Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2011 | Forum dla mam

mikaanka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 28,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• czerwcowka_m

2751

• agata_j_m

2835

• beti82_m

3541

• Malgorzatta_m

3952

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Butterfly napisał(a):
Gosia, a jest jakaś szansa realna na ten marzec?Masakra z tymi złobkami. Rozważasz kwestię opiekunki?

Żadnej.... już mi odmówili w innych żłobkach też...
w prywatnych za bardzo miejsca też nie ma...
opiekunki nie chce, bo nie wyobrażam sobie żeby jakaś baba obca wychowywała mi dziecko... ale jak ja juz pisałam, ja to mam cos z głową 🙂
będę kombinować, zwolnienia lekarskie, może trochę wychowawczego, trochę Marcin pochoruje, na trochę przyjedzie babcia, potem będą wakacje więc urlop... jakoś zleci!

• Mamusie
TO u nas rewolucja
Trzy dni uczyłam Nikolke zasypiania i dziś już jak w zegarku, klade do gondoli ze smokiem i pieluche i zostawiam, trochę ponarzeka i za 5 min śpi
Ok 10:00,14:00 i 17:00, jak wstanie wcześniej czyli przed 7 rano to przesuwam o godz i już! A ja mam czas dla siebie. Średnio po godz śpi a jak jest spacer to nawet 2-3 ciągiem
Wieczorem po butli tez dostaje smoka, do lozeczka i wychodzę, zostawiam nianie. Ok 19:30 już śpi.

Malgorzatta to wyobraz sobie do tego darcie sie i prezenie codzienne tak mocne ze musisz trzymać Borysa razem z m bo sama nie dajesz rady.
Ja miałam takie prawie 4 mce, płacz, marudzenie, brak snu etc.

• Mamusie
udanej nocki... u nas też nawilżacz wyłączony dziś... schiza na maxa z tym wszystkim.
Czasami to mam wrażenie, że potrzebuję się zresetować, posiedzieć kilka dni bez nikogo, nie wiem stracić świadomość. za duze tempo sobie ostatnio chyba zarzuciłam i za dużo spraw na raz o i efekty są takie, że cholernie mi źle na psychice. dobrze chociaż, że dziecko złote i nie dokucza.
Przespanych nocy i jak najmniej katarków jutro. 😘

• Mamusie
A tak w ogóle dzień dobry... piję kawę... i próbuję nie zasnąć, choć Maryś tak drze ryłka obok, że zaśnięcie jest raczej nie możliwe... mleko z kaszką wczoraj podane, zjadła połowę i dało to tyle, że się zaczęła budzić o 4 więc jakiś tam skutek jest... dzisiaj jej podam samo modyfikowane ale zgodnie z jej wiekiem czyli 180ml, zobaczę czy w ogóle samego mleka ona tyle zje...bo nie wiem czy za gęste było czy za dużo...

• Mamusie
Bylismy u lekarza, na szczescie nie ma zapalenia tylko troche jest zawalone ucho i to mu prawdopodobnie przeszkadza. kazal mi kropelke oliwy do ucha dawac to troche tam wyplynie tego syfu. Ogolnie powiedzial ze dziecko dobrze i zdrowo wyglada i to tyle 🙂.
Ja nie mam mleczka do kawy, a nie chce mi sie wychodzic dzis 🤢.
Zaraz nakarmie Adriana i troche sie ogarne.
Nie wiem czy podac mu zupke, bo zrobilam 3 dni temu, jest zamknieta w sloiczku, ale z kleikiem ryzowym i troche sie waham. Chyba jednak mu nie podam, nie warto chyba ryzykowac.

• Mamusie
A propos karmienia wieczornego modyfikowanym- ile Wasze dzieci są w stanie zjeść? Bo niby dla tego wieku jest 180ml, ale mój Paweł to tyle jadł już w 4 miesiącu i teraz mam wrażenie, ze to jest już za mało...Czasem daję mu po prostu więcej troszkę wody, ale to chyba nie jest sposób? Wczoraj zagęściłam tym kleikiem, ale i tak obudził się o 5 i co gorsze męczyłam się z nim aż 40minut! Normalnei trwało to 20 i dziecko odpadało po karmieniu,a teraz wcale nie ma ochoty pospać. Dopiero podziałała melodyjka, którą puszczam zawsze po kąpieli jak idzie spać wieczorem. No i pospał w sumie do przed 8.
Gosia,a Borys w dzień zaczął sypiać? Bo pamiętam, ze nie sypiał dużo. Może musisz go jakoś porządnie zmęczyć...tylko nei wiem, jak 😮

• Mamusie
Witam mamusie,
właśnie nadrobiłam zaległości.
Bardzo dziękujemy za życzonka powrotu do zdrowia.
Julcia jak na chorą to była wczoraj b. grzeczna, babcie stwierdziły, że nie wygląda na chorą.
Antybiotyk - AUGMENTIN wydaje się być skuteczny bo już (po 1 dawce) tak nie charcze, nosek też już mniej zatkany. I pięknie pachnie 😮 c, nieźle też smakuje (sprobowałam).

Za to ja dziś zdycham, o 04:00 nakarmiłam małą i nie mogłam usnąć bo telepało mnie z zimna, ale gorączki nie miałam. O jakiejś 06:00 zasnęłam, też miałam głupie sny (że przyjechali goście - daleka rodzinka zobaczyć Julkę a to była już 21:00 i ja spalam więc oni przyszli do sypialni i mnie obudzili, byłam na nich wściekła, wygarnęłam im co myślę o niezapowiedzianych odwiedzinach, zwłaszca o tak późnej porze ! MASAKRA) Kasienka i Nequita - współczuję WAM waszych snów, zdecydowanie gorsze niż mój.

Beti- gratulujemy Filipkowi sukcesów ! Wiedziałam, że szybko nadrobi umiejętności , zwłaszcza mając tak odpowiedzialną i wytrwałą mamusie szybko i, że szybko zapomnicie o asymetrii .

Małgosia - jakiś kosmos z tym żłobkiem, dobrze, ża moja mamusia podjęła się opieki nad Juleczką jak wrócę do pracy. Dopiero teraz widzę, że chyba jej nie doceniam ... ☺️

Pawełek i Milo śliczne chłopaki. Pawełek chyba chciał pomóc koledze i go podrapać po dziąsełkach ! 😁
Milo ma już kumpla 😁 Fajnie ! Milo ma taki "zawiadiacki" wyraz twarzy, taki HEART BREAKER Ci rośnie !

• Mamusie
U nas pierwsza drzemka jest w gondoli na brzuszku - mogę wtedy lepiej kontrolować czy nie przytkała sobie noska czy coś 😉
Gdzieś czytałam, że kładać dziecko spać w dzień nie powinno się zaciągać rolet bo wtedy dzieco traci orientację czy jest noc czy dzień i się może poprzestawiać.