Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
jej dziewczyny jak tak piszecie o dzieciaczkach to już się boję jak mojej zaczną wychodzić ząbki a pewnie niedługo zaczną u nas w rodzinie późno wychodzą, siostrzenicy zaczęły w 8 miesiącu i bez większego marudzenia też bym tak chciała 😉

Kurcze a u nas co wieczór to samo czyli małą kilka razy biorę na odbicie i odbija jej się nawet jak po godzinie sie przebudzi, może nie powinnam jej karmić na leżąco( choć główkę ma wyżej) jutro po kąpieli nakarmię ją w leżaczku i zobaczę czy to coś zmieni.

emilia
Natalce to wyrobił się taki rytm, oby szybko Ci zasnęła 😉

• Mamusie
Cześć Dziewczynki 🙂

U nas to chyba był jakiś przeskok w rozwoju... 🤨 Dzisiaj dzień spokojniejszy,ale co zauważyłam, mniej drzemek w ciągu dnia ☺️ No i dalej zaciskanie gołej japki (nie licząc dwóch jedynek) ☺️
Majaa jak najbardziej przy ząbkach następuje brak apetytu 🥴 Mój Olek miał cuś takiego 🥴 Aż przeżyłam kryzys laktacyjny przez to... 🤔

A na dworze ziąb jak cholera 😮 Aż tchu w piersiach brakuje... Ale dzisiaj miałam okazję przyczaić mądrą mamuśkę tachającą wózek na takim mrozie!!! 😲 Rozsądek bił z daleka! 😮

Poza tym życzę zdrówka dzieciaczkom 😘 Oby choróbska się nie plątały wokół maleńkich buziek 😘

Zmykam bo jestem padnięta!!! 😞 Dobranoc 😘

jejku maluchy choruja ....?Wercia zdroweczka i Majii dla maluszka tez!!
Ramonka 🙂 fajna blaneczka pewnie juz jest 🙂!
Emiliaeem u nas tez zimno ale nie wyobrazam sobie takiego mrozu teraz jak w Polsce sa!!!! chybabym w domu zamarzla! no nic ide spacku, Darka wrzucaj zdjecia!! 😉

podobno znaleli Madie..albo jej kurtke matka sie pryznała...boze ja ja 2 razy w yciu widzialam...tą matke a ojciec Bartka szalal za ta mala byla jak corka dla niego..

• Mamusie
witam,

masakra z tą Madzią, biedne dzieciątko 😞 taka uśmiechnięta na tych zdjęciach i filmiku 😞

ale powiem Wam że straszne to musi być uczucie jak przez przypadek rodzicom zginie dziecko, nie wyobrażam sobie, a zawsze się boję jak idę z małą po schodach, nie raz sobie wyobrażałam co by się stało jakby mi wypadła, szczególnie jak miałam okres z zawrotmi głowy, masakra, nigdy bym tego sobie nie wybaczyła!!! a ja bym chyba przez okno wyskoczyła.... oby naszym dzieciaczkom nigdy się nic nie stało!!

Megan to Ty ich znałaś?? tzn rodziców Madzi??

moja załapała jakiś katarek, w nocy spać nie mogła ale na szczęście mały, raz jest, zaraz nie ma.... czekam aż się pojawi i będę dmuchać 🙂
dziś znów mnie tu nie będzie bo jadę do mamy a jutro rano też a wieczorem na bal 🙂 więc pewnie dopiero w niedziele popołudniu się pojawię bo rano ostatni egzamin 🙂

mowia ze depresja itd...ale przeciez ona grała ja nic!!! mowila o pozytywce na madziuli rączce..Dziadek Madzi mowil ze jest rowiesnica Marcela czesto przyjezdzal robic swoj samochod do nas..i kiedys nawet myslalam ze moj synek bedzie sie bawił z nią.

MCDA Madziuli dziadek..młody facet...robił nam dom.. to bliski znajomy pamietam jak ta dziewczyna byla w ciąży pamietam jak Madzia była na ojomie jak ten dziadek to przezywał matke widziałam 2 razy w zyciu ojca znam osobiscie. .

Mała przy porodzie ochrzcil jej własny ojciec...urodziła sie przez cesarke byla w bardzo ciezkim stanie poniewaz matka paliła papierosy w zastraszajacych ilościach a nawet pisac sie nie chce....tyle wiem

• Mamusie
Lenka budziła mi się w nocy z płaczem i musiałam ja wsiąść na siebie żeby uspokoić ciekawe o co kaman 🤔

megan no tragedia dla rodziny, taki nieszczęśliwy wypadek mam nadzieje ze znajda ciało i będzie wiadomo na 100%, matka na pewno była w szoku i tak postąpiła ale zgodzę się z tobą później to grała 🥴 zresztą takie było moje odczucie wypowiedzi rodziców a dziadków były emocjonalnie takie rożne o czym pisałam kiedyś 🥴

