Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
czesc laski 🙂

no my żółtko tzn pół co drugi dzień dajemy 🙂
Armani tez mi się podoba 🙂 ale tańszy jest chyba eternity CK a tez fajny 😉

my dzis trochę rozwalony dzień ale dużo by pisać.... a tak naprawdę nic istotnego... 😉

młody dziś zaszalał i poszedł w kimono dopiero parę minut po 21....a to nie w jego stylu 😉

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Witam wieczorową porą 🙂 pewnie wszystkie już śpiochacie 😉
Ja też dziś pracowałam... na słynną 4:30 🤢, ale po pracy w kimono z Julą poszłam i uwaga... spałyśmy 4 godziny 🤪 kurcze moje dziecko już od miesięcy tyle za dnia nie spało, haha ciekawe jaka nocka będzie? I jak tak czytam, że Wasze dzieciaczki całe noce przesypiają to tak zazdraszczam bardzo ☺️ u nas standardowo 1 pobudka, a czasem 2 i 6-7 już na nogach jesteśmy 🤢
Wczoraj rano kolejna kupa w nocniku wylądowała 😉 a wieczorem przebiła się nam górna jedyneczka, ale takie to moje dziewczę wczoraj przez tego zębolka było nieznośne, że aż panadol musiałam podać 🤢
Tatuś wczoraj na działeczce miał robotę, a my z Julcią pół dnia wylegiwałyśmy się na kocyku i ta moja ino patrzyła trawę wpierdzielać... na chwilę tylko ją z oka spuściłam, raz nawet wielkiego suchego liścia jej z dzioba wyciągnęłam 😮
Aniqa Jula też do kruszynek nie należy... ostatnio 10 kg 😉 Ja uwielbiam Pi Givenchy, ale też niestety nie tania 😠 mój z kolei CK one. A używałaś kiedyś perfum FM... to takie podróbki oryginałów, dość trwałe i taką acqua di gio 50 ml za około 30 zł możesz mieć 😜 ja w każdym bądź razie polecam... niektóre pachną identiko. A żółtko to lada chwila powinnyśmy już całe wprowadzać
Dorianna to jak mąż skończy remont to chyba będziesz częstszym gościem 😉 buziole dla Twoich chłopaków, żeby się już te mikroby od Dorianka odczepiły 😘 gratuluję ząbka 🙂
Wanilia u nas też jak Jula bez kokard i falban to za chłopaka jest brana 😠 co większa bystrzacha zauważa kolczyki... to chyba dlatego, że te nasze dziewuszki takie łysolki 😉
NovaM zdrowiej kobitko 😘
I chyba Holi wspominała o tym ślinieniu... u nas zęby wychodzą a dziecko suchutkie... czy wszystkie dzieci się ślinią przy ząbkowaniu??
I ktoś jeszcze o paście do zębów... używamy pasty Chicco od 6+ i silikonowy palec

• Mamusie
cześć dziewczyny sory za moją nie obecność ale nie chce mi się siedzieć przy komputerze moja teściowa mnie tak wkurwia że jeszcze trochę a nie wiem co jej zrobie 😮 ona mnie tak wkurw.. ze zastanawiam się nam pójściem gdzies do jakiegoś psychologa 😮 z jednej strony nie wiem dlaczego jej tak nie trawie a z drugiej to jakbym miała mieć taką matkę jak mój mąż to bym leżała w szpitalu psychiatrycznym ona mnie wkurza samym byciem a gdzie dalej 🤢 mąż poszedł z małą do kościoła a ja siedze w zamkniętym pokoju bo nawet na jej ryj nie moge patrzec 🤨

• Mamusie
hej kochane!!!!
Oj kurde Pamm współczuję teściowej naprawdę ja też miałam załamkę pamiętasz???Przeszło mi na szczęście na razie!!!
Co do zębów my jeszcze nie mamy ani jednego a mały ślini się mega chyba mój Eluś tylko nie ma!!!
Mój mały wczoraj pierwszy raz zjadł z mega smakiem zupkę HIPP pomidorową

• Mamusie
Hej,
ja juz tez zupki na wywarze gotowałam tylko ostatnio jakoś nie było zupekw jadłospisie 😜
Melsika z mojej Weroniki tez trawożerca 😁
NovaM jak forma dziś? Dasz radę na dożynkach potańcować?
Pamm ja Cię rozumiem i mam nadzieje że jak znajdziesz robote to i o mieszkanku bedziecie mogli pomyśleć 😘 Chociaż ceny wynajmu w Poznaniu pewnie nie sa zachęcające 🤨
A teraz uwaga: Weronika spala dziś od 21 do 9 rano bez pobudki 🤪
Jak sobie pomyslę ze jutro do roboty to mi się słabo robi...... 😞

