Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
pammat napisał(a):
ja też widzę i będzie spory do maja ten brzuszek 😆

Oby wiekszy niz z Weronika, zeby sobie tym razem dzidzia mogla spokojnie nogi rozprostowac 😉 Bo Werka sie urodzila ze stopa przygieta do podudzia...Za godzine mam wizyte.
I ktos mi polskie znaki ukradl 😲 😉

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Hej,
ja juz po wizycie - wszystko w porzadku, termin porodu na 18.05, za 3 tyg USG genetyczne.
U mnie już niestety po ciasteczkach - pies sie nimi zaopiekowal 😠 Bo jak debil wylozylam je na talerz i polozylam w pokoju na stoliku kawowym, akurat na wysokosci jej pyska...Wiec jak tylko zostala sama zachowala sie jak typowa kobieta - zwalczyla frustracje slodkim 😉

• Mamusie
wanilia napisał(a):
Hej,
ja juz po wizycie - wszystko w porzadku, termin porodu na 18.05, za 3 tyg USG genetyczne.
U mnie już niestety po ciasteczkach - pies sie nimi zaopiekowal 😠 Bo jak debil wylozylam je na talerz i polozylam w pokoju na stoliku kawowym, akurat na wysokosci jej pyska...Wiec jak tylko zostala sama zachowala sie jak typowa kobieta - zwalczyla frustracje slodkim 😉

O! jak genialnie, już masz termin 🤪
Co ty to nie pies, pewnie Ciasteczkowy Potwór Ci się włamał 😜

• Mamusie
Mamy dziś dość chodzący dzień 🙂 Próby, próbki...łącznie z 20 kroków poszło dziś jak nic 🙃

Miałyśmy też niemiły wypadek. Jaśmina siedziała na podłodze i nagle odchyliła się w tył u upadła na plecy a głową przyłożyła o podłogę. Podniosłam ją, a ona dwa pawie puściła, w przestrzeń poszło daleko 🤢 Nie co to spowodowało, bo zwymiotowała mlekiem, które wcześniej wypiła i kawałeczkami marchewki - którą źle dziś zblenderowałam ☺️ Może leżało jej to na żołądku, a do tego ten upadek, może jeszcze docisnęłam jej na brzuszek jak ją chwyciłam.
Na szczęście ma się dobrze 🙂

• Mamusie
Ojj, Coq, niestety takich sytuacji nie unikniemy...Obserwuj Jaśminkę, jeśli wymioty się nie powtórzą to znaczy że przyczyna niekoniecznie było uderzenie. Kroczków oczywiście gratulujemy, jeszcze chwila i będzie Ci dziecko biegać 🙃
Weronika zaczyna się wspinać i cała drżę kiedy jej nie upilnuje i krzywdę sobie zrobi. A przed chwilą coś jej nie poszło w raczkowaniu i uderzyła buzią o kafelki 🥴 Ryk był niesamowity ale to chyba bardziej ze zmeczenia niż od uderzenia. Spała dziś tylko raz, trochę ponad godzinę i od 13 walczy. Teraz też jeszcze jęczy w łóżeczku ale wezmę ją na przetrzymanie bo naprawdę pora już na nią

• Mamusie
Pammat:
Ciasteczka owsiane z bakaliami
Składniki:
Ø 2 szklanki mąki krupczatki
Ø kostka margaryny lub masła albo pół na pół
Ø szklanka cukru (można dać mniej cukru a na to miejsce trochę miodu)
Ø ½ łyżeczki proszku do pieczenia
Ø troszkę soli
Ø 2 jajka (jeśli małe to 3)
Ø 1,5 szklanki płatków owsianych
Ø 1,5-2 szklanki nasion (słonecznik, pestki dyni, orzechy, migdały, rodzynki,sezam)-Wykonanie:
Utrzeć lub zmiksować tłuszcz z cukrem, dodawać po jednym jajku, potem mąkę z proszkiem do pieczenia,szczyptę soli, na końcu wymieszać z nasionami i płatkami.
Nakładać łyżką na blachę wyłożoną papierem (trochę spłaszczyć). Piec 10-12 minut w temp.180-190C.
Ciasteczka układać z przerwami, bo wyrosną. Są gotowe jak się zrumienią.