• Mamusie
Witam dziewuszki . Nawet nie mogę wstawić buźki na powitanie taka jestem sytaucją z Madzią zasmucona, zszokowana i wstrząśnięta mimo tego , zę z zawodu jestem " psiurkiem" ale od momentu kiedy dowiedziałm sie o ciązy i jak urodziła sie nasza cudowna Wiktoria stałam sie bardzo wrazliwa na punkcie krzywdy dzieci , wczesniej taka nie byłam - wiecie twardzielka a teraz . Jak tylko sie dowiedziałam wczoraj , ze matka kłamała o 23 włączyłam TVN24 i oglądałam do 2 rano , dziś od 6 cały czas śledzę wiadomości i mam taki mętlik w głowie , nie raz brałam udział w czynnnościach zw. z zaginięciem nawet dziecka i nie chciałam być wyrocznia i wymądrzać sie ale bardzo pradopodobna była właśnie taka wersja . Tylko tyle ,z e teraz włacza mi sie " mamtka" w głowie i moim zdaniem to , ze ona wyrzuciał zwłoki dziecka a z reszta nie wiadomo czy jeszcze madziukla mzoę żyła ale ta w amoku zawinęła ja i woziła szukając miejsca , zęby ja ukryc to okrucieństwo , którego nie da sie wytłumaczyć!!!!!każda matka szuka najpierw pomocy a nie obmyśla plan co tu zrobic jak ukryć ciało!nie mam współczucia dla tej kobiety. Mozęcie sie nie zgadzac ze mną ale takie mam zdanie .
Z innej beczki - u nas wszystko dobrze, byłam wczoraj na wizycie kontrolnej u lekarza z nuną przezd moim powrotem do pracy ( za tydzień 🥴 ) i waga córci to 9100 g, wzrost 69 cm 🤪 . Wikitorynka siedzi sama od paru dni, wstawiłam zdjecia - w końcu nadrobiłąm zaległości w tym temacie bo na nic nie mam czasu. Jutro robimy przemeblowanie w mieszkaniu i robimy Wikici jej pokoik, bo był przeznaczony jeden ale swój kącik miała u nas w sypialni a teraz bedzie u siebie w królestwie 🙂
podczytam was i nadrobię troszkę , buziole dla was i dzieciątek 😘

• Mamusie
hej

Matko nie wiedzialam dopiero jak was przeczytalam to wlaczylam tvn 24

Nocka jako tako nie rozumiem jak pojde spac o 1 i wstane po 7 to jestem wyspana ale jak pojde spac o 22 i wstane o 5 to ledwo zyje jeszcze o 8 ladwo zylam jak zwleklam sie wkoncu z lozka bo malemu trzeba bylo dac 2 jesc 1 pobudka o 5 dostla butle i spac nadla do 8 ja tez

McDa powodzenia na egzaminie trzymamy kciuki

Teraz maly prubuje usnac ale za chiny nie chce spac a za 25 min ma jesc butle i moze wkoncu wtedy padnie ehh lozeckoz go parzy od momentu znizenia go 😞 ani kojec ani lozko nic nie pomaga teraz wiem co wy przezywacie jak waszym dzieciaczko lozeczko parzy

• Mamusie
laski piszecie o nieszczęśliwym wypadku ale nie wiadomo jak było ! aż boję sie pomyślec jak znajdą zwłoki i będzie sekcja zwłok , miałam " nieporzyjemność" byc przy takich czynnosciach lepiej wymazać to z pamieci !!!obawiam sie ,z e jeszcze madziulka żyła po tym upadku tylko matka nie wiedziałą jak jej pomóc , co zrobić i to jest tragedia!

• Mamusie
Mama do mnie rano zadzwoniła z tą wiadomością. Jestem załamana! Nie wiem jaką można być matką, żeby coś takiego zrobić.

Pisałam Wam, że nam Lenka z łóżka spadła i byliśmy na pogotowiu...przecież to nie do pomyślenia.
Płakać mi się chce, patrzyłam na Lenkę i nie nie mogłam powstrzymać łez...dziecko to przecież cud!!!!!!!!!!!!!!

monia miałaś doświadczenia w takich przypadkach i sama jesteś matką..współczuje, że musiałaś takie "rzeczy" oglądać 😞
Monia, podaj mi hasło na agu agu 🙃

Zdrówka dla chorych Szkrabów...

