Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Hej hej!!!

U Nas dzis typowo jesiennie no i dość zimno
Ten tydzień szybko leci 🙂

W piątek mamy drugą dawkę szczepienia na grypę ale mieliśmy przeprawę z tą niby drugą dawką szczepionki bo okazalo sie ze skonczyly sie w przychodni a w hurtowniach tez nie ma, zostalo szukac po aptekach
ale cudem sie udało, tylko mam nerwy na pielegniarkę z przychodni bo jak wiedziala ze takie jazdy sa to mogla Nam powiedziec przy tym I-szym szczepieniu zeby od razu sobie kupic kolejna dawke jak jeszcze byly dostepne w przychodni

Mnie dopada jesienna chandra wiec pora znalezc sobie jakas przyjemnosc 😞

Wkurza mnie ostatnio to ze nie moge sie nikomu wygadac, no moze oprocz forum
a brak mozliwosci wygadania jest toxik - no coz urok wielkiego miasta - brak wsparcia rodziny i "przyjaciol" nic sie nie odzywac, nie miec komu pozalic
najlepiej jak amerykanie - sztuczny uśmiech i mowic tylko ze wszystko jest ok 😁

emiliaeem pisala o prezencie na Mikolaja - My tez czasem zajrzymy, PAtryk sie juz tak nauczyl ze jak widzi znaczek z McDonalda to mowi "frytki i sok"

emiliaeem
- dobrze ze wszystko ok,
a co do tego babsztyla to dobrze ze dogadalas, dobrze miec taka zdolnosc szybkiej konkretnej odpowiedzi
ja sie wsciekam czasem bo u Nas to zazwyczaj ja sie gotuje i ryja drę - w efekcie wychodze na ta "złą"
a mój maż cichutko siedzi albo udaje ze nie slyszy i robi "złotego czlowieka" z siebie i tak w każdej dziedzinie życia ja wredna i glupia baba a on cudowny, mily czlowiek

MajaCh
- czekamy na relacje z przedszkola

Gosiaczek - musze koniecznie zobaczyc ten total fitness, jest na YT???

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
wercia nie wiem czy ze mną coś nie tak 🙃 ale jakoś mnie ten koleś śmieszy ważne jest jednak to że się u pociłam przy ćwiczeniach 😜 http://www.youtube.com/watch?v=bdr_ZbdcpSo
Co do chandry myślę że gdyby nie ćwiczenia tobym wpadła w depresje tej jesieni i zimy a tak od razu czuję się lepiej 😁

No co poszlam rano, odeslali nas z kwitkiem bo to popoludniowe zajecia dla takich maluchow, ktos nas w blad wprowadzil tydzien temu no ale nic zabralysmy dzieciaki na pobliska playgrupe akurat sie zaczynala a pozniej na popoludnie zaprowadzilysmy dziewczynki i rozstanie.....tragedia. Mnie trzesie do teraz a odbieram ja za godzine, plakala bardzo babka ja wziel na rece ,a ona krzyczy ,ze chce do domku a juz wiedziala ,ze ja wychodze. Amelka jej kolezanka tez plakala, obie ......no nic to dwa flaty dalej, tel wlaczony w razie gdyby nie dawali rady. Ale serce sciska a ja juz w 2h oblecialam cala chate ze sprzataniem,chleb pieke i remament u malej w pokoju zrobilam

• Mamusie
Gosiaczek - ćwiczenia... obejrzałam - jak na razie ale obiecuje ze przecwicze conieco
i powiem Ci ze jakbym nie czytala ze ten facet Cie smieszy tobym moze nie zwracala na to uwagi ale teraz troche sie podsmiewuje jak go widze

MajaCh
- z tego co slyszalam to takie sa wlasnie poczatki zlobka/przedszkola zazwyczaj płacz - na pewno serce sie kraje zwlaszcza jak ciagle bylo sie z dzieckiem a teraz oddajemy zrozpaczone dziecko pod opieke "obcych" sama sie tego boje ale i na Nas przyjdzie kryska 😜

troszke zaczyna opowiadac,ze plakala itd. ale siusiu zrobila do kibelka normalnie o to sie balam. Jadla z dziecmi i mowila babka,ze obserwowala duzo byla cicho ale bawila sie. No ale coz. Bariera jezykowa jest bo ja jej mowie jak sie nazywa to i tamto i ona zna te slowa ale np. pobaw sie ze mna itd to juz zdania ....ehh powoli damy rade :d poki co za tydzien tez chce isc 🙂

• Mamusie
MajaCh - a to pewnie szybko sie przyzwyczai 🙂

p.s. wybieramy sie w najblizszym czasie na basen 🙂 pora kontynuowac nasza basenowa tradycje
myslicie ze takie buty beda dobre? macie takie? korzystalyscie na basenie???

http://allegro.pl/clogs-chodaki-klapki-disney-cars-autka-tu-roz-26-i3641045669.html

• Mamusie
wercia Lenka miała inne klapki i się sprawdziły bo nie spadały nawet w wodzie, co do tych to nie wiem bo nie miałyśmy takich 😉

Maja
no widzisz tak to jest ja tez się tego boję ale dzieci tak zawsze najpierw nie chcą i płaczą bo nie wiedzą jaka zabawa ich czeka a potem trudno ich stamtąd wyciągnąć 😜 Mam nadzieję że z każdym dniem będzie coraz lepiej aż się przyzwyczai 😉

spróbujcie sobie ten fitness ja już musiałam coś zmienić bo to taka monotonia z Ewcią choć nie rezygnuję z ćwiczeń z nią w końcu jak to mąż mówi "to twoje guru" 🙃 ach Ci facieci 😜

• Mamusie
Hej Dziewczyny!!!

