Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2011 | Forum dla mam

mikaanka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Cześć mamusie,
Poczytałam z grubsza Was, więcej wpadam na fb.
Iza bardzo ładnie wyglądasz. Dzieci nam porosły niesamowicie.
Nasza małpka zaczęła chodzić w swoje urodziny, i tak od 17 czerwca jest ganiatyka za nią.
Teraz śmiga po dworze z wózkiem dla lalek więc mniej się obdziera. ja w końcu weszłam w szorty sprzed ciąży.
Oliwka ma teraz faze popisywania się. Jak na nią patrzymy to biega, coś goni, gada do siebie. Ostatnio patrzyliśmy czy w herbatce nie ma jakiś dziwnych ziół, bo zachowuje się co najmniej dziwnie. gada jak najęta. W tej chwili odliczamy dni do urlopu od 3 uderzamy na pomorze.
W weekendy śmigamy na baseny, kąpieliska.
Dziewczyny, duuuużo zdrówka dla Was i maluchów. Dla mamusków brzuszkowych wytrwania w upały.

• Odpowiedzi 28,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• czerwcowka_m

2751

• agata_j_m

2835

• beti82_m

3541

• Malgorzatta_m

3952

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Hej dziewczyny
Tak mi wstyd nie mam czasu w ogole zagladac. Jeszcze na fb czasem jestem, ale ostatnio troche wiecej czasu spedzamy razem (ja i moj mily) bo trzeba podreperowac zwiazek.
Adi tez juz chodzi. Marudny pod wieczor jest zawsze ze juz mi rece opadaja. No i oczywiscie z mamusia spi, za cholere nie chce przespac nocy u siebie.
Ogolnie jesli chodzi o Adika to wszystko jest ok.
Zeby ida jak szalone 🤢.

Robilam badanie krwi i z tarczyca jest ok ale mam anemie.

• Mamusie
Dzień dobry!

Iza śliczna ta Twoja córeczka! a jaka zawstydzona tlosecke 🙂

Marlena to reperuj reperuj i związek i zdrówko 🙂 Gratki dla Adika! teraz się zacznie latanie za dzieckiem 🙂

Mysza tak czy siak chyba kupię mu tego laptopa, ten który polecasz jest fajny i ma dużo funkcji za tak małą cenę 🙂 bo są i za 100 parę złotych... ale po co kupować taki jak można mieć za 39 zł całkiem fajny 🙂

• Mamusie
Nikusia śliczna!!!!!

A mój bidulek chodzi z gilem pod nosem, wkłada sobie palec do nosa ale nie umie nic z tym zrobić 😁
Katarek pomaga ale wywołuje taki ryk, że ho ho ho
Już takie duże dziecko wie z czym to się je więc jak tylko biorę katarek do reki to Lenka ucieka gdzie pieprz rośnie 😞
Ogólnie humorek dopisuje 🙂
Lenka przesyła buziaki i całuje lalusie, misie i moje czy Tomka uda [nie wiem czemu? 😁] 😜
Pakuje sobie torbę „na dwór”, zabiera pieluchy, misia, wodę termalną [uwielbia jak ją tą woda psikam 😁], grzechotkę, bidon, łyżeczkę i krople do nosa… podnosi torbę, zakłada ucho na ramie i idzie do drzwi, gdzie ściąga sobie klucze z szafki i otwiera 😁
Aparatka :P

No i mówię Wam, moja Lenka znalazła sobie „wychodek” 😁
Jak idzie kupa to podchodzi do stolika [obok drzwi od balkonu] kuca… i siup 😁
Ciekawe co będzie jak tam postawię nocnik? hmmmm

No i ma ostatnio manię chowania wszystkiego [najpierw rozpierdziela całe mieszkanie w tym wyciąga pranie z brudownika 😁] pod stolikiem tzn na półce znajdującej się pod blatem 😁
Wszystko tam znajdziecie :P

A właśnie była wojna o jedzenie…
Dałam łyżeczkę, ryk…
Odczekałam… dałam drugą plucie i ryk…
Przyniosłam więc kabanosa i butelkę…. Postawiłam i powiedziałam – Co mama ma dać?
Lenka pizgła zupką… wszamała kabanosa i pokazywała na butlę… zrobiłam butlę i Lenka niemal odleciała z radości jak niosłam… zjadła i teraz się bawi 🙂

Kilka razy przed porą na jedzenie MM, Lenka wytargała z pokoju puszkę z mlekiem i uskuteczniała to swoje – YYY YYYY YYYYY 😁

• Mamusie
Ivi Niki zauważyłam ze robi to samo!!
Po wczorajszej akcji z kupka dziś będąc jeszcze w pielusze sama wzięła nocnik, postawiła w kącie koło drzwi balkonowych, steknela i zanim mama zareagowała zapach kupy rozszedl sie po sypialni ;-)
Jutro przedstawię jej tam nocniczek i posadze jak tylko. Wstanie ;-)

Niki to sie wręcz drze AmAmAm jak jest pora mm!!
Wypluwa smoka, kładzie sie na poduchach i tylko AmAmAm!!

Gorzej ze jak widzi sklep albo stragan to jest AmAm no i na ogrodku do krzyczka z poziomkami..

• Mamusie
Najlepsze ze z prawej strony ogrodu ma swoje poziomki a z lewej przez płot przechodzą maliny sąsiada.. Jak zje wszystkie poziomki przebiega przez ogródek z krzykiem AmAm i obiera krzaczki sąsiadowi!! Sąsiad został wczoraj zapytany o zgodę i zaakceptował małego pasozyta ;-)

Właśnie umowilam sie do fryzjera.. Idę ściąć włosy!! Nie daje rady juz wisieć nad wanna i te upały tez mi nie pomagają..

• Mamusie
Mysza napisał(a):
A stabilne macie te wózki ? Bo u nas chce szybko jechać i podbija go do góry, muszę asekurowac i czasem nawet dociskać dół wózka. 😮

Byłam z Lenką w sklepie dla dzieci jak wybieraliśmy fotelik i było chyba z 15 wózków różnej maści - głębokie, spacerówki, kolorowe, białe, na dużych kółkach, na małych i podwójnych... Oczywiście Lenka musiała przetestować wszystkie i WSZYSTKIE są niestabilne :/