Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2011 | Forum dla mam

mikaanka_m

Rekomendowane odpowiedzi

dzien dobry!!

Filip jeszcze spi. Nie wyrobie sie do pracy, bo spi na łóżku i boje sie go samego zostawic zeby nie spadł... A tak słodko śpi ze nie mam serca go budzić 😁

zdrówka dla Miłoszka aby katar odszwdł w siną dal....

Iza ja ciągle mam nadzieje ze w szpitalu po porodzie Cie nawiedze... Jade do Rz we wtorek, wiec wiesz... 😜

Madzia to ja już trzymam kciuki!!! 🙂

miłego dnia!!

• Odpowiedzi 28,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• czerwcowka_m

2751

• agata_j_m

2835

• beti82_m

3541

• Malgorzatta_m

3952

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Agatka mówiłam! rewelacja!!
ja chyba z tydzień bym nie spała gdyby nie Olbas Oil!!

Super super, tylko ani ja ani m nie lubimy właśnie wybierać płytek..
więc wybraliśmy kamień 🙂
sama nie wiem jak to się nazywa, takie duże (kremowe? jasny beż?) kamienie, nieregularne, trochę jak wapienne, zespolone taką szarą papą (niby fuga).
Wygląda rewelacyjnie 🙂
ma taki klimat a my tego szukaliśmy

normalnie pewnie byłąbym happy ale to wczorajsze łażenie dało mi w kość
ale dzięki temu od rana już 2 kawałki spore czopu odpadły, ale jest niestety biały na razie więc pewnie jeszcze chwilę poczekam..

zupa ugotowana, z wkładką więc robi za dwa dania.
wszystko ogarnięte oprócz mnie - dalejw piżamie.. ale póki Niki spi moje 30min z kawusią i kompem 🙂

Buziaczki dla zasmarkanego Miłka 🙂
co do obrony pracy Magdy to nie mam wątpliwośći !! odkąd pamiętam Magda coś z nią kombinuje, zmienia, poprawia, jest pewnie idealna a ona ją zna na pamięć, więc to tylko formalność. Niemniej trzymamy kciuki!!

Miłego dzionka!

• Mamusie
oj Agata mam nadzieję.. od rana brzuch w jednym wielkim skurczu ale to nic nowego u mnie 😞
trochę się boję że znowu będę schodzić z bólu bo nie będzie postępu, może taką mam fizjologię?!
teraz czasem robię wiecej niż przed zajściem i nic z tego nie wynika 😞
ostatnio nawet noszę Niki na rękach pare razy dziennie i też nic 😞

jak już się urządzimy z łazienką to wrzucę fotki 🙂
i oczywiście widziałam tam wczoraj ładną kuchnię, kwadratowe, waniliowe szafki, wyglądają jak bryły, bez uchwytów, taki minimalizm na maxa!! tylko już dolne szafki są nie do zrobienia w tym kształcie.. i znowu zaczynam szperać i kombinować!!

muszę jeszcze sobie wrzucić jakiś fajny film na Niki tablecika bo może być tak że na porodówce trochę czasu spędzimy.. i fajna muza by się przydała..
a przede wszystkim to marzę o znieczuleniu ale się nie nastwiam a tego dolarganu boję się brać bo podobno ma wpływa na dziecko.

• Mamusie
Iza czekam na foty jak już wszystko sobie urządzicie 🙂 🙂 🙂

Iza każdy poród jest inny, moja mama mojego brata rodziła dwie doby, a mnie godzinę ze wszystkim 🙂 także nie zamartwiaj się na zapas, bo tym razem może to wyglądać zupełnie inaczej. Ogólnie mówią, że każdy kolejy poród jest łatwiejszy od pierwszego, bo ten zawsze jest ciężki, jakby to nie było pierwsze dziecko przechodzi dziewiczą drogą, toruje drogę na przyszłość dla kolejnej dzidzi 🙂 Moja koleżanka pierwszą córkę rodziła 18h, a drugą o mało co nie urodziłaby w aucie. Będzie dobrze! tak musisz myśleć 🙂 grunt to pozytywne nastawienie 🙂

• Mamusie
no najgorsza jest koncówka zwąłszcza gdy dzidzia jest uparta 🙂 tez potwierdzam przesąd że chłopaki czesto są po terminie.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Petydyna
jesli chodzi o dolargan.
choc ja miałam mozliwosc dostania go domiesniowo, jednak odmowiłam bo sama połozna mowiła ze dziecko sniete sie urodzi.a domiesniowo to juz niewiele pomaga i tak.
jesli sie juz zdecydowałas na znieczulenie zzo to nie ma sensu zmieniac decyzji.bo teraz to mozesz sie nakrecac tylko.domiesniowo nie bierz jak cos bo dziewczyny obok brały co rodziły i darły sie tak samo przed i po 🙂
dostałam juz decyzje własnie dzis z urzedu. ze niby bez uzasadnionej przyczyny odmówiłam staz. ale chamstwo. odwołania napisałam i pozanosze dzis lub jutro.bpo pogoda lipna pada, a małego nie mam gdzie zostawic.dzieki dziewczyny za todp.oklas for you.czyli lipa z tym wychowawczym bo myslałam o tym zasiłku własnie. niby w rodzinie gdzies tam maja firme i tak sobie myslałam ich poprosic by mnie zatrudnili opłacic pocztek gdyby były to np 2 tygodnie i pojsc na wychowawczy.ale nawet lipa wiec nie bede sie pytac.
jeszcze praktyke musze zmienic bo nie pisałam wam ale trafiłam na jakas nienormalna dziewczyne. wyzywa sie na mnie, ma takie humorki ze ho.i to jest znajoma mojej kolezanki wiec spytałam kolezanke czy ja zna tak na prawde, niestety tylko imprezowały razem. ja bym sie wstydziła miec takie fazy przy obcej osobie.
Iza moj Filip tez sie brechta jak rycze. normalnie ja nie wiem co w tym smiesznego. wolałabym by mnie przytulił a ten smiech w najlepsze. 🙂