• Mamusie
witam 🙂

piękna pogoda, i spędziliśmy dużo czasu na dworze 🙂
łazienka u góry skończona 😁 zostało tylko przy drzwiach balkonowych bo zabrakło płytek, zamówione już są 😉
spiżarnia zrobiona, jutro wiatrołap i zostanie kotłownia
na malowanie jestem umówiona w przyszły poniedziałek, 3 dni przed 1 listopada poniedziałek, wtorek, środa i wszystko pomalują 🙂 🙂 🙂 jak już kolory będą to cudooo będzie 😁

Coq gratuluję kroczków Jaśminiki 🙂
Wanilia Maciek też dzisiaj raz spał, od 13 do 14... i potem okropny był pod wieczór, ale już śpi od 19 🙂
NovaM buziaki dla Kajtka, żeby go mnie bolało 😘
Asia no daj mu naleśnika, daj! 😁

• Mamusie
dzięki dziewczyny 🤪
coq gratuluje postępów z kroczkami 😆
wanilia fajnie że na wizycie wszystko ok i dzidziuś się ma dobrze 🤪 a ja małą zostawiam stoi wszędzie już czasem nie mam siły latać za nią bo ona tylko stoi i ja biegam po domu a ona lata za mną i wszędzie wstaje zostawiam ją dlatego bo ona czasem nie chce siedzieć w łóżeczku i lata po całym domu ale wie że jak stoi to ma usiąść na pupe 😜

• Mamusie
no a Maciek sam jeszcze żadnego kroku nie zrobił, za jedną rękę chodzi, trzyma się stołu jedną ręką, ale jeszcze się nie puścił. spodobało się pieronowi małemu gonienie na czterech chyba 😜 😜 😜

ale za to coraz bardziej gadatliwy się robi 🙂 mówi babcia, lampa, oko, mama, tata, dziadzia, bozia 🙂 no i pokazuje oko, pokazuje jaki duży urośnie, pokazuje jak robi samochód 😁

• Mamusie
Helloł 🙂
A my dziś pospałyśmy u babci... 2,5 godzinna drzemka 🤪
Wanilia sorki ☺️ ☺️ ☺️ aż mojego zawołałam, żeby mu ten brzuch pokazać... no i mnie oświecił 😜 ten pasek na dresikach to myślałam, że to firana między nogami 😁 no i teraz i ja widzę... brzuchol jak malowanie 🤪 A to zaproszenie to myślałam, że na ciasteczka, a tu jakaś lipa 😉 Super, że po wizycie ok 🙂
Coq łączę się z Tobą w "upadku", moja też dziś wyrżnęła i tatuś cały dzień chodził i do niej gadał, że ją mamusia na szafę pchnęła... głupol 😠 A pani z kiosku przynajmniej roczek nam dawała 🙃

• Mamusie
meliska napisał(a):
aaagaaa napisał(a):
a my dzisiaj 10 miesięcy mamy 😁

najlepszego Maciuś 😘

Hihi, tez wypatrzyłam tą dyszkę ale Młoda mi tu cyrki odprawia i nie zdązyłam gratulacji złożyć - wszystkiego najlepszego dla Maciusia 😘
Meliska no takie zdjęcie od dupy strony 😜 A ciasteczka nowe upiekę, bez obaw 🙂
Wiesz co, az spojrzałam na to zdjęcie i nie wiem jak Ty tam tyłek w miejscu brzucha dojrzałaś 😮 Jesteś pewna ze w ta szafę to tylko Jula walnęła? 😜
Aaagaa coś nam chyba obiecałaś?

