Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2011 | Forum dla mam

mikaanka_m

Rekomendowane odpowiedzi

Super Ania że Pawełek taki kumaty!! Buziaczek ode mnie dla niego gorący za postępy :*

Filip też dużooo rozumie i powtarza. Ostatnio najbardziej mnie rozśmiesza tym że jak robię mu jeść to krzyczy: Da am, da am, da am! Rozbraja mnie wtedy 🙂

• Odpowiedzi 28,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• czerwcowka_m

2751

• agata_j_m

2835

• beti82_m

3541

• Malgorzatta_m

3952

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Gosia a jaki samochód kupiłas? 🙂

ja chciałabym gotowac Filipowi bo ostatnio tak ładnie jadł barszcz z nami, ale nie mam kiedy 😞 moze w tym tyg będę miała dzień wolny to trochę to ogarnę...

• Mamusie
BAsia jak na razie to mam zdjęty aparat z tyłu, to nie ma jeszcze tego efektu, jak dal manie jest różnica, bo mam uwolnione 6 i 7 z pierścieni, które miałam założone 2,5 roku!

a samochód kupiłam reanault scenic, jestem mega zadowolona, bo jest wyższy, tak więc super zapakować do niego dziecko, jest taki rodzinny i ma peł+no
schowków.

• Mamusie
Agatka wiem jak to jest z urwisem samemu. dobrze ze jutro juz mąż wraca dasz rade.
Gosia gratulacje w koncu Ci zdejmują aparat, doczekałas sie.
Ania super że Pawełek taki mądry.
moj Filip dzis wstał o 2.22 w nocy (pomijając kilka pobudek) i chciał do zabawek.ostatnio czesto sie to zdarza wiec pewnie znowu jakis skok gratis.jak nie choroba zeby to skok....eh...
a ząb jescze nie wyrósł do konca chyba jescze kolejny miesiac bedzie tak roznąć no masakra.mały kilka razy sie wspianał ale to tak niezdarnie a dzis przegiął wspiął sie na łozeczko swoje od drugiej strrony zewnętzrnej. normalnie złąpał za poręcz i sie podciągnął i nogami na materac. siłacz. a jak piłkę rzuca to na pół pokoju....tyle siły w takim chucherku... dobrze ze zauwazyłam to wspinanie bo jakby tak zleciał nawet nie chce myslec.mam nadzieje ze z drugiej strony nie przyjdzie mu na mysl takie wspinanie...bo poręcz od wewnetrznej strony jest mu na wysokosci duzo pod pachami..
co do parasolek. wkur...łą mnie wczoraj bo był wiatr i chciałam do tyłu prowadzic i tak cholernie trudno sie idzie, po prostu sie nei da tyłem prowadzic, nie mówiac juz ze wóżke przy wiaterku leci a ma 7 kilo, no i dziecku wieje bo pokrowiec go nie osłąnia tak jak w moim granderze.oddam go siostrze jak przyjedzie za 2 tygodnie niech go sprzedaje bo mnie wnerwia, kazdy maciupki krazweznik czy nierównosc to musze do góry podnosic bo nie przejedzie....taki urok parasolek..
dzis Filipowi zrobiłam jarzynową, potem cielecinę z kaszą jaglaną i masełkiem, i na deser kisiel gruszkowy. ciekawe czy cos z tego zje z checia...

• Mamusie
Czerwcówka ja najpierw robiłam jarzynową na wywarze z cielęciny i tą cielecine ugotowaną miałam do drugiego dania-zmiksowałam ją bo ja zawsze robie mieso za twarde hehe, a kasze osobno ugotowałąm, dodałam masła i zmieszałam z cieleciną, jescze moze byc słodkie jabłko do tego, ale ja takiego nie miałam i nie chciałam ryzykowac ze mi nie zje.
ja mam głupie pytanie- jak gotuje sie kasze to sie ją przecedza? bo na opakowaniu pisze proporcje ile wody na ile kaszy i nie wiem geste mi to wyszło i przecedziłam mimo wszystko...bo ja nigdy osobno nie robiłam kaszy. tylko robiłam krupnik z jęczmienną...
taka ze mnie kucharka hehe
a efekty mojej pracy hm..takie srednie: jarzynowa trudnawo było ale zjedzona, cielecina z tą kaszą w połowie, a kisiel w ogóle!!!!!! a słodki był i głodny maluch był i nie chciał.nie smakował mu.truskawki bobovity wziełam i naszczescie zjadł. widze ze lubi truskawki.bład zrobiłam dając małemu wszystkie owoce do spróbowania wczesniej. mogłam mu dawac dwa trzy, jakby sie znudziły to bym miała inne do wyboru a teraz to nie lubi prawie wszystkich. a truskawek jescze nie jadl dopiero drugi raz wiec tyle dobrego ze lubi. te musy w kubeczkach z bobovity sa mega słodziutkie. tam w sumie jest 10 procent truskawek, ale w smaku nawet je czuc.