Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Sluchajcie bo to wazne: pytalam wczoraj rehabilitnanta o to podciaganie za raczki do siedzenia dziecka i powiedzial ZE W ZADNYM WYPADKU NIE WOLNO!!! wiec poczulam sie zobowiazana wam to przekazac!!

Agami - powodzenia, wracaj z piateczka w koronie, haha!! 🙂
Beata - bedzie dobrze, tylko nie placz!! 🙂)
Wanilia - przyjemna ta piosenka, juz juz slyszlaam jakis czas temu, ale dobrze sobie odgrzac 🙂

i w ogole piekny mamy dzis dzien!! 🤪 🤪 w sensie pogody 🙂

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
marika321 napisał(a):
agami dopajasz małego jak karmisz piersia????

a reszta daje cos pic maluchom??? mi pediatra odradzała ale nie jestem pewna czy to dobrze....

NIC, kiedys byla taka moda zeby dawac, nawet moj maz znalazl taki wpis w swojej ksiazeczce zdrowia "podawac herbatke miedzy karmieniami".

A teraz jest moda zeby nie podawac nic oprocz piersi, nawet latem jak jest goraco to zeby czescie przystawiac do piersi po prostu.

Takze widzisz,moj maz wyrosl z herbatka, nasze dzieci wyrosna bez i wszyscy zdrowi beda tak czy tak a wszystko to kwestia trendow chyba 😉

• Mamusie
kasiuniaa1603 napisał(a):
no własnie co do picia mleka mój to najlepiej by wciągnął 250ml mleka + herbatka.. i tak co 2h... ja już nie wiem co robić, bo czy to nie za dużo na 2 miesięczne dziecko?? no ale jak mu nie dam to drze się jak opętany 🤢 🤢

ja mam tak samo kasiunia drze sie jak by go ze skory obdzierali wiec juz teraz prawie zawsze dokarmiam sztucznym bo malemu apetyt rośnie a ja mam ciagle za malo mleka i widze ze goni Twojego bo mlodszy 2 tygodnie ale w nocy sie juz zdarza 180 ml wydoic (z moim mlekiem oczywiscie razem )

• Mamusie
Dzien dobry!

Jestem, jestem!
Postanowilam isc na odwyk forumowy 🙂 A tak na powaznie, tak jak pisalam kilka dni temu, Yasminka mi sie przeziebila. Walczymy wiec z katarem i kaszlem. Nie miala temperatury wiec nie panikowalam, ale w koncu dzis poszlysmy do lekarza, bo nie moglam zniesc jej kaszlu, mialam wrazenie, ze pluca sobie wypluje bidulka. W dzien zdawalo sie, ze jest odrobine lepiej, a w nocy zaczynal sie koszmar, dzis chyba o 4 usnelismy 😞 Wiec caly moj czas poswiecilam Malej, nosilam ja duzo, zeby nosek sie tak nie zatykal i oklepywalam jej plucka. Komp tylko rano, zeby zobaczyc co sie w swicie dzieje, wiec forum na bok poszlo. Lekarz na szczescie stwierdzil, ze nic sie groznego nie dzieje, wszystko jest czyste 🙂

Dzieki dziewczyny za wywolanie do tablicy 😉

Ehhh juz nie pamietam co tam pialyscie...

Agami powodzenia!!!!! 😆
Kasiunia bardzo Tobie wspolczuje 😞 Trzymam kciuki za twoje zdrowko! Oklaska Ci przyznaje za potraktowanie pani "doktor"!!! 🙂 Tesknie za Polska szalenie, ale widze, ze mam wielkie szczecie nie majac stycznosci z nasza sluzba zdrowia. 🤔

Pisalyscie, ze wasze dzieciaczki nie lubia innych rak. A moja nie miala jeszcze okazji dostac sie w obce objecia 🤔 dobrze, ze niedlugo do Polski jedziemy, bo by mi dzikus wyrosl! 🙃

Ja Bambiny niczym nie dopijam, tylko i wylacznie mleko. Ale dzis sie troche zmartwilam, bo lekarz ja zwazyl i stwierdzil, ze malo dobrala 🤨 Zobaczymy za tydzien na wizycie kontrolnej.

Juz nie wiem co jeszcze chcialam pisac...

U mnie wiosna pelna geba 🤪 🤪 🤪 🤪 Jest bajecznie cieplo. Wiec zimowy kombinezon na bok 😆

• Mamusie
Zimowy kombinezon na bok...zazdroszczę 🤪 U nas niby 10 stopni dziś było i tez czuć że wiosna się zbliża ale nadal wkładam malą w kombinezon - tyle że lżej podspód ubieram i kocyk cieńszy biorę. Trochę się boję że ciężko mi się będzie przestawić na to że na dworze ciepło i przegrzeję dziecko 🤔 Współczuję kaszlu ale widzę że mama sobie świetnie radzi 🙂
Agami juz chyba po? Można wyprostować kciuki? 😉
Candyns jeszcze Ciebie do tablicy prosimy 🙂

• Mamusie
beata26 napisał(a):
My po szczepieniu. Sarah plakala a ja sie powstrzymywalam. Teraz spi caly czas.
Kasiulka wspolczuje wariatki lekarki. teraz sie ludziom w dupach przewraca. Dostalas tabletki? Mam nadzieje, ze tak i ze Ci pomoga.

