Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2011 | Forum dla mam

mikaanka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Mały wykąpany, wypielęgnowany, pojedzony... zasypia, albo zasnął bo ciszaaaaaaa nareszcie 🤔
Dziś tak jak wczoraj i przedwczoraj dzień krzykacza.. nie wiem czy to kolejny skok rozwojowy, ale jak się nie mylę kolejny skok ma być dopiero w 12 tygodniu, a on 10 wczoraj skończył... Taka z niego maruda, że SZOK, mam dość momentami jak z nim jestem sama. Dzisiaj spacer i oczywiście płacz... dokończyliśmy spacer na rączkach 🙃 pozostaje mi nadzieja, że jutro będzie nowy dzień i może będzie lepiej... no i tatuś będzie w domku 🤔 a ja idę na manicure jutro 🙃 odrobina szaleństwa nie zaszkodzi 🙂
No nic idę poprasować bo trochę się nazbierało... mam nadzieję, że ogarnę... 🤢
Swoją drogą chyba wszystkie dzisiaj były bardzo zajęte swoimi maluszkami, bo coś cicho na tym naszym forum.

• Odpowiedzi 28,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• czerwcowka_m

2751

• agata_j_m

2835

• beti82_m

3541

• Malgorzatta_m

3952

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
monia29, Twoj Szymonek tez jest cudny. Po zdjeciu widac ze minki robi podobne do minek Adrianka, taki maly pocieszny z prawie lysa glowka 😁.
Ja dzis to jestem w szoku, takie moje dziecko bylo grzeczne i radosne. Poszlismy o 19 na spacerek, padl i spal do 21.30. Wzielam go wykapalam i punktualnie o 22 ostatnia butla. Wypil do dna i jeszcze memlal jezorkiem, no a pozniej wiadomo, beeeeeek i do lozeczka. Zasnal od razu.

Dziewczyny czy wasze dzidziusie tez juz sie tak aktywnie poruszaja? Adrianek jak w nocy mnie budzi (nie placze tylko marudzi) to lezy w poprzek, ja nie mam pojecia jak on to robi.

Apropos jak dzidziusie wam nie przesypiaja nocy to budza sie i placza?tzn... wolaja jesc czy tylko marudza? Ja Adriana biore do lozka, chociaz wiem ze to tez nie jest dobrze, ale chociaz jak poczuje mamusie to spi dalej. No zreszta u mnie to co innego, bo karmie modyfikowanym i nie moge mu w nocy dawac bo i tak pije duze porcje wiec trzymamy sie ostro stalych godzin no i dostaje 5 butli dziennie po 165ml + 120ml herbatki.

• Mamusie
Marysia wędrować po łóżeczku zaczęła jakoś 3 tygodnie temu... a jak się budzi w nocy... hmmm no właśnie nie jestem pewna czy to ja jej nie budzę 😮 bo ani nie płacze, ani nie marudzi... tylko ja się budzę średnio co 2 godziny i jej doglądam, jak widzę, że macha łapkami i ma np. półprzymknięte oczka to ją biorę i karmię i zmieniam pieluchę... bo inaczej to by chyba spała od 22 do 10 rano... a tak nieraz o 2 i 6 ją karmię, ale częściej tylko o 5 nad ranem... później o 7-8 biorę ją do siebie do łóżka karmię i śpimy do 9-10, ale to jak mój Rafał pracuje normalnie i wychodzi o 6... teraz ma kilka dni wolnego, więc ja już na chodzie jestem a Marysia śpi w łóżeczku 😁 ok idę robić jakieś śniadanie i kawusie 🙂 włosy już umyłam 🙂
aha zapomniałam się pochwalić !! idę na casting dzisiaj z Marysią 🤪 najbardziej szukają matki z dzieckiem około 3 miesięcy, więc akurat haha może mi się uda zostać statystką :P w dramacie psychologicznym 😁 😁 😁
ooo hihi dostałam śniadanko do kompa 🤪

• Mamusie
Dzień Dobry! 🙂
U nas noc normalnie 🙂 nie lepiej, nie gorzej, 2 pobudki 🙂
Marlena mój też robi taką podkowę, a mi się wtedy śmiać chce, bo tak śmiesznie wygląda 😁
Mój mały też zaczyna wędrować w łóżeczku, raz się obudziłam, patrzę a on po przekątnej leży i jedna noga między szczebelkami 😁 😁 😁
beti co do czyszczenia noska, ja mam sól fizjologiczną w spray-u, jeden psik do każdej dziurki i wyciągam wszystko aspiratorem NOSFRIDY, wszystko pięknie wychodzi 🙂
beti pocieszyłaś mnie, że może i umojego ten skok jest wcześniej, on jest według terminu tydzień przeterminowany 🙃 3 ostatnie dni to jakaś masakra, dziś jak na razei jeszcze nie płakał, siedzi w leżaczku i sobie gada do mnie 🙂

