Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Właśnie byłam z małym na krótkim spacerku saneczkowym 🙂

Mały miał ubaw po pachy jak skakał (z moją pomocą afkors) po zaspach 🙂
A jeszcze większą jak psiaki zaczęły hasać po śniegu 🙂
Co do sanek to mamy zwykłe, najzwyklejsze z oparciem i szczerze powiem, że korzystają z nich wszyscy, od najmłodszych do najstarszych 🙂
Później jakąś fotkę wrzucę 😉
Teraz zasnął właśnie...po tylu dniach siedzenia w domu powietrza złapał i odpłynął w 3 sekundy 🤪

Coq dzięki za oklacha 😘

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
meliska napisał(a):
NovaM ja pierdziele, ale zima u Was 😮 😮 słodki ten Twój bałwanek 🙂

W imieniu bałwanka bardzo dziękuję 🙂
A co do zimy to ja już nią brzydko mówiąc rzygam 🤢 🤢 🤢
Dzisiaj go wzięłam na chwilę bo akurat nie padało, a tak to non stop śnieży 😠A jak mam gdziekolwiek jechać to mi się flaki przewracają bo takie warunki...na tym jednym zdjęciu co w sankach siedzi to jest na głównej "ODŚNIEŻONEJ" już ulicy robione 😠 😠 😠 ...jakieś 15 cm śniegu w tym ok. 10cm pod spodem lód 😠

Korzystam, że mały śpi i jakiś obiad lekki zrobić trzeba...a może pomidorówka 😉 ...hyba tak 🙂

Miłego popołudnia laski 😘

• Mamusie
dziekuje dziewczyny za zyczenia 🙂)))))) baaaardzo dziekuje.... ja dzis z okazji urodzin wzielam sobie urlop i sprzatam u siebie w domku a mlody z niania u dziadkow w domku.... jeden pokoj narazie zrobilam bo robie generalne pozadki stycznioo wiosenne chociaz za oknem nie napala optymizmem bo bialo mglisto chociaz cos slonce probuje sie przebic....
i zaraz jade po ciasto i jakies % bo sie gocie zapowiedzieli... w prezencie dostalm blender bo mi sie spalil 😜 a maz dzis moze z niemiec w roci wiec tak sie ciesze ze spedzimy urodziny razem 😉)) ok uciekam..
sps nova fotki meeeeeeega a najlepsze z pupa 🙂)) moj tez tak lata po chacie i sika dzidkom po panelach hihihihihihih/ 🙂)))

• Mamusie
hej ja wczoraj nie mogłam sie zalogować na telefonie 🤢 a laptopa nie ma mowy zeby wlaczyc dopoki moje dziecko nie spi bo wali mi w klawiature równo krzyczy placze jek nie chce jej dopuścić więc nie bede jej nerwów psuła i nie włączam kompa 😉 teraz śpi od 12 licze że pośpi do 14 dzisiaj na obiad karp bo w końcu trzeba go zjeść do końca jak został jeszcze i pierogi z kapustą i grzybami 😜
do góry mieszka chłopak ma 14 lat i chyba mu napierdole mała śpi on pizga muzyką wczoraj go zjechałam bo zaczął się rzucać że mu pizgam w drzwi to mu powiedziałam że jest patusem jebanym bo tam nad nami taka patologia że koniec codziennie hałas o ruchanie lub o chlanie żenada... chyba będę musiała iść i mu wyjebać 🤢 mój mąż mu wczoraj powiedział ze jak bedzie robil nam na złość to go weźmie do lasu i zakopie 😮 teraz ferie i siedzi małolat w domu .. jebaniec!!

novaM ta fotka z tą gołą dupcią słodziutka dupcia jak marzenie 😆 🤪
moja konstancja sanek nie lubi 🤢 i raz jechala w sankach kuzynek z jedną rurą na plecach i spadała a później ją przesadziłam w sanki z normalnym oparciem i było ok ale płakała i nie chciała jeździć 🙃

• Mamusie
Nova mega zima 🤪 Nie dziwię się, że masz dość, ale wiesz ja w tym roku śniegu za bardzo nie widziałam 😉 Ale wiadomo dzieci śnieg cieszy 😉

Pammat takich opisów toja przy najgorszych nerwach spowodowanych moją sąsiadką nie dawałam 😎 Ja chyba nigdy życia w bloku nie pokocham, jedyne co lubię, to widoki z góry...jak się mieszka choć trochę wyżej.

Aniqa 🤢 odetchnij dziewczyno!!

Ja też oddycham, bo Mała śpi, od pół godziny...o matko już pół godziny minęło 🤢
Udało się posprzątać a teraz idę coś w kuchni kombinować.

