Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2011 | Forum dla mam

mikaanka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Hej!

Podróż do alergologa ok tylko okazało sie ze wszyscy!!! Pacjenci są na godz 15!!!!!
Masakra...
Pobrali mu sporo krwi z żyły !!! I za 3,4tyg ma byc wynik i kontrola.

Dorota ja mam taki kubek i jak nie daje prysznicem to kubeczkiem.

Beti napisz co u was?! Jak wizyta u neurologa? Wiesz ze sie martwimy..

• Odpowiedzi 28,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• czerwcowka_m

2751

• agata_j_m

2835

• beti82_m

3541

• Malgorzatta_m

3952

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Hej!

Fajnie Ci Madzia co rusz impreza!

Och chyba i ja muszę sie umowic z dziewczynami... 🤪

Dorota to faktycznie aktorka Ci rośnie!

Iza z ta ścianą to skądś to znam... My jak tylko wprowadziliśmy się do nowego domu to w saloni u dołu nam zaczęło plesniec... Ale M to czymś zakleil i jest ok już. U nas to wynikało z tego że salon mamy niżej i majstry źle zabezpieczyli ścianę wewnątrz domu która faktycznie jest zzewnętrzną...

• Mamusie
Haha no to moja Mary jeszcze bardziej pyskata jest 😮
ciekawe co będzie dalej...

ja głowę jak jej myję to spłukuję jak leci... kubkiem najczęściej kilka razy leję... i tak się drze i tak, więc się już nie cackam... nie pomaga tłumaczenie, proszenie... itp. a włosy myć trzeba bo dredy jej się robią z loków...

• Mamusie
Beti tylko nie probuj zostawiać sama z problemami bo to najgorsze co możesz zrobic.
Po to tu jesteśmy zeby sie pozalic, poradzić, pogadać i wysłuchać. Bez was bym chyba zwariowala czasami!! Moje przyjaciółki są daleko, rodzina, siostra. Wam za to wszystko mogę wygadac i jest lżej.
Odezwij sie!!

I mam jeszcze jeden problem z Filipem... Od kiedy mu gorączka i wysypka przeszły bardzo mało sika. Po kilka razy w ciągu doby, fakt że mniej pije ale nie aż tak mało :/
Dziś chciałam mu pobrać mocz do badania ale nie zsikal się rano wcale 😞 w nocy tylko bo pampres był mokry. Zobaczę mam nadzieję że jutro się uda 😞
Mam nadzieję ze przez te leki mu nerki coś nie siadly 😞 tyle dni na przeciwgoraczkowych...

czerwcowka napisał(a):
Beti tylko nie probuj zostawiać sama z problemami bo to najgorsze co możesz zrobic.
Po to tu jesteśmy zeby sie pozalic, poradzić, pogadać i wysłuchać. Bez was bym chyba zwariowala czasami!! Moje przyjaciółki są daleko, rodzina, siostra. Wam za to wszystko mogę wygadac i jest lżej.
Odezwij sie!!

Święte słowa!!

• Mamusie
Basiu a z tym siusianiem to się nie martw, poczekaj jeszcze trochę i wróci do normy wszystko... zresztą nasze dzieci to już nie maluszki i też siusiają mniej... tak mi się wydaje, nawet po Marysi widzę, że mniej pampersów idzie...
Niech ta wiosna się rozbuja i będę mogła ją odpieluchować już na maksa 🙂

Filip właśnie zasnal 😮

Wiem Madzia że mniej, ale dzis to trzy razy tylko sikal... I o kapieli mówił że go siusiak bóli 😞
Mam nadzieję ze uda sie jutro złapać mocz..

No i od kiedy był chory to odrzucił mm.. Raz tylkk w nocy płakał mleko to mu daliśmy i wypil a tak to nie wypije... Na szczescie mleko, budyn kakao pije 🙂 i jogurty też je 😉

Dzień dobry!