Juz po 🙂 Mozna oddetchnac...mamnadzieje, ze po szczepieniu bedzie spokojnie.
Wanilia ja w kombinezon ja zapakawalam dzis, ale w taki cieniutki i powiem Ci, ze tez bylo mi dziwnie, nawet jak juz wychodzilam to zalowalam, bo pomyslalam, ze na pewno zmarznie. Tylko, ze ja 3 dni nosa nie wytknelam na dwor przez ta chorobe i nie wiedzialam, ze jest az tak cieplo. Wiec przerzucamy sie na kombinezon wiosenny.

Kasia jak moglabym Was olac !? 😲 Sila wyzsza nas rozlaczyla 😜

• Mamusie
Jestem 🙂) można puscic.. obroniłam się na 5 i tym samym certyfikat ministerialny na usługowe prowadzenie biura rachunkowego zdobyty heheeh teraz tylko brakuje 2 lat doświadczenia w pelnej ksiegowosci i mozna isc na swoje 🙂
z tej okasji i 3 miesiecy Kubusia kupilam mu śliczne paputki w myszki i nam szampana picolo ;D bo Kuba jak bylam na obronie opiekowala sie babcia i chrzestny jego z dziewczyna :P cala 3 na spacerek wybyla :P

• Mamusie
Hejka z wieczora 🙂

Welcome back Coq 🙂
Yasmine -> 😘 w zasmarkany nosek 🙂

Ciekawe jak tam Agami 🤨 ???
Pisz szybko jak Ci dobrze poszło 😎

Wanilia i jak tam po spacerze, sucz Twoja dzisiaj nie uciekła 🙂 ???

Kasiu no cóż...ja też już miałam do czynienia z lekarzami bez powołania 😠 Współczuję negatywnych przeżyć 😘

Któraś pytała o dopajanie - my się raczymy koperkiem 🙂 I czasami nie wiem co bym bez tej herbatki zrobiła 😎

Yyyy muszę jeszcze nadrobić bo zapomniałam co mam pisać 😜

Aaaa pączek dzisiaj wieczorem mega niespokojny i kąpanko musiało być dzisiaj wcześniej...dużo wcześniej 🥴 Na razie śpi ale trochę się martwię czy nocka będzie aby na pewno spokojna 🤢

• Mamusie
agami napisał(a):
Jestem 🙂) można puscic.. obroniłam się na 5 i tym samym certyfikat ministerialny na usługowe prowadzenie biura rachunkowego zdobyty heheeh teraz tylko brakuje 2 lat doświadczenia w pelnej ksiegowosci i mozna isc na swoje 🙂
z tej okasji i 3 miesiecy Kubusia kupilam mu śliczne paputki w myszki i nam szampana picolo ;D bo Kuba jak bylam na obronie opiekowala sie babcia i chrzestny jego z dziewczyna :P cala 3 na spacerek wybyla :P

Łaaaaa to pijemy kochanaaaaaaa 😘 😘 😘

• Mamusie
beata26 napisał(a):
My po szczepieniu. Sarah plakala a ja sie powstrzymywalam. Teraz spi caly czas.
Kasiulka wspolczuje wariatki lekarki. teraz sie ludziom w dupach przewraca. Dostalas tabletki? Mam nadzieje, ze tak i ze Ci pomoga.

tak kochana dostałam 🙂 dziękuję 😘 😘 😘 😘 😘 wyślij mi na priv ile $ i na jaki adres mam wysłać 😘

• Mamusie
agami napisał(a):

Gratki 😘 😘 😘 😘 😘 zdolna mamusia 🙂 🙂

• Mamusie
No i sobie wykrakałam 🤢
Kajtek już nie śpi i zbyt spokojny nie jest 🤢

Echhh...oby ta noc była krótka 🤔

A jutro "pomoc" w osobie mojej przyszłej niedoszłej teściowej nadchodzi 😮
Żeby w domu nie siedzieć to się na maxa remontem zajmę 😉

• Mamusie
dziekuje 🙂) to napewno zasluga waszych kciukasków 😉))
dziewczyny ratujcie... ile wasze dzieci robia max kupek w ciagu dnia? moj dzisiaj 7 walnal ;(( one nie sa wodniste.. sa jak nie do konca scieta jajecznica... z takimi kawalkami troszke sluzu... rano zwracal ale juz nie zwraca... i teraz nie wiem co robic ;((jak jutro bedzie to samo to chyba do lekarza nie?? bo to chyba nie normalne.. on normalnie mi 3-4 w ciagu dnia robi... a dzis zrobil az 7 a koniec dnia jeszcze kawalek....