Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2011 | Forum dla mam

mikaanka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Cześć dziewczyny, my dziś po trzeciej dawce szczepienia. Oliwka zniosła bez problemu. Leży i bawi się nogami, zdejmuje skarpetki. jej ostatnim mega zajęciem jest piszczenie, głowa nas boli wszystkich normalnie. Pisałyście o jedzeniu. Nam dziś lekarka powiedziała, ze możemy zaczą podawac powoli małej inne rzeczy niż mleko mamusi. W sumie jak tylko skończyła 4m-ce zaczeła dostawać słoiczki: jabłko z marchewką, kleik ryżowy z bananem i brzoskwinią itp. ŻAdnych uczuleń, kupę robi bez problemu choć bardziej taką ludzką, gęściuchną 😁
Kurcze dziewczyny, my chyba będziemy musiały obyć się bez butelki. No nie da rady. Plan jest taki: zachować karmienie piersią jak wrócę do pracy, jedzenie będzie dostawać łyżeczką, a picie powinna mając pół roczku pić z niekapka. Ciekawe czy się uda?

• Odpowiedzi 28,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• czerwcowka_m

2751

• agata_j_m

2835

• beti82_m

3541

• Malgorzatta_m

3952

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
BarbaraK napisał(a):
Malgorzatta napisał(a):
Dziewczyny u mnie dziś było tak, jedna kupa, druga kupa, rzyg ale taki wielki i za bluskę na co dopiero ubraną czysta bieliznę...

Małgosia u mnie też był taki jeden dzień.. W ciągu dnia Filip zrobił ze 4 kupy... 🤢 😮 I faktycznie duużo zwracał, ale to był tylko jeden dzień i sie tym nie przejełam zbytnio 🙂

u nas 4 -5 kup w standardzie

• Mamusie
kasienkaks napisał(a):
Cześć dziewczyny, my dziś po trzeciej dawce szczepienia. Oliwka zniosła bez problemu. Leży i bawi się nogami, zdejmuje skarpetki. jej ostatnim mega zajęciem jest piszczenie, głowa nas boli wszystkich normalnie. Pisałyście o jedzeniu. Nam dziś lekarka powiedziała, ze możemy zaczą podawac powoli małej inne rzeczy niż mleko mamusi. W sumie jak tylko skończyła 4m-ce zaczeła dostawać słoiczki: jabłko z marchewką, kleik ryżowy z bananem i brzoskwinią itp. ŻAdnych uczuleń, kupę robi bez problemu choć bardziej taką ludzką, gęściuchną 😁
Kurcze dziewczyny, my chyba będziemy musiały obyć się bez butelki. No nie da rady. Plan jest taki: zachować karmienie piersią jak wrócę do pracy, jedzenie będzie dostawać łyżeczką, a picie powinna mając pół roczku pić z niekapka. Ciekawe czy się uda?

U nas też butelka jest beee. Kiedyś ze 3 razy zjadła (mleczko HIPP Bio Combiotic) a teraz nie chce wcale, płacz jest jak usiłuję jej dać.
Ciekawe jakby spróboweać może innego rodzaju mleczka - słyszałam, że dzieciaczki, które nie lubią mm akceptują BEBILON. Może by spróbować ? A jakiego Ty mleczka używasz ?

• Mamusie
A mój Wojtek w nosie ma swoje stópki 🤔 Pokazywałam mu ale nic ☺️ Za to dzis ot tak zrobiłam zajączka ręką i tak sie głośno śmiał że aż sama zaczęłam 😁 Co on widział w tej mojej ręcę? A jak zrobiłam ślimaka to nie 😮 Co on sobie tam myśli 🙂)) Ile dałabym żeby sie dowiedzieć 🙂

Basia Trzymaj sie jutro na obronie!!! Będzie dobrze! Jak sama napisałaś to nie ma bata żeby sie coś Ci nie udało 😉

Ivona to nie jest takie proste... Tylko jedno pytanie jest z pracy a dwa inne. Jedno losuje (ogólnoekonomiczne...) a drugie ze specjalności (ekonomia przedsiębiorstwa...) 😮 Cokolkwiek to by nie znaczyło 😁

To ja mykam laski!
Jutro punkt 9 trzymacie kciuki za mnie 😁 Plissss ☺️

Buziaki
Ale sie boje.... 😮 🙃 🤪

• Mamusie
ivona55 napisał(a):
Wiem wiem Basiu 😉 Lata świetlne temu też sie broniłam...ehhh też sie denerwowałam...ale wiesz co? Nie znam nikogo komu by sie nie udało, wiec głowa do góry i oczywiście będę trzymać kciuki 🙂

Ania daj znać jak po szczepieniu, ile waży itd 🙂

spoko dam znac ale licze ze jakies7300 bo w tamtym tygodniu bylam na usg glowki i serduszka i jeszcze robili jej ekg. i wazyla 7200

• Mamusie
Hej dziewczynki 🙂
Nam dzisiaj się udało pojechać znowu na ćwiczenia 🙂 No i jutro do wawy do kardiologa 🙂

Trzymam kciuki, żeby obrona się udała 🙂

Mnie czekają badania w więzieniu do mojej magisterki i napisanie jeszcze jednego rozdziału... jakoś nie mam głowy do tego teraz 🤢

Podniosłam wezgłowie w gondoli dzisiaj i Marysia była bardzo grzeczna na spacerku 🙂 patrzyła okrągłymi oczkami na wszystko 🙂

• Mamusie
Doris ja próbowałam wszystkich mlek jakie są na rynku. Próbowałam też swoje mleko dawać z butelki i nic.
Basia również życzę powodzenia.
Beti ja też miałam takie chwilowe osłabienie, ale okazało sie ze wyniki mam dobre. Po prostu byłam niewyspana.
Gosia i co to z tym glutenem?

• Mamusie
Hej! nie było mnie cały dzień, a Wy naskrobałyście dobre kilkanaście stron... ale nadrobiłam 🙂
U nas z zupką dzisiaj lepiej poszło, 100ml zjadł i sam buźkę otwierał chętnie, fakt, że drugą ręką musiałam machać grzechotką 😁
No widzisz Ivona, podobnie jak u nas 150ml mleka po zupce, choć dzisiaj dopiero po ok godzinie od zupki zjadł mleczko.

No właśnie jak z tym glutenem jak u nas jest karmienie mieszane.. tzn od dawna mały dostawał jedną butlę mm, a takgłównie dostaje z piersi, no teraz dodatkowo zupkę. Mam to wyśrodkować? Skoro jak dziecko jest na piersi to gluten może dostać po 5 miesiącu, a jak na mm po 6. To nie wiem podać mu jak będzie miał 5,5??? 🙃 Co myślicie???/

Basia trzymam kciuki!!

Czerwcowka
zgadzam się z dziewczynami, Nikolka ma po prostu oczka przepiękne! Oj będzie przyciągać spojrzenia 🙂