No i efekt nocy to mój bolący z nerwów brzuch :-( od kiedy wczoraj wróciłam z pracy Filip ani razu siku nie zrobił :-( nawet nie mam co zawieźć do badania :-(

• Mamusie
kurde jak mówi, że go boli to już nie fajnie, może ma jakąś infekcję dróg moczowych, lub coś innego, jakaś stulejka czy coś... Od razu Basiu napiszę że zupełnie nie wiem jak to się objawia.... pierwsze co mi przyszło do głowy to zapalenie dróg moczowych... biedaczek... Idź do lekarza, może coś zaleci żeby mu ulżyć... jakieś okłady czy coś....

Moja Mary ma też ponad 90cm, ale waży już od jakiś 6ciu miesięcy 13,5kg... nie wiem czy mam się martwić....

• Mamusie
Dzięki Mysza dziś m po pracy kupi. Tylko Basia wspominała ze jej m czymś zaizolowal i o to jestem ciekawa.

Magda a jak siatki centylowe? 13,5 kg to dla mnie dużo Niki wazy zdecydowanie mniej przy podobnym wzroście ;-) moja Niki tak zatrzymała sie na 11kg, niedawno coś drgnęło ;-) ale długo stało.
Filip to chłopiec więc wazy odpowiednio wiecej ;-)
Dzieci w tym wieku juz tak nie przybierają na wadze jak niemowlaki;-)
Ze zdjęć jak patrzę na Mary to dobrze wyglada. Myśle ze nie masz sie co martwić. Zawsze możesz odwiedzić pediatre i pogadać.
Mary chyba dużo sie rusza, wy ciagle spacerki, zabawy więc po prostu spala;-)

• Mamusie
Hej 🙂

Co do wagi, Milo waży 14kg, nie wiem ile ma wzrostu bo sekundy nie chce ustać przy miarce wzrostu 🙂

BETI ODEZWIJ SIĘ!

Basiu faktycznie ja bym szla do lekarza.. daj znać co i jak..

u nas pogoda się zepsuła... 😞 szaro i buro... na spacerze nie byliśmy, zaraz idę kłaść mojego psotnika.. sika mały dziad po kątach.. w majtkach biega od 2.04 po domu... jak na razie dużo mokrych plam 🙂 a jak po wszystkim się zapytam gdzie się robi siusiu.. to cwaniak pokazuje na nocnik.. więc ja go pytam a Ty gdzie zrobiłeś.. to spuszcza głowę jakby się wstydził.. poza tym teraz widzę, że zaczyna mu przeszkadzać jak ma mokro bo tak śmiesznie okrakiem chodzi.. i minę ma nie ciekawą 😁 więc mam wielkie nadzieję, że do 2 urodzin pozbędziemy się pieluch w dzień całkowicie.

a ja za chwilę biorę się za pierogi ruskie... choć ja za wiele nie zjem.. bo tylko coś ugryzę i zaczyna mnie mulić.. oj mam nadzieję, że to złe samopoczucie zwiastuje że będzie dziewczynka 🙂 oczywiście najważniejsze żeby dzidzia zdrowa była i nie będę płakać jak synek drugi będzie, no ale fajnie byłoby mieć parkę. Chyba marzenie każdej mamy 🙂

• Mamusie
Hejka,
Basia ja bym już u lekarz była. W niedzielę na zakupach 3h byłyśmy, przed wyjściem założyłam nowego pampka i jak wróciłyśmy był suchy to już mnie martwić to zaczęło.
Daj koniecznie znaka co i jak, mam nadzieję że nic poważnego.
Agatka co do mulenia nie powiem, ja przez całą ciążę nie wymiotowałam ani razu ale był etap że surowego mięsa nawet dotknć nie mogłam a zapach mnie odrzucał, później wszystko przesalałam a jeszcze póżniej było mi wszystko za słone.

Tyna aparatka to wiem 🥴
pisałam Wam troszkę o jej wyczynach ale internet usiadł i wszystko poszło w kosmos 🙂
W niedzielę też robiliśmy pomiary i Tyna ma 91,5cm i 15kg no już się czuje kogo na rękach się nosi a jeszcze wróciła do etapu dzidzi i chce żeby ją ciągle nosić 🤨