Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Dobry wieczor 🙂
Wczoraj po poludniu chwile awaria jakas i nie mielismy ani netu ani telefonu i tv tez nie bylo 😞
Dzis wieczorem wlaczyli. nadrabiam i widze cudowne zdjecia i sobie przypominam jak "ciazowalysmy" na brzuszku a teraz takie fajne dzieciaczki mamy.
U nas zabki zaczynaja wychodzic i Sarah gryzie co popadnie. Zaraz chyba dam jej czopka paracetamolu, bo styale sie budzi. Doslownie co 5 min

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
O rany, nie bylo mnie ze 4 godziny a tu taka produkcja poszła 🤪
aaagaaa zdjęcia świetne, Maciek w kaszkiecie wymiata 😁
holi32 na brzuszku na avatarowym zdjęciu tak niepozornie wyglądałaś a z Ciebie taka laska 😮 🙂 I Eligiuszek też śliczny chłopak i wydaje się duży.
Ulka ta Twoja Karolina to nie dość że wysportowana dziewucha to jeszcze intelektualistka - juz czyta. I do tego gospodarna będzie skoro już teraz promocje obczaja 😉
Aniqa zdjęcie nr 3 jest super. I ja jakoś nie widzę po Kalince że ona taka duża

• Mamusie
beata26 napisał(a):
Dobry wieczor 🙂
Wczoraj po poludniu chwile awaria jakas i nie mielismy ani netu ani telefonu i tv tez nie bylo 😞
Dzis wieczorem wlaczyli. nadrabiam i widze cudowne zdjecia i sobie przypominam jak "ciazowalysmy" na brzuszku a teraz takie fajne dzieciaczki mamy.
U nas zabki zaczynaja wychodzic i Sarah gryzie co popadnie. Zaraz chyba dam jej czopka paracetamolu, bo styale sie budzi. Doslownie co 5 min

no już ktoś nadał, że u Sary też ząbki idą... zaraz będzie mogła gryźć jabłuszko 🤪 szkoda tylko, że tak źle znosi 😞 daj jej tego czopka niech nie cierpi, a smarujesz czymś dziąsełka?

• Mamusie
meliska napisał(a):
aaagaaa napisał(a):
dziewczyny a Wy nadal używacie pieluch w rozmiarze 3, nie?

jeszcze tak, ale zastanawiam się czy następna paczka to już nie będą 4, one chyba od 7 kg są a my już dobijamy do tej wagi 😉

my mamy 4 od jakichs 3 tygodni.prawde moiwic nie widze wiekszej roznicy miedzy 3a 4

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
meliska napisał(a):
aaagaaa napisał(a):
dziewczyny a Wy nadal używacie pieluch w rozmiarze 3, nie?

jeszcze tak, ale zastanawiam się czy następna paczka to już nie będą 4, one chyba od 7 kg są a my już dobijamy do tej wagi 😉

my mamy 4 od jakichs 3 tygodni.prawde moiwic nie widze wiekszej roznicy miedzy 3a 4

aha, czyli my już następną paczkę też kupimy 4 i zobaczymy co i jak 🙂

• Mamusie
wanilia napisał(a):
Ja uciekam bo M już poszedł spać - co będzie tak sam leżał 😜
aaagaaa pytałaś chyba kto zdjęcie robił na spacerze - wczoraj małżon szybciej przyjechał i go zgarnęłam z pociągu 😉

aaaa no to już wiem 🙂
no dokładnie co będzie sam leżał - leć do niego 😜 😜 😜

ja znowu muszę poczekać kilka tygodni na towarzystwo w łóżku 😞 chociaż codziennie na ranem mam takiego małego towarzysza do poprzytulania 😁

• Mamusie
beata26 napisał(a):
Meliska smaruje "Chomodent" nie wiem czy to jest w Polsce. To sa kropelki-kropie na palec i smaruje tym dziaselka

to może to być coś podobnego do naszej camilii, nawet miałam to dziś zamówić, bo się w doz zaopatrywałam, ale było niedostępne, ale z tego co oblukałam to taki mini fioleczki

• Mamusie
a tak wogole to bylam dzisiaj w gdańsku w tej poradni chorob watroby. oblukala mnie babka, zobaczyla wyniki i powiedziala ze to co mam to chyba jednak byla cholestaza ciazowa nieleczona w ciazy. dala mi jeszce skierowanie na inne badania aby wykluczyc jakies choroby immunologiczne. ciesze sie, ze to ta colestaza, zadnych lekow mi nie dala, poprostu mam czekac,az samo wroci do siebie

