Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2011 | Forum dla mam

mikaanka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Hej mamusie!!

Dziękujemy za życzonka!!
I dla WSZYSTKICH CUDOWNYCH SOLENIZANTÓW RÓWNIEŻ NAJSERDECZNIEJSZE ŻYCZENIA! ROŚNIJCIE ZDROWO ROBACZKI 😘

My w sobotę mieliśmy dżamprezę 🙂
Super wyszło!
Napracowałam się, ale obsłużyłam, nakarmiłam i zabawiłam [mój mąż jakoś dziwnie podniecony biegał bez celu i ewidentnie nie umiał się odnaleźć 😁] 14 osób plus karmienie i usypianie Alanka oraz zaspakajanie zachcianek Lenki 🙂

Oczywiście jedna osoba MUSIAŁA mi popsuć humor...
Teściowa...
Podniosła mi już na wejściu ciśnienie… Nie dość, że ganiała Lenkę z prezentem i w końcu dopadła ją na balkonie a dziecko się drze i wyrywa krzycząc w niebogłosy a ludzie patrzą jak na debili :/ to teraz kiedy Lenka ładnie się bawi, teściowa siedzi i tym mopsim wzrokiem patrzy na Nią i na mnie co chwilę bez celu pokrzykując….„Lenusia, Lenusia” …ehhhh
Oczywiście skomentowała przy wszystkich moją wagę 😞
Było tak, że ciocia T Nas zaskoczyła i chyba pierwszy raz w życiu nie spóźnili się Ba! byli za wcześnie :d tak więc ja nie dałam rady się przebrać i byłam niby w czystym ale jednak codziennym „stroju”.
Moja teściowa przyjechała niemal na końcu więc większość osób już była….wchodzi, wita się i najpierw polowała na Lenkę co Wam opisałam a później zaczęła się witać i mówi na mój widok…"ooo Iwonka, ta bluzka robi się coraz mniejsza…ale tym razem nie urosły Ci piersi tylko brzuch i ręce!" A później dodała, że "lepiej bym wyglądała w sukience, bo to nie podkreślalo by moich „pulchnych” ud i okrągłych pośladków!"
Ja pierdolę…
A żeby tego było mało to wyobraźcie sobie, że nie dała Nikomu nosić Alanka dłużej niż całe 2min 😮
Powiedzcie mi, czy tylko dla mnie to idiotyczne zachowanie?
Np. Bierze Alanka na ręce teść…po minuci moja teściowa otrzepuje ręce z chleba i śmig, już jest obok i odbiera Alanka… Albo wzięła na ręce Alanka, chrzestna Lenki i dosłownie po 3min odebrała Go jej moja teściowa…. Raz się wkurwiłam [chodzi o to, że chrzestna Lenki ma problemy z zajściem w ciążę i bardzo chciałaby mieć dzidziusia więc każdy kontakt z Nami to dla Niej wielka radość bo może ponosić czy to Lenkę czy Alanka a że widzimy się dość sporadycznie to zawsze wciskam jej dzieciaki i Wszyscy są szczęśliwi] i stanęłam tak żeby moja teściowa nie mogła podejść do Pati i odebrać jej Alanka…udawałam, ze jej nie widzę i dala sobie spokój…ale nie na długo bo jak tylko odeszłam po szklankę z wodą, dopadła Pati i odebrała jej Alanka….
Ja się pytam, czy to ze mną jest coś nie tak czy z Nią?

Poza tym dziś troszkę się zasmuciłam...poczułam się oszukana!
Mam taką znajomą, która już bardzo dawno temu wyjechała w okolice Bydgoszczy...[przedszkolanka]
Troszkę jej się życie zawirowało, jeden facet - nieudany związek, drugi facet - jeszcze bardziej nieudany związek, i tak jeszcze kilka razy...później poznała D i zaszła z Nim w ciążę, kiedy synek miał 5 miesięcy rozstali się....
No i zawsze było mi jej żal, bo On nie pracował, Ona mamie musiała oddawać pieniądze za mieszkanie, sama zarabiała i ciągle pisała mówiła, że kasy brak...
Bardzo mi się smutno robiło i w ogóle....
Wysłałam jej stolik z IKEA z Mammuta [taki okrągły], kilkanaście nowych zabawek, ciuchy i jeszcze kilka drobiazgów, a nawet myślałam żeby wśród znajomych zorganizować zbiórkę kasy i jej wysłać...
A ostatnio zaczęła dodawać zdjęcia z domu gdzie ma nagle 4 krzesła z Mammuta do stoliczka, nowe meble, nową kabinę prysznicową za 3tyś zł....itp itd wiecie, ja Nikomu nie wyliczam ile ma pieniędzy itp
Ale wysyłając jej rzeczy nie miałam ich na zbyciu, tylko odmówiłam sobie czy dzieciom i dałam....
A teraz wychodzi na to, że moja koleżanka jednak ma kasę i to dużo...
Kilku znajomych mi mówiło, że coś tu jest nie tak....
I tak sobie myślę, że zostałam oszukana w najpodlejszy sposób...
Bo teraz jak mam uwierzyć, że ktoś ma ciężko i pomóc ?
Czy ludzie stają się na tyle podli, że żerują na tzw "dobrym sercu" ? 🤨
Źle się z tym czuje....
I jak patrzę na zdjęcia to moje dzieci przy jej synku mają dziadowskie zabawki i ubranka....i nie stać mnie aby miały coś lepszego....ehhhhh

