Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2011 | Forum dla mam

mikaanka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 28,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• czerwcowka_m

2751

• agata_j_m

2835

• beti82_m

3541

• Malgorzatta_m

3952

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
jejku jak sie fajowo smieje. juz nie moge sie odczekac kiedy moj zacznie, bo kurcze wzieło go na piski i tyle. krzyczy piszczy jak dziewczynka normalnie 🙂
ja mojego oddelegowałam na spacer ale od jutra zaczynam chodzic z małym znowu ja. w sumie T. zostaje kolejny tydzien prawdopodobnie ale mi...brzuchol strasznie urósł...musze troche połazic.

• Mamusie
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi odnośnie zupek łapcie po oklasku 🙂dziś wprowadze korzeń pietruszki pożniej selerka i potem burka muszę uważac bo mały jest czuły i ma problem z kolkami jak coś mu nie przypasuje.Narazie nie mogę dawac bananów 😞

A tak propo to Borysek,Filipek i Miloszek to duże chłopaki i istne ciacha do schrupania 🙂
Beti ale twój synuś ciekawy swoich stópek mój jeszcze nie trzyma sięza stopy ale je ogląda 🙂
Tak Beti mamy pana biedronkę 😜Szymek go uwielbia 🙂

• Mamusie
Marysia o 10 zjadła kaszkę (taką ze słoika z wanilią z hippa) dałam jej pół i wymieszałam z połową słoika jabłek tych co robiłam sama... wyszła pełna miska i wszystko zjadła 🤪 a później o 14 dostała cyca x2... 🙂 o 15 jabłko z marchewką... jutro jej dam zupkę z marchewki, pietruszki i z ryżem, zobaczymy czy zechce jeść... bo ciągle ziemniak i ziemniak 🙂

• Mamusie
Dziewczyny poszukuję dla naszych szkrabów przepisow na obiadki z rybą zamiast mięska mamy raz w tygodniu dawac i jakoś nie mogę nic znalezc jedynie znalazlam jakie ryby mogą jesc oto link:http://kuchnia.bobyy.pl/artykul/ryby-w-diecie-niemowlaka. link poprawiłam na następnej stronie 🙂

Jeżeli któraś ma jakąś stronkę lub zna przepis proszę podziel się nim bo jakoś przepisów nie mogę znalezc dla takiego malego dziecka z gory dzięki 🙂

Neqitia ale mi apetytu narobiłaś z tym jabłuszkiem też zrobię ale jutro dziś mojemu małemu robilam taki sam obiadek jaki ty jutro chcesz zrobic jemu smakowało zjadł 180ml 🙂

• Mamusie
Hej dziewczynki! My urządziliśmy sobie weekend lenia-wczoraj wzięliśmy Pawełka do łózka i się z niego cały dzień nie ruszaliśmy 🙂 Dzisiaj poszliśmy tylko na spacer godzinny. Potrzebowaliśmy takiej rodzinnej regeneracji 😉 Wczoraj znów dałam troszkę marchewki Pawełkowi i znowu miał lekkie krosteczki, więc już na 120% jestem pewna, co go uczula. A w ogóle to mam pytanie- czy to normalne, że Gerber do niektórych deserków po 4 miesiącu dodaje kwasek cytrynowy?? Trochę mnie to zaskoczyło, jak przeczytałam skład "delikatnego banana" 😮
My też mamy Pana Biedronka Monia! Pawełek go uwielbia, zwłaszcza czółki 🙂

• Mamusie
Butterfly napisał(a):
Hej dziewczynki! My urządziliśmy sobie weekend lenia-wczoraj wzięliśmy Pawełka do łózka i się z niego cały dzień nie ruszaliśmy 🙂 Dzisiaj poszliśmy tylko na spacer godzinny. Potrzebowaliśmy takiej rodzinnej regeneracji 😉 Wczoraj znów dałam troszkę marchewki Pawełkowi i znowu miał lekkie krosteczki, więc już na 120% jestem pewna, co go uczula. A w ogóle to mam pytanie- czy to normalne, że Gerber do niektórych deserków po 4 miesiącu dodaje kwasek cytrynowy?? Trochę mnie to zaskoczyło, jak przeczytałam skład "delikatnego banana" 😮
My też mamy Pana Biedronka Monia! Pawełek go uwielbia, zwłaszcza czółki 🙂

no właśnie ja dałam mojemu małemu 4łyżeczki tego banana i mój bląd bo składu nie przeczytałam i nie dośc że mały dostał mega kollkę to miał zaparcie że hej i znajoma mi mówiła że ten kwasek podziałał na małego i miał kolke przez to ale ja się nie znam a zaparcie od bananów narazie nie daje ich jedynie z jabłuszkiem troszeczkę 😮

