Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2011 | Forum dla mam

mikaanka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Dorotko na paznokcie polecam cos sprawdzonego i taniego. kolezanki po tipsach wypróbowywały i działało. mi równiez zawsze to pomaga a wiec nacieranie wacikiem namoczonym olejkiem rycynowym.
Gosia co do bycia chrzestna to wg mnie jest róznica miedzy zwykła chrzestna a chrzestną u siostry czy brata dziecka. wtedy jak to w rodzinie to kwoty chyba sa około 700-1000zł.zwykli chrzestni dają 400-500 zł.jako upominek polecam cos taniego ja dawałąm bibilie dla dzieci. od siostry tez dostałam. a kolezanka od brata chrzestnego dziecka nie dostała nic poza kasa a i tak kupiłą jako upominek włąsnie biblie dla dziecka.takto niby modne sa grzechotki ze srebra ale to wydatek kolejny.
co do tej matki to ja sie ciesze ze wróciła. poczułą ze jednak bez tego dziecka nie potrafiłąby zyc i sadze ze to uczucie bedzie przy niej zawsze.i ze bedzie dobrze mimo terazniejszych przeszkód z odzyskaniem go.
BAsia a lekarz tak na jaki czas ten espumisan przepisał?nie mówiła nic o alergii? duzo go bierze? na ile Ci butelka starcza? moze rzeczywiscie jaka alergia. spróbuj cos wykluczyc na pare dni. my neidawno mielismy espumisan ale chwilowo u nas był to wirus który i zaparcia i bole brzucha spowodował i kupke miał toksyczną-buzującą i gardło. albo dwa wirusy naraz.ale espumisan ratował nam zycie z bolącym brzuchem.wiec szkoda ze am juz nie działa

• Odpowiedzi 28,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• czerwcowka_m

2751

• agata_j_m

2835

• beti82_m

3541

• Malgorzatta_m

3952

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Beti no właśnie MMR w czwartek ostatnią dawkę, patrzyłam na necie, że faktyczni może wysypka wystąpić... zobaczymy do jutra, oby to nie było coś groźnego... dziewczyny cały dzień w łóżku leżę... jak nigdy, małą się zajmuje teściowa bo ja nie mam siły jej na ręce wziąć, masakra jakaś.... czuję się wymięta jakaś hehe

Dorota ja po ślubie miałam problem z paznokciami straszny jak ściągnęłam sztuczne- akrylowe. oj dopiero teraz jako tako wyglądają i zaczęły rosnąć normalnie... a utwardzacz miałam od kosmetyczni, nie wiem jaki niestety...

• Mamusie
Dorota552 napisał(a):
Dzięki Ivi, też o tym dziś czytałam ale z tego typu odżywek mam prawie całą buteleczkę http://www.douglas.pl/douglas/Makija%25C5%25BC-Paznokcie-Piel%25C4%2599gnacja-paznokci-Microcell-Microcell-2000-Nail-Repair-Nail-Repair_productbrand_3000001444.html Nie wiem czy nie przesadzę ale na warstwę microcell chciałam położyć warstwę takiego zwykłego utwardzacza tylko nie wiem czy wtedy przy nałożeniu drugiej warstwy microcell spełni ona swoje zadanie ( microcell nakłada się jedną warstwę 1-go dnia drugą warstwę 2-go dnia i trzeciego zmywa się wszystko i znów od nowa) ja myślicie?

Na większość tego typu odżywek możesz nałożyć warstwę kolorowego lakieru a później top coat np http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=39269 . Uzyskasz dość twardą warstwę co pozwoli Ci utrzymać paznokcie przy swojej długości.
Plus:
Suplementacja wewnętrzna, to również jest istotne!
Piłowanie papierowym, drobnoziarnistym pilnikiem w tylko w jedną stronę!
Smarowanie dłoni i paznokci kremem odżywczym.

