Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
marika321 napisał(a):
aaagaaa napisał(a):
a powiedzcie mi dziewczynki czy szczepicie dzieci na ospę???

bo my mamy szczepienie w piątek, to odra, różyczka, świnka... no i się zastanawiam nad tą ospą...

Ospa niet....uważam że nie zagraża życiu....a ta szczepionki ......... to chyba nie należy przesadzać.....
z dodatkowych to ja tylko na pneumokoki i czy teraz nie masz dawki przypominającej bo Ty chyba też na to szczepisz??? 🤔

lekarka mi powiedziała, że tej dawki przypominającej to się nie szczepi razem z odrą, różyczką, świnką.

i na ospę też nie będę szczepić, tak się po prostu dzisiaj zaczęłam zastanawiać. ale doszłam do wniosku, że ja chorowałam i nic mi nie jest.

• Mamusie
tak Wanilia masz prawo kropokować!!!
eheheh
Dobrze będzie!!!
Ja wróciłam z pracy zeżarłam sałatkę jarzynową mój M zrobił pyszną i musiałam i do tego 2 kromki świeżego chlebusia mniam mniam usprawiedliwiona
!!!!
WINKO do tego dobranoc kochane a na jutro jakie mam plany kulinarne oj nie wiem jak to zrobię przy małym

• Mamusie
u nas temat szczepienia na ospe rozwiazal sie sam, bo to juz za nami 🙂 spoko dziewczyny, ospa to nie koniec świata, chyba każda z nas przechodzila to w dzieciństwie i żyjemy. Kalina też to przeszla praktycznie bezobjawowo, tylko kropki byly i tyle. ja nawet bym Kaliny na to nie szczepila. Wg kalendarza to w 14 miesiacu powinno byc ostatnia dawka na pneumokoki i ta standardowa (nawet nie wiem co w niej jest 😮 u nas to sie przesunie na 15 miesiac (końcówka), bo przez ta ospe to musimy czekac do konca lutego. A potem za dwa miesiace znowu 🤢

• Mamusie
marika321 napisał(a):
Tego Aga nie wiedziałam że oddzielnie trzeba 😮trudno....myślałam że na jednej wizycie oblecimy..... 🤔 no ale dzięki za info....

lekarka mówiła, że to razem z 4 dawką na błonicę, tężec, krztusiec. że wtedy się daje dawkę przypominającą jak się zaczęło pneumokoki przed 6 miesiącem życia

• Mamusie
M poszedł z psem a ja MUSIAŁAM usiąść bo inaczej bym klękła w końcu 😉 Wstaje o 6 rano ostatnio albo nawet chwilę wczesniej, chodzę spać 23-24 i nadal jesteśmy zagraceni 😞 Zresztą wiecie że czasem bieżące porządki są wyzwaniem a co dopiero rozpakowywanie kartonów połączone z rozstawianiem mebli, dorabianiem półek itd....Weronika boi się wiercenia więc M musi czekać az na spacer wyjdziemy żeby coś powiesić 😉 Do tego jak debil biegałam za firankami do salonu bo wymysliłam sobie co bym chciała a za cholerę nic w sklepach do tej mojej wizji nie pasowało 😁 A jak juz coś przyzwoitego znalazłam to powyżej 60zł za metr 🤔 Wystrój okna za 300-400zł w wynajmowanym mieszkaniu to trochę bez sensu więc dziś poszlam i zamówiłam zwykłą tanią firankę z gładkiego woalu i do tego żółtomiodowe zasłonki żeby trochę rozjaśnić salon. Bez firan czuję się jednak za bardzo na widoku, stad moje samozaparcie żeby je kupić - M to już się ze mnie smiał że sobie wkręciłam temat firan na amen.
Z Werką chodzimy teraz dwa razy, raz do parku z psem i raz do miasta zeby sobie mogła poobserwowac i z wózka wyjść na rynku.
Aniqa ja też nie mam pączków w planie 😉
Basienka Florek wyglada jak taki mężczyzna w wersji mini na tym zdjęciu 🙂 i chyba coraz bardziej do Ciebie podobny, co?