• Mamusie
oj ale cisza 🙂 My zaliczyliśmy dzisiaj casting hihi normalnie mamy rolę :P i ja i Marysia, być może Marysia będzie grała dziecko głównych bohaterów (Dorosińskiego) haha a ja będę statystką, mój Rafał nawet się załapał i ma być masywnym murarzem,będą jaja jak berety 🤪 a po castingu zaliczyliśmy wycieczkę na wieś i grilla, niedawno wróciliśmy, Mała wykąpana, najedzona już zasypia 🙂 a ja mam czas na ogarnięcie internetu 😉

• Mamusie
NEQUITIA WOOOOOOOOOOOOOWWWWWWW! 🙂 🤪 🤪 Gratulacje dla małej aktoreczki 😆
A mój mężuś ma dzisiaj wychodne 🙂 a ja siedzę przed kompem wcinam bułeczkę i wafle ryżowe, mały już śpi... moje pazurki piękne, aż lepiej się czuję, trochę się odchamiłam i zrelaksowałam 😁

OKLASK DLA MARYSI 🙂

• Mamusie
mam pyt. jak było u Was po szczepieniu na gruźlice?? bo nas to szczepienie czeka w poniedziałek (tutaj tak to dziwnie wygląda, że to szczepienie jest w okolicach 12 tygodnia)..gorączkowały Wasze smyki?? i jak po szczepieniu to miejsce po wkłuciu? Bardzo długo się u Waszych maluszków goiło????

• Mamusie
agatka, tu nie szczepia na gruzlice.
Adi dostal za pierwszym razem 2 szczepionki w obie nozki (uda). Te szczepionki sa jeszcze powtarzane w 3 i 4 miesiacu.
Nie mial zadnych sladow, moze tylko pierwszy dzien troche spuchniete, no i owszem goraczkowal, ale po czopku przeszlo.
No ale wiadomo, kazda szczepionka jest inna i to zalezy od dziecka organizmu jak na nia zareaguje.

Ja jestem padnieta. Bylismy u kolezanki ale tylko chwile, wypilysmy po 3 zimne piwka na sloncu i troche mnie zakrecilo, ale wrocilam do domu i od razu przeszlo. Adi wykapany, najedzony spi. Jutro jedziemy do kosciola zalatwic chrzciny, jejku jak mi sie nie chce gadac z tym ksiedzem.
Adrianek troche dzis marudzil, ale ogolnie byl grzeczny.
Kurde boje sie z nim wychodzic jak jest takie slonce. Od jutra u nas zapowiadaja burze.
Poza tym u nas bez zmian, kupka raz dziennie no ale za pomoca syropku, slinienie sie, placze, smiechy.
Czy wasze dzieci tez smieja sie a zaraz placza i znow sie smieja i tak na zmiane? Ja czasem odnosze wrazenie ze moje dziecko samo nie wie czego chce.

• Mamusie
Adi beczy, ja do niego podejde to az zanosi sie smiechem, a za chwile podkowa...chwila ciszy i znow sie drze. hehe.

Uciekam spac, o 6.00 musze butle szykowac.
Dobranoc mamusie i sliczne dzidziusie (wszystkie nasze czerwcowe i lipcowe sa taaaakie slodkie i az milo popatrzec jak rosna)

PS. Nequitia chowasz mala aktoreczke juz 😁

• Mamusie
Nie mam sił 😞 Lenka chyba mnie chce wykończyć 😞 Pokarmu mam coraz mniej... Ja pierd...
A na dodatek zaczęła odrzucać butelkę, chce tylko pierś 😞( Jedzenie to walka!
Wczoraj tak się darła, tak prężyła iż na bank miała skurcze brzuszka albo atak kolki... Uspokoiła się jak ją położyłam na brzuszku [czego nienawidzi w normalnym stanie] 😞
Dziś zasnęła dopiero przy odkurzaczu... potem seria 10 bączków, dwie kupy i jedzenie, czkawka i spanko w bujaczku. Ale ogólnie "fruwa, biega" jednocześnie rączkami i nóżkami, wpycha piąstki do buzi [czasem próbuje obie na raz]. Ehhhhhh padłam!