Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2011 | Forum dla mam

mikaanka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Ivonka, przykro mi z powodu Twoich rodziców...najważniejsze, że wszystko w porządku, choć pewnie są w szoku...
Powiem Wam, że mam jakies dziwne upławy... w kolorze ciemnobrunatnym... Ja miałam wrażenie po tym badaniu, że on chciał po prostu rozmawiac ze mną na osobności,a tam już kolejna baba wchodziła na USG i była pielęgniarka... Jakieś takie dziwne wrażenie odniosłam... Ale morfologię, OB i CRP mam bardzo dobre. Już sama nie wiem co myśleć...
Gosiu, ja zagęszczam mm kleikiem, a na noc daję kaszkę zmieszaną z owsianką.

• Odpowiedzi 28,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• czerwcowka_m

2751

• agata_j_m

2835

• beti82_m

3541

• Malgorzatta_m

3952

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Dziękujemy za życzenia jeszcze raz 🙂

LAski, dzięki za info co do tego zagęszczania, dziś to samo, mleko z kaszką - nie podchodź nawet! zwykłe mleko spił od razu, bez problemu... spróbuję czymś niesmakowym zagęścić, jeszcze raz dzięki! (a na drugie śniadanie dostaje taką mega gęstą kaszkę i zero problemu!)

• Mamusie
ja mam szczoteczkę na palec ale jakoś tak tylko w dzień się bawimy... ale trzeba chyba to zmienić!

kurdę byłam na zakupach, mam masę prasowania - ale muszę to zrobić, bo am gości na weekend... tak że zaraz się biorę za to, bo jutro muszę chatę na błysk wysprzątać!

a my jutro śmigamy do żłobka pierwszy raz, tak więc trzymajcie kciuki! Idę go zaprowadzić, na godzinę, góra dwie, zobaczymy jak zareaguje 🙂

• Mamusie
Dziewczyny, u mnie na tym probiotyku jest napisane zeby podawac przy biegunce, a Ty monia29 piszesz o zaparciach. Sorry, ale ja w ogole nie mam pojecia na temat tego specyfiku, ale z tego co piszecie to ogolnie na jelitka chyba dobre, bez wzgledu czy biegunka czy zaparcia. Ja wlasnie sie obawiam ze wystapia zaparcia 🙂.

ja juz kiedys pisalam o myciu zebow. Ja narazie myje 2 zeby Adriana sama woda (specjalna pasta dla niemowlat jest wedlug mnie zbyt mietowa). No i uzywamy takiej szczoteczki:

http://www.bobolandia.com/nuby-szczoteczki-do-zebow-sztuki-p-4329.html

Adrian jak widzi szczoteczke to otwiera buzie, w ogole radosc... sam juz chce myc. Nastepnym razem zrobie fotke 😁.

Gosia bedziemy trzymac kciuki. My rano znow lecimy do zlobka. Dobrze zrobilas ze przed weekendem go dasz po raz pierwszy. Madra z Ciebie kobieta!
Daj znac jak Borysiowi sie podobalo no i jak Ty psychicznie to wytrzymalas.
Powodzenia!! 😘

• Mamusie
Heja!

Ivonka najważniejsze, że rodzicom nic się nie stało.
Mam pyt jak robisz tą mannę, którą zagęszczasz mleko???

Doris i ten probiotyk pomógł na zaparcia u Ciebie?Bo ja mam taki problem od porodu, że bardzo nieregularnie się załatwiam, aż ociężale się czuję... a wcześniej nigdy nie miałam tego typu problemów ☺️

Gosia mój szkrab też cuda na rękach wyprawia, wykręca się, wygina, wspina po mnie 🙂 przytula jak jest zmęczony albo śpiący, albo jak płacze i wezmę go na ręce 🙂

• Mamusie
Andzia zdrowia dla Leny!

ja poprasowałam, BOrysio przed chwilą sie obudził, chciałam mu wcisnąć mleko z kaszką i tak skubaniec wyczuł! normalnie rzuca się aż z nerwów! muszę coś bezsmakowego dodawać do tego mleka! ta co dziś chciałam mu wcisnąć to malinowa, jak dla mnie dobra...

Właśnie Ivonka podbijam pytanie, o to jak robisz taka najzwyklejszą mannę? Ja mam taką błyskawiczną z Kupca, to taka ma być?

• Mamusie
Gosia a czemu nie chcesz kleikiem zagescic? naprawde super sprawa, ja juz sobie nie wyobrazam zycia bez kleiku 😁 (no moze troche przesadzam). jak chcesz koniecznie dawac kaszke to mozesz sprobowac jak my, po poludniu, bo z rana i wieczorem adrianowi tez nie wchodzi.
Pewnie juz wstalas sie szykowac 😁. ja tez juz na nogach, Adi jeszcze spi.

andzia0304 grypa zoladkowa? Biedna Lenka, zeby tylko chociaz troszke jadla.
My tez zyczymy zdrowka!

