Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
Ja w temacie kaszek za wiele nie wiem. Jakoś nie byłam przekonana do czegoś co się wodą zalewa... Ale siostra mi kupiła właśnie te mleczne. A widzę, że Ty jeszcze coś innego używasz. Dziękuje Ci za odp. 🙂

Proszę bardzo 🙂 ja też za wiele nie wiem w tym temacie, trochę poczytałam o kaszkach, trochę zapytałam mamy i co nieco już wydaje mi się, że pojęłam 🙂

• Mamusie
coq tak tak ten dzień już blisko i nawet się nie denerwuję! a bambina ładne pobudki ci robi już widzę twoją mine rano 🙃
a ja do kaszki mleczno ryżowej i ryżowej dodaje mleko modyfikowane bo wtedy jest bardziej syte nawet jeśli jest napisane że zawiera jakieś tam ilości mleka to tak czy tak daje normalnie mleko do tego i tego i jak robię 180ml to daje 5 łyżeczek ale do tego specjalny smoczek z przepływem w litere Y bo inaczej nie przeszłoby a jej smakuje i śpi do rana więc gitara a pytałam siostry i szwagierki i one tez tak robiły nawet jak sladowe ilosci mleka to i tak mleko dodawać!

• Mamusie
pammat napisał(a):
coq tak tak ten dzień już blisko i nawet się nie denerwuję! a bambina ładne pobudki ci robi już widzę twoją mine rano 🙃
a ja do kaszki mleczno ryżowej i ryżowej dodaje mleko modyfikowane bo wtedy jest bardziej syte nawet jeśli jest napisane że zawiera jakieś tam ilości mleka to tak czy tak daje normalnie mleko do tego i tego i jak robię 180ml to daje 5 łyżeczek ale do tego specjalny smoczek z przepływem w litere Y bo inaczej nie przeszłoby a jej smakuje i śpi do rana więc gitara a pytałam siostry i szwagierki i one tez tak robiły nawet jak sladowe ilosci mleka to i tak mleko dodawać!

no to wypróbuję jutro wieczorem zrobić kaszkę na mleku. i może do rana Maciek wytrzyma. A ja mam smoczek z Tommee Tippee rozmiar 3, więc myślę, że uda się żeby to przepłynęło. Jak robię na wodzie to przechodzi.

• Mamusie
Aniqa chyba we mnie nie zwątpiłaś 😜 cieszę się, że Ci przypasował 🙂 🙂 🙂
Agami póki co nic tam nie widzę, będę obserwować, dzięki za wskazówki 🙂
Pammat raczkowaniem to bym chyba tego nie nazwała jeszcze, ale przemieszczanie i siadanie nie sprawia jej już żadnego problemu 😉 Apropo kaszki to moja rano zjada 100 ml mleczno-ryżowej na gęsto zrobionej łyżeczką. To Konsti tyle na kolacje zjada...180 ml kaszki 😮 ta kruszynka?

Ja tego posta pisze już od co najmniej 40 min, bo moja gwiazda koncerty dawała, ale chyba usnęła wreszcie 🤨

• Mamusie
Ja mam smoczekk trojprzeplywowy z aventu i jestem zadowolona nadaje się do rzadkich i gestych kaszek

Młody dopiero poszedł spać bo byliśmy u mojej psiapsióły na urodzinach i wrócilismy dopiero przed 21 do domu 🙂

U mnie niezależnie czy młodemu daje kaszkę czy nie to śpi średnio od 20 do 6 wtedy mleko i z mamą kima w łóżku do 8 .....więc nie narzekam 😉 😉 😉 😉 😉 zresztą mój młody to chyba straszny spioch .....ile w dzień wasze maluchy śpią ???????? Bo u mnie młody ma min4 drzemki tak ok40min a jedną prawie 2 godzinną po obiadku 😉
Nic nie pamiętam co komu odpisać wybaczcie ........

• Mamusie
pammat napisał(a):
meliska normalnie tylko je 180ml po kąpieli tak to je 150/120ml w dzień 😜 ta kruszynka właśnie moja 🙃

my też tylko po kąpieli 180 ml, a tak to 150 ml nie przekraczamy, ale my już pewnie wagą dobijamy do 8,5 kg 😜 czyli dokładny przepis na wieczorną kaszkę... 180 ml wody + 6 miarek mleka + ile kaszki?... bo też z chęcią wypróbuję jeśli miałaby do rana spać. Też mam ten smoczek Y, ale jeszcze nie używałam, bo my łychą lecimy