• Mamusie
wanilia napisał(a):
Ja uciekam bo M już poszedł spać - co będzie tak sam leżał 😜
aaagaaa pytałaś chyba kto zdjęcie robił na spacerze - wczoraj małżon szybciej przyjechał i go zgarnęłam z pociągu 😉

Ty to jesteś jednak złośliwa żona 😜 daj się trochę chłopu w łożu poprzeciągać 😁 a ja dziś sama 😞

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
a tak wogole to bylam dzisiaj w gdańsku w tej poradni chorob watroby. oblukala mnie babka, zobaczyla wyniki i powiedziala ze to co mam to chyba jednak byla cholestaza ciazowa nieleczona w ciazy. dala mi jeszce skierowanie na inne badania aby wykluczyc jakies choroby immunologiczne. ciesze sie, ze to ta colestaza, zadnych lekow mi nie dala, poprostu mam czekac,az samo wroci do siebie

i co nikt Ci tego w ciąży nie wykrył? 😮

• Mamusie
meliska napisał(a):
Aniqa1111 napisał(a):

no widzisz takiego mialam zajebistegi gina

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
meliska napisał(a):
Aniqa1111 napisał(a):

no widzisz takiego mialam zajebistegi gina

najważniejsze, że Kalinka urodziła się zdrowa, a Ty dodatkowo się nie stresowałaś 🙂

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
Aniqa no to w sumie dobra wiadomość. bo to znaczy że nic poważnego się nie dzieje z Twoją wątrobą. i miejmy nadzieję, że szybko powróci do zdrowia. 😘

no dokładnie. kamień z serca 🙂
a jutro do endokrynologa, wyniki mi sie poprawily, ciekawe czy pozwoli mi karmić...ehh, ciagle sie łudze, bo mleka mam ciagle full

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
aaagaaa napisał(a):
Aniqa no to w sumie dobra wiadomość. bo to znaczy że nic poważnego się nie dzieje z Twoją wątrobą. i miejmy nadzieję, że szybko powróci do zdrowia. 😘

a jutro do endokrynologa, wyniki mi sie poprawily, ciekawe czy pozwoli mi karmić...ehh, ciagle sie łudze, bo mleka mam ciagle full

ile już nie karmisz?

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
Aniqa1111 napisał(a):
aaagaaa napisał(a):

ile już nie karmisz?

5 tygodni

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
aaagaaa napisał(a):
Aniqa1111 napisał(a):
aaagaaa napisał(a):

ile już nie karmisz?

5 tygodni

no to ja Ci życzę, żebyś znów mogła karmić 😘 i swoją drogą ciekawa jestem reakcji Kaliny

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
aaagaaa napisał(a):
Aniqa1111 napisał(a):
aaagaaa napisał(a):

ile już nie karmisz?

5 tygodni

kurde i nadal masz dużo mleka. zazdroszczę! 🙂

ja nadal jeszcze karmię, ale już coraz mniej. ale po prostu nie mam czasu na laktator. bo te pół godziny które trzeba przy nim spędzić to ja spędzam z Maćkiem. on lubi się ze mną bawić. a śpi po 15-20 minut i ja wtedy mam dużo innych rzeczy do zrobienia. prasowanie, sprzątanie, gotowanie, pranie etc... no ale dopóki jeszcze mam mleko to Maciek dostaje, chociaż teraz co coraz więcej butelki. bo nawet jak mam dużo w cyckach tak jak w poniedziałek kiedy kilka godzin mu nie dawałam, to zje ode mnie i nawet nie zje do końca, a za 40 minut jest z powrotem głodny. a u mnie wtedy trochę jeszcze mu skapnie a potem jest wycie...

• Mamusie
JEST I 2-GI ZĄBEK 🙂 CZYLI MAMY 2 ZĄBKI W CIĄGU JEDNEGO DNIA 🙂 JAK NARAZIE TO MAŁY CIERPI-WIDAĆ ZE GO BOLI ALE GORĄCZKI NIE MIAŁ.ZAPOBIEGAWCZO PODAŁAM MU LEKI NA USMIERZENIE BÓLU ZJADŁ BUTELKĘDOCIUMKAŁ CYCUSIA I ZOBACZYMY CO JUTRO. 🙂 NARAZIE IDE SIE WYKĄPAĆ I ŻYCZĘ MIŁEGO WIECZORKU :*