Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
beata26 napisał(a):
Moja jeszcze kolo polnocy sie vudzi wypija kolo100ml i spi dalej. Ale sa tez dzieci,kgore jesZe w bocy sie budza. Absurdy tu gadaja.

No np. my 🙂 czasami jest to potrzeba pocmokania z butelki a czasmi je na prawde i to sporo. A niech se je 🙃

Weronika tez się budzi w nocy na jedzenie. I nie bedę jej tego oduczać bo jak wrocę do pracy to mleko bedzie dostawać wcześnie rano a potem popoludniu, wieczorem i właśnie w nocy 🙂

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
Dziewczyny czy wasze dzieci tez lubia sie "nietoperzyc"? Moja jak tylko znajdzie okazje do spuszcza glowe w dol,no ale do tego jestem przyzwyczajona. Za to dzis rano, w swoim dzikim szalenstwie w lozeczku, zaczela odpychac sie nogami, tak ze wyladawala na samym szczycie lozeczka i glowe wpychala mieszy lozeczko a materac 🤢

czyli odgina główkę do tyłu?

• Mamusie
wanilia napisał(a):
coquelicot napisał(a):
Dziewczyny czy wasze dzieci tez lubia sie "nietoperzyc"? Moja jak tylko znajdzie okazje do spuszcza glowe w dol,no ale do tego jestem przyzwyczajona. Za to dzis rano, w swoim dzikim szalenstwie w lozeczku, zaczela odpychac sie nogami, tak ze wyladawala na samym szczycie lozeczka i glowe wpychala mieszy lozeczko a materac 🤢

No odgina i zwisa jak nietoperz.

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
wanilia napisał(a):
coquelicot napisał(a):

ale jak leży i ma podparcie dla glowy to tak nie robi?

• Mamusie
wanilia napisał(a):
coquelicot napisał(a):
wanilia napisał(a):
coquelicot napisał(a):

Nie nie, glowa najlepiej jak w powietrzu wisi.

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
wanilia napisał(a):
coquelicot napisał(a):
wanilia napisał(a):
coquelicot napisał(a):

🙂 moja tak nie robi ale Bambina to chyba od początku tak ma, pawda? Kiedyś nawet wrzuciłas zdjęcie. A pytam jak to wyglada bo na plakacie w przychodni o metodzie NDT Bobath jest własnie odginanie glowy. Ale to chyba o co innego chodzi 😉

• Mamusie
coquelicot napisał(a):

Moj tez to uwielbia 🙂 potrafi lezec normalnie na pleckach nakanapie po czym sie przesuwa do brzegu i odchyla glowe do tylu. smiesznie to wyglada, a on sie cieszy. Trwa to moze z 30 sekund po czym probuje sie podniesc 😉
Moze tak maja dzieci urodzone 8 grudnia. To juz druga rzecz, w ktorej nasze pociechy sie zgadzaja 😉

• Mamusie
wanilia napisał(a):
coquelicot napisał(a):
wanilia napisał(a):
coquelicot napisał(a):
wanilia napisał(a):
coquelicot napisał(a):

🙂 moja tak nie robi ale Bambina to chyba od początku tak ma, pawda? Kiedyś nawet wrzuciłas zdjęcie. A pytam jak to wyglada bo na plakacie w przychodni o metodzie NDT Bobath jest własnie odginanie glowy. Ale to chyba o co innego chodzi 😉

Hehe, jej raczej o swietna zabawe chodzi. 🙂 Moze dzieci z 8 grudnia tak maja, Basia co? 😉 😁

• Mamusie
Agami przeklejam z neta: Terapeuta ćwiczy całe ciało dziecka, a nie porusza wybranymi kończynami. Dzięki temu dostarcza odpowiednich doznań czuciowych i ruchowych, a dziecko jest dynamicznie aktywizowane. Pomoc przy wykonywaniu ruchu powinna być taka, aby zapewniała maksymalny i aktywny udział dziecka, a jednocześnie nie wywoływała nieprawidłowych odpowiedzi wynikających ze zbyt dużego wysiłku czy stresu
Tak naprawdę to nie do końca widzialam co fizjoterapeutka robila z Weronika bo skupiłam się na tym żeby ja troche uspokoić. Poza tym dziś byłą tylko rozgrzewka bo Weronika byla za bardzo zdenerwowana a ćwiczenia maja sens jak dziecko jest rozluźnione. Generalnie to taki masaż z gimnastyką ale dziecko w dużej części nie leży samo na kozetce tylko np siedzi na klinie przytulone do rehabilitantki i ćwiczą razem, nie wiem jak to dokładnie opisać ale wykonują ruchy całym ciałem

• Mamusie
pammat napisał(a):
asiadudzika a czytałaś co ci napisałam o tym wycinaniu wklejaniu ?

tak kochana przeczytałam tylko muszę się przyzwyczaić bo się zapominam 😜 dzięki za patent 🙂 masz oklask za to 🙂
pammat napisał(a):
aha mam do was pytanie mojej Konstancji czasami pocą się strasznie stopy waszym dziecią też? nie wiem czemu 🙃

mojej też i też miałam zagwozdkę.szczególnie jak mi koleżanka powiedziała ze jak dziecko ma krzywicę to pocą mu się stopy i dłonie 😮 😮 no szok w trampkach 🤢 ale mam nadzieję ze to nie to skoro i Twojej się pocą śmierdzioszki to raczej tak musi być 🙃
No i Twoja technika poszła w ruch 🙂 oklask za to masz 🙂
ja wreszcie posprzątałam trochę w domu.jeszcze nie wszystko ale się nie da tak wszystko z dwójką dzieci... jutro dokończę a teraz lece małą kąpać.jeszcze zdjecie Wam wrzuce i powiedzcie mi czy Wasze dzieci też tak robią?? bo moja to non stop tak.a przewracać się nie chce,ew na boki...