Dzis wybieramy sie na basen, a dokladniej do aquaparku a dlatego dzis ze jest promocja
mam nadzieje ze tam dotrzemy bo moj maz codziennie stara sie wczesniej wracac tyle ze czesto
nici z tego

Jest male ale - zapomnielismy o butach na basen dla malego - wrrrr moglam wczesniej zamowic

Ten link co podawalam te kapcie auta to okazalo sie ze sa za male a wiekszych rozmiarow nie bylo

A u mnie chandra chandra i jeszcze raz chandra, placzliwosc jakas, a wlasciwie to jakas
deprecha chyba bo nic mi sie nie chce, ciagle jestem zmeczona, a w nocy spac nie moge
musze zaczac porzadnie cwiczyc to i moze nastroj sie porawi

• Mamusie
Cześć

Dziewczyny głowa do góry nie smucić mi się tu. Ja jakbym nie ćwiczenia byłabym w podobnym stanie a tak to jestem w stanie obolałym 🤢 zakwasy po fitnessie wyszły 😮 no i projekty mnie ratują. Choć nie ukrywam że chciałabym mieć taki jeden dzień żeby usiąść nic nie robić, poleżeć na kanapie a nawet pospać sobie w dzień 😉 no nic po marzyc można 😜

wercia
i jak tam na basenie było?

• Mamusie
Hej!!!
My po basenie a przed II-dawką szczepienia na grypę 😜
Wczoraj bardzooo podobało się Patrykowi, On bardzo lubi wodę nauczył się w lato nad morzem no i nad zalew jezdzilsmy.
Szalal na zjezdzalni dla dzieci no i taplał sie w zatoczce dla dzieci
My z meżem spedzilismy czas wlasciwie tyle co w zatoczce dla dzieci bo jak tylko bralismy go na rwaca rzeke czy do jacuzzi to sie chcial puszczac do tej glebszej wody no a plywac przeciez nie umie 😜
Byl tez chrzestny od Patryka to na chwile sie Nim zajal to troche poszlismy potem na inne atrakcje sami no ale wiadomo jak jest no w i koncu to nasze dziecko

MajaCh
- to w takim razie podaje reke, tez bym chciala wskoczyc pod kolderke i pospac

Gosiaczek
- i ja rowniez marze o takim dniu ale jak na razie to nierealne
nawet jak jest moja Mama i raz czy dwa chcialam isc pokimac to co robi dziecko - przychodzi i szarpie mnie za ręke zebym tylko nie spala

p.s. dokoncze potem

• Mamusie
MajaCh - szczepia w reke a dokladniej w ramie akurat z racji ze mial pierwszy raz takie szczepienie to mial podzielone je na dwie dawki
no i musielismy zaplacic bo to przeciez nasza "fenaberia" w sumie 50 zl
- jedna dawka 30 zl a druga musielismy sami kupic w aptece bo zabraklo w przychodni i wyszlo nawet taniej bo 20 zl ale sie najezdzilismy bo tyle co zostalo w jednej aptece co mieli zapasy bo tak to w hurtowniach brak i moze juz nie byc akurat tej

nie szartuj u nas mozna wszedzie kupic w aptece dla doroslych takie do lykania dla dzieci wlasnie wstrzykiwane do noska. Dla dzieci za damo my dostalismy wezwanie na ta szczepionke dla Zuzi ale do nas nalezy decyzja. A ja uwazam,ze to zbedne poki co.

• Mamusie
Witam

Ale tu cisza... Nam weekend minął szybko w sobotę jechaliśmy do Warszawy na roczek a wczoraj byliśmy na urodzinach siostrzenicy. No i mamy poniedziałek ponury i deszczowy.
Powiem Wam że na tym roczku było z 10-cioro dzieci i Lenka na początku ładnie się bawiła ale potem tylko mama i tata no ale może po prostu była zmęczona 🤢

Ja zaraz biorę się za ćwiczenia bo przez te imprezy cały weekend nie ćwiczyłam.

a tu szaleństwa Lenki z piłką

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/5/9u87.jpg/][IMG]http://img5.imageshack.us/img5/6694/9u87.jpg[/IMG][/URL]

Miłego

• Mamusie
witam

ja po kontroli z Paulinką i angina juz przechodzi, tylko ma strasznie zatoki zawalone i dalej przez nos nie potrafi oddychać, dostałam mukosolvan do nebulizacji, mam nadzieje że pomoże i zacznie spać w nocy bo ciągle się budzi bo ją gardełko boli od oddychania buzią i ma całe spękane usta;( a z nosa wychodzą jakieś świnstwa;(