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
Hahaha,Pamm, w ktorym ty gangu pracujesz?:-P opis jak trzeba,usmialam sie;-)
A my mamy nowa zabawe....uwaga...wyrzucanie smieci i reszteek jedzenia z wiadra na smieci.....mamusia oczywiscie baaaaaaaardzo szczesliwa i uradowana z nowej zabawy coreczki:-S

Poznańskie gangi wiadomo 😎 😎 😎

Co do zabaw...młody od kilku dni wyrzuca wszystko do śmieci 😠
A najbardziej lubi otwierać szufladę w kuchni i przybory kuchanne lądują wtedy w sekundę w koszu 😠 😠 😠
A żeby tego było mało - wczoraj wyrzucił smoczek do kibla, a mądry dziadek nie wiedział o co mu chodzi bo stał przy sedesie , pokazywał na niego rączką i "yhał"...a dziadek myślał, że mu pokazuje żeby wodę spuścił...no i spuścił...smoczka 😠

• Mamusie
NovaM napisał(a):
Aniqa1111 napisał(a):
Hahaha,Pamm, w ktorym ty gangu pracujesz?:-P opis jak trzeba,usmialam sie;-)
A my mamy nowa zabawe....uwaga...wyrzucanie smieci i reszteek jedzenia z wiadra na smieci.....mamusia oczywiscie baaaaaaaardzo szczesliwa i uradowana z nowej zabawy coreczki:-S

Poznańskie gangi wiadomo 😎 😎 😎

Co do zabaw...młody od kilku dni wyrzuca wszystko do śmieci 😠
A najbardziej lubi otwierać szufladę w kuchni i przybory kuchanne lądują wtedy w sekundę w koszu 😠 😠 😠
A żeby tego było mało - wczoraj wyrzucił smoczek do kibla, a mądry dziadek nie wiedział o co mu chodzi bo stał przy sedesie , pokazywał na niego rączką i "yhał"...a dziadek myślał, że mu pokazuje żeby wodę spuścił...no i spuścił...smoczka 😠

😉 my ostatnio stracilysmy 2 smoczki, jeden zgubiny i jeden polamany. Został jeden cenny jak skarb 😉 musze zamowic nowe, coby wtopy nie bylo ze i ten sie zgubi
taaaa, otwieranie szaf i szuflad..jak ja t dobrze znam. a najbardzej moje gaciory porozwalane po calym domu, a ostatnio nawet u Kaliny na glowie wyladowaly i tak sobie chodziła w mAMY MAJTACH NA GŁOWIE 🙂

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
ja musze znowu butki domowe wymienic, miesiac temu kupilam rozmiar 21, byly troche duze, minal miesiac i juz sa na styk 😮 no masakra, wyglada na to, ze Kalina za matka bedzie miala gire jak łopata, 40 przynajmniej 🤢

Ojj nie ma tego złego...ja mam inny problem z kapciami 🤨
Żadne nie pasują 😮 Młody ma tak wysokie podbicie, że dałam sobie spokój z kapciami 🤔

Ale po tym co przeczytałam ostatnio o chodzeniu bez obuwia przez małe dzieci (Zawitkowski się wypowiadał) to stwierdziłam, że jak lubi to niech chodzi w skietach albo w rajtach 😉

• Mamusie
witajcie, ale nastukalyscie!! 🙂
Agami 100 lat!! 🙂
pamm - o kurde ja bym sie Was bala 😜 nade mna tez dieciak puszcza muze na maksa caly raok, ja nie wiem on ma jakis indywidualny tok nauczania czy c co wiecznie w domu...
sanki - my mielismy zwykle drewnieane i niestety leza na balkonie a ja kupilam drugie, z raczka do pchania spiworem i przede wszystkim STABILNE!! w tamtych mi dziecko co 5 minut twarza w sniegu ladowalo 😠 teraz spacery to przyjemnosc, i Julkowi tez sie mega podoba, bo nie wiem czy Wam pislaam ale w wozku to on nie znosil jezdzic wiecteraz jestem bardzo zadowolona bo godzine spokojnie mozmey spacerowac bez placzu 🙂 🙂 🙂

• Mamusie
marika321 napisał(a):
jakieś 52 osoby u mnie pracuje 😉 a kulig wiecie taki saniami konie.... 😉nie że na sankach za ciagnikiem 😜 😎potem ognisko itp.itd.... 😜 (100 na osobę to będzie kosztowało ale naszczęscie z socjalnego 😜)

w tamtym roku też był 😎......ale ja jak wiecie na macierzyńskim byłam 😉 siedząc w domu o laktacje dbałam 😜 😜 😁 😁 😁

http://www.cyziowka.pl/pl/galeria/art23.html

Fajnie to wyglada ale ja nie znosze kuligow chociaz konie uwielbiam!!! a to da;tego ze zawsze tak wymarzne ze mi sie odechciewa wszystkiego!!! no chyba ze sobie walniesz cwiarteczke przed to spoko 😜

• Mamusie
Hahaha dziewczyny uśmiałam się z waszych dzieci...a właściwie z tego co one robią 😁
Mojej zdarza się zajrzeć do kosza na śmieci, ale nic tam nie wrzuca, do kibelka też nie.

Wasze dzieci też uwielbiają Was karmić 🤔 Ja jej ciastuszko a ona mi 😉

Dopiero co zapaliłam światło 🤪 w pogodny dzień spokojnie do 17.30 bez światła można działać ---super, coraz bliżej wiosna 🙃

• Mamusie
wanilia napisał(a):
Mamy sanki 🙃 lekkie, chyba wygodne -Werkę w pasy mogę zapiąc i nawet śpiworek wygląda na to że pasuje. Jutro do poludnia wyprobujemy 🙂
ps. zadzwoniłam do sklepu i okazalo się że sanki są - strona w necie zupełnie nieaktulana

Brawo mamuśka za dociekliwość z elementami uparcia 😉