• Mamusie
ja jakos do kaszki za bardzo nie moge sie przekonac, jak daje jej sloiczek obiadku i pol sloiczka deserku to wydaje mi sie ze wystarczy. dzisiaj zamiast deserku dalam jej pol sloiczka kaszy mannej z biszkoptami, o kotrej pislaal agami ostatnio, ale szczerze to szalu nie zrobilo, pierwszy raz musialam po niej dojesc resztke 😉
a dzisiaj wydawalo mi sie ze zabek sie w koncu przebil, ale jak sprawdzilam dokladniej to okazało sie ze to jednak pieczarki 😉 😜 wiec czekamy dalej

• Mamusie
meliska napisał(a):
pammat napisał(a):
meliska normalnie tylko je 180ml po kąpieli tak to je 150/120ml w dzień 😜 ta kruszynka właśnie moja 🙃

my też tylko po kąpieli 180 ml, a tak to 150 ml nie przekraczamy, ale my już pewnie wagą dobijamy do 8,5 kg 😜 czyli dokładny przepis na wieczorną kaszkę... 180 ml wody + 6 miarek mleka + ile kaszki?... bo też z chęcią wypróbuję jeśli miałaby do rana spać. Też mam ten smoczek Y, ale jeszcze nie używałam, bo my łychą lecimy

no właśnie Pam daj dokładny przepis na tą miksturę, po której może uda nam się dospać do rana 😜

• Mamusie
No Marika, Michas rzeczywiscie spioch...u nas sie znacznie pogorszylo od jakiegos miesiaca, dotychvczas tez spała od 20 do 6 bez pobudki, a potem do 8. w ciagu dnia tez bylo ok. raz 2 godz i potem ok. pol godz. a teraz to tragedia...w nocy średnio 5-6 pobudek ,a w dzień jedna drzenka ok. 40 min i ewentualnie po poludniu jeszcze jedna ok. polgodzinna. wiec króciuutko i malutko

• Mamusie
dziewczyny 180ml wody 6 miarek mleka modyfikowanego i 5 łyżeczek stożkowatych kaszki mleczno ryżowej lub ryżowej 🙂
a Konsti śpi od 8 do 11/12 później od 13;30/14 do 15;30 jakoś i później ją trzymam 3 lub 4 godziny wszelkimi możliwymi sposobami do kąpieli 🙂 i wstaje rano 😉

• Mamusie
meliska napisał(a):
Marika my mamy 2 drzemki, max 1,5-godzinne

Mi się tak właśnie wydaje że ten mój to spioch.......ale jak zaczyna marudzic to idziemy w kimono i jemu to pasuje i tak właśnie wychodzi 4 drzemki codzień......

Aaaaaaaaa dziś zjedzony pierwszy chrupek kukurydziany 🙂 bardziej mu pasował masaż po dziaslach niż smak chyba nie zatrybil a już się chrupek skończył..... 😉ale dziś tylko 1 😉

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
No Marika, Michas rzeczywiscie spioch...u nas sie znacznie pogorszylo od jakiegos miesiaca, dotychvczas tez spała od 20 do 6 bez pobudki, a potem do 8. w ciagu dnia tez bylo ok. raz 2 godz i potem ok. pol godz. a teraz to tragedia...w nocy średnio 5-6 pobudek ,a w dzień jedna drzenka ok. 40 min i ewentualnie po poludniu jeszcze jedna ok. polgodzinna. wiec króciuutko i malutko

u nas w nocy raz się budzi na jedzenie ok 23-24, a potem to zależy, albo dotrwa do 5 albo budzi się ok 3... a co do drzemek to mój Maciek to jakiś dziwny, bo codziennie inaczej. Chociaż udaje nam się codziennie odbyć 1,5 do 2 godzin spania w dzień. Ale raz ok 14 do 16, a ostatnio tak 16-18... więc różnie bywa. A poza tą jedną drzemką to może ze 2 po 25 minut ale czasami nawet nie. Dzisiaj tej długiej drzemki nie było. i Maciek od godziny 14 kiedy zakończył 20 minutową drzemkę nie spał w ogóle

• Mamusie
pammat napisał(a):
dziewczyny 180ml wody 6 miarek mleka modyfikowanego i 5 łyżeczek stożkowatych kaszki mleczno ryżowej lub ryżowej 🙂
a Konsti śpi od 8 do 11/12 później od 13;30/14 do 15;30 jakoś i później ją trzymam 3 lub 4 godziny wszelkimi możliwymi sposobami do kąpieli 🙂 i wstaje rano 😉

Twoja córcia prawie cały czas śpi 🙂

• Mamusie
meliska napisał(a):
Aga haha jaka minka... chyba Maciuś nie chciał się chwalić ząbkami 😁

Maciek wtedy marudził i udawał że płacze. a mama była twarda i nie uległa szantażowi, żeby wziąć na ręce 😜 a że podczas płaczu albo nawet udawania płaczu widać zęby, to postanowiłam skorzystać i fotkę cyknąć 🙃