• Mamusie
monia668775 to ty masz stycznosc z takimi sprawami ja nawet nie bedac matka wlaczala mi sie lampka nie dala bym rady byc policjantem co najwyzej drogowka mi sie podoba 🙂tez tak mysle ze mala jeszcze zyla jak znajda zwloki to seksja wykarze co bylo przyczyna. przeciez dziecko moglo dostac szoku w upadku i stracic na chwile przytomnosc nie ruszac sie zreszta sama Edyta wie jaki to strach jak dziecko spadnie i pojechala prosto do szpitala ta matka tez mogla po co bylo to wszystko. ehhh szkoda slow lezka kreci sie w oku takie malenstwo tka potraktowane

• Mamusie
emilai1- to z tej waszej Natusi nocny marek , baje w nocy sa najlepsze wiem cos o tym , bo jak byłam w ciazy to cierpaiałam na bezsenności oglądałam na cyfrówce wszystko co popadło a moze powtórki Ewy Drzyzgi ją uśpią szybciej 🙂 na mnie działało 🙂
Gosiaczek - ja twardzielka też płakałam 😞 oby tylko Lence nic nie było , mzoe potrzebowała sie poprzytulkać z mamunią , Wikotria tez tak ma czasem , zrobimy tuli tuli i śpi dalej z uśmiechem
McDa87- zdrówka dla Paulinki, na katarek lub przeciwko karatkowi super są kropelki homeopatyczne Euphorbium dla dzieciaczków- polecam nawet profilaktycznie , zapobiegawczo można je podawać co czynie 🙂 trzymamy z Wiktorynką kciukaski za zdany egzamin .
megan85- tez masz cieżko bo widziałaś Madziulkę na żywo i pewnie obraz wraca 😞
darka9118- mam tak samo ze spaniem ale juz za tydzien wstawanie o 4 rano !!!!do pracy , na parking po auto i dymanie 50 km do pracy , oj szkoda ale trzeba .To Oskarek juz taki duży , że obniżyłaś łozeczko ?pewnie musi się przyzwyczaic do nowego - oby szybko 😉

MajaCh gratulacje dla Zuzi magicznej 7mki, a śpiochy świetne!

Gosiaczek Maks standardowo sypia po śniadaniu 5-6h potem szalństwo ze 2-3h i znów śpi około 2h, potem wieczorna kąpiel i 12h snu nocnego to ma po tacie z całą pewnościa, dwójka największych śpiochów jakich znam 🙃

Wercia o Boże! jaka gorączka, powinnaś zastosować chłodną kąpiel, bardzo
ważne by zbić gorączke, bo to strasznie wycieńcza młode ciałko 😞(
dużo zdrówka życzę z serca całego

Majaaa dla Was też moc zdrówka .... biedne te nasze maluszki schorowane 😞
co do ząbkowania jak najbardziej może nie chcieć jeść przy ząbkowaniu, ale nie powinno być AŻ tak źle 🤢

Ramonka zaglądaj w pocztę na forum, przyjmuj zaproszenia, zaraz
nadrobimy Twoje 0 znajomych 😉 czekamy na zdjęcia ^^

Co do Madzi... może i matka miała prawo zareagować tak hm "nieracjonalnie" ale nie sądzę by to była częsta reakcja w takiej sytuacji, jakim by to szokiem nie było jestem pewna, że każda z nas dzwoniłaby na policje, pogotowie, kurcze straż pożarną by ratować dziecko, a nie lecieć nad rzekę i porzucać 😮 to wszystko jakieś dziwaczne jest, znaczy tylko tyle że matka bardziej bała się o siebie ... sorki takie moje zdanie

• Mamusie
Witam
Niedawno przeczytałam o Magdzie te strasze informacje
Ogladam tv w miare mozliwosci

Patryk wieczorem juz lepiej sie czul, przestal wrzeszczec i zainteresowal sie swoimi zabawkami, nawet pospal od 21 do 8 - strasznie byl zmeczony
Na szczescie ma apetyt jak zwykle

Dziś już nie krzyczy, widac ze lekarstwa jak na razie pomagaja
Teraz spi
Tylko kupe mial dzisiaj jeszcze bardziej "wodnita" ale to moze przez te lekarstwa...

Kiniek - mial chlodne oklady robione jak mial ta temp, od wczoraj wieczora juz nie ma na szczescie temp

hej......bez komentarza pozostawie temat Madzi bo az mnie w duchu boli 😞
Zuzanka ma dzis 7 miesiecy i 2 zebole przerzniete ostre jak gwozdzie 😉 zimno i tu .W Polsce to jakas masakra pogodowa, mama mowi,ze oddychac nie idzie na takim mrozie...Ja ide dzis dupe opalic otworzyli niedaleko nowe lampy.

• Mamusie
monia mi też prześlij hasło na priv 😜

a co do tego nieszczęśliwego wypadku to mam nadzieję ze tak było, boję sie że wersja wydarzeń może być inna, dla mnie to dziwne wskazała miejsce a ciała tam nie ma, albo jak zeznawała na początku że ktoś ją uderzył od tylu no to jakiś ślad powinien być a jeśli był to ktoś musiał jej w tym pomóc, a poza tym jak chce się odnaleźć dziecko to robi się wszystko a oni nie chcieli pomocy jasnowidza, który chciał im pomóc, cholera zwariować można oby ciało się znalazło i sekcja wykaże co i jak 🤢 i też tak jak Kinia uważam że każda z nas pierwsze co to dzwoniła by na pogotowie do męża a nie knuła jak to ukryć 😮

MajaCh wszystkiego dobrego i zdrówka dla Zuzi no i śliczny awatarek 😘