Basiu, cieszę się, że znaleźliście drogę porozumienia!
Teraz tylko pozostaje kochać się i nadrabiać stracony czas....zakochać się w sobie na nowo!
Dużo siły dla Was! Bo masa pracy przed Wami!!!!
A co do koleżanki, to powiedziałabym że mam innych gości na ten czas już umówionych i będziecie ciągle poza domem więc next time!

• Odpowiedzi 28,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• czerwcowka_m

2751

• agata_j_m

2835

• beti82_m

3541

• Malgorzatta_m

3952

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Hej 🤪
Jutro mam rozmowe kwalifikacyjną 😁
O 11.30 proszę o wsparcie duchowe i trzymanie kciukow 😉
Jak dobrze pójdzie i dostane prace to będziemy mogli sie w koncu wyprowadzic od tesciow!!!!
Mamy w prawdzie dylemat co zrobić z Marysia, ale będziemy się martwic jak umowe podpisze 😉
Poki co pelen optymizm 😉

• Mamusie
Iwonka słów mi brak co do Twojej teściowej!!!Jakaś masakra normalnie!!!
Ja bym jej powiedziała żeby zbastowała bo robi Ci przykrość takimi docinkami!

Magda mam nadzieję że jutro będzie szczęśliwy dzień dla Ciebie!!! Trzymaj sie dzielnie!!!

Iza zeszła ta opuchlizna?

Basia powiedziałabym Twojej koleżance że Ci przykro ale najbliższy okres masz zaplanowany z gośćmi włącznie.

Beti mój Wojtek dziś taplał sie w swoich siuśkach!!! A opił sie tyle że kałuża konkretna, skakał w niej a potem ciapał rączkami....moje ręce opadły mi do ziemi:/ Ehh te nasz gagatki 😁

Gosia fajne to miejsce wydaje mi sie 🙂 Całkiem przytulnie i wygląda czysto 🙂
Ehh już sie nie mogę doczekać kiedy ja z moimi chłopakami rusze urlopowac sie w końcu:]

• Mamusie
Ivi sory ale wredną masz teściową jak ona śmie Ci mówic takie rzeczy co za wredne babsko i Ty tak sobie dasz wytykac co ją obchodzi twoja figura czy tusza noż jak przeczytałam twojego posta aż się zagotowałam wrrrr
Nie daj sobie kobieto tak pomiatac od niej powinnas zaraz jej uwagę zwrócic bo Ci nie długo na głowę wejdzie !!!!!!!!
To tylko teściowa!!Też zacznij ją krytykowac jej tuszę!!A niech się obrazi raz drugi trzeci i może zrozumie swoje głupie aluzje które mówi wobec ciebie.
No nie wyobrażam sobie by moja mi wytykała moją wagę. 😮

Co do Alanka też bym zwróciła uwagę by wszystkim go nie zabierała po prostu powiedziałabym wprost i już,ona nie jest całym pępkiem swiata.

• Mamusie
Ivi, moja teściowa mi też tak dowalała jak byłam w ciąży, że jestem za gruba nawet jak na ciężarną i takie tam...
Ale fakt ja po ciąży schudłam a ona jaka beczka była taka jest, parę razy jej zwróciłam na jej tuszę uwagę i się odwaliła...
A Ty taka zaradna babka, obrotna i wygadana!! Nie daj się!!

a z tym wyrywaniem dziecka z rąk... mi tak teściówka na ślubie moim robiła... przykro mi było jak cholera ale co mogłam ? sprzed ołtarza na nią się wydrzeć? a największą przykrość mi zrobiła jak mojej mamie Marysię zabrała... i na to uwagę goście nawet zwrócili, że zachowała się jak wariatka 😞 ech...

• Mamusie
Bycie mamą mojej córki przypomina mi dziką jazdę na rollercosterze czasami... momentami jest fajnie, wesoło i naprawdę super, a czasami mam ochotę wyskoczyć z wagonika, albo odpiąć pasy przy (jak się tylko wydaje) zjeździe z najwyższej góry... hehe
Jak jedno jest dobrze to sypie się inne... makabra
Na tapecie odpieluchowywanie... jak chyba u każdej... no i moja córka załapała fajnie o co kaman z tym plastykowym badziewiem, ba! nawet sedes załapała... serio przez miesiąc zakładałam jej dziennie jedną pieluchę i wyrzucałam ją suchą, bo Mary wołała i siku i kupę, i nie ważne czy byłyśmy w domu, na spacerze, dawała się wysadzać w krzaczkach... pomyślałam, że może czas zacząć krótkie spacery w okolicy domu w majtkach... w razie czego można by było szybko wrócić i ją przebrać... ALE nie... bo moja córka się uwsteczniła w jeden dzień, zasikała mi całą kanapę (dziwne że nie woni szczochami!), zasikała mi schody, kuchnie, krzesełko i łazienkę... i za przeproszeniem nasrała na progu "salonu" myślałam, że wyjdę z siebie i stanę obok... pogadanki, tłumaczenia, ścieranie gardła... dialog:
-Marysia... a co tu się stało?
-Siku! Nocik!
-Marysia ale siku na podłodze jest...
-Jestem rakietom!
-A siku rakieta zrobiła?
-Nie (oczy niewiniątka)
-A kto?
-Marysia łobuz, ja jestem rakietom!