• Mamusie
Dzieńdoberek 😉
Pospałyśmy do 9 🤪 ale pobudka o 2 i 5.30 była, a jak 😜 co Wy tym swoim dzieciom robicie, że tak śpią? Później mamusia upolowała kupkę 😉 no bajeczka... do wytarcia dupki zużyłam 1 chusteczkę, a tak musiałam pół paczki, żeby to wszystko dobrze zeskrobać 😜
Pammat zaraz Konsti do żłobka pójdzie, Ty szukaj roboty i mieszkania do wynajęcia, bo się zamęczysz z tą swoją teściową. A nie możecie się do Twoich rodziców przenieść?
A ja nie wiem czemu macie takie wyrzuty, że słoiczkami karmicie... ja bym tam wolała... składniki z pewnego źródła, w odpowiednich proporcjach... a ja część warzywek mam eko, ale część w markecie kupuję i mięsko też, bo niestety nie mam pewnego źródła i nawet wolę nie myśleć co w nich siedzi 🤢 🤢 🤢 Słoiczki też czasem podaję, ale to trochę drogi interes, dlatego gotuję... od razu wielki gar... baza marchew + seler + pietruszka, a później dorzucam mięso, brokuły, kalafior, buraczki i dzięki temu codziennie inną zupkę serwuję. Ostatnio rosołek gotowałam na mięsie, a tak to mięso raczej osobno.

• Mamusie
Haha Wanilia ja poprzedniego posta gdzieś od godziny składałam, bo muszę z moją gwiazdą tańcować 😉 To widzę, że Werka też Wam dała dziś pospać, ale aż taki wypas 🤪 My wczoraj wyjątkowo późno spać poszliśmy ok 10, więc pewnie jeśli byśmy poszli jak zwykle to od 7 na pełnych obrotach byśmy byli 🤢 Zamienimy się na kilka nocy dziećmi?? 😁

• Mamusie
dziewczyny przecież ja teraz jestem na wychowawczym ja mam prace 🙂 czekam jeszcze żeby zobaczyć czy mała się zaklimatyzuje w żłobku i atakuje do pracy a mieszkanie to patrzymy żeby kupić a nie wynając moj nie chce wynając bo się nie opłaca.. niedługo dostane zgorem 🤔

• Mamusie
no właśnie coq!!! czekamy!!!

ja mam tylko kurczaka eko od babci ale to już coś 🤪 a cielecinki itp lecą słoiczkowe
a u mnie to ja nazywam to obiadek bo wszystko takie zmielone ze trudno powiedziec czy zupka czy drugie i tak jak u meliski jedna baza i wpada coś ekstra cukinia, brokul,burak.....
obiadek to obiadek 😉

• Mamusie
hejka kochane!!!
My dziś spoko dzionek!!!
Mały nawet nawet!!!
Pamm ty się nie przejmuj będzie ok i za niedługo zamieszkacie już sami ze swoją rodzinką!!!
Aniqa super że już w domku!!!
Meliska no to ty dobre obiadki serwujesz!!!Mój mały się też w nocy budził i daję mu już od tygodnia kaszkę z bobovity na dobranoc wieloowocowa po 9 miesiącu jest pyszna a on mi idzie spać o 20 i wstaje o 5 lub 6

• Mamusie
Dziwczyny, wczoraj mialam pisac ale jakos nie wyszlo.
Reakcja na tate: kiedy wzial ja na lotnisku na rece, byl placz i powrot do mamy...ale dziecko bylo baaaaardzo zmeczone. A w domu, jeszcze w nocy patrzyla na niego spod byka wtulona w moj polik 🙂 czyli dokladnie tak samo jak robila z moja rodzina 🙂 Teraz owszem, w lozku wlazi na tate i sie usmiecha, ale na rece raczej nie chce 😜
Podroz mialysmy bardzo dluga. Siosta chciala mnie do Poznania odwozic, ale namowilam ja na pociag- w koncu paliwo juz prawie za 6zl. Zrobila sie cala wycieczka, moja siostra, jej maz czyli moj bagazowy 😉 obowizkowo Grzes i my. ZPily do Poznania pociagiem, na lotnisku posiedzielismy jeszcze razem a potem fru 😞 No i najgorszy etap podrozy to Monachium, bo siedzialysmy tam ponad 6 godzin 😮...ale jakos minelo, choc na koncu Jasminka poplakiwala i w samolocie tez bylo sporo z nia halasu. a samolot w dodatku pelen. Jeszcze zle miejsce mi dano i musialysmy sie przesiadac 🤢 Znalazly sie dwie mile panie; ktore plecak mi z samolotu wytargaly, a potem walize na wozek...ktora wazyla 30kg 😮 wiec w ogole sie dziwie, ze w Poznaniu pani nie wziela oplaty za nadwage.
Potem to juz tatus do nas wyskoczyl rozradowany i pognalismy samochodem do domu. 🙂
Takze jak z domu wystartowalymy o 7.30 tak na lotnisku w Lyonie bylysmy okolo 22.30