Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
dzień dobry!
Agami ale posta nam napisałaś 🙂 faktycznie nerwowy czas miałaś. z tymi sąsiadami to się rozprawiłaś że po piętach im poszło!!! 😁 😁 a opony to faktycznie jakby ktos na złość..moze stajesz na czyimś miejscu?a oddaliście do mechanika?nie powiedział czym przebite?kiepska sprawa z tymi samochodami.ja w tym miesiacu 600zł na samochód zapłaciłam i jeszcze nam się miejsce na pieczątki skończyło(przegląd) i muszę jechać do wydziału komunikacji i znowu im tam zapłacić za kawałek kartonika na pieczątki 😠 ciekawe ile taka'uciecha' kosztuje 😠

• Mamusie
asiadudzika napisał(a):
dzień dobry!
Agami ale posta nam napisałaś 🙂 faktycznie nerwowy czas miałaś. z tymi sąsiadami to się rozprawiłaś że po piętach im poszło!!! 😁 😁 a opony to faktycznie jakby ktos na złość..moze stajesz na czyimś miejscu?a oddaliście do mechanika?nie powiedział czym przebite?kiepska sprawa z tymi samochodami.ja w tym miesiacu 600zł na samochód zapłaciłam i jeszcze nam się miejsce na pieczątki skończyło(przegląd) i muszę jechać do wydziału komunikacji i znowu im tam zapłacić za kawałek kartonika na pieczątki 😠 ciekawe ile taka'uciecha' kosztuje 😠

Hej,

z tego co pamietam to kosztuje tyle co nowy dowod rejestracyjny, czyli pewnie jakas 100 zl czy troche wiecej.

Jesli chodzi o namowinie Flora na inhalacje..... bylo ciezko. ale teraz sie juz przyzwyczail. poniewaz on nie lubi w miejscu stac wiec trzeba bylo go trzymac, wiec sie darl i wiecej tego wdychal. Na szczescie na nastepny dzien wzielismy zabawki i go po brzuchu laskotalismy i teraz jest juz ok. Pierwsze 7 minut wytrzymuje bez niczego a potem 3 minuty krzyku. Da sie zniesc 😉

agami teraz moze byc juz tylko lepiej 🙂 szkoda konwalii. Mowilas ze masz juz sadzonki ale jak bys chciala wiecej to daj znac. My juz powoli traktujemy je jak chwasty...

• Mamusie
hejka kochane!!!mały śpi a ja jem zupę!!!! nawet dobra wyszła z boczniaków!!!
Agami hej witamy was!!! oj miałaś nieciekawy i nerwowy czas ale dobrze że już oki!!!
Nasz mały dostał juz dziś prezent na dzien dziecka klocki z wadera spoko sa te big!!! cieszy się!!!
Wanilia mówisz że nocka nie ta dziś i to jeszcze Weronika dawała oj!!!
Meliska no przeżylaś nie fajną nockę współczuje!!!! Ale czasem pod murem stawia nas sytuacja

• Mamusie
A ja nic nie kupiłam na dzień dziecka 🤔 Póki Weronika jest mała to się nie przejmuję tymi "okazjami" - kupuję jak uważam że na coś pora i się przyda lub sprawi Weronice frajdę. I chyba zamówię klocki do których Meliska wstawiła linka bo chyba by się u nas sprawdziły 🙂
Meliska w piątek chyba jedziemy z Cherry na zakupy do Czech 😁 Chyba ze mój M będzie w pracy - wtedy jestem wolna 🙂 Będę wiedziała wieczorem
Agami kosztowna czarna seria 😲 Miejmy nadzieję że to już koniec 😘
Basia CV wysłałaś?

• Mamusie
😉u nas tez nic nie będzie na dzień dziecka 😜 bo młody przez ostatnie dwa tygodnie tyle zabawek zarobił że narazie nic nie potrzebuje..... 😉

więc nie widzę sensu na kupowanie z okazji 😜 ......bo można u nas powiedzieć że był dzień dziecka tylko że troszkę wcześniej 😉 😁

narazie ma frajdę z tego co dostał i przy tym zostajemy 😉

no własnie Basia jaka decyzja ???