ciekawe jak jutro będzie...

Ale plus też musi być coby mi nie było zbyt smutno...
Mała już śpi 🙂 trzy części Pomelo jej przeczytałam, a ona się obróciła na bok i zasnęła... BEZ SMOCZKA! 😁 mogłoby jej tak zostać 😜

• Mamusie
Beti...
Kolacje ech... nie pomogę, dziś udało się ładnie zjeść kanapkę (dwa razy wędlinę dokładałam) i kubek herbaty ciepłej nawet wypiła... czasami (wstyd pisać) zje paczkę paluszków, albo coś tego typu i koniec... ja już jej pozwalam nawet chrupki typu cheetosy jeść bo by nic nie jadła...

Próbowałam ostatnio powrotu do "dzidziusiowego" jedzenia i na kolację zrobiłam jej płatki ryżowe na mleku i jabłko prażone z cynamonem to zjadła nawet sporo, ale też nie mam pomysłów zupełnie...

aaaaa!!
Ostatnio mnie naszło na eksperymenty i powstały pyszne kotlety ziemniaczane z boczkiem i natką pietruchy 🙂
Ziemniaki ugotowałam, zmieliłam, dodałam jajo, mąki trochę, natkę, i boczek... uformowałam kotleciki, obtoczyłam w bułce i usmażyłam i było pycha 🙂 Mary jadła z sałatką z pomidorów i śmietany z cebulką i wpierdzieliła 4 takie spore kotlety 🙂

I robiłam też pyszną piankę z galaretką... pewnie pamiętacie taki deser z dzieciństwa 🙂 Biała pianka a w środku galaretki kolorowe 🙂 pyszności 🙂

• Mamusie
Magda uwielbiam tą Twoją Ptysię 😁

Słyszałam o dzieciach co maja "cofki" w nauce. Byle ich nie zrazić z czasem wrócą do normy 🙂
u nas wciąż pieluchy, teraz po chorobie jakby od nowa musze uczyć...fakt raz tylko zawołał a tak to ja co 30 minut wysadzałam na kibelku 🙂
A ze smoczkiem tez będą kłopoty. Teraz jak chorowal na zapalenie jamy ustnej to bardzo go bolało jak smoczka brał do buzi ale on mimo bólu musiał i koniec. Histerie w nocy były straszne, mój kręgosłup może potwierdzić 😁 On wypluwał smoczka i wpadał w jeszcze większą histerię i złość potem w końcu sie poddawał na zasadzie "trudno niech boli ale smok ma być":/ Jak raz dzień po dniu zapodział dwa smoczki to tak sie darł że myślałam że policję wezwą! Zachodził sie gad jeden! Wzięłam go na siłę przytuliłam a skubaniec silny że ho ho! Nogami i rękami go objęłam i dopiero po jakimś czasie się uspokoił:/ Na razie trudno nie przestał przez chorobę a musiał cierpieć to widocznie trzeba jeszcze trochę poczekać. Odrzucił butlę to może i sam odrzuci smoka. Taką mam cichą nadzieję 😉

DDziewczynki napiszcie jeśli chcecie mi swoje nr telefonu. Usuwam konto tu na fortum całkiem możliwe ze na fb też usune jeszcze nie wiem.

Posypało mi sie wszystko. Nie patrzę już na żadną moją zasrana dumę. Głupio to brzmi ale przez ostatnie dwa lata jak nie trzy prawie żyłam waszym życiem nie moim. Wcale sie nie dziwię ze Tomek miał dosyć.
Mam nadzieję od uda nam sie uratować nasze małżeństwo, naszą miłość.

Chciałabym jednak mieć czasami z wami kontakt, chciałbym wysłać wam życzenia na święta. Ale jak za kilka dni usune to konto to już tu wicej nie zajrzę

Mój nr: 668662188

Pozdrawiam Was serdecznie bardzo sie z wami zżyłam
Trzymajcie za nas kciuki proszę :*

• Mamusie
Uważam podobnie jak Beti co do odejścia Basi szkoda. 😞 mój mąż czasem też gada po co ja tu pisze itd a ja mu wytykam jego sport i samochody jak ogląda albo pisze na jakimś forum a co 🙂
Basiu my tu jesteśmy i będziemy czekac na ciebie powodzenia 🙂