Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
hej,
uciekam do kapieli, bo jutro mam wizyte u gina, cytologie bedzie mi robil, bo osttnio ze 2 lata temu miałam. Tak mi sie przypomnialo, jakie akrobacje musiałysmy w ciazy robić, żeby sie przygotowac do wizyty 😁 😁 😁
Kalinka dzisiaj pierwszy raz wstala z leżenia na kolanka i trzymajac sie szczebelek chciala wstac, ale dupka dalej za cieżka 😉 a bylo to o 5 rano, no i do 7 tańcowałysmy - Kalina wstaje, mama kładzie, Kalina wstaje-mama kladzie itd.... 🙂
ale wy z tymi nocnikami szlejecie....ja kupilam z miesiac temu, ale schowalam narazie, pytałąm mamy i powiedziala ze do roku mam sobie darowac, ze nie potrzeba tak szybko, bo dziecko i tak nie kuma..
Ale padam na cycki już, bylam w pracy dzisiaj, potem sprzatanie, gotowanie obiadu, potem dla Kalinki jeszcze ugotowałam 2 rodzaje zupki ( koperkowej 3 słoiczki i szpinakowej też 3 słoiczki)zamroziłam od raz je i na tydzień mam 🙂 🙂 🙂 jeszcze powinnam podłogi uyc, ale juz mi sie tak nie chce...
Zdjęcia Karolinki i Yasminki sliczne 🙂 🙂 🙂 mi jakos nie po drodze ostatnio z aparatem...

• Mamusie
Witam 🙂
Ja skończyłam właśnie oglądać ostatni odcinek "prawo agaty" fajny serial ale wszystkie odcinki oglądałam na necie nawet nie wiem kiedy to leci....

Karolka i Yasminka cudne !!!!!
Też padam.....na twarz.....
I ja nieszczęście już z tych "zakreconych" ale dopiero 3 razy miałam okres i jeszcze nie jest taki jak w zegarku ale przynajmniej jest bezbolesny 😉

Ulka co do lekarzy to nawet nie wiem jak to skomentować..... 😞 ale o dupe rozbić takich fachowców.....

• Mamusie
marika321 napisał(a):
Miałam coś pisać i mi wylecialo z głowy.. ..

Aniqa przyznaj się ze się steskniłas za ginem.... 😉 hahaaaaa ja miałam naszczęście przed ciążą i w ciąży jeszcze robiona cytoligie....i narazie się nie wybieram...

Dobranoc laski

taaaa, strasznie teskniłam 😜 ale ide jutro do innego gina, bo powiedzialam sobie, ze ten który prowadzil mi ciaze juz mnie na oczy nie zobaczy, zbyt duzy ignorant z niego. No nic, maszynka do golenia już na mnie łypie oczkami, wiec spływam

• Mamusie
dzień dobry 🙂 🙂 🙂

oj, wczoraj ok 22 dopadłam książki - tak dawno nie miałam czasu na czytanie i jak już zaczęłam tak... i skończyłam o 1.30 😮

a ja dzisiaj znowu na szkolenie na 16... tak ok 9 planuję iść z Maćkiem do sklepu, kupić pieczarki i trochę kapustki i zrobić kulebiaczki z ciasta francuskiego 😁 oczywiście ciasto kupione, leży w lodówce, kończy się termin więc trzeba spożytkować no i pomyślałam, że w ten sposób 🙂

• Mamusie
Wczoraj zauważyłam coś białego na górnym dziąśle i się zastanawiam czy ta kreseczka to wychodzący ząbek?
Wczoraj sie zasiedziałam zamiast iść spać i dziś rano oczu otworzyć nie mogłam. Nie wiem, o której przytargałam Małą do łóżka, spała trochę, a potem bawiła się z tatusiem skutecznie jednak mnie budząc 🤢 W ogóle ona śpi w pokoju obok, ja mysałam,że sobie łóżeczko przytargam do sypialni na jakiś czas, w końcu kółka są 😜 a tu zonk, dzwi są tak wąskie, że musialabym trochę to łóżeczko składać 😮 😁 Więc biegam do niej tak w nocy,a rano do łózka zabieram.

