Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Aneczka1983 napisał(a):
dzieki dziewczyny.. 🙂
no moja uwielbia karuzele.. hiha sie jak widzi swoich przyjaciol 🙂 fajna rzecz 🙂
ojo plesniawki?? na policzkach ma? bo martys ma cały jezyk biały, dr mowiła zeby nie scierac ale.. stresa msam przed plesniawkami 😲

Na języczku miał dwie białe plamki a teraz ma już cały bielutki ...nam dr przepisała antybiotyk NYSTATYNĘ i wit C naprzeminnie mamy podawać i kazała ścierać gazikiem 😮 no to ja juz nie rozumiem co lekarz to inny sposób leczenia .
Powiedziała tez ze to taki wiek i ze dzieci przez to przechodza i ze to normalne 🤢

• Mamusie
kasidelko88 napisał(a):
Aneczka1983 napisał(a):
dzieki dziewczyny.. 🙂
no moja uwielbia karuzele.. hiha sie jak widzi swoich przyjaciol 🙂 fajna rzecz 🙂
ojo plesniawki?? na policzkach ma? bo martys ma cały jezyk biały, dr mowiła zeby nie scierac ale.. stresa msam przed plesniawkami 😲

Na języczku miał dwie białe plamki a teraz ma już cały bielutki ...nam dr przepisała antybiotyk NYSTATYNĘ i wit C naprzeminnie mamy podawać i kazała ścierać gazikiem 😮 no to ja juz nie rozumiem co lekarz to inny sposób leczenia .
Powiedziała tez ze to taki wiek i ze dzieci przez to przechodza i ze to normalne 🤢

ale ma jezyczek cały bialy?? ja myslałam ze plesniawki to takie krostki, nie wiem pecherzyki białe..

Zaczeło sie od kilku białych plamek(pęcherzyków) a teraz sie rozlazło na cały języczek i dr zajrzała do gardła to w przełyku też już je ma...bo te pleśniawki to rodzaj grzyba 🤢 i się rozmnaża jak pleśń bo dzieci mają inne ph w buzi i nie radza sobie z niektórymi grzybami tak jak dorośli.

• Mamusie
kasidelko88 napisał(a):
Zaczeło sie od kilku białych plamek(pęcherzyków) a teraz sie rozlazło na cały języczek i dr zajrzała do gardła to w przełyku też już je ma...bo te pleśniawki to rodzaj grzyba 🤢 i się rozmnaża jak pleśń bo dzieci mają inne ph w buzi i nie radza sobie z niektórymi grzybami tak jak dorośli.

a no widzisz to mnie uswiadomiłas.. cos własnie obiło mi sie o uszy ze to sie rozprzestrzenia... dacie rade 😁

Aneczka1983 napisał(a):
kasidelko tak to normalne u maluszków... przemywaj piersi w ciagu dnia... ale moze to tez byc z tego co ty zjesz .. nam tak na SR mówili.

Wiktor jest już tylko na butli,ale zaczyna wkładać rączki do buzi i pewnie stąd sie te grzyby przyplątały bo bym musiała non stop mu łapki myć bo a to dotknie kocyka a to zabawki a to ubranka a potem pach łapka w ustach no i prosze pieczarki na języku 😜 😜

• Mamusie
Fijolek gdzie sie wybieracie? 🙂

Dziewczyny możliwie to, że karmię piersią i mimo to dostałam już tak szybko okres?!
Liczyłam, że pojawi się troszkę później...ehhh...
No chyba, że to nie okres tylko to krwawienie śródcykliczne...
Ale jeśli okres - to muszę powiedzieć, że objawowo super - bo żadnego bólu 😉

• Mamusie
Witajcie, postanowiłam do Was dołączyć i widzę, że jesteście zgraną paczką mamusiek 🙂 Chciałam zapytać mamusie dzieci kolkowych czy w brzuzkach maleństwom też tak się przelewa jak mojej Zosi. Po miesiącu karmienia i drakońskiej diety odstawiłam maleństwo od cycka bo krzyk był przeraźliwy, mała płakała a ja z nią. W jej brzuszku ciągle było słychać bulgotanie. Po przejściu na bebilon bulgotanie jest nadal jednak mniejsze a kolki przechodzą spokojniej, no i mała jest na kropelkach Sab Simplex.

• Mamusie
joma napisał(a):

Dziewczyny możliwie to, że karmię piersią i mimo to dostałam już tak szybko okres?!

hej ja tez karmie piersia i juz jestem po jednym okresie 😮

• Mamusie
joma napisał(a):

jedziemy na Suwalszczyzne. 🙃

ja mam nadzieje ze nie dostane szybko okresu. Krwawilam jak bralam tabletki ale mam nadzieje ze to nic nie zmieni..
a bierzesz jakies tabletki antykoncepcyjne?

• Mamusie
Kasidełko, Tomek też ma pleśniawki i też dostał Nystatynę. I na wargach już nie ma, ale języka nie udaje mi się nasmarować i nadal prawie cały (poza czubkiem) biały. Ale Tomkowi posmakowała Nystatyna - w porównaniu z Nutramigenem (mlekiem) to jak ambrozja, bo słodkie 😁
Jak smarujesz język?

• Mamusie
Hej dziewczynki, podobno jak się karmi piersią okres się nie pojawia ale tylko wtedy kiedy przerwy miedzy karmieniami nie są dłuższe niż 3h (także w nocy), jezeli sa dłuższe to hormony zaczynaja inaczej funkcjonowac i moze (ale nie musi)pojawić sie miesiaczka.Tak przynajmniej mówiła mi moja pani doktor.
ja tez juz byłam na wizycie kontrolnej i zastanawiam sie nad antykoncepcyjną spiralą.....czy któras z Was ma jakies doświadczenie w tej kwestii? słyszałam różne opinie i nie wiem czy sie zdecydować. Tabletki odpadaja bo po ciąży mam b duze tendencje do pekajacych naczynek na nogach i podobno mi beda to nasilać, a juz wygladaja "cudnie" a inne metody nie sa na tyle pewne jakbym chciała....
My dzisiaj po szczepieniu 5w 1, troche NIUNIEK marudny, ale daje rade - mam nadzieje ze nie bedzie gorączkował. Waży już 5650kg... 🙂Jak podajecie VIBURCOL - bo na ulotce jest wg wskazan lekarza, a nam nie wskazała 🙂BEDE WDZIECZNA ZA POMOC.