Beata mam nadzieję że pogoda lepsza.... 😉

a co z Coq .....ten dentysta 😜albo włoski 😉 ją całkowicie pochłonął...... 😮 😮 😮

Meliska współczuję tak cięzkiego wieczoru.....wiem że serce pękało..... 🥴

• Mamusie
marika321 napisał(a):
Wanilia na zakupy do Czech???? a co tam takiego mają...??? że warto aż tam lecieć wózek przecież już jest 🙂

Haha, po piwo jedziemy 😁
A tak serio to tam sporo rzeczy podobno tańszych jest więc mi jeszcze Cherry powie na co będziemy polować 😜 Na pewno zrobię sobie zapas bezalkoholowej bavarii której w Polsce nie da się kupić a jak już się gdzieś pojawi to cena powala

• Mamusie
wanilia napisał(a):
A ja nic nie kupiłam na dzień dziecka 🤔 Póki Weronika jest mała to się nie przejmuję tymi "okazjami" - kupuję jak uważam że na coś pora i się przyda lub sprawi Weronice frajdę. I chyba zamówię klocki do których Meliska wstawiła linka bo chyba by się u nas sprawdziły 🙂
Meliska w piątek chyba jedziemy z Cherry na zakupy do Czech 😁 Chyba ze mój M będzie w pracy - wtedy jestem wolna 🙂 Będę wiedziała wieczorem
Agami kosztowna czarna seria 😲 Miejmy nadzieję że to już koniec 😘
Basia CV wysłałaś?

Nie wyslalam bo sie okazalo ze jest to w Katowicach a nie tak jak pisalo w Gliwicach.

• Mamusie
Bry dzecię dopiero zasnęło....
Chciałam zobaczyć co w gazetkach promocyjnych w Czechach a one się dziś kończą 😁 😁 😁 😮 😮 😮

My zawsze jeździmy do Czech po piwo i wino o niebo lepsze niż u nas i tańsze. Jeśli chodzi o Bavarie to u nas puszka kosztuje około 4 zł tam wychodzi po jakieś 1,60 zł - więc chyba jest różnica .... Ponadto jeżdżę tam kupować naturalny jogurt domowy w słoiczkach z owocami, ja uwielbiam ser pleśniowe i inne - tam o wiele tańsze. Sery w zalewach u nas tego nie ma ...Czekolada Studentska, Kofola i wiele wiele innych. Tam jest wiele rzeczy i artykułów czy smakó, których nie wprowadzono do Polski .... No jednym słowem Czechy to taki lekki powiew zachodu 🙂 🙂 🙂

Niestety trzeba przyznać, że jesteśmy zacofani....

Jesli idzie o zęby - pilnuje i pilnować będę 1-2 razy dziennie szorujemy. Do tego unikamy napojów które są próchnica w płynie 🥴

hahaha dzień dziecka ... No Młody i tak nie będzie pamiętał - a dzień jak co dzień. Z tego wszystkiego zrobił się nam problem. Bo chrzestny Kacpra wyskoczył z prezentem i teraz my jesteśmy zobowiązani coś kupić kuzynowi Kacpra. Wszystko było by okej ale skoro ustalamy jakas kwotę to sie jej trzymajmy.... Kacper dostał zestaw figurek zwierzat - no taka farma, która jest hitem u nas 😁 😁 😁 no i ona kosztowała do 30 PLN tak jak miało być.... a tu ja dostaje prooo ze jak nie wiemy co mamy kupić młodemu na dzień dziecka to odkurzacz (dodano linka)... A tam odkurzacz 43 zl + koszta kuriera robi sie 60 zł... No chyba nie na to sie umawialiśmy.... 😠 😠 😠
Postanowiłam, że mam to w tyłku i kupie coś innego. 😁 😁 😁 😁

• Mamusie
Basia no jakoś mi nie przyszło do głowy że aż tyle 😮 🤢 jaja sobie robią.za wszystko im płacić i to takie pieniądze za kawałek kartoniku 😠
zrobiłam wczoraj zęba i tak mi dużą plombę zrobiła ze mi przeszkadza!! do tego musze zrobić jeszcze 2 zęby i jednego wyrwać 😲 myślałam ze go jeszcze uratuje a tu dupa blada...
ja to dzieciom truskawki na dzień dziecka kupie i już.nie mam parcia na kupowanie kiedy jest to zbędne.