• Mamusie
Ufff...dzieci śpią...kolację czas zacząć 🙂

Dziesięciomiesięczny Macieju -> 😘 😘 😘

Coq co do uderzeń w podłogę to młody już parę zaliczył ale bez wymiotów 🤨

Wanilia dobrze, że z fasolką wszystko w porządalu 🙂

Melisko pomysłowego małżona masz heheh 🙃

Asia zazdraszczam czasu spędzonego w kuchni...szkoda, że bliżej nie mieszkasz bo na pewno bym często Was nawiedzała 😉

• Mamusie
Nova Jaśmina to już z dziesiąt razy wyłożyła się i głową przyłożyła o podłogę. Tylko teraz wymiotowała, myślę, że gdyby był to jakiś wstrząs to wymiotowałby i później. Miała się dobrze cały czas więc chyba jest ok.

Meliska to Ty naprawdę z tym brzusiem Wanilii? 😁 😁 😁 Ja myślałam, że Ty jaja sobie robisz 😁
Aga no nieźle twój Maciek opowiada. 🙂 I najlepszego dla niego!!
Ja to zawsze chcę moją nagrać jak mówi, albo jak tańczy (tata wynalazła jej mega przebój i o matko! co się wtedy dzieje :lol 🙂 ale jak włączę aparat to ona jak na złość przestaje albo do aparatu leci 🤢

• Mamusie
Maciej za życzenia dziękuję 🙂 bo przed chwilą się przebudził, ale na szczęście tylko na chwilkę 😉

Coq u nas też tańce odchodzą, jak tylko usłyszy gdzieś muzykę, albo jak mu się zaśpiewa 😁 ale nie da się go nagrać, bo aparat trzeba dotknąć 😜

aaa, jak się Maćkowi śpiewa "la la la la" to powtarza. a dzisiaj mu zaśpiewałam kilka tych "la" w jakiejś tam tonacji, a on powtórzył melodyjnie tak jak usłyszałam. to pewnie przypadek, że mu się udało. ale moje zadowolenie było ogromne 🙂 moja mama słyszała akurat, i mówi, że rewelacja, że w melodii powtórzył 🙂

a co do upadków, to u nas też sporo było.

• Mamusie
coquelicot napisał(a):

Meliska to Ty naprawdę z tym brzusiem Wanilii? 😁 😁 😁 Ja myślałam, że Ty jaja sobie robisz 😁

ej Coq daj spokój 😜 ☺️ późno było 😁

Jak napuszczałam wody do kąpieli to gwiazda przyleciała i pluszaka do wody wciepła 😁 no ręce mi opadają 😁

• Mamusie
hejka kochane!!!
Dzięki za słowa otuchy związane z ząbkowaniem!!! Myślę Coq że mój mały przejdzie to spokojnie!!!
Wanilka ciesze się że z Fasolkiem wszystko oki bo to będzie chlopczyk!!!
Hehhe
Co do ciasteczek to jutro zrobie bo mam ochotę!!!
Ja zA TO PYSZNY CHLEBEK Z PŁATKÓW OWSIANYCH ROBIĘ!!!

• Mamusie
Coq 7:30 to chyba nie taka zła godzina? 😉 My przed 8 wstaliśmy, ale najczęściej to około 7 pobudka jest właśnie. I zapomniałam się pochwalić, że nocki się poprawiły... zdecydowanie poprawiły 🙂 dziś np. 1 mleczko o 3:30, a czasem o tej godzinie to i 3 nieraz już były 🤢
I odwołuję to co wczoraj napisałam... pluszak w wannie to jest nic 😜 rano myłam włosy, a zamykam zawsze kurek, bo później włosy zbieram coby mi kanału nie zatkały, więc wody nazbierałam i co w tej wodzie nie pływało... a na koniec ta moja łobuziara wrzuciła tam ręcznik, którym miałam włosy wycierać 😁