Gosiaczek chyba zacznę z Tobą ćwiczyć, wczoraj się zawzięłam, pojechałam na zakupy i po 3 godzinach nie kupiłam NIC! we wszystkim bylam gruba! no masakra jakaś! tylko nie wiem czy moge już ćwiczyć, od soboty wieczora krwawię i nie wiem czy to tak szybko okres czy to nowe krwawienie po łyżeczkowaniu bo ostatnio ciąglę Paulinę nosiłam (przez te chorobę) a nie mogłam;( poczekam aż przestanę i zacznę ćwiczyć 😉 a i swój udział w tym ma Paulinka, wczoraj mi tak cukrowała, że już nie wiedziała co wymyślić mówi mi: jesteś taka słodziutka, jesteś taka kochana, jesteś taka mięciutka 🤪 jak to usłyszałam to aż się we mnie zagotowało 😁 😁 😁 😁

• Mamusie
Hej Dziewczyny!!!

No i po weekendzie
Minal jako tako - chyba pogoda juz taka ze malo co sie chce
Sobota minela dosc smetnie i mglisto, tyle co na zakupach bylismy
a w niedziele przejechalismy sie do parku na spacer ale tez zimno juz bylo takze
wialismy do domu

Patryk zdrowy i "grzeczny" haha no wiadomo na swoj sposob 😜
Teraz jest na etapie wielbienia Myszki Miki, kupilam mu bluze i plecak, bluzy nie da sobie zalozyc tylko wisi na wieszaku jeszcze z metka i przychodzi od Miki i ja przytula i caluje

Z odpieluchowaniem do przodu, ladnie sygnalizuje tyle ze na dwor i na noc zawsze pieluche ma ale juz mniej go rozprasza

MajaCh
- no niestety to PL - wielka laska jak juz co za darmo jest a jak chcesz cos "ekstra" to oczywiscie za kase

Gosiaczek - witaj po weekendzie, widze ze "rozrywkowy" mieliscie
ja zagladalam przez weekend ale byly pustki wiec cicho siedzialam
fotka fajna, widze ze u Was Pepa uwelbiana 🙂

• Mamusie
McDa oj biedna Paulinka ale i ty pewnie wykończona szybkiego powrotu do zdrowi życzę. Co do ćwiczeń to może lepiej upewnić się u lekarza czy możesz w końcu zdrowie najważniejsze. A jak już będziesz mogła to pamiętaj o diecie mówią że 70% to dieta a 30% ćwiczenia. Choć nie mam tu namyśli jakiejś rygorystycznej diety ja zrezygnowałam z fast foodów, chipsów, gazowanego, soków (piję wodę i zieloną herbatę) mięso głownie pieczone i gotowane, jem dużo warzyw i owoców jogurtów itp. Słodycze ograniczyłam bo nie potrafię z nich zrezygnować 🤢 No i staram się jeść pięć razy dziennie 😉 Co do efektów to mierzenie dopiero 4 grudnia 😜

I już widzę jak to słodko wyglądało 😁 dzieci mają chyba jakiś taki okres bo i Lenka podchodzi do mnie i przytula się tak sama z siebie 🙂

wercia tak pepa górą 😉 weekend był taki rozrywkowy a zarazem męczący ze wczoraj o 21.30 poszłam spać 😁

• Mamusie
McDa - biedna Paulinka, oby leki pomogły
no i nosek jaknajszybciej sie oczyscil

zapytaj koniecznie lekarza czy mozesz cwiczyc
ja mialam wycinanego polipa wlasnie przez lyzeczkowanie
i tez mialam takie zakazy...

Gosiaczek - i ja tak jak Ty nie moge obejsc sie bez slodkosci
z tymze ja patrze na slodkosci i juz tyję

• Mamusie
Witam Dziewczyny!!!

Ruch jak w ulu cos od ostatniego weekendu mamy
My nadal kisimy sie w domku 🙃
Ja Wam napisze ze juz nie bede sie chwalic sukcesami w odpieluchowaniu bo co sie
pochwale to potem zbieram z podlogi
Wczoraj jeszcze Patryk mial luzna kupe i ze 2 oprocz wc trafily w majty i nie tylko w majty 🥴
Poza tym ok, jakos leci.
Ja sie zbieram do kupy powoli, nadrabiam niektore zaleglosci sprzed.... ponad 2 lat - haha no ale byle do przodu
Niedlugo pewnie czeka Nas wizyta dziadkow- tesciow moich bo juz dlugo nie byli to sie pewnie zas powkurzam zapewne a jak wiecie nie przepadamy za soba delikatnie mowiac 😜
Pewnie zacznie sie piep....enie o drugim dziecku, i oczywiscie koniecznie dziewczynce i to jak najszybciej bo tutaj cytuje tesciowa swoja
"ja mowie drugie dziecko do 3 lat albo wcale"..........

Znalazlam kolejny kontrowersyjny artykul
http://www.kongreskobiet.pl/pl-PL/news/show/matka_to_nie_zawod

Co Wy na to???

MajaCh
- zdrowka dla Ciebie
a co sie dzieje jesli mozna zapytac?