Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Candys pocieszę cię że mam to samo. Moja do 1 miesiąca potrafiła przespać nawet 5h ciągiem. Ale jak minął miesiąc od urodzenia tak wstaje co 2h czasami się zlituje i prześpi 3h i prawie godzinę trwa zanim znowu zaśnie( karmienie, przewijanie, usypianie). Zauważyłam że po szczepieniach szczególnie się to nasiliło. I zaczęła się drzeć jak tylko się przebudza. Też byłam załamana jak ty ale koleżanka która ma starsze o 2 miesiące dziecko powiedziała że miała to samo i wszystko sie unormowało bo w ten sposób przestawia się na swój rytm. Jej córa śpi teraz 8h ciągiem. Więc ja wierzę że i nas spotka takie szczęście 🙂 Mam nadzieję że pocieszyłam 🙂

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Candys spokojnie musisz zacisnąć zęby i wytrzymać niestety 🤨
Mój też tak miał jakieś 2 tyg. 🤢
Ale to właśnie w tym samym czasie co Ty czyli zaraz po skończeniu miesiąca...
Dasz radę wyjścia nie masz 😉
A kiedyś w końcu przyjdzie chwila, że wszystkie się wyśpimy 😘

• Mamusie
Witam
Moj maly tez mial niedawno rakie dwa dni, ze wisial nonstop na cycu, az mnie brodawki bolaly, ale przetrzymalismy to i wszystko wróciło do normy.
Z tego co piszecie to kazda z nas ma lub miala podobni, dłużej lub krócej, wiec moze cos w tym jest, ze dzieciaczki sie normuja albo potrzebuja wiecej bliskosci.... czytalam ze tak jest w 6, 13 i 26 tygodniu zycia i czesto jest to kojazone z kryzysem laktacyjnym, bo wydaje sie ze konczy sie nam pokarm, a przez to ze maluch caly czas chce cyca to daje info do naszego mozgu o wieksza potrzebe na mleko i zanim to nastapi to trwa ok 2-3 dni. A my w tym czasie powinnismy wiecej pic i starac sie nie denerwowac, a wszystko bedzie oki:-)
Sie rozpisalam i nie wiem czy zrozumiale;-)

• Mamusie
Nakarmiłam właśnie swoją pijaweczkę 😉

Kasiu lewą nogą Ci przystojniaczek wstał czy Ty 😉 ???

Dori ja też często z małym na rękach przy kompie siedzę bo inaczej to by szans nie było na ogarnięcie neta 😜
A Ty masz wygodniej bo telefon w łapce się mieści 😉

• Mamusie
NovaM napisał(a):
Nakarmiłam właśnie swoją pijaweczkę 😉

Kasiu lewą nogą Ci przystojniaczek wstał czy Ty 😉 ???

Dori ja też często z małym na rękach przy kompie siedzę bo inaczej to by szans nie było na ogarnięcie neta 😜
A Ty masz wygodniej bo telefon w łapce się mieści 😉

mały śpi praktycznie cały czas od nocy 😉 Facet z allegro mnie oszukał i pieniądze poszły w **** 😠 😠 😞

• Mamusie
dorianna napisał(a):
KASIUNIA jak? Ile, duzo? Nieda sie nic tym zrobic?

NOVAM mi tez sie podoba ten podglad, tylko, ze trzebza to sobie zmienic w ustawieniach.

No właśnie Kasiu dużo 🤨 ???
Ja mam zasadę, że jak coś kosztuje powyżej 120 zł to płacę przy odbiorze 😎

A co do podglądu to ustawiłam tylko dla znajomych więc zaproszeniami do znajomych będę Wam skrzynki zapychać 😜

• Mamusie
hej 🙂 a u nas dzisiaj była kupa po 3 dniach 🙂 chociaż mały nie cierpiał z powodu jej braku, brzusznej miał cały czas miękki i nie płakał . no ale po trzech dniach to już pora 😉 teraz mały śpi sobie a ja na telefonie internet okupuje.
novaM to Bondi Cię dzisiaj załatwiła 😉
kasiuniaa dużo kasy straciłaś ?

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
hej 🙂 a u nas dzisiaj była kupa po 3 dniach 🙂 chociaż mały nie cierpiał z powodu jej braku, brzusznej miał cały czas miękki i nie płakał . no ale po trzech dniach to już pora 😉 teraz mały śpi sobie a ja na telefonie internet okupuje.
novaM to Bondi Cię dzisiaj załatwiła 😉
kasiuniaa dużo kasy straciłaś ?

350 zł 😞

• Mamusie
kasiuniaa1603 napisał(a):
350zł...;/ ogólnie brak komentarza... facet twierdzi że wysłał poleconym... i że złożył skargę na poczcie... ile w tym prawdy to nie wiem.... pisałam do tych z allegro, ale czy to coś zmieni..!?

kASIU moj brat tez tak mial ale tam bylo 0 kontaktu.... zloz zawiadomienie do allegro poczekaj 2 tygodnie jak nic sie nie ruszy to skarga na policje. skoro wyslal poleconym to niech ci wysle dowod nadania i skan skargi z pieczatka wplywu na poczte... i powiadom go ze jesli sprawa nie zostanie zalatwiona w najblizszym czasie to o fakcie zostanie powiadomione allegro i policja... a swoja droga czemu nie bralas kuriera jak taka kwota?? tylko poczta polska;/ paczki z poczty gina;/

• Mamusie
agami napisał(a):
kasiuniaa1603 napisał(a):
350zł...;/ ogólnie brak komentarza... facet twierdzi że wysłał poleconym... i że złożył skargę na poczcie... ile w tym prawdy to nie wiem.... pisałam do tych z allegro, ale czy to coś zmieni..!?

kASIU moj brat tez tak mial ale tam bylo 0 kontaktu.... zloz zawiadomienie do allegro poczekaj 2 tygodnie jak nic sie nie ruszy to skarga na policje. skoro wyslal poleconym to niech ci wysle dowod nadania i skan skargi z pieczatka wplywu na poczte... i powiadom go ze jesli sprawa nie zostanie zalatwiona w najblizszym czasie to o fakcie zostanie powiadomione allegro i policja... a swoja droga czemu nie bralas kuriera jak taka kwota?? tylko poczta polska;/ paczki z poczty gina;/

wiem głupia jestem;/ ale myslałam, że jak polecony do nie będzie problemu;/ Dziękuję za radę 😘 😘 mam nadzieję, że da się coś z tym zrobić, bo facet ewidentnie robi mnie w ch*** 😠 😠

• Mamusie
dorianna napisał(a):
350 to duza kwota, zrob tak jak agami napisala, bo z jak sie nie myle to oszustwo powyzej 250 zl to juz wykroczenie i policja zajmuje sie takimi sprawami. Trzymam kciuki aby sie dobrze dla ciebie skonczyla ta niemila sprawa.

Dziękuję 😘 😘 kurcze co ja bym bez Was zrobiła 😜 🙂 🙂

• Mamusie
Ja tak z innej beczki: jak tam wyglada u was sytuacja ze smoczkami u maluszkow? Bo moj ma smoka z nuk i do niedawna mu pazowal, a teraz nie chce go wogole i woli mojego palca, chwile go possie i odrazu sie uspokaja, nie wiem co wymyslec, bo niedlugo bede musiala chyba obciac sobid palec hehe;-)
Jakie smoczki macie dla swoich pociech? I czy sa jakies takie podobne do ludzkiego palca? Zeby maly go polubil i dal mi spokoj.