Smoczek wkracza do akcji w sytuacjach awaryjnych - gdy np. jest głodny, a mleko jeszcze nie jest gotowe lub po jedzonku gdy jeszcze chce ssać. I Tomek też lubi wkładać sobie rączki do buzi 🙂
Dziewczyny, które kupiły ostatnio chusty na Allegro - jesteście zadowolone? Podeślijcie proszę linki do tych chust, bo chyba też się skuszę. A w ogóle, to da się to zawiązać samodzielnie czy potrzebna jest pomoc drugiej osoby?

• Mamusie
Jamargaretka w temacie smoczka wogole nie odczulam zadnego podwazania. 🙂 ja bylam wczesniej przeciwna smoczkom, ale jak zobaczylam ile Hanulce sprawia to przyjemnosci i ile daje jej to spokoju, chetnie sama jej proponuje. Choc powoli bedziemy to ograniczac.

Zerknijcie na to, wydaje sie ciekawe 🙂
http://www.bobovita.pl/0_3_miesiace

• Mamusie
Ja podobnie jak Fijołek byłam przeciwna smoczkowi....w ciązy wydawało mi się, że to tylko wymysł rodziców, ze dają smoczka...że wcale to dziecku nie potrzebne...
Ale mój Mariuszek ma strasznie silny odruch ssania - gdyby nie smok - wisiał by na cycu non stop...a on ulewający jest...wiec nie wyobrazam sobie jakby tak cały czas ssał = jadł....ulewał...
I też planuje stopniowe ograniczanie - zresztą zauważyłam, że coraz rzadziej go potrzebuje - wręcz czasem zaciska usteczka :P
A najbardziej przydaje się przy wieczornym zasypianiu...

gusia333 napisał(a):
kasidelko88 napisał(a):
Aneczka1983 czy to Ty roziłaś na Solcu czy mi sie cos pokiełbasiło??

To ja rodziłam na Solcu 🙂

I to z toba pisałam i opisywałam jak tam jest?
jaka miałaś położną (nazwisko) i na której sali rodziłaś i ogólnie jak oceniasz solec??

• Mamusie
Co do położnej to nie pamiętam niestety ale były dwie bardzo fajne młode kobitki. Rodziłam na sali morelowej chyba 🙂
Sam Solec oceniam bardzo bardzo pozytywnie!!! Tylko bardzo duszno na salach ale ja byłam i tak na dwuosobowej więc nie narzekałam zbytnio 🙂