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
Wczoraj zauważyłam coś białego na górnym dziąśle i się zastanawiam czy ta kreseczka to wychodzący ząbek?
Wczoraj sie zasiedziałam zamiast iść spać i dziś rano oczu otworzyć nie mogłam. Nie wiem, o której przytargałam Małą do łóżka, spała trochę, a potem bawiła się z tatusiem skutecznie jednak mnie budząc 🤢 W ogóle ona śpi w pokoju obok, ja mysałam,że sobie łóżeczko przytargam do sypialni na jakiś czas, w końcu kółka są 😜 a tu zonk, dzwi są tak wąskie, że musialabym trochę to łóżeczko składać 😮 😁 Więc biegam do niej tak w nocy,a rano do łózka zabieram.

Moze faktycznie zabek 🙂
Co do lozeczka Florek spi na gorze u Nas. Byl to pomysl mojego meza zeby go tam przeniesc wiec w nocy moj maz biega do dziecka 😁 a jak mlody sie juz bardzo drze wtedy ja sie zwlekam z lozka i go uspokajam. Dzis do Nas do lozka trafil o 5:00 dostal mleko powyglupial sie chodzac po Nas i budzac po czym zasnal 15 minut przed budzikiem.
Co do nosnika to u Nas o to jest wielka batalia. Florek nie lubi byc w jednym miejscu wiec jak go sadzam na nosnik to sie wygina i piszczy 😞 Trzeba go bardzo mocno trzymac, a ostatnio to nawet daje mu zabawki zeby go czyms zajac 🙂

• Mamusie
Dzień dobry 🙂
Mamusia już wróciła z pracy i z tatusiem w drzwiach powiedzieli sobie baj 😞
Moja niuńka właśnie molestuje kartonik po lodach, więc mam jeszcze chwilę 😉 Później nadrobię, ale się chociaż przywitam. W ogóle to marzę, żeby poszła spać ☺️ i ja razem z nią ☺️ Znowu 4.30 do roboty... już mam dość ... trzeci tydzień już się tak bujam, ale od poniedziałku wraca wsparcie ufff i w końcu jakąś popołudniową zmianę złapię. Noc koszmarna... nawet 2 godzin ciurkiem nie przespałam... tak gwiazda rządziła 🤢 🤢 🤢

• Mamusie
marika321 napisał(a):
agaaa!!!!!!!!!!!!!!! 😠 niektorzy pracują a ty tu takie smakołyki .... i jeszcze jak sie o nich pieknie rozpisujesz.... 😜 aż czuję jak pachną!!!!!! 😉

To ja Cie pociesze Marika! Ja nawet jakbym chiała gotować to nie mam na czym 😮 Na stanie tylko mikrofala i piekarnik, który mąż dostał od kumpla jak ten do USA wyjeżdżał. A więc niech żyje żarełko odgrzewane i słoiczki dla dzieci!!!! Mała dostaje obiadki ze słoiczków, oczywiście ubolewam no i owoce na deser. Kaszana generalnie, w tygodniu może kupimy kuchenkę.

• Mamusie
heloł,
ale jestemzła!!!!! bylam rano u gina, wizyta umowiona pol roku temu bo to na NFZ i wiecie co sie okazało????? że mi sie daty pojebały i miałam byc wczoraj na 10 😠 😠 😠 😠 😠 no nie wierze normalnie, głowe bym se dala uciac, ze mialam na dzisiaj, wiec nawet nie zagladalam do teczki, gdzie mialam date wpisana. no i umowilam sie na kolejna wizyte...za szczeście za 1,5 m-ca, ale do jakiegos nieznanego gina
A nasza tez dzisiaj tańcowała...od 1 do 3 w nocy...rano miałam łeb jak sklep 😠
Aha, no i my tez już wstajemy na nozki, bo dotychczas bylo na kolanka tylko 🙂 🙂 🙂 dzisiaj pierwsze udane próby w łózeczku, a jak ja teraz kladlam na drzemke, to masakra, ja kłąde, ona wstaje, ja klade, ona wstaje...no masakra, juz chyba wolalam stacjonarne dziecko 😉

• Mamusie
witamy wieczorkiem!!!! dziś nasz mały z tatusiem także spoko i był grzeczny i muszę się pochwalić zjadł w kawałkach rybkę i ziemniaczka i marchewkę a wszystko gotowane na parze także superowo!!! Cieszę się. mój mały nadal żadnego zęba nie ma!!!! Dziś zasnął mi o 18 i myślałam że spać pójdzie później a on normalnie ok 19.40 już spał także spoko!!!