• Mamusie
Beti Ty to masz pecha ...
Mam nadzieje ze wszystko juz niedługo ci sie odwróci!!!

U mnie coś zaczyna sie dziać.
Brzuch ciagle napięty jak kamień, ciągnie niemiłosiernie!! I plecy przy okazji zaczęły mnie boleć.
A musiałam sie położyć. Chyba młody powolutku powolutku sie uaktywnia.

Jutro u nas ma byc 23stopnie!!

• Mamusie
Beti tylko niestety 90% nie dadzą mi zzo bo mam tatuaz na kregoslupie. Lekarz mnie obejrzy byc może sie wbije ale ja mam taki prawdziwy hardcorowy tatuaz na 3/4 pleców a nie wypierdka więc może byc cieżko
Szpital z otwartymi rekami sam mi proponuje zzo tylko ja jestem problemem

Jak zwykle pod górkę ...

• Mamusie
Iza trzymam za Ciebie kciuki!!!! Już lada chwila i Synio będzie z Wami!
Aaaaaaaaaa coś niesamowitego! Ja nie mogę w to uwierzyć dosłownie, że za chwilę u Ciebie a później u mnie wydarzy się ten cud po raz drugi!!!

Iza, a nie boisz się, że na tym kamieniu w kuchni będzie Ci się gromadził brud? W sensie osad z gotowania - pary itp.
Mojego kuzyna teściowie mieli taki "deseń" w kuchni i po roku musieli zmieniać wszystko b kamień był zafajdany i odbarwiony... A dodam, że jego teściowa to pedantka więc to nie od zaniedbania czy coś.

Agatko, dużo zdrówka dla Miłka! U Nas też nadal katar 🤨 Ja już nie wiem czy iść do lekarza, czy nie?! Boję się, że przywleczemy coś gorszego z przychodni a katar jest przezroczysto biały... W sensie szable wylatujące z nosa są przezroczyste a w katarku kiedy odciągam gluty są lekko białe 😞

Beti, oby Twoje odwołanie dało im popalić! Bezczelni ludzie, na prawdę!! wrrrrr

Basiu, Filipek uroczo wygląda na grzybobraniu! Tak dorośle 🙂 Ucałuj Go ode mnie 😘

• Mamusie
Poklaskałam Was 🙂

A powiedzcie, co się podziało z Marleną? rezygnowała z forum czy coś mnie ominęło ? 😞

No i w kwestii zagubionych przedmiotów... U Nas wczoraj zginął Nasivin i zapewne został wyniesiony ze śmieciami a także jakaś zabawka [nieduża], no ale może jeszcze gdzieś jest...

• Mamusie
Nie liczę ze będzie tak szybko...
Brzuch mi twardnieje od rana i to na długo nawet kilkanaście minut
Pare razy w tymczasie doszło klucie jakby mi ktoś serki szpilek wybujale w brzuch
Albo klucie po bokach brzucha
I przez jakiś czas parcie na podwozie
A i bol pleców

Poza tym wszystko po staremu ;-)

M zrzuca mi filmy do szpitala ;-)

• Mamusie
Co do Marleny to ostatnio sie tylko przywitala i wpadła poczytać.

Mam do was pytanie bo rano coś zauważyłam i troszkę sie wystraszylam.
Od jakiegoś czasu mam juz takie większe , twardsze sutki, wiadomo zaraz ruszy laktacja
Wokół na brodawek są takie małe gruczoly, one tez sie uwypuklily - tez normalne
Ale jeden tak urosl ze jest 1/3 sutka i prawie do niego przylega.. Taki drugi mały sutek
Pamiętacie czy wam te gruczoly tez sie tak powiekszyly?!?

Może coś ze mną jest nie tak?!

• Mamusie
czerwcowka napisał(a):
Co do Marleny to ostatnio sie tylko przywitala i wpadła poczytać.

Mam do was pytanie bo rano coś zauważyłam i troszkę sie wystraszylam.
Od jakiegoś czasu mam juz takie większe , twardsze sutki, wiadomo zaraz ruszy laktacja
Wokół na brodawek są takie małe gruczoly, one tez sie uwypuklily - tez normalne
Ale jeden tak urosl ze jest 1/3 sutka i prawie do niego przylega.. Taki drugi mały sutek
Pamiętacie czy wam te gruczoly tez sie tak powiekszyly?!?

Może coś ze mną jest nie tak?!

Myślę, że to gruczoły.
Pod koniec ciąży różne rzeczy się przyplątują i kurcze człowiek niby wie ale okazuje się, że nic nie wie...

Być może to ja coś pokręciłam..
Tak to jest jak się dwie ciężarówki chcą dogadać 😁 😁 😁