Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2011 | Forum dla mam

mikaanka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 28,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• czerwcowka_m

2751

• agata_j_m

2835

• beti82_m

3541

• Malgorzatta_m

3952

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Dorota552 napisał(a):
Hej,
dziewczyny już któraś podawała przepis na naleśniki ale nie mogę teraz znaleść.
Mogę poprosić jeszcze raz. 🙂

Butterfly podawała, ja robiłam i wyszły pyszne, tyle, że tak jak Ania napisała podwoiłam porcję składników 🙂

150g mąki
240ml mleka
pół łyżeczki cukru pudru
2 jaja
szczypta soli
3 łyżki stołowe oleju

• Mamusie
Marlena, ja nie dodaję kostek nawet seniorowi, a małemu bym nie dała absolutnie kostki rosołowej. Jak dasz trochę pietruszki i selera, to masz samo zdrowie i super smak 🙂
Czerwcówka... to ja miałam być pierwsza! 😁 GRATULUJĘ SERDECZNIE 🙂
Nequitia, oj znam ten ból dokładnie... dziś np. wracam ze szwagrem z miasta i skoczyłam do pokoju a tam stoi teść i drepcze mytymi w sobotę stopami po moim dywanie pięknym nowym, w który dziecko wciska buziaka podczas zabawy... teść w majtach i bluzeczce (z siusiania wstąpił)... no a wyprosić nie ładnie, bo to starszy człowiek itd.... ale jebało w pokoju przeokropnie i do tego miał zasrane gacie..... OMG!! naprawdę mam dość, a jak Młego położyłam to wzięłam się za fasolkę po bretońsku- gar ogromny, a stara nawet nie spytała czy mi pomóc nie potrzeba- ja milion rzeczy na głowie, a ona problem największy, że kawki nie wypiła i papieroska idzie zapalić... a jak ona robi cokolwiek to kurde jak mogę to pomagam... a jak wcześniej się nie wciskałam do pomocy, żeby nie przeszkadzać, to mnie zwyzywała i dupę obrabiała.... no i do tego ten prymitywny tok myślenia i zachowanie... i mowa....
tak się wyżaliłam, bo mnie zazdrość dopadła troszkę chyba.... może i ja teścik kupię...? ale jeszcze się wstrzymam 🙂 żeby się nie rozczarować...
Agatka, do boju! 🙂

• Mamusie
Jejku dziewczyny robicie wszystko żeby w ciążę zajść a ja odwrotnie 😮 na samą myśl mi się panika włącza...
Któraś z Was pisała że ma założoną spiralkę, noszę się z tym zamiarem ( bo kończę to opakowanie tabsów i więcej nie biorę , bo mam wrażenie ze mam nerwa po nich ) tylko nie wiem co i jak z tą spiralą, na ile się ją zakłada i jak to działa ??? 😮

Agatka dziękli za przepis na naleśniki.
Ja na śniadanie chciałam Małej zrobić lane i też mi nie wyszły.
Mam tego dnia już po kokardy a dopiero 11.
Mój gin o spirali mówił że zakłada się ją na 5lat i samo założenie trwa ok 15min.
Tylko dawał mi dwie do wyboru jedną, tańszą po której mogą być plamienia, jakies tam bóle itd no i droższą po której nic się nie dziej i jest wszystko oki. Pewnie to tylko takie gadanie aby więcej kasy wyciągnąć ale nie wiem. Ja na razie na prochach jadę i tak pozostanie, choć mogłabym założyć bo pewniej nie trzeba pamiętać o braniu tabletek a i tak następne Bobo planuję za ok 5lat.

• Mamusie
Hej Mysza! My chyba nie miałyśmy jak dotąd przyjemności, więc może brudzia? 😎 😘
Ja też rozmyślam o spirali po zapładnianiu planety, ale przychodziły mi do głowy nawet bardziej radykalne pomysły- wazektomia, podwiązanie jajowodów... ale nie mam pewności co do legalności tych metod w Polsce... no a spirala ponoć zabija płód- tak tylko powtarzam, ale nie mam żadnej wiedzy na ten temat. Szwagierka miała i była zadowolona, musiała sobie zrobić przerwę i znowu się wybiera, ale szczegółów nie znam. U fryzjerki był ten temat- kiedyś założyła- 15 lat temu i miała bardzo bolesne miesiączki, krwawiła przeokropnie, źle się czuła, itd. a jej siostra pomimo to założyła jakieś dwa lata temu i jest zachwycona 🙂
Ale jestem człowiekiem niedoinformowanym w tym temacie 🙂

• Mamusie
Mikanka, brudzia, brudzia 😁
Ja się raczej zdecyduję na spiralę tylko taką bez hormonów ( bo są takie z hormonami chyba też )
ale chyba muszę trochę odczekać po tabsach żeby okres się pokazał...eh nie wiem jak to jakaś ciemnota mnie opętała ostatnio 😮 🤪

• Mamusie
mikaanka napisał(a):
Hej Mysza! My chyba nie miałyśmy jak dotąd przyjemności, więc może brudzia? 😎 😘
Ja też rozmyślam o spirali po zapładnianiu planety, ale przychodziły mi do głowy nawet bardziej radykalne pomysły- wazektomia, podwiązanie jajowodów... ale nie mam pewności co do legalności tych metod w Polsce... no a spirala ponoć zabija płód- tak tylko powtarzam, ale nie mam żadnej wiedzy na ten temat. Szwagierka miała i była zadowolona, musiała sobie zrobić przerwę i znowu się wybiera, ale szczegółów nie znam. U fryzjerki był ten temat- kiedyś założyła- 15 lat temu i miała bardzo bolesne miesiączki, krwawiła przeokropnie, źle się czuła, itd. a jej siostra pomimo to założyła jakieś dwa lata temu i jest zachwycona 🙂
Ale jestem człowiekiem niedoinformowanym w tym temacie 🙂

spirala uniemozliwia implantacje zarodka.ma b.wysoka skutecznosc,ale dla osob gleboko wierzacych odpada z przyczyn etycznych.wszystkie tab.anty to czyste hormony,wiec organizm moze reagowac puchnieciem,skokami nastrojow itp.dla tych ktorzy nie planuja dzieci najlepsze jest podwiazanie jajowodow(albo nasieniowodow u partnera).100% skutecznosc ma jedynie abstynencja... 😞
gratulujemy nowych zabkow i postepow rozwojowych wszystkim dzieciaczkom,skladamy wielkie ciumaki solenizantom na 9 miesiecy 😘

• Mamusie
Hej, wrócilismy z W-wy z badania audio. Wszystko ok! Juz nie musze więcej kontrolowac słuchu.

Magda, nie wiem co mi sie pokręciło, bo pokazuje poprawnie ze dzis Wojtek kończy 9 miechów. Chyba tylko to mam na usprawiedliwienie że zawsze max było np 7miesięcy 4 tygodnie i dwa dni i dopiero następnego dnia pokazało 8 miesiecy. Wczoraj było 8 miesięcy i 4 tygodnie.

• Mamusie
Mysza napisał(a):
Dla mnie może być i abstynencja 😁 tylko ciekawe co mój P na to 😮 🤪
Cerazette też mają działanie wczesnoporonne, tylko w ulotce jest chyba o tym na okrętkę napisane żeby nie wprost...

no,ale z ta abstynencja to tez nie do konca....przeciez zdazaja sie wyjatki 😉jeden nawet w biblii opisany...(zartuje oczywiscie i mam nadzieje,ze niczyich uczuc nie ranie 😉