• Mamusie
Nequitia napisał(a):
Ania jak chcesz się szczegółowo dowiedzieć czemu tak robią czy coś to na fb mają fanpage, można zapytać o wszystko 🙂 ja właśnie pytam o tą rybę czy ktoś ma przepis jakiś 🙂

Ja siedzę w necie od 2 godzin i poszukuje tego przepisu na jakąś rybę i nic nie ma wrrr 😠 😠
Nequitia jak coś znajdziesz to daj znac ok 😉

• Mamusie
Nequitia napisał(a):
hmmm w tym art. piszą że od 6-7 m-ca ryby się daję... monia tobie teraz mówili żebyś wprowadziła?

Mój Szymek 22listopada skończy 5mcy czyli za 2 dni więc wejdzie w 6 i mam po 10g powolutku mu dawac od razu nie dam bo wpierw wprowadze gluten potem mięsko i póżniej rybę ale poszukuje już dziś bo mam czas.
Czyli rybę zaczne dawac w połowie 6tego miesiąca 🙂jak nie pod koniec.

• Mamusie
Teraz mam czas pobuszowac w necie bo mój mąż z małym jest i mam troche chwili dla siebie bo w tygodniu małym muszę ciągle się zajmowac a to spacerek potem obiadek jacyś goście nas odwiedzą i czas leci a po za tym Szymek malo śpi w dzień jedynie dziś bo u mnie pada caly dzien 🤪
No i lubię wcześniej wiedziec jak co się robi w diecie mojego szkraba 😜

• Mamusie
monia no to ja Ci wymyślę zaraz przepisów w cholerę jak chcesz 🙂
np. ziemniaczki gotujesz z marcheweczką i z tym 10g rybki ugotowanej na parze, dodatkowo oliwa z oliwek lub masełka trochę, póżniej ucierasz na papkę przez siteczko żeby nie było całkiem ciapuśnę 😉 bo 6 m-cy to już takie glutki dziecko może 🙂
Albo gotujesz pietruszkę, marchew i ryż i do tego rybka pieczona w folii tu bardziej oliwa pasuje... później ziemniak z brokułem, albo kalafiorkiem z rybką duszona i masełkiem ( do tego bym kaszy dodała mannej, albo jakiś makaron- 6 m-cy już można chyba wprowadzić produkty pszenne)... 🙂 Proszę bardzo 🙂 możesz zrobić np zupkę... ziemniaczek, marchewka, pietruszka, selerek, i rybka zalewasz wodą i gotujesz razem później dodajesz masełka 🙂 oczywiście wszystko ucierasz, rozdrabniasz żeby nie było dużych kawałków 🙂

• Mamusie
Nequitia napisał(a):
monia no to ja Ci wymyślę zaraz przepisów w cholerę jak chcesz 🙂
np. ziemniaczki gotujesz z marcheweczką i z tym 10g rybki ugotowanej na parze, dodatkowo oliwa z oliwek lub masełka trochę, póżniej ucierasz na papkę przez siteczko żeby nie było całkiem ciapuśnę 😉 bo 6 m-cy to już takie glutki dziecko może 🙂
Albo gotujesz pietruszkę, marchew i ryż i do tego rybka pieczona w folii tu bardziej oliwa pasuje... później ziemniak z brokułem, albo kalafiorkiem z rybką duszona i masełkiem ( do tego bym kaszy dodała mannej)... 🙂 Proszę bardzo 🙂 możesz zrobić np zupkę... ziemniaczek, marchewka, pietruszka, selerek, i rybka zalewasz wodą i gotujesz razem później dodajesz masełka 🙂 oczywiście wszystko ucierasz, rozdrabniasz żeby nie było dużych kawałków 🙂

No ja taka zdolna nie jestem he he ale dziękuję coś już wiem he he tylko jaką rybkę wybrac dorsza,mintaja???
No i łap oklaska ode mnie 🙂