• Mamusie
hejka kochane!!! jak się macie popołudniem nasz mały spał 2 godziny jeszcze by pospał ale niestety jechała karetka i się wystraszył!!!
Cherry super rzeczy są w Czechach wiem!!!! Kurczę też bym sobie nakupiła!!!! Kofola jest pycha i Bavaria piwko mniami!!!!
Marika mówisz że twój mały dostał dużo rzeczy mój to ma jakieś takie bylejakie zabawki!!!! Dzis dostal klocki z wadera cieszył się i sie bawił zobaczymy jak długo!!!

• Mamusie
DZien dobry

Agami, ale masakra. Pech jak cholera, ale jak już Meliska napisała limit wyczerpany tfu tfu 🙂
Meliska wspolczuje,tez bym sie martwiła jakby Mala w domu sama została.
Ja tez chce do CZech na zakupy, zabierzcie mnie ze sobą 😜

Cały dzien leje deszcz 😠

• Mamusie
dobry wieczór 🙂

właśnie skończyłam sprzątać, myć podłogi, wieszać prania etc... w końcu czas dla siebie 🙂

Agami oj trzymał się Was jakiś pech... ale na pewno teraz już będzie z górki 🙂

Meliska rozumiem Cię, że byłaś niespokojna jak Julcia chwilkę była sama... ale dobrze, że wszystko ok 🙂

Wanilia, Cherry na zakupy do Czech to i ja bym pojechała 😁

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
Heja. kupilam Kalinie pieska interaktywnego i puzzle duze elementy.

Maciek pod choinkę dostał Szczeniaczka Uczniaczka i powiem Ci, że czasem jak się zacznie nim bawić to tak dość fajnie to wygląda 🙂 zainteresowany jest 🙂

a jakiego pieska kupiłaś???

my to teraz cienko z kasą stoimy więc nie możemy sobie na razie pozwolić, ale może kiedyś się uda 😉

• Mamusie
marika321 napisał(a):
Agaa chyba Cie posrało 😜 do tej pory sprzątać...... 😮 ja już dawno pachnę.....ale nie mogę powiedzieć że mam posprzątane..... 🤢 trudno oby jutro nie padało to będziemy na polku siedzieć 😜

Pa 😉

ja też już pachnę 😁 😁 😁 a wena mnie złapała i się wzięłam za sprzątanie 🙂 no i błysk jest 🙂

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
Aniqa1111 napisał(a):
Heja. kupilam Kalinie pieska interaktywnego i puzzle duze elementy.

Maciek pod choinkę dostał Szczeniaczka Uczniaczka i powiem Ci, że czasem jak się zacznie nim bawić to tak dość fajnie to wygląda 🙂 zainteresowany jest 🙂

a jakiego pieska kupiłaś???

my to teraz cienko z kasą stoimy więc nie możemy sobie na razie pozwolić, ale może kiedyś się uda 😉

takiego http://allegro.pl/mzk-interaktywny-piesek-woofie-tm-toys-i3256284944.html . tatus fundował, bo sie dalej winny czuje , ze Kalinka chora teraz i trzeba to wykorzystac 😜

• Mamusie
A ja jeszcze nie pachnę 😜 ale spoko niedawno z roboty wróciłam i zaraz pod prysznic wskoczę 😉
Wanilia spoko ja się dostosuję 😎 w przyszłym tygodniu też będzie wolne... a kofoli się chętnie napiję... aż musiałam sprawdzić co to w ogóle jest 😁
Zaniosłam dziś paczkę ze słodyczami do przedszkola i jeszcze okazało się, że pracuje tam babeczka z mojego bloku... no to luz... Julka na pewno w przyszłym roku będzie miała tam miejscówę 😉
Muszę się pochwalić, bo z dumy pękam... coraz lepiej radzimy sobie z nocniczkiem 🙂... kupa w pampersie rzaaadko... przybiega i woła heee i się za pośladki trzyma 😁... a jak lata z gołym tyłkiem, bo i tak się zdarza 😜 to sama jak ma potrzebę na nocniczek siądzie i siusiu i kupkę zrobi 🤪