Hej 😉
Dzięki za rady nt brzuszka. Kupię mu kefir i zobaczę bo w sumie to nie pije wcale,tylko jogurty je 🙂 a i w siemię lniane też się zaopatrze i dla niego i dla mnie 😉
Beti ja espumisan sama mu dawałam, narazie skończył buteleczkę i sumie to jemu pomaga ale nie do końca, bo jak zaczęłam zmniejszać porcje to było gorzej. :/
Zobaczę z tymi kefirami i siemie mu dam przez jakiś czas zobaczymy czy pomoze 🙂

Ivi to u Ciebie wesoło jest widzę 🙂 fajnie że synek daje pospać 🙂

Iza jak wstawić zdj z tej aplikacji insta coś tam 😉?

Pieczeń wyszła fajna chodź chybw za krótko się marynowała...

• Mamusie
oglądam wlaśnei zdrowie na widelcu, świetny przepis na ciastka podali, takie super zdrowe!!!

2 łyżki płatków owsianych
2 łyżki słonecznika
2 łyżki sezamu
2 łyżki orzechów
tak na oko morela suszona pokrojona w kostkę i suszona żurawina
2 łyżki wody
2 łyżki miodu

wymieszać, uformować ciastka na blaszce wyłożonej papierem i piec o10 - 15 minut w temp. 150 stopni

Acha, ona tego nie formowała w rękach tylko na blaszce łyżką, nie jakoś tak specjalnie, nawet tego nie ugniatała tą łyżką

Ciastka bez tłuszczu i bez cukru! super wyglądały!

• Mamusie
Dorota pisałaś coś a actimelu, a czy spotkałaś się z czymś takim:

Actimel dostarcza organizmowi bakterię zwaną L-casei. Ta substancja jest wytwarzana w naturalny sposób przez 98% organizmów, lecz kiedy dostarcza się jej dodatkowo przez dłuższy czas, organizm przestaje ją produkować i stopniowo „zapomina”, co musi robić i jak robić, przede wszystkim u osobników poniżej 14 lat. W rzeczywistości (actimel) pojawił się jako lek dla tych niewielu ludzi, którzy nie wytwarzają
tej bakterii, ale ilość tych osób okazała się tak niewielka, że lek ten okazał się nieopłacalny. By go zrobić opłacalnym sprzedano jego patent firmom Żywnościowym.
Departament Zdrowia zobowiązał Actimel (firmę produkującą) do zaznaczenia w swoich reklamach, że produktu tego nie należy spożywać przez dłuższe okresy i firma ta dopełniła tego obowiązku, ale w formie tak zakamuflowanej, że żaden z konsumentów nie zauważy tego ostrzeżenia. (W każdym kraju wykorzystuje się inne kruczki językowe… – przypis tłumacza). Jeśli któraś matka zdecyduje się na uzupełnienie diety żywnościowej swojego dziecka Actimelem, nie zauważy żadnego ostrzeżenia o niestosowności jego użycia i nie dowie się, że może powodować poważną krzywdę w przyszłości, spowodowaną manipulacjami reklamowymi, aby powiększyć zyski producentów.

u nas jest info żeby wypróbować przez 2 tyg a w razie co zwrot pieniędzy...

• Mamusie
Hej!

Gosiu spróbuje ciasteczek!
Kasy z ubezpieczenia pewnie starczy na fajna zabawkę dla Bo. W koncu był dzielny!
Co do paznokci to ja od zawsze mam problem raczej z tepieniem nozyczek niż z łamaniem sie. Raz po tipsach slubnych były cieszę ale tez bez tragedii. Więc ja w odzywkach nie pomogę.

W nocy taki miałam bol tego mięśnia w plecach ze tylko nakarmilam Bo i musiałam obudzić m i on do 7 od 4 sie nim zajął. Nie dałam rady go Wziasc na ręce.
Potem może zadzialam z tymi plastrami.

Miłego!