• Mamusie
Maćka właśnie włożyłam do łóżeczka... zobaczymy jak długo będzie...

Basieńka oooo nowe zdjęcie Florka 😁 super!!!
Meliska dla Julci dużo dobrego 😘 😘 😘
Dorianna wszystkiego najlepszego dla Dorianka 😘
Holi dla Eligiuszka sto lat 😘

• Mamusie
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/194/dsc05060xr.jpg/][IMG]http://img194.imageshack.us/img194/5470/dsc05060xr.th.jpg[/IMG][/URL]
musze wypróbować nowy rozmiar więc moze być takie samo zdjęcie...
no i dupa.słuchajcie co ja robię i mi powiedzcie gdzie błą.a przeciez już wstawiałam zdjęcia i dobrze było...więc ustawiam na rozmiar dla stron int i poczty i ściągam.później biorę na kod forum i leci.no i co źle robię??

• Mamusie
Asia he jak bym Majcie widziała -super fotka 🙂 a własnie Majcia robi te swoje brzuszki zaraz po jedzeniu a potem sie dziwi ze ulewa echh
dziewczyny prześliczne avatarki-a ja zapomniałam jak sie fotki wkleja hehe
wszystkim solenizantom 😘 😘 😘
Werosi zyczymy przyjemnych ćwiczeń i innym maluszkom tez oczywiście
a moje ludziki już śpia-mała zasnęła z pół godz temu i pośpi do 7 rano achhhhh a adam z gorączką przyjechał z pracy 🤨 zjadl i od razu się spać położył

• Mamusie
Rita napisał(a):
Beatka teściowe się grudniowym mamusiom nie trafiły,miejmy nadzieje ze nasze dzieciaczki trafia na lepsiejsze 😉
a ja jeszcze pranie powiesić musze=Majcia nam osrajtała pościel i mus było jeszcze pralke wstawić

A u nas ostatnia kupa w niedziele była 🥴 Tak więc czekam az coś moje dziewcze wyciśnie, może byc nawet na pościel 😜

• Mamusie
asiadudzika napisał(a):
ładnie leży bo jej ostatnio ukladam rączki co chwilę.jak tak ma jak na zdjęciu to jest dobrze ale ona mi zaraz 'odfruwa' i po leżeniu.znaczy się bierze ręce jak samolot wygląda... 🤪 🤪

Moja robi to samo i rehabilitantka powiedziała że leży bardzo źle. Ale ona ciągle tak te rączki do tyłu odciaga, nie tylko na brzuszku. A jak Milenka kciuki uklada? Bosh, ja teraz jakąs schizę mam 😮 Ale co tam, przelustruję Wam dzieciaczki i obym się niczego nie doszukała 🙂
Bo chyba nie napisałam że u Weroniki oprocz asymetrii problem jest własnie z obręcza barkową. Ale przynajmniej nózkami podobno ładnie pracuje

• Mamusie
wanilia napisał(a):
asiadudzika napisał(a):
ładnie leży bo jej ostatnio ukladam rączki co chwilę.jak tak ma jak na zdjęciu to jest dobrze ale ona mi zaraz 'odfruwa' i po leżeniu.znaczy się bierze ręce jak samolot wygląda... 🤪 🤪

Moja robi to samo i rehabilitantka powiedziała że leży bardzo źle. Ale ona ciągle tak te rączki do tyłu odciaga, nie tylko na brzuszku. A jak Milenka kciuki uklada? Bosh, ja teraz jakąs schizę mam 😮 Ale co tam, przelustruję Wam dzieciaczki i obym się niczego nie doszukała 🙂
Bo chyba nie napisałam że u Weroniki oprocz asymetrii problem jest własnie z obręcza barkową. Ale przynajmniej nózkami podobno ładnie pracuje

wtrace sie 🙂 z tymi kciukami to podobno źle, jak dziecko wewnatrz piastki trzyma, tak? bo Kalina czasami tak robi, a czasami ma je na zewnatrz, wiec nie wiem czy sie niepokoic

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
wanilia napisał(a):
asiadudzika napisał(a):

wtrace sie 🙂 z tymi kciukami to podobno źle, jak dziecko wewnatrz piastki trzyma, tak? bo Kalina czasami tak robi, a czasami ma je na zewnatrz, wiec nie wiem czy sie niepokoic

Moja zazwyczaj trzyma wewnątrz. A jak Kalina łapie zabawki to używa kciuka? Czy przygiety do wnetrza dłoni? Jak uzywa to jest ok, moja niestety tego nie robi 😞