• Mamusie
Dzień doberek...
Cyc o 5, pobudka o 6:30, ale jestem nawet wyspana 🙂

Gosia mannę robisz jak w przepisie... załóżmy robisz na noc 210 mm... więc do garnka wlewasz 200ml wody, w 20-30ml rozrabiasz 2 małe łyżeczki kaszy manny, jak woda się w garnku zagotuje to wlewasz tą kaszę i mieszasz... i gotujesz 5 minut (tyle się gotuje błyskawiczną), później dodajesz 7 miarek mleka do tego, mieszasz, przelewasz do butelki i już 🙂

Andzia duuuuużo zdrówka dla Lenki!!
Ania trzymam kciuki żeby było dobrze wszystko!!
Marlena ranny ptaszek... nie wyobrażam sobie póki co wstawania przed dzieckiem 😜 😉

• Mamusie
Eh Magda, ja też często myślę o tym ile człowiek spał kiedyś, aż dziw że mnie łeb nie bolał.
Ivonka, współczuję sytuacji z wypadkiem. A mąż, no cóż... skoro podjęliście taką decyzję, musicie oboje dać radę. Jemu też nie będzie łatwo, bo to on Was zostawia. Trzymam kciuki, żeby szybko zleciało, masz nas jak coś :-)
Gosia, Borysio do żłobka? O kurcze, ciekawa jestem, choć sądzę, że nie będzie chciał stamtąd wyjść. Ja muszę też się ogarnąć z naszą i żłobkiem.

• Mamusie
witam!
padamy na pysk...
nie wiadomo co Lence bylo!bylo,bo juz przeszlo 😮nie miala ani rozwolnienia(rota i grypa odpada)ani kaszlu ani kataru.nic tylko wymioty,ale takie solidne.nie sadzilam,ze az tyle w takim malym brzuszku sie miesci!dzis troche marudzi i jest slaba,ale poza tym nic jej nie dolega.lekarz kazal obserwowac ,bo takie lubia byc poczatki gardla.

aha!zabki myjemy w czasie kapieli,poki co szczoteczka silikonowa na palec z pasta nenedent

• Mamusie
Witam!

Zdrówka dla Lenki :*
Jeśli chodzi o kaszke to ja tez mam manna z kupca, błyskawiczną, robie tak jak Magda napisała, tyle że z miarkowaniem tej kaszki to robię tak na oko 🙂 Gotuje więcej bo na wieczór i na rano. Wszystko zalezy tez od smoczka, u mnie kaszka ma być gęsta ale żeby jeszcze leciała. Ok 300 ml wody, półtora łyżki kaszki i mieszam ok 5 minut. Potem jak przelewam kaszke do butli to tak samej kaszki jest ok 150 ml, dolewam wody do ok 220ml czekam az w miare ostygnie i dodaje 7 łyżeczek mm.

Gosia napisz koniecznie jak Borysio po złobku!

Oj Kasienka ja wiem że decyzja jest nasza, świadoma....coprawda nie myslałam że jednak bedzie musiał pojechac az na tak długo 😞 No ale tak jak pisałam trzeba zacząć w tej branży...nie jest łatwo jak wszedzie z pracą...a kredyt sam sie nie spłaci...Musimy dać radę...

• Mamusie
Marysia zjadła jakieś 150ml kaszki manny ze zwykłym mlekiem i sokiem malinowym... podawane łyżeczką 🙂 yupi!!
Dzisiaj zagęszczę jej mm na noc... też manną, ale dam mało na pierwszy raz i doprawię kaszką tą co zwykle... pomału przyzwyczaję ją do smaku i "faktury" mannej 🙂
No i po kaszce obejrzeliśmy sobie odcinek "Reksia", dałam jej cyca i padła 🙂
Idę myć głowę bo normalnie wstałam z afro... 🤢

• Mamusie
Hejka!!
Gosia daj znac koniecznie jak Borysek zareagował na żłobek.
Czytam tak was o tym zagęszczaniu i wam zazdroszczę normalnie bo mój Szymek nie chce pic mleka wypija wieczorem na śpiocha mu daję ale nie zageszczone nawet kleik odpada bo wyczuje i tak sobie myślę czy on się najada tym mlekiem hmmm
Muszę spróbowac mu na kolację dac kaszkę tylko boję się że go zapcha i powrócą zaparcia 😞
I ostatnio jak go kładę spac ok20 lub po to śpi do 1 bez pobudki ale po 1 w nocy pobudki są co godzinę może głodny jest co myślicie??Raz mu zrobiłam mleka o tej godzinie w nocy to nie wypił normalnie nie ogarniam jego.

Dzięki dziewczyny za info odnośnie mycia ząbków mam też tą szczoteczkę na palec i chce kupic tę pastę nenedent czy jakoś tak co Andzia napisała.
Ale zacznę myc jak mu wyjdą już porządnie bo coś stanęły w miejscu 😞