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
Marika ale nie wiem czy źle mi nie powiedziały. Bo na ulotce Prevenaru jest napisane, że dawka przypominająca między 11 a 15 miesiącem życia.

Oj teraz to jestem wkurwiona 😠 😠 😠

no piwiem ci, ze na ulotce, wg ktorej ja szczepie, tez jest napisane ze razem, w 13-14 miesiacu

• Mamusie
Ja juz mam 2 pączki za soba 🤔
Co do ospy to mysle ze lepiej wczesniej niz pozniej,dzieci lekko ją znosza a im pozniej tym gorzej, moj tata nie mial nigdy i jak jego dzieci mialy a potem wnuki to zawsze mial stracha ze sie zarazi
Dzisiaj na spacerze widzialam przebisniegi 🤪

• Mamusie
Hejo 🙂
No nie nadążam za Wami ☺️
Nova będzie dobrze z tym naczyniakiem u Kajtka 🙂 życzę Ci, żebyś znalazła super lekarza, który rozwieje wszystkie Twoje wątpliwości... a w głębi mam nadzieję, że on się sam wchłonie 🙂
Wanilia cieszę się, że po wizycie ok... że Bercik ma się w brzusiu dobrze, że wyniki w normie, no i najważniejsze, bo ciągle zapominam... że kiły nie ma 😜 haha
U nas ostatnio nocki ok... co najmniej do 5 bez pobudek 🙂... tfu tfu 😜
Jutro szczepienie 🤢... ospa niet
Baj 🙂

• Mamusie
Kajtoski właśnie spożył śniadanie, a ja dopijam już kawkę...

Nie szczepię małego przeciwko ospie 🤨

Meliska dzięki 😘

Jejjj dzisiaj ostatni dzień w domu przed wyjazdem...jutro praktycznie cały dzień w pociągu 😮
Stresa mam 🤨

• Mamusie
Aaaa właśnie pączki !!!!!!!
Nie wiem czy dzisiaj gdzieś u siebie kupię ale jeśli nie to nie żałuję bo w weekend sobie odbiję - mega wielkie, mega pyszne szczecińskie sobie zapodam 🤪

Dziewczyny pomocy !!!!!
Co byście dla malucha swojego z ciuchów wzięły na 10 dni ???
Mam zagwozdkę bo część już spakowałam ale wydaje mi się, że za mało będzie 🤢
Jak na razie mam po 4 szt bodziaków na kr. ręk. + 4 na długi, 4 bluzeczki, 2 pary spodni, rajstopki, skarpetki.
No i ciekawa jestem jak w pociągu będzie bo nie wiem jak go ubrać 😠

• Mamusie
marika321 napisał(a):
dzielna NOVA dasz radę takie pomocnice 😉 🤪

aaaaaaaaaaaa

u mnie już było sucho...wszędzie w a nocy napadało z 15-20 cm śniegu
😮 😮 😮 😮

ale wszystko wygląda pięknie 🤪 🤪 🤪 🙃 🙃 🙃

Dzięki 😉

U mnie też jakieś 30cm 😮
Drzewa, a nawet płoty i siatki całe białe 😮
Ale akurat mi to nie na rękę bo chciałam z małym do miasta jechać 🥴

• Mamusie
Taaaaką zimę znowu mamy 🤢
[url=[URL=http://img202.imageshack.us/i/dscf6588y.jpg/][IMG]http://img202.imageshack.us/img202/4103/dscf6588y.jpg[/IMG][/URL]][/url]
[url=[URL=http://img823.imageshack.us/i/dscf6587x.jpg/][IMG]http://img823.imageshack.us/img823/5536/dscf6587x.jpg